Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ayak üstü kedimiz oldu gibi gibi, bi yardım

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

abi hayvan düzelmedi hala ya. yalanmayı falan da bıraktı, tüyleri abuk subuk bi hal aldı doğal olarak. ben diyorum ki hayvanı bi yıkasam mı, hem kokmaya başladı, hem hiç yalanmıyor ya, bi yıkarsam belki o zaman yalanmak zorunda kalır, hem de şöyle su ile bi şok etkisi yaratırım belki, bi kendine gelir diye düşünüyorum. hayır kime sorsam "AAA SAKIN KEDİ YIKANMAZ KEDİ SENDEN TEMİZDİR ONUN DİLİ VARYA ÜF ÇOK TEMİZLER" diyor da kardeş dinlemiyon galiba YALANMIYO LAN KEDİ BIRAKTI YIKANMAYI!
Sosyal ağlarda paylaş

o yutturmaya çalıştığı hap iç parazit hapı işte. yutmada sorun çıakrıyorsa aşı şeklinde olanı da var.

ama şu son anlatttığın vaziyette yıkaman falan bi işe yaramaz. kedi kendisini temizlemiyorsa yıkayarak temizliğini sağlayamazsın zaten. durumu devam ediyorsa veterinerine göstermeni tavsiye ederim. kedninin kendini temizlememesi hasta olduğunun göstergesidir. korkma işi falan olduğunu sanmıyorum. annesinden erken ayrılıp sütten erken kesilmişse erişkinliğe erişemeden zayıf düşüp ölmesi gibi şeyler olabiliyormuş. dediğim gibi vet baksa iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
evet burayı güncellemeyi unutmuşum. o son yazdığımdan 2-3 gün sonra düzeldi, üşütmüş herhalde hasta olmuş hayvan, bunalım falan değilmiş dsfg

yalnız şimdi başka bi sorunumsu var. ya bu hayvan kokmaya başladı. hele ki burnundan salgıladığı bi sıvı var aman yarabbi leş ötesi kokuyor. ağzı bi başka kötü kokuyor. "burnundaki kokudan sanane" dersiniz belki, hayvan getirip burnunu burnuma sürüyor sevgi gösterisi falan diye, nefesimi tutmam gerekiyor o ara yoksa ölüm yani.

ağzındaki koku yalandığı için doğal olarak tüylerine falan da bulaştı, geçen gün artık koku dayanılmaz hale geldi diye mecburen yıkadım hayvanı bi. bu kokuya bi çare nasıl bulabiliriz? kedilerin dişleri fırçalanırmış macunla, sıkıntı çıkmazmış ama hergün hergün diş mi fırçalıcaz, kalıcı bi çözümü yok mudur? ayrıca burun kokusu nasıl gidecek falan peey.
Sosyal ağlarda paylaş

ya kuru mamanın yanında konserve yaş mamalardan da veriyoruz da bi ara ciğer veriyorduk pişirip. sanırsam o yaptı bu kokuyu. ciğerin kendisi zaten leş kokuyor, bi de kedi yiyip sindirince aman yarabbi. gerçi şimdi bayadır ciğer vermiyoruz, koku biraz azalmış gibi ama yine de var anlayamadım nedenini.

"kuru mamaya alıştırma" olayını başaramadık sanırım bi de. malum babam da ben de hayvanı mutlu etmeyi pek seviyoruz, 2 miyavlayınca "oy kıyamam al lan al" diye ete boğuyoruz hayvanı. şimdi kuru mamayı aperatif diye yiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bize geldiği günden beri sadece kuru mama veriyoruz ve cidden çok büyük rahatlık. Yani en basitinden yemek yerken yanımıza gelip dilenmiyor çünkü yediğimiz şeyin ne olduguna dair en ufak fikri yok.
Bu arada çok fazla et riskliolabiliyor yani çok iyi pişmiş olması lazım etin yoksa bakteri olabiliyor içerisinde hem kedi hem sizler için risk yaratabilecek.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben geçen elma yiyorum nasıl meraklı, kafasını sokup sokup duruyor, küçük bi parça kesip veriyorum koklayıp bırakıyor yine büyük parçaya salça. üstelik aç da değil hani bence, şımarıklığına yapıyor. tam sokak kedisi ya dsfg

foto koyim 1-2 ya :)

http://i.imgur.com/ltQxg.jpg

http://i.imgur.com/rdWmr.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

spankyah said:

Su an havalar güzel oldugu için problem teşkil etmez bu şekilde beslemen ama,kış aylarında işler değişicek. 2-3 ay sonra alıştığın için kediye büyük ihtimalle sokakta yatmasına,balkonda donmasına gonlun el vermiycek. Ayrıca eve devamlı ağaçtan girip çıkmasıda ciddi poblem teşkil edebilir kedinin sağlığı açısından. Düşerse falan üzülürsün. Bunların hepsi varsayım ama olasılığı kuvvetli şeyler. Özet olarak demek istediğim ya bahçede besle mama vererek,yada evine almaya hazırlan.Ikisinin ortası zor. Benim tanıdığım bir ailenin kedisi gündüz apartmanın bahçesinde takılır gece apartmanın asansörünü kullanarak apartman sakinlerinin yardımıyda tabi evine dönerdi. Tabi bu bir istisna.

mesai bitince eve
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...