Remus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Tech costun çok öenmi yok oyunda. Dersen ben zamnından 10 yıl önce alıcam techi o zaman bir anlam ifade ediyor. Yoksa anlamsız. Nasil para fışkırttıyorusun :) Advisorlar ve Ordu maintance i anmı ağlatıyor. sene 1681 292 gelir 204 gider var.(95 Tax, 124 Production 53 trade 16 Vasal, 94 de 3x lvl 3 advisor)) 150 civari income var. (military cost'u kıstığımda) Heryere mint stock dikemedim ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 hayır zamanından önce almak için değil, power tasarrufu için. oyunun başlarında %-5 tech cost oyun bitene kadar 3000 civarı puan tasarruf ettiriyor. her yere mint dikebilmek ile dikememek arasındaki fark. :p 1675 osmanlı tarihi sınırları: 117 tax, 115 prod, 133 trade, 3 gold = 370 inc 164 gider var, (her advisor 3 olsa 225 filan olur) 100'ü army full maintenance iken ama barışta kısıyorum. ayda 150g kara geçmek yetmiyorsa neye harcıyorsun parayı bilmiyorum. manufactory dikilebilen her yere diktim ülkede. 60k gold var kasamda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Trade de çok şıçmışım demek ki. Sanırım Alexandirayı almamam kötü olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 combat sistemi eu3 te nasıldı hiç hatırlamıyorumda burda combat width baya fark ettiriyor galiba. misal CW 12 ise tek orduna 12 inf ten fazla koymak moral düşürüyor yada bi eksi bi bok yapıyor. eu3te artilery felaket güclüydü burda ben siege bonusu harici cokta anlayamadım combat esnasında. yada doru dizemiyorum. gene 12 den örnek verirsek 12inf/6cal (inf in %50si osmanlıda dogu ülkelerinde daha fazla sanırım) / + 12yi geçmeyen artilery. şimdi ben 5 artileryde denedim 12 de cidden gözle görülür bişi yok gibi. 2. oyundada 1700 leri göremedim gene osmanlıyla. avusturya fln feci vuruyor :) birinde azar azar yürüdüm. digerinde 1500 bitmeden 66 yılda kara qoyunlu kırım balkanalr afrika memlugun yarısı gorgia baya hızlı yürüdüm gene olmadı :) agrasive almadan yürümenin en güzel yolu bi ülkeden 1 pro toprak alıp ordan vasal cıkarmak. 5 yıl sonra tekrar savaş acıp tüm corelarını vassalına verdirtiyorsun core eklemekle urasmıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 birde, product efeck. adivisorunu manufactory dikmeden önce calıstırabiliyoruz degilmi sonucta product dönüyor hertürlü yoksa sadece manucatrye özel bir elemanmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 production efficiency manufactory ile alakasız, bütçedeki production miktarını etkiler. osmanlı ile bayağı dövülüyor avrupa ya, ghazi idea açıldı mı manpower sıkıntısı bitiyor tamamen. bayağı avantaj vermişler onunla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Avusturyayı büyümeden ezmek lazım. Macaristan çok cock blocker. %200 core creation nedir yahu. Kimse dalmıyo ne Macaristana ne Polonyaya. Ai de çok şerefsiz oynuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2013 abi dedigm gibi. ragusanın hemen üstündeki yeri al, venedikten dalmatia da olabilir arada biyer varmıydı unuttum . anlasmayı yapar yapmaz git o topraktan hırvatistanı cıkar. core fln yapmana gerek yok böylelikle. sonraki savaşlardada return core de hırvat topraklarını büyüt bitene kadar. aşagıdanda moldovia core u olması lazım geen aynısını yap. yukardan zaten avusturya alır 3-4 yer . geri kalan 2-3 yeride artık sen core yaparsın bitti gitti : p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Eh onu yapmaya kalktım adam HR'i kurdu :) Verdi elime ağlıyorum 1 haftadır. Hızlıca bodozlama girmek lazım Avusturyaya. Yalnız Avusturyayı ezince Rusya ve Fransanın götü kalkıyo. Asıl sorun bu orta Avrupanın gereksiz yere tax değerleri çok yüksek, hani Osmanlının kolayca alacağı 3 providence 1 Avusturya providence'na bedel. Ayarı az kaçırmışlar. Neyse ben baştan başlayıp diplomasi tech'e yatırmadan hızlıca western olucam bir dahaki sefere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Hotfix - version 1.2.2 (fe2b) Patchnotes 1.2.2 ------------------ - Fixed several different OOS related to hotjoin. - Fixed crash when inviting steam friend while friend in game browser - Fixed crash when player is annexed - Fixed crash when player changes tag and is in a coalition - Fixed bug where it was possible to play as a lucky nation. - Cheatcodes should now be cleared on resign - Ai will no longer dismiss leaders if it only have a few, and below their free count. - Battles are now 50% less bloody. - AE on vassals are now 10% instead of 50%. - AE on allied nations is now reduced by 75% if in a war together, or 66% if not. - Very large armies should no longer make the mil power calculation go negative. