Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

padisahlar nasıldı

25 yıl boyunca tahtta kalınca 6 adm padisah 1800 verirken 3 adm padisah 900 adm veriyor diger bonuslar hariç.

seviye 10-12 den sonra 7-8 tech geriden geldigim için en az %20 Neighbor bonus la upladım hep boyle ufak ufak gozuken seyler birlesince uzun vadede çok farkettiriyor.

man power veren mil binaları anadoluda max seviyedeydi.
adm bina sadece roma ve paris ve london bide orta avrupa taraflarında 15bt civari province vardi ona diktim missinary strenght için oda 1700 lerde falandı heralde

eger savas için yeterli zaman varsa bütün ülkelere savas ilan edip hepsiyle aynı ay full annexion deneyebilirsin. tabi butun ulkelerin %100 cost'un altında olması lazım.(buyuk 1-2 ulke varsa diğer ulkelerle savas devam ederken buyuklerden toprak alıp corelayıp truce break olabilir ama denemedim hiç, isyanla bas edilebilirmi bilmiyorum.)
Sosyal ağlarda paylaş

padisahalr iyidi aslında su anda 1810'da bıraktım, 1750'lerde tembellik etmesen afrikaya falanda kassam aslında yeni dunya dısında alırmısm heryeri. ucu ucuna yetiyomus, hoş senın 50 sene gerinde kalmısım.

neyse common sense de denerim belki bi süre sonra.

bu arada tengri gelmiş go go go
Sosyal ağlarda paylaş

ilginç garip bi kale sistemi geldi ddrjacki izliyodumda. sınırdaki fort enemy fortundan büyükse capture ediyo fln

Cuce said:

abov coringi bitirmişler, ucuz proviencelar için 2 katına cıkmıs cost, claimlerle %10 düşüryo artık

ama binalar icin artık point harcamıyosun, ordan kısıp corea vermişler demek
Sosyal ağlarda paylaş

onu bunu bırakında osmana bedava westernization eklemisler. viyanayı alıp bide adm10 yapınca beles western oluyon sanırım.

wc artik anca hre yle olur. imparator olmadan imkansız gibi bisey. vassal feed eskiden bt*10 du simdi development*10 olmus yaklasık 2.5-3 katına çıktı.
coring zaten malum
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkenizin ortasında kale tutmayın zira 1 kale 1 altın demek. Para kazanımında mokunu çıkartırsanız iş başka. HoI gibi hat çekerek ülkeleri işgal edin ve ülkenüzü savunun. Arkaya 1-2K adam kaçtı mı GG. Tüm ülkeyi talan eder.

Değişik ve daha çok mikro yönetim gerektiren bir oyun olmuş.

İlk izlenimim bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...