Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Siege diye birsey yok ki oyunda, sehrin direk degil de bir sure sonra sana gecmesinden ibaret siege. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 e siege mekaniği işte. sarıp etrafını kalenin bekliyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Kusatma sarip beklemekten ibaret olsa basarisiz kusatme diye birsey olmazdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 WoT yazamayacağım ama özetle şunu diyim o zaman. Maintenance düiükken ordun normal maaşa bağlı şekilde emre amade bekliyorlar. Zaten bu şekilde savasırlarsada bu paraya savasılır mı lan deyip kaçıyor. Sen ne zaman ki maintenanceni fullüyorsun o zaman o orduya savaşa hazır ol cenk geliyor diyorsun öyle düşünmek lazım. Aynbı şekilde orduların beslenmesi konusunda da attrition var bereketli topraklarda kolay ulaşılan topraklarda attrition yokken(örneğin deniz kenarındaki yerler) çölde dağda yüksek. tek sebebi soğuk değil aynı zamanda erzak bulunamaması ulaşılamaması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 attritionun savasa etkisi yeterli degil iste, maintenance da dev ulkeleri zora sokacak kadar buyuk bir yuk degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 attrition önemli aslında, çünkü manpower üstüne bütün savaş mekaniği daha önce de dediğim gibi. İddialı bir oyun oynuyorsan attrition kesinlikle fark yaratır, mesela oyun süresinin %60-70'ini savaşta geçirirsen anlarsın. Ayrıca düşman topraklarında daha yavaş doluyor ölenlerin yeri, kendi topraklarında daha hızlı. Attrition için daha farklı bir şeyler yapılabilir mi? Kesinlikle yapılabilir, zaten ben oyun oynanmayacak gibi demiyorum, hala da oynuyorum. Vurgulamak istediğim şu; oyun deneyimini geliştirecek o kadar potansiyel eklenebilecek şey varken, bir sürü dlc çıkıyor ama elle tutulur çok az şey değişiyor. Kural ekleyip oyunu boğuyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Bir yerden sonra providanceların Supply limitleri çoşuyor attrition bir işe yaramıyor. Zaten az öğrenince oyununu attritiona göre diziyorsun orduları. 30'luk ordular yerine 3x10 felan yapıyorsun. Biraz daha insafsız olması lazım attritionun. Mesela Osmanlı tarihde de attrition yememek için deli hazırlık yapıyor. 1529'da 100K'lık ordu ile Wien'e gidebiliyorlar mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2016 100klik ordu ile gidiyor ama olenin yerine yenisi gelmiyor. Kotu hava kosullari, uzayan kusatmalar onlari olumsuz etkileyip amaclarina ulasmalarini engelliyor/zorlastiriyor. Oyunda ise butun ulkenin manpoweri bitmedigi surece attritiondan erimiyor ordular. eldar said: attrition önemli aslında, çünkü manpower üstüne bütün savaş mekaniği daha önce de dediğim gibi. İddialı bir oyun oynuyorsan attrition kesinlikle fark yaratır, mesela oyun süresinin %60-70'ini savaşta geçirirsen anlarsın. Ayrıca düşman topraklarında daha yavaş doluyor ölenlerin yeri, kendi topraklarında daha hızlı. Attritionin ve savas kayiplarinin onemli olmasi icin oyunun 60-70%inin savasta gecmesi gerekmemeli. Ordular daha kolay eriyebilmeli, war exhaustion daha kolay artmali ya da savasin masraflari daha agir olmali. Kusatmalarin saldirana da bir tehdit olusturmasi lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Birde şunu gmze alın abi bu oynu insan oynayacak. Dünyanın yarısına hükmederken bir yandanda bunlarla uraşmak mümkün değil. Oyunda bir kazanma şansı bırakmazsanda oyun oynanmaz. Dediğim gibi zorluk istiyosan hard mode oyna, ne bilkiyim git sibirya ile başla ya da tyo oyna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Uğraşmayacaksan sende fethetme dünyanın yarısını :) Amaç world conquest değil ki oyunda. Zaten bir yerden sonra çok güçlendiğin için claim at savaş şekline dönüyor oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 İyide abi oyunda zaten bir amaç yok ki? Oyun sandbox gibi bir şey. Hadi diyelim prusyayı kur bharatıkur felan questlerini görev belledinde onlarda görev değil. WC dısında tam bi amac yok oyunda zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Abicim senin hedefler büyükmüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 WC hedefim hiç olmadı genelde normal oynuyorum ne kadar yürürsem diye ama sonuçta oyunun hedefi o onu anlatmaya çalışıyorum yoksa ara hedeflerim oluyor tabi HRE yi kuriyim diye uraştım çok mesela ama ona sabrım yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yabgu Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 