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Macaristan provinceleri fazla mı değersiz olmuş ne Gerçi bu sefer eskisinden faha fazla provincelere bölünmüş durumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2013 yok cidden bayağı değersiz, tax hep 2-3 filan. hoş gerçi her yere +8 tax binası dikince arnavutluk'u bile yavru konstantiniyye ayarına getirmek mümkün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 1 taxli yerler bile var Macaristan ve Arnavutluk'ta. Balkanlar'ı biraz fala değersiz buldum yani ben de Osmanlı'nın oraya gitmesi için hiçbir sebep yok gibi. Gerçekçi de gelmedi mesela, bir Arnavutluğun bir Romanya'nın gerçekte yaptığı gibi Osmanlı'ya kök söktürmesi mümkün değil mevcut oyun dinamikleri dahilinde. 1 tax değerli tek province yani oyunda Arnavutluk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Romanya, Ukrayna, Kırım, Memlüklülerin Alexandiryaya olan kısımlarının sahil tarafları, güney arabistan yarım adası, Azerbeycan iran arası baya güzel. Balkanlarda ragusa güzel baya, Ama asil bomba alman toprakları. Feci değerli providencelar. İtalya bile sönük kalıyo yanlarında. Her yer 8-10 tax providencelarla dolu. Bu arada yeni taktik buldum. Vassala yeni aldığınız providenceları satabiliyorsunuz. Sonrada Annex :) Her vasal yemiyo ama. Mesela Candar oğluna trabzonu satamadım. ama Najd arabistan topraklarını yiyor. Aksam sırbistanı alıp macaristanı kakalamaya çalışıcam :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 arnavutluk hep üvey evlat ya paradox oyunlarında nedense, diğer oyunlarında da hep inanılmaz fakir. kültürü desen kendine has dünyada tek prov, başka yerde yok filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Nigger_of_the_sand said: 1 taxli yerler bile var Macaristan ve Arnavutluk'ta. Balkanlar'ı biraz fala değersiz buldum yani ben de Osmanlı'nın oraya gitmesi için hiçbir sebep yok gibi. Gerçekçi de gelmedi mesela, bir Arnavutluğun bir Romanya'nın gerçekte yaptığı gibi Osmanlı'ya kök söktürmesi mümkün değil mevcut oyun dinamikleri dahilinde. 1 tax değerli tek province yani oyunda Arnavutluk Zaten Osmanlının gelir kaynağı Gayri-müslim vergisinden asıl balkan topraklarında.Oyunda öyle bi mekanik yok ama galiba. Avusturya içinde Protestan-Reform hareketlerini bolca desteklemek lazım imperial authorityi arttırmaması için.HRE kurulunca direk gg yoksa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 ottoman tolerance idea var, onu açınca revolt risk azalıyor ve vergi penalty kalkıyor büyük ölçüde sünni olmayan eyaletlerde. osmanlı'ya has en iyi iki idea'dan biri, öbürü de ghazis işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Protestan-Reform hareketlerini nasıl destekliyoruz ayıptır sorması : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 support rebels işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 support rebels seçince hangi tarz isyancıyı desteklemek istediğini, isyan ihtimalini filan gösteriyor. o kısmı iyi yapmışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2013 hea ben oralarda rebel denemedigim için hiç düşünmemiştim protestan rebel şeylerini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Vasallara toprak satıp annexleme işini çok sevdim direkt administration power patlaması yaşıyorum. Prussia çıksa gidip vasal yapıcam :) Dayıyıcam kuzey avrupayı sonra askerde basmam bir daha :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 güncelde göre göre bi deneyim dedim. 5 dakika kurcaladım resmen kafam basmadı oyuna, menuler, iconlar içinde kayboldum. başlar başlamaz bi tuto da gelmedi. haftasonu bi tüm gün ayırayım madem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Defensiveness ideası = win 150K orduyu 70K'la ezdim osmanlıyla. Resmen Manpowerda bitmiyor regenation speedle. ara sıra benim topraklarda gezmeye çalışan kendi manpowerini bitiriyor. Boşuna ağlamışım. :) Gidip birde ofansive veya quantaty çekim bakıyım 300 vs 50 yapabilicekmiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2013 epiloglu fln puşt bi ülke oynıycam ben bide ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar