BonePART Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Ben açıkcası İsveçi ilk integrate ettim norwayi besleyip sonra ettim. Iskandinavyaya donusunce zaten idealar değişecek. İşvec obur turlu sakat bi anda gaza gelebiliyor. Support loyalist olmasa 1 2 defa support independence kazanabilirdi. Oto integrate olayı cok zor bu arada. Cok random acıkcası 4% sansa cıktı maksimum meaaah dedim bastım diplo pointi. Bu arada En tatlı lokmalar orda livonyan order, toton order. Polonyayala kanlı bıcaklı olmayı goze alıp sahil seridine coktum totonların mis oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Beyler tamamdır, yeni taktik kesinlikle Burgonya topraklarının direkt olarak Avusturya'ya geçmesi. Bu olmazsa ciddi anlamda çoooooooook geçe kalıyor HRE işi. İngiltere ile savaşa giren Fransa'ya da İspanya ile ortak girdiğiniz zaman GG. Prensliklerin kimseden yardım alamayacağı gerçeği açığa çıkıyor. Böylece sizden başka kimseleri kalmıyor. Yani reformsuz dahi size mecburen iyi bakmak zorunda kalıyorlar. Önerim elektorlardan Brand ve Bohemya dışında hiçbiri ile dost veya düşman olmamanız. Tek sorun Bohemya ve Macar PU. Bende ikisi de bu son oyunda patladı. Savaşarak ilerlerdim Macaristan'da. Bohemya da Lehler ile dostluğum iyice pekişince benle bağı kesti. İkisine bir anda event gelir ve kolayca PU olur mu bilmiyorum ama şu an hiç ümitli değilim. Ortak bir mini dosta savaş açıp Bohemya'yı küçülttüm. Uslu uslu takılıyor. Şu an akıyorum 3. reformu yapmama az kaldı. Macar, Sırp ve Bosna'dan bir anda büyük topraklar alınca Avrupa sallamadı, İtalya'dakiler biraz kızdı. Osmanlı ise baya köpürdü, kusura bakmasın ölümüne de bir saşa girdi tek başına Arnavutluk'u benden almak için. Rahat rahat püskürtürüm derken Fransa ezilecek Osmanlı diye savaşa bir anda dahil oldu. İspanya ve ben direkt olarak Osmanlı cephesini bırakıp (AI gözünü seveyim) Paris ve birkaç şehri ortak kuşattık. Fransa cephesi hızlıca çökerek tazminat ödeyerek savaştan çekildi. O ara Aragon ve Napoli, Tunus'u hüpletti. Onu da savaştan eledik. Osmanlı tek kaldı, işgal etmedim, oyun da olsa Osmanlı lan bu saldırmam yani :D tazminat aldım ve savaşı bitirdim. Balkanlar'daki işgallerim de resmen tanınmış oldu O YE HRE IS LOADING. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 avusturya ile şanslı bir açılış ile bohemia ve macaristan'ı hemen oyunun ilk 10 yılında filan pu ya almak mümkün. Event gelir mi diye sormuşsun 1500'den sonra mission geliyor avusturya'ya bohemia ve macaristan pu cb si veriyor ama şartları yerine getirmek lazım. İnternetten şartlara bakabilirsin. Aslında bir hayli şanslı bir açılış olmuş seninki Burgundian inheritence ile kapmışsın toprağı, dediğine göre macaristan ve bohemiayı da puya almıştın. Büyük ihtimalle ilişkin negatife düşmüştü elemanlarla, kralın da ölünce bozuldu pular. World conquest için çok ideal bir açılış olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 burgundy inheritence olmayan bir oyun varmıki ? olasılı bozan tek şey ispanyaydı o eventte ki ai kesinlikle spaini o kadar erken kuramıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Fili aram kötü olmadı ne bohemle ne de macarlarla. Macarlarla bağım random event ile koptu. Bohemya için de hala bir şey gelmedi. Bu arada Protestanlık çıktı, kafirleri temizleme hakkımla :D dalacağım birazdan Bohemya'ya. Brandenburg ile dostluğu bozup onu da mı katolik yapsam acep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Daesu said: burgundy inheritence olmayan bir oyun varmıki ? olasılı bozan tek şey ispanyaydı o eventte ki ai kesinlikle spaini o kadar erken kuramıyor Var, benim çoğu oyunumda gerçekleşmiyor o event. 