steam başarımları bir hedef olarak algılanabilir, her yeni oyunda veya bir oyunda birçoğunu yapmayı deneyebilirsiniz. ben başta oynadım oynadım sonra kendini tekrar ediyor dedim, ancak başarımlara odaklanınca çok zevk aldım oyundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 e normal sandbox bi oyun sonucta, kendi hedeflerini koyucaksınki cosasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guernica Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2016 4-5 denemeden sonra ilk defa doğru dürüst bir başlangıç yapabildim kırımla. genoa thedoro ile alliance kurdu ilk defa, ikisine de verdim sopayı verdim sopayı çok mutlu oldum da sonrası için hiç planım olmadığından kaldım öyle sdfds. kuzeye doğru mu gideyim, güneyde çerkeslere, gürcülere mi dalayım, var mı önerisi olan? bir de bu horde unity sadece savaşla, yağmayla mı kazanılıyor, var mı başka yolu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2016 gürcüler +%100 core creation cost. değmez bastığın admine. ha ondan sonrası osmanlıyla aranı iyi tuttuğun surece güzel. timurda dağılırsa güzel bögleler var. küzey her türlü güzel. rusyaya yem olmadığın surece acılabildiğin kadar acıl. bikez kaptınmı rebel mebelde olmaz pek sunni hepsi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Bu oyunda AI'nin gelisme sebebi etrafta senin olman galiba, sen yakinda olmayinca bos bos oturuyo. Inkalar olarak oynuyorum 1580ler oldu hala hicbir Avrupali gelmedi Amerika'ya. Tum yerli kavimleri yerli yerinde duruyo, isin garibi onlar da kendi aralarinda savasmamis. Onlar da beklemiyordu herhalde bu kadar uzun yasamayi. Avrupalilar Karayipler'de birkac ada kolonize etmisler sadece, bir de conquistadorlar haril haril kesif yapmaya basladi. Suvari ve atesli silahlari Avrupalilar kitaya ayak bile basmadan once buldum resmen cok komik oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Cuce said: gürcüler +%100 core creation cost. değmez bastığın admine. Yavaş yavaş alman gerekiyor. Her seferinde tek providence alıp sonraki savaşta core'u kaldırtıyorsun. En sonada en dandik providencını bırakıyorsun. Yada vasal sonra diplo annex. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guernica Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 bu horde unity ne siktiriboktan birşeymiş ya. westernize olunca gider di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Nigger_of_the_sand said: Bu oyunda AI'nin gelisme sebebi etrafta senin olman galiba, sen yakinda olmayinca bos bos oturuyo. Inkalar olarak oynuyorum 1580ler oldu hala hicbir Avrupali gelmedi Amerika'ya. Tum yerli kavimleri yerli yerinde duruyo, isin garibi onlar da kendi aralarinda savasmamis. Onlar da beklemiyordu herhalde bu kadar uzun yasamayi. Avrupalilar Karayipler'de birkac ada kolonize etmisler sadece, bir de conquistadorlar haril haril kesif yapmaya basladi. Suvari ve atesli silahlari Avrupalilar kitaya ayak bile basmadan once buldum resmen cok komik oldu. Normalde insan faktörü girmedikçe araya ortalama bir equilibrium oluyo Avrupadada Amerikadada ilk 200 250 sene. Ülkeler büyüyor dağılıyor genişliyor küşülüyor. İnsan faktörü girince dengeler bozuluyo. Yaklaşık herkezin orduları aynı boyutta olduğundan genelde büyük savaşlar olmuyo triggerred eventler dışında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Birde şu var tabi mezo amerikada lucky nation yok bildiğim kadarıyla o yüzden blob potansiyeli az. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 oyuna işlemci yetmediği için lucky nations ve insanı ilgilendiren ulkelerin aileri ve diğer ailer farklı çalısıyor. bi dev yazmıstı reddite Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Adamlar bide açık açık söylüyor. Bir insan kadar iyi çalışan bir AI yapamıyoruz bu sebeble lucky nations olmazsa kurulması gerken ülkeler (osmanlı moskoca avusturya fransa) çok kötü patlıyor diye. Lucky nations sadece iron man de çalışıyo bildiğim kadarıyla. Normal oyunlarda zaten o yüzden moskowa felan cılgın patlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2016 Ticaret yapabildigim tek trade merkezi bir baslangic nodu ise (yani hicbiryerden almiyor, sadece baska yere pasliyor ise), tuccarlerimi nasil yerlestirmeliyim? Bahsettigim merkez Amazonas 1 tuccari collect etsin diye koydum ama 2cisini nasil nereye koymam gerek ki fazladan para gelsin? Ikinciyi ne yaparsam yapayim Amazonas nodunu guclendiremez degil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar