Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Europa Universalis 4

Komutan

Öne çıkan mesajlar

eldar said:

bu arada burda uzun uzun tartışması dönmüştü birimlerin olayı tamamen değişmiş. Artık batılılaşınca birimlerin değişmiyor. Ancak doğu birimleri daha güçlü. Mesela 0 level afrika birimleri 8 lvl batı birimleri gücünde olmuş.

ne anlamı kaldı abi o zaman batılılaşmanın, eger military olarak rekabet edemeyeceksek?
Sosyal ağlarda paylaş

rekabet edemiyor değilsin ki, tam tersine daha rahat boy ölçüşüyorsun, ilerki seviyelere kadar. Başlarda da batılı olmayan birimler daha güçlü, özellikle horde anladığmı kadarıyla.
Amerikan yerlileri çok güçlü olmuştu o yüzden bayaa nerflemişler batılılaşmayı.
Sosyal ağlarda paylaş

Granada ile 1472'ye kadar Castilya'dan Cordoba ve Jaen'i alarak gelmeyi başardım. Çok zorlandım ama; her durumda sürekli 100% performans sergilemek gerekiyor.

Granada oyuna Reconquistacılar ile ateşkeste başladığı için o arada boş durmayıp Fas'a savaş açtılar, şansıma 0 militaryli süper dandik kralım 1/4/1/1 bir generale dönüştü ve truce biter bitmez Kastilya ve Portekiz'in askerlerinin önemli bir kısmının Fas'ta olmasını fırsat bilerek savaşı ben açtım. Adamlar Fas ile olan savaşı bitirene kadar generalim sayesinde Cordoba, Jaen, Toledo ve Madrid'i düşürmüştüm. Parti parti topraklarıma ulaşmaya başladıklarında 6 birimli orduma 1-2 tane mercenary ekledim ve sürekli manevra yaparak üzerime gelen düşmanlardan aynı anda mümkün olduğunca azıyla savaşmaya dayalı bir yıldırma savaşı sürdürdüm. Aragon nedense military access vermeyi kabul etti, 1 kere onların topraklarına kaçtım işime yaradı.

Generalim onlarınkinden iyi, teknolojiler eşit, İspanya da dağlık olunca savunmada kalarak 1'e 2'ye kadar oranlara karşı savaş kazanmayı başardım. Kastilya sonunda yılıp Cordoba'yı bıraktı bana. Bir anda tax toplamımın yarısı kadar bölgeyi kazanınca oh dedim asker çıkarırım şimdi ama vere vere 1 land limit verdi.

İkinci savaşı truce bittikten 1-2 sene içinde Kastilya başlattı ama şansıma Portekiz Fransa ile savaştaydı o yüzden tek daldı. Bu savaşta military teknolojileri 4 olmuştu ben ise hala 3tüm, çok zor geçti bu savaş.

Taktik ve savaşlardan maksimum verim almak için sayısız kere save/load oldu tabi zira bir ordu yenilirken öbür ordu birkaç bölge öteden koşuyor imdadına, e iberya düşmandan kaçmaya elverişli biryer de değil, küçük orduyla düşmanı buharlaştırmak hayal o yüzden. İlk savaştaki taktiğe devam ederek skor toplamaya koyuldum, adamlar düz barışa razı duruma geldiklerinde askerleri benim 1,5 katıma kadar azalmıştı o yüzden kaçmayı da bıraktım, Jaen'i kuşattım, düşene kadar geleni geri yolladım ve düşer düşmez de bana bırakmaya razı oldular.

Teknolojik olarak geri kaldım zira hem Müslüman ülke hem kralım dandik ama Osmanlı ittifak isteğimi kabul etti sonunda, belki düşmanlarım ondan korkup belimi toparlayacak kadar rahat bırakırlar beni. Savaşa girdiklerini de görürsem dalıp 1-2 bölge daha koparabilirim.

Şimdilik durum bu, I am Granada and I survived the onslaught.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

save/load'la imkanlı olur tabi, aslında bu son değişikliklerle oyun başında müslüman birimler avrupa'nınkilerden daha güçlü, o şekilde tutunulabilir belki ama yine de çok zor.

Oyunda Ironman ile bitirebileceğin ülke sayısı taş çatlasa 20 falandır. Aksi takdirde yapabilmek için Sun Tzu falan olmak gerekiyor, özellikle ally'ların ne kadar işe yaramaz olduklarını gördükten sonra.

1.6.1.1 beta patch'iyle oynuyorum, 1.6 asıl patch'e göre daha güzel olmuş. yüklemenizi tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

naaptın yahu çoğu ülkeyle rahat rahat oynuyorsun ironman'de. Hatta bazıları fazla güçlü oldu diye nerflediler batılılaşmayı. Artık zenginsen zor batılılaşıyorsun.

Zaten avrupa ülkelerinin hemen hepsi kolay, doğu bile olsa(litvanya, polonya vs) rahatça ezebiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

mesela hangi ülke yani gidip de kıbrıs oynarsan zor tek province ama, hollanda'yı kurmak, prusya'yı kurmak, hatta italya'yı kurmak tek province'lilerle gayet mümkün. Ha 1.6'da sadece hansa oynadım şu ana kadar ancak yine de ekstra bir zorluğu olduğunu düşünmüyorum 1.5'e göre.

edit: üstteki resimde benim anladığım sakladığı save'ini açmış adam, o zaman otomatik olarak ilk gün colonial state'ler kuruluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

mesela hangi ülke yani gidip de kıbrıs oynarsan zor tek province ama, hollanda'yı kurmak, prusya'yı kurmak, hatta italya'yı kurmak tek province'lilerle gayet mümkün. Ha 1.6'da sadece hansa oynadım şu ana kadar ancak yine de ekstra bir zorluğu olduğunu düşünmüyorum 1.5'e göre.

edit: üstteki resimde benim anladığım sakladığı save'ini açmış adam, o zaman otomatik olarak ilk gün colonial state'ler kuruluyor.

adamlar resmen hansa ile oynansın diye expansion çıkardılar, o yüzdendir. :)
Sosyal ağlarda paylaş

bende granada denedim sene 1458 coktan rahata erdim gibi.

ilk truce bitmeden önce aragon ile savasa girdi ispanya, bende fırsat bilip 8 birlikle daldım. Jaen-Cadiz en son olarak andalucia dustu. jaen ve 70g karsılıgı barıs ımzaladık.

katolik ayaklanması cıktı. Bıraktım memleket katolik oldu. mis gibi aragon ile de ally oldum. dunya bana güzel.

ispanya-portekiz ve moroccodan toprak alır fransa ile dost olur aragonu da aradan cıkardım mı tamamdır.
Sosyal ağlarda paylaş

fransa oyunun açık ara en OP ülkesi. koloni bile kurmadan oyunun başlarında toprak bütünlügünü saglar saglamaz aylık geliri 60 falan oluyor, manpower sınırsız (hele AI hard ise yaptıgı hilenin haddi hesabı yok), forcelimit desen over 9000. komşu ülke oynuyorsanız burnundan getiriyor insanın.
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

gelen dip.e tıklayıp pop ya. sag altta bi işaret olması lazım.

ama akses mility fln herşeye pop yapar bayar adamı

Hatta dilersen pauslama seçeneği var gelen herhangi bir mesajı hem poplayıp hemde pauseleyabiliyorsun.

Buyuk devlet varsa rebel için popup pause,

Ezici üstünlüklü bir savaşta hala vary fest aynaycaksan siege sonucu , savaş sonucu gibi duyuruları da pop up + pauseye alırsan. Space tuşunu spamlemeye gerek kalmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...