1.19'da nasıl bilmiyorum da en son 1.17'de burgonya güçlüydü bir hayli ne fransa ne de avusturya saldırabiliyordu. @Yabgu Bohemia ile oyunun başında royal marriage atarsan o sıra tahtta kimse yok ve bir ihtimal tahta von habsburg çıkarıyorlar. Tabii heirı olmadığı için sen de hemen claim throne diyip puya alabiliyorsun. Macaristan ise oyun başladıktan sonra regency e giriyor ve habsburg heirı oluyor. Bu heir tahta çıktıktan çok kısa bir süre sonra ölüyor ve Macaristana ya direkt puya gir von habsburg soyu olan bir krallık ile ya da Janos Hunyadiyi tahta geçir seçeneği çıkıyor. Genelde Janosu getiriyorlar ve sana restore personal union cbsi geliyor. 10 yıl süresi vardı galiba. Ama o aşamayı çoktan geçtiğin için eğer onları puya almak istiyorsan eu4 wiki Şuradaki görevleri okuyup şartları sağlarsan mission kısmında çıkacaklar öyle alabilirsin puya ikisini de. Din değiştirmeyi özellikle bu reform merkezleri eğer bir ülkenin başkentine denk geliyorsa ki hre içinde one province minorlara denk gelebiliyor genelde, onlar üzerinde kullanırsan direkt reform merkezinden de kurtulmuş oluyorsun. Hereticler imperial authority e çok zarar veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 BonePART said: Ben açıkcası İsveçi ilk integrate ettim norwayi besleyip sonra ettim. Iskandinavyaya donusunce zaten idealar değişecek. İşvec obur turlu sakat bi anda gaza gelebiliyor. Support loyalist olmasa 1 2 defa support independence kazanabilirdi. Oto integrate olayı cok zor bu arada. Cok random acıkcası 4% sansa cıktı maksimum meaaah dedim bastım diplo pointi. Bu arada En tatlı lokmalar orda livonyan order, toton order. Polonyayala kanlı bıcaklı olmayı goze alıp sahil seridine coktum totonların mis oldu. idealar değişiyomu ya iskandinavya olunca? ben aynı kalıyo diye kurmasamda olur kafasıyla integrate etmedim daha isveçi.baltık buarada hakkaten çok iyi.novgoroddan özellikle aktarabilirsen yeterince lübecki en zengin trade noduna rahatlıkla dönüştürebiliyosun.tax falan hikaye trade varken zaten. livonyayı aldımda tötonların topraklarına bulaşmak yemedi polonya küfreder diye bıraktım oraları sfds.kuzey amerikadanda baya güzel para geliyomuş buarada.ilk pek hevesli değildim oraları kolonize etmeye ama ekonomiyi uçurdu resmen. karayiplere geç çıktım bi işin kötüsü.2-3 province dışında almışlar heryerini.ordanda kuzeye yeterince aktarabilseydim iyice paraya para demicektim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Daesu said: burgundy inheritence olmayan bir oyun varmıki ? olasılı bozan tek şey ispanyaydı o eventte ki ai kesinlikle spaini o kadar erken kuramıyor ispanya olmasına gerek yok castille de inheritliyebiliyor.eğer austria ile royal marriage ı yoksa veya rivallarsa birbirlerine castille e gidiyor burgundy. tabi castille olarak o toprakları elinde tutmak çok zor fransaya karşı.isyan falan çıktımı haydee ta ispanyadan adam taşıyosun amele gibi her seferinde falan.castille oynarken en sevmediğim şey burgundyi inheritlemek.evet hayır diye seçeneğide yok işin kötüsü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2016 _Rave said: idealar değişiyomu ya iskandinavya olunca? ben aynı kalıyo diye kurmasamda olur kafasıyla integrate etmedim daha isveçi. Değişmiyor, aynı kalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Kasım 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2016 Questler geldi Bohemya ve Macaristan PU oldu. Şu an baya şiştim, 3. reformu da 1510'da yaptım. Heretic prenslikleri tokatlıyorum, biri bitiyor öbürü başlıyor. Şu an eksiye ya da artı değil HRE puanım. Bildiğiniz 0'da kaldı. Mezhep savaşı mevzusu da gelemiyor çünkü tokatlıyorum milleti. Ne olacak şimdi? Ha bu arada asıl problem şu an oyuna bir update gelmiş olması, eğer