BonePART Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 abi cok param var yapıcak hiç bir sey yok bu 4 uncu bole maufactory basmam felan 30 k parma oluyo bu arada kuruluyo abi trade factşon kurdum yane gayet su an var east africa trade bişlmemne diyew Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 iron man deil nere bossa ora saldırdım iste 2 defa austurya ve 1 defa commonwealth dısında da zorlayan bile olmadı su anda 400 k standişng army var 550 felanda manpower Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 açıkçası westernization olmadan trade company kurulabildiğini bilmiyordum, her province'i koymana gerek yok trade company'e, sadece %51'e gelecek kadar tek tek ver. Oradan gelen manpower'ı sıfırlıyor province'leri trade company'e vermek. Oyunda güçlü devletlere oynuyorsan para kısa süre sonra sorun olmuyor, aslında asıl mesele dip-adm-mil puanlarını düzgün kullanmak. O yüzden erken oyun safhasında bu puanları bina kurmaya harcamayacaskın, asgari düzeyde harcayacaksın yani. Onun yerine core yapmaya ve vasalları yutmaya harcamak lazım :). Dur bakıym ben de bi osmanlı'yla 2 achievement yapıyım senden görüp gaza geldim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 abi sene olmus 1750 elbette westernizedim 1550lerde felan oldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 osmanlı bence inanılmaz kolay bi baslangıc oldu ama benim hatam ilk tech olarak religious aldım casus belli icin ilk tek humanism alırsan cok cok daha kolay olur zaten cevrendeki bir cok noktaya coreun oldugu icin CB ihtiyacın yok uzun sure ben hesresy CB icin almıstım religious Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 hımm batılı derken onu kastediyordum, aslında osmanlı'yla batılılaşmak gerçekten gereksiz. Hiçbir seviye oyuncuya tavsiye etmem, müslümanlar için ise 1550'ye gelmeden tamamlayabiliyorsanız ancak batılılaşın derim. osmanlı ile religious doğru seçim bence çünkü hızlı büyüyorsun, batıda hristiyanlar, doğuda şiiler var. Onları da hızla çevirmek gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 BonePART said: osmanlı bence inanılmaz kolay bi baslangıc oldu ama benim hatam ilk tech olarak religious aldım casus belli icin ilk tek humanism alırsan cok cok daha kolay olur zaten cevrendeki bir cok noktaya coreun oldugu icin CB ihtiyacın yok uzun sure ben hesresy CB icin almıstım religious osmanli cidden kolay, karaman, candar falan denersin sonra olmadi =p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 batılılaşmayı büyümeden yapmak gerekiyor cidden. 3 kitaya yayılıp yaparsan cidden cıldırıyor ülke ben 2 kere kaybettim baya büyük osmanlıyı böyle. fırsat bu fırsat kafasında koalisyon geliyo üstünüze 20 ülke falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 yok ikinci oyun adına iskandinav bi ulke dusunuyorum norvec ya da isvec gibi norvecde iceland oldugundan cok cok erken amerikaya atlamalı bi oyun planım var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Daesu said: batılılaşmayı büyümeden yapmak gerekiyor cidden. 3 kitaya yayılıp yaparsan cidden cıldırıyor ülke işte 1550 felandı yaptıgımda sey trickini bilince cok kolay eventleri geldiği an trigger etmiyosun ordunu full maintenance sekilde isyanın cıkacagı yere goturup orda bırakıp defensive bonusla beraber isyanı trigger ediyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 hehe o klasik zaten. eger danimarkada iskandinav form varsa ordan yürü, hamletin memleket zevkli olur 2 tanede pu var altında oyun başı. yoksa swe mavisi. norveç baya fakira slında büyük görünsede işe yaramaz toprakları var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 norveç en zorlusu onların, tavsiye ederim. İsveç oldukça kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 isvec ya da norvec oynarım ya danimarka simdi HRE uyesi felan yorar oyun akcta bitiyo aceba kirata dalsam mı bilemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 1821 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 