Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar Login Ekranında Kendini Resetliyor

deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Olay aynen böyle, logini görünce makine kendine reset atıyor, o ana kadar sıkıntı yok. Reseti attıktan sonra da açılıp açılıp anında resetleniyor daha ram falan saymadan.

Sıkıntı nerededir? Benim kafam hep HDD'ye gitti ama şimdi ramden kıllanmaya başladım.

Haydi bakalım beyin fırtınası yapalım sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:

Hmm peki birde güvenli kipte açmayı dener misin rica etsem ?

Denedim bunu, güvenli kipte de resetliyor kendini.

HDD olarak SATA ve ATA var, ikisini de ayrı ayrı denedim, her zaman kullandığımda login ekranına kadar gidiyorum ama diğerinde HDD'yi gördüğü zaman tırtlıyor (zaten başka makineden sökmüştüm, primary olarak açamaması normal)

Ram'leri de denedim ayrı ayrı ve farklı slotlarda, hiç bir şey farketmedi.

Tüm fanlar tıkır tıkır, kasayı yan yatırıp denedim, bir şey değişmedi, PCI slotlarından tam oturmamış var mı diye kontrol edeyim desem, bir tek ekran kartı takılı, o da düzgün oturmuş durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

ram olmayabilir her seferinde illa login ekranında resetliyorsa.

hdd ne kullanıyorsun? ben ssd ye geçtikten sonra ahci moda almadıysam sata yı mavi ekran ve 1sn içinde reset yiyordum login ekranında.

Bir de mesela kendim açtığımda ilk seferde login ekranında resetliyor kendini sonra reset spamlıyor, kendini açıp açıp kapanıyor. Nasıl iş anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Deniyim dediklerinizi, işin kötü tarafı PC'ye 2 yıldır falan dokunmuyordum ben, babamlar kullanıyordu, bir kaç gün önce eve döndüm, hallediver bir ara diye sattılar işi hemen ve hiç bir driver/win 7 cd'si vs. yok piyasada. Annem muhtemelen temizlik yapıyorum diye mutlu mesut çöpe attı ortada gördüğü her şeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili Deadwoll,
`Login ekrani` dedigin nedir kardesim? Windows user accounts selection screen den bahsediyorsan bilgisayar acilirken selective startup - startup with command line de. Oradan da chkdsk komutu ile hard-disk ini bi taramaya birak.

Yok ms-dos ekranindaki loginden bahsediyorsan 21. yy da onu kullanan bi tek sen kaldin, kasayi yuklen ozgure gotur.

Anakart uzerindeki bios pilini sokmek gibi bir alternatif te sunabilirim sana, tabiki onu gerek takman gerekiyor yaklasik bi 10 saniye sonra ki bilgisayarin acilabilsin. Daha sonra da islemcinin hizini falan bios setup tan ayarlaman gerek.

p.s. 2 gun icinde annemler istanbulda olacak, evi bosaltin. 17 sinde de buraya geliyorlar, onlar geldikten sonra ne haliniz varsa gorebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...