güncellersem ve save giderse bileklerimi keserim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Kasım 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2016 bu major patch olmadıgı için pek bir sıkıntı olmuyor. Benim de ragusa oyunu vardı açtım bir sorun yok achievement da geldi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Kasım 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2016 Aynen rahatladım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Kasım 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2016 said: Yabgu: kanuni orda mısın bittim ben bu nasıl bir bugtır yahu eu4 mini güncelleme gelmişti mecbur yükledik bir girdim tüm elektorlar ile aram -1000 dedim 1 ay geçsin loadlamadı demek ki verileri falan gibi yok değişmiyor tüm elektorlarla aram iyi gözüküyor diplomaside ama dün gece bıraktığım herkesin bana oy verdiği durum değişmiş gelen yama mahvetmiş buglamış bu düzeni -1000 hepsi çıldıracam Kanuni: hic bir sey anlamadim neden bahsediyorsun sen :D Yabgu: eu4 hre? eu4 forumunda sen katılmış mıydın muhabbete Kanuni: hic oynamadim, Yabgu: ben yanlış hatırladım sanırım haha aaaa tamam özür dilerim benim hatam Kanuni: ahaha o kadar uzayli geldi ki anlattiklarin dedim ne oluyor bu arada düzeldi elektor mevzusu ama 3 ay geçti oyun içi mini kalp krizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Kasım 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2016 watch dogs 2 ile alakasini cozmeye calistim bir 2 dakika :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Aralık 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2016 Abi çok garip bi oyun çıkıyor. Danimarka da Norveç'i yuttu + hala İsveç vassal + Litvanya'yı da pu yaptı :D ortam süper ya. Ben Better then Napoleon başarımı kasmak için Fransa'yı açtım BBB başarımını unuttuğum için Portekiz ve İngiltere'de vakit kaybettim. Sonradan hatırlayınca Kuzey Afrika'ya sardım ama yetişemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Aralık 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2016 bbb'de avrupa toprakları olması gerekiyor. Ben de birkaç gündür bbb deniyorum ilk denememde core yetişmedi son provinceın 6 ayla filan kaçtı. Başka bir denemede anadolu ve kafkasların tamamı avrupadan sayılıyor sanıyordum oradan patladı. Keyifli bir achievement Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Aralık 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2016 Hadi ya hmmm o zaman %100 İngiltere + İskandinavya başka çaresi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Aralık 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2016 rusya da dahil, iskandinavyadan sonra rusyaya doğru da yayılmak lazım esas. AE çok etkilemiyor oralarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2016 Fili taktik var mı BBB için İngiltere çok vakit kaybettiriyor ya. İşin kötü yanı hayvan gibi koalisyon da kuruluyor. Kurulmaması için her bölgeden 1-2 alıyorum ama yok. Moskova sınırlarına dayandım son 10 yıl kala 2 katı olmamıza rağmen koalisyon savaşı ve bu esnada çıkan anlamsız -5 olan unreste rağmen sağda solda çıkan 15klık isyanlar son oyunumu mahvetti. Kılı kılına çok az bir farkla başarımı açamayacağımı tahlil etmem üzere kapadım. Son düşüncem şöyle 100 yıl savaşlarından sonra ilk olarak çıkılacak yer İskoçya, bir şekilde İskoçya'yı savaşa sokmadan İngiltere ve İrlanda'da vakit kaybetmemek gerek. Sonra Norveç ve ver elini Rusya. Kastil üzerine gitmeyi denedim. Portekiz, Kastil ve Aragon'dan 1 toprak alınca hayvansı koalisyon çıkıyor. O iş yaş yani. Sadece Portekiz ve Kastil'den alıp Britanya'ya çıksan yine hayvan gibi koalisyon. Özetle İspnay'ya kesinlikle 1-2 toprak kar kardır diyerek genişlemek büyük hata. bu arada