az kaldı o zaman girdim kırata ruslarda saldırmıs ordusu felan yok ne kaparsam artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 http://i.imgur.com/VlbS0zF.jpg Bitti oyun. Tek hatam yeterince agresif olmamam ve kolay yola kaçıp full annex yerine vassal olayına girmem. Rüşvet verip reputation arttırmayıda çok geç öğrendim. http://i.imgur.com/pXH1zVr.jpg Avusturyayı tarihten sildim. fransayla bi kere kafa kafaya geldim dümdüz ettim. Qırat Rusya çocuk oyuncağı idi. Unify islam amacıyla İspanyaya giricektim ama coalisyon göz korkutucuydu. Birde art of wardaki toplu adam build etme olayı olmadığından tek tek çok sıktı. O olsa Avrupayı komple alırdım. En güzel reism bu ama. TEKBIRRR sesleri ile inledi avrupa. Son olarak 2nd navy de olay tamamen üşengeçlik 90 k param var yoksa. Art of warıda alıcam sanırsam sadece bu sebepten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Rep rüsvet dediğin send gift mi? Güzel oyun olmuş zaten ilk açan illa bir osmanlı alıyor :D Bir dahakine avusturya falan alıp hre kurmaya çalışırsın Birde ironmode gerçekten zormuş ya su save load olayı olmaması cidden 5-6kere oyun sildirtti bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 ironman zevkli adam gibi oturup düsünüyosun bişeye kalkışmadan. ironmansizde yaparsın tabi olay save e geri dönmemek sonuçta : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 ironmande olay fog of war gene ben 5 veya 6 kere load yaptım hepsine problem aynı seydi ya fog of wardan bi 60 stackj cıktı carpet siegemi yedi main army yetisene kadar yada 2 cephede savasıyodum farkedtmedim gelen stacki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2015 ottomanla nasıl trade company kurdunki anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 trade company diye bina var, şey yok aama politik seçenek yok. bina yapıon sdc onu karıştırmış olabilirmi yada bidakka vesternize olduktan sonramı cıkmıstı bende bu tam hatırlamıorm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 abicim basbaya cıktı ama olay su sekilde oldu tam anlatıyım siz dinleyin haritada gordugunuz gibi cok buyuk bi parca dogu afrikayı ele gecrdim bu sırada madagascarın karşısı ile (buyuk afrika adası hemen afrikanın sagındaki) ile somali(arap yarımadasının hemen solundaki burun) arasında 2 3 bolgelik ufak bi ulke vardı onlardan military access alıp arkadaki buyuk Kilwa denen ulkeyi annexledim sadece o bolge de cıktı trade company kurma olayı yane ana topraklarımdan ayrı bi bolgeydi HRE ye ekle butonu gibi trade companye ekle buyonu cıktı butun o bolgeyi ekleyip %54 cogunluga ulasıp +1 merchant aldım dun bakınca ama farkettim ki sanırsam topraklarım birleşince (aradaki ulkeyide annexleyince) o olay kalkmıs gitmiş trade company ve evet westernizedım cok cok uzun suredirtech 10 seviyesidne oldum daha once olamamamın tek sebebi benden daha yukarda rakibim yoktu tech olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Soru: Army morale nasil arttirilir. Komsu ulkenin techinden daha yuksegim. Prestige full. Army tra 30civari avusturyayim. Komsu france herseye ragmen 1puan daha yuksek morali. Boyle olunca dovup duruyorlar. Ne yapmak lazim. Birde herifler de 3yildizli komutanlar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 logistikin fullde dimi? düşük olunca moral dusuk oluyor. war exhaustion falan çoksa onu ındırebilirisn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2015 NolaxThensbane said: Soru: Army morale nasil arttirilir. Komsu ulkenin techinden daha yuksegim. Prestige full. Army tra 30civari avusturyayim. Komsu france herseye ragmen 1puan daha yuksek morali. Boyle olunca dovup duruyorlar. Ne yapmak lazim. Birde herifler de 3yildizli komutanlar var fransaya big blue blob denmesenin sebebi o generaller işte normalde hayvani bir military power house adamlar yapacak bir şey yok base moralein dusuk değil mi yoksa combata ı dusuk moralle baslıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar