Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

açıkçası westernization olmadan trade company kurulabildiğini bilmiyordum, her province'i koymana gerek yok trade company'e, sadece %51'e gelecek kadar tek tek ver. Oradan gelen manpower'ı sıfırlıyor province'leri trade company'e vermek.
Oyunda güçlü devletlere oynuyorsan para kısa süre sonra sorun olmuyor, aslında asıl mesele dip-adm-mil puanlarını düzgün kullanmak. O yüzden erken oyun safhasında bu puanları bina kurmaya harcamayacaskın, asgari düzeyde harcayacaksın yani. Onun yerine core yapmaya ve vasalları yutmaya harcamak lazım :).
Dur bakıym ben de bi osmanlı'yla 2 achievement yapıyım senden görüp gaza geldim.
Sosyal ağlarda paylaş

osmanlı bence inanılmaz kolay bi baslangıc oldu
ama benim hatam ilk tech olarak religious aldım
casus belli icin
ilk tek humanism alırsan cok cok daha kolay olur
zaten cevrendeki bir cok noktaya coreun oldugu icin CB ihtiyacın yok uzun sure
ben hesresy CB icin almıstım religious
Sosyal ağlarda paylaş

hımm batılı derken onu kastediyordum, aslında osmanlı'yla batılılaşmak gerçekten gereksiz. Hiçbir seviye oyuncuya tavsiye etmem, müslümanlar için ise 1550'ye gelmeden tamamlayabiliyorsanız ancak batılılaşın derim.

osmanlı ile religious doğru seçim bence çünkü hızlı büyüyorsun, batıda hristiyanlar, doğuda şiiler var. Onları da hızla çevirmek gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

osmanlı bence inanılmaz kolay bi baslangıc oldu
ama benim hatam ilk tech olarak religious aldım
casus belli icin
ilk tek humanism alırsan cok cok daha kolay olur
zaten cevrendeki bir cok noktaya coreun oldugu icin CB ihtiyacın yok uzun sure
ben hesresy CB icin almıstım religious

osmanli cidden kolay, karaman, candar falan denersin sonra olmadi =p
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

batılılaşmayı büyümeden yapmak gerekiyor cidden. 3 kitaya yayılıp yaparsan cidden cıldırıyor ülke

işte 1550 felandı yaptıgımda
sey trickini bilince cok kolay
eventleri geldiği an trigger etmiyosun
ordunu full maintenance sekilde isyanın cıkacagı yere goturup orda bırakıp defensive bonusla beraber isyanı trigger ediyosun
Sosyal ağlarda paylaş

http://i.imgur.com/VlbS0zF.jpg

Bitti oyun. Tek hatam yeterince agresif olmamam ve kolay yola kaçıp full annex yerine vassal olayına girmem. Rüşvet verip reputation arttırmayıda çok geç öğrendim.

http://i.imgur.com/pXH1zVr.jpg

Avusturyayı tarihten sildim. fransayla bi kere kafa kafaya geldim dümdüz ettim. Qırat Rusya çocuk oyuncağı idi. Unify islam amacıyla İspanyaya giricektim ama coalisyon göz korkutucuydu. Birde art of wardaki toplu adam build etme olayı olmadığından tek tek çok sıktı. O olsa Avrupayı komple alırdım.

En güzel reism bu ama. TEKBIRRR sesleri ile inledi avrupa.

Son olarak 2nd navy de olay tamamen üşengeçlik 90 k param var yoksa. Art of warıda alıcam sanırsam sadece bu sebepten.

Sosyal ağlarda paylaş

abicim basbaya cıktı
ama olay su sekilde oldu tam anlatıyım siz dinleyin
haritada gordugunuz gibi cok buyuk bi parca dogu afrikayı ele gecrdim
bu sırada madagascarın karşısı ile (buyuk afrika adası hemen afrikanın sagındaki) ile somali(arap yarımadasının hemen solundaki burun) arasında 2 3 bolgelik ufak bi ulke vardı
onlardan military access alıp arkadaki buyuk Kilwa denen ulkeyi annexledim
sadece o bolge de cıktı trade company kurma olayı
yane ana topraklarımdan ayrı bi bolgeydi
HRE ye ekle butonu gibi trade companye ekle buyonu cıktı butun o bolgeyi ekleyip %54 cogunluga ulasıp +1 merchant aldım
dun bakınca ama farkettim ki
sanırsam topraklarım birleşince (aradaki ulkeyide annexleyince) o olay kalkmıs gitmiş trade company

ve evet westernizedım cok cok uzun suredirtech 10 seviyesidne oldum
daha once olamamamın tek sebebi benden daha yukarda rakibim yoktu tech olarak
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

Soru: Army morale nasil arttirilir.

Komsu ulkenin techinden daha yuksegim. Prestige full. Army tra 30civari avusturyayim. Komsu france herseye ragmen 1puan daha yuksek morali. Boyle olunca dovup duruyorlar. Ne yapmak lazim.

Birde herifler de 3yildizli komutanlar var

fransaya big blue blob denmesenin sebebi o generaller işte
normalde hayvani bir military power house adamlar yapacak bir şey yok
base moralein dusuk değil mi
yoksa combata ı dusuk moralle baslıyosun
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...