Granada ile Endülüsü kurmuş biri olarak utandım kendimden neredeyse 10 oyun açtım hala BBB çok zakta :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 abi şaka mısın 1470'te Kastil dibindeki adalardan bir haber, Moskova daha Rusya olmamış, NASIL DOST OLUYORLAR YAHU :S son denemede 1470'lerde Novgorod'u yutacak hadar hızlı çıktım bölgeye ama bu hamle beni mahvetti :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 Koalisyonu eskiden, 5 senede bir savaş açarak önleye biliyordun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2016 koalisyonları öyle idare edebilirsin de yine zor. Ben de 1 keresinde son toprağı coreluyordum 6 ayla filan kaçtı. Başka çok iyi giden bir oyunda regency oldu. Çok şans işi rivallar da öyle. Ben şöyle bir plan düşünüyorum burgonya ile rival başlamaşsan müttefik olabilirsen güzel bir başlangıç olabilir. İngiltereyi birlikte döverken bir de burgundian inheritance olabiliyor. Orada 6 toprak. Aragondan bir ada var hemen valencianın önünde 5 devli onu bir de napoliden corfuyu görebilecek yeri alıp savaşı bitireceksin. Bu adayı catalonia olarak salarsan tekrar savaş açtıgında cok az ae ile 6-7 yeri alabileceksin Bir de corfuya claim atıp venedik'e savaş açıp dalmatiayı alacaksın oradan bosna ile sırbistanı yutacaksın Bu arada livonian order genelde bir riga ile müttefik oluyor. Bunun güzelliği livonian a savaş aç riga da gelsin rigayı ayrı barış ile vassal yap Onu vassal yapınca çevresindeki toprakları alabiliyorsun core range in yetmese bile normalde vassal o imkanı sağlıyor. Polonya litvanya ile puda olursa çok güzel. Bu livonian işinden önce onunla müttefik olman önemli. Livonianı aldın sonra belki kafkaslara gidebilirsin yine vassal üzerinden veya yeterli güç varsa danimarkaya saldırıp norveç ve isveci yemek lazım. Moskovayı da yiyebilirsin ama onun topraklarının bazısının developmentı genelde yüksek kalıyor. Kafkaslar da bir seçenek ama dikkat etmek lazım bir oyunum da o yüzden patladı. Ben anadolu ile kafkasların tamamı avrupaya dahil sanıyordum. 100 province ı buldum bir baktım daha 85 civarında gösteriyor oyun içindeki achievement menüsünde. Tamamı dahil değil anadolu ile kafkasların, haritadan bakıp ona göre akmak lazım. Burada da osmanlı ile müttefik olabilirsen güzel oluyor. Yoksa koalisyona giriyor büyük sıkıntı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2016 fransa 2 kardinal ile başlıyo.en başta papal relations missionını al ve ne yapıp edip papa kontrolünü ele geçirmeye çalış.sonra milleti afaroz edip cbsiyle baya ae olarak ucuza yutuyosun.papa ilede ally ol.avusturya ile savaşa girdiğinde onlarıda çağır ve avusturya arşidükünü afaroz et.büyük ihtimal seçimi kaybedicek ve yerine güösüz bi dük geçicek.sonra takıl kafana göre castille-osmanlı ve polonya ile ally olunca çokta problem olmuyo koalisyon kurulsa bile.ha baktın kurulmaya başladı.çok büyümeden saldır koalisyona tokatla otursunlar yerlerine. ha bide oyunun en başında direk military focus yap.fransa kralı 4 iken etraftaki bütün büyük devletlerin monarchlarının military skilleri düşük.1-2 falan. danimarkaya zıplamak içinde east frisiayı kullanabilirsin.diplo-vassal yapabiliyomusun hatırlamıyorum ama ordan direk claim atabiliyosun danimarkaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Aralık 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2016 Oyunda danimarkaya getirilen yenilikler ne tam olarak? Patchnotelarda event falan diye yazmislar da mekaniksel olarak ne var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 12, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2016 ata %240 vergi gelmis abi. ancak isvecten at alabiliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar