Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

dün 32 sefer baştan başlayarak isveç açtım
abicim ne zor olmuş ya
danimarka eskiden üflesen yatıyodu
hele bide direk deniz üstünlüğü kurdun mu herifi gotlanda kitliyodun
şimdi novgorod tötonlar ve ingiltere zor dövdük borç batağında çıktık
birde ae olaynın cılkı cıkmış gene
2 defa danimarkanın başkentrini aldım diye koalisyon patladı
sırf huzur bulmak için admin ideas aldım better relations over time adamıyla beraber senede 3 ae yakıyorum

isveç ile direk başladığın gibi rebelleri desteklemek lazım.pretender rebeller baya yüksek morale bonusu alıyor.onlarla birleşip çıkmıştım ben uniondan.ama baya zor dediğin gibi.denizde üstünlük sağlamakta eskisi gibi kolay değil.

aenin bokunu çıktığını normalde 3 seferde laylaylom temizlediğim tötonların bu sefer temizlediğimde toplam 250k adamlık koalisyonla gelmesinden anladım bende.bari biraz alakalı yerler koalisyon kursa.gidip italyadaki adamlar,boşnaklar vs.koalisyona girdi
Sosyal ağlarda paylaş

OYun genel olarak loadı beceremiyo.Ironman oynarken pek load etmediğimden farketmiyorumda normal oynarken cok cokuyodu.

Bu arada AE ti dengeleyemiyolar. HRE bolgesinde kucuk kucuk cok ulke oldugundan 8 *20= 160 k koalisyon kuruluyo

Afrikada ve asyada max 20*4 = 80 k da kalıyo o koalisyon

durmadan denge saglamaya calısıyolarda pek olmuyo. Bundan oncede mesela AE diye bişi yoktu butun avrupayı bi seferde yiyodun.
Sosyal ağlarda paylaş

Vassala province verirken yazanın 2 katı ae veriyormuş, şimdi bunu düzeltmişler. Floransayla oynayayım derken, milanın corelarını rahat almak için vassal almıştım. Coreları geri alırken bir anda bütün Avrupa koalisyona girmişti, Osmanlı dahil. Ae probleminiz bundan kaynaklı olabilir, son patchi yapın.
Sosyal ağlarda paylaş

common sense'ten beri doğru düzgün bi campaign denememiştim, demin iskoçyayla başladım ingiltere kan kusturuyor 1410'a kadar güneydeki 2 fort dahil 4 provincei kaybettim, az daha başkenti de kaybediyordum, daha sonra orkneyle irlandanın ortası ve batısı elime geçti, geri kalan her şey ingilterenin şu an. adam ispanyayla savaşta ama portekizle müttefik ve fransayla ispanyanın filosunu üst üste koyup gömer. dolayısıyla fransa dışarıdan bana yardım getiremiyor, ilk savaşı da öyle kaybettim zaten, kapana kısılmış durumdayım ingiltereyle, irlandada bir an önce corelar elde etmem lazım, sonra oradan gelen para ve limanlarla ingiltereyle kapışabilecek bir filo kurmam gerek, aksi taktirde yavaş yavaş ggye doğru ilerliyor oyun, en olmadı kuzeydeki adaları izlandayı falan alıp baya göç edicem, ordan bi şeyler kurup ingilterenin tepesine çökmeye çalışıcam uygun fir zamanı yakalayıp
Sosyal ağlarda paylaş

cossacks dlcsi varsa tüccarlardan 5 tane carrack yapmasını istiyebiliyorsun beleşe.5 tane carrackta kurtarmaz ingilizlere karşı ama fransa veya burgundy donanması ile birleştirirsen belki.(9 tane liman şehri istiyor sanırım)

war of roses olursa işin kolay.manpower falan kalmıyor ingilizlerde savaşın sonunda.
Sosyal ağlarda paylaş

carrack yok daha onun teknolojisi gelmedi, 18 tane caravel var ingilterede, benim forcelimit 15, elimde 1 tane caravel var, durum çok iç acıcı değil

zaten idea alamadım doğru düzgün, adm teknolojide gerideyim, developmentta gerideyim, tutar yanım yok. bi baktım foruma insanlar the knightsla başlayıp imparatorluk kurmuş falan, dedim vay arkadaş bi noob benim

en son cogları falan disbandlayıp ful caravel basıcam ama para yine sorun, bir de savaş başladığında ingilterenin fransayla benim filoyu ayrı ayrı iptal etme olasılığı var. deniz savaşını kazansam fransanın yardıma gelecek durumda olmaması olasılığı var(ispanyayla savaş vs) imparatorlukta hayvan gibi koalisyon kurulmak üzere fransaya karşı.

bakalım ihtimaller ihtimaller, bi ümit var, olmadı gidip bremen veya venedikle 0dan başlayacağım

war of the roses da önemli tabi, şu an ingilterenin 30k askeri 27k manpowerı var, bende 11k asker 10k manpower, durum biraz eşitlenir ve fransa yardıma gelirse ağzını kırarım ingilterenin
Sosyal ağlarda paylaş

carrack dediğime bakma işte 5 tane en büyük gemiden yapıyolar o anki teknolojinin el verdiği.savaş açmadan filonu fransanınkine kilitlemeyi unutma ama.

ayrıca noobluk değil bende oynadım iskoçya ile ve ingilizler war of roses geçirmedi.en zorlandığım oyunlardan biriydi herhalde.işin en zor tarafı ingilterede dağ mağ yok oturup savunma yapıp kazanıcak.en mantıklısı adalardan birine çekilip orda yapmak savunmayı,kazanıncada geri kaçan ordusunu engellemek için gemileri çıkarmak.

@nigger yok açıkçası eventleri oluyor arada estatelerin falan ama çok kaçırılmıyacak bi yenilik yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu oyunda provinceler ile trade node arasindaki mesafenin nasil olculdugunu bilen var mi? Aradaki province saysi uzerinden mi yoksa mesafenin buyuklugu uzerinden mi olculuyor? Mesela cok genis bir province alsam o yondeki bir trade merkezi ile aramdaki mesafe orantili olarak mi azalir? Yoksa her province ayni mesafeyi mi ifade ediyor?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...