Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cloud Atlas (2012)

Norak

Öne çıkan mesajlar

emanet said:

abi düz ekrana bakarak izlenmez öyle filmler. filmi izlerken real time olarak zihnin süzgecinden gecirirsin, konseptler kavramlar fikirler kafanın içinde uçuşur, kendi tecrübelerin ve çıkarımlarınla çarpıştırırsın, kendi benliğini project edersin. diğer türlü sadece ekrana bakarsan sıkıcı gelir cunku alışılanın aksine "sadece" göze ve conscious mind'a hitap etmeyen filmler bunlar.

hayır sadece sıkıcı olduğu için sıkıcıydı.

senin yazın da sıkıcıydı mesela.

tamamını okumaya sabrım yetemedi. ilk paragraf sıkıcı da olsa güzeldi sonra kolpaçino falan demişsin, gözüme o kelime çarpınca zaten 2.yi hiç okumadım.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte olay da o abi. Böyle ağır bi filme Halle Berry hiç yakışmamış mesela, tamam fena oynamamış ama daha dramatik bi oyuncu olabilirmiş yerine. Gözüme tek batan oyuncu da oydu zaten, diğerleri cuk oturmuş.

Sonra mesela o ufak adadaki yerel halkın geçmişini, Sonmi'nin o kadar önemli bi figür haline gelme sürecini, paragöz babadan kaçan çiftin geldikleri noktayı, geleceğe bıraktıkları izleri (çift olarak) görseydik keşke.

Bi de verilmek istenen mesaj hala insanlık için umut olduğu olmuş. Normalde ben de mutlu sonları severim ama bu filme trajik bi son daha çok yakışırmış bence. Mutlu bitecekse de tarihin tekerrür ettiğini izlemek isterdim mesela, insan insan oldukça bu kötülüklerin devam ettiğini, insanların ancak ve ancak herkes Sonmi gibi olduğunda iyiliğin galip gelebileceğini görmesini, insanlığın yükselip tanrısallaşmasını, Sonmi'nin bu olayın öncüsü olarak saygı görmesini falan.

Sosyal ağlarda paylaş

emanet said:

hayır şu konuda öyle yorumlar var ki.. nasıl insanlar bunlar, kolpacino falan izleyip ZOHAHAHA şeklinde yarılan türden mi, içi boş cgifest filmlere vouuv diyenlerden mi. bazı postları okurken ben utandım ya hiç mi elleri titremedi bu insanların?

Hak etmediği derecede iyi yorum yapmak kolpaçinoya gümekten kötü bence. Film fena değil ama muhteşem bir kurgusu veya oyunculuğu falan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

The man from earth'e de aynısı yapılmıştı. Saçma sapan bir filmi yığınla övdü millet. Her sene yığınla güzel festival filmi çıkıyor, gidin onlara yazın şu yorumları canımı yiyin ama kalkıp millete abi süpeerr ya dedirtmek için çekilmiş içi boş gişe filmlerini ölesiye savunmak =/
Sosyal ağlarda paylaş

Halle berry, tom hanks, hugh grant gibi oyuncuları oynatmalarının sebebi olabildiğince insan çekmek filme, adamlar mass'lere mesaj iletme kaygısındalar baya. aynısını guy ritchie de revolver filmiyle yaptı. sanki snatch vari bi filmmiş izlenimi yaratıp esoteric/kabbalah öğeler dolu bi film çıkardı ortaya. onda da wtf modunda yarıda çıkan çok insan olmuştu.
Sosyal ağlarda paylaş

içi boş? oke

hayatta kolpaçino'ya gülmekten daha kötü ne vardır diye düşünüyorum da.. testis kanseri olup yanarak ölmek falan olabilir herhalde.

herkesin düşüncesi kendine, savunmaya geçecek bi durum yok ortada.

genede içi boş, saçma, anlamsız, kopuk diye kestirip atmadan önce "acaba ben anlamamış olabilir miyim?" diye insanın kendini sorgulaması fena olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

emanet said:

abi neredeyse mükemmel, çok kasış kavramları hissettirmeden (esoteric) ve müthiş bir kurguyla aktarmışlar. şu tarz bi konsepti becerebilecek adam sayısı bi elin parmaklarını geçmez bence. biri de terence reis zaten

yönetmen han'fendi ve beyefendi kendi dinlerinin propagandasını yapıyor, senin bilmen gerektiği kadarını sana anlatıyor, üstüne para alıyor senden, hayran hayran izlettiriyor, film bittikten sonra üzerinde düşündürüyor ve sen de buna alkış tutuyorsun. şu foruma gelip "eskiden ne kadar kaliteliydi paticik" falan diyorsun. yönetmenlerin derdi sanat değil, yeni bir yeryüzü dini geliyor. onu anlatıyor adamlar.

şu filmin aynısını bir müslüman çekse mesela, bu filmin içerisindeki öğeler gibi değil ama yönetmen ve senaristin kendi dininden öğeler barındırsa ne yobazlığı ne geri kalmışlığı ne de lesser beingliği kalır.

yazık ya vallahi yazık.
Sosyal ağlarda paylaş

rahat ol kardeş, filmdeki psyops ve disinformation öğelerinin de farkındayız. sanatta dark/light ayrımı yapmam her ne kadar sana saçma gelecek olsa da.

bi ucuz sikko propaganda vardır, birde bullshit ratio'su nazaran daha dengeli sanatsal, iyi gizlenmiş ve estetik propaganda. farkında olduğun sürece çok da kasmamak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

BramStoker said:

şu filmin aynısını bir müslüman çekse mesela, bu filmin içerisindeki öğeler gibi değil ama yönetmen ve senaristin kendi dininden öğeler barındırsa ne yobazlığı ne geri kalmışlığı ne de lesser beingliği kalır.

yazık ya vallahi yazık.

şu kıyas talihsiz olmuş. filmi izledin mi bilmiyorum ama şamanizmden tut corrupt olmadan önceki budizme, gnostism e kadar çeşitli traditionların etkileri var. sandığın gibi baştan sona propaganda değil, sadece içine iyi yedirilmiş
Sosyal ağlarda paylaş

ya lucifer falan conspiracy geyikleri, biraz salman lazım abi o muhabbetleri. şimdiki saçma komplo teorileri yerine eski traditionlara bak, yeni muhabbetler değil bunlar.

@axedice

allah yerine hellraiser'daki tipleri düşün, sakat din yani aga bulaşmamak lazım. ha zırt pırt namaz kılmak zorunda değilsin, o yüzden "kolaylıklar dini" title'ını islamdan çalabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel filmdi, yanımdaki sevgi pıtırcıkları (bir oğlan ile bir kız) aşağı yukarı BramStoker ın tarif ettiği noktada çıkınca hem yayılma hem de kucağımda kalan montumu ve çantamı yan koltuğa bırakma imkanım doğdu, daha da beğendim. Din reklamıymış, keşke her dinin reklamını böyle yapsalar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
filmi izledim şimdi bu 7 sayfayıda gözden geçirdimde ben mi filmi yanlış anladım yoksa ?

film şahsen benim ufkumu genişletti harika bir kurgusu vardı
anladığım şey reankarne iyilik yap doğruyu takip et bir sonraki hayatında devam edicek...
kimse reankarne dememiş bile bişiler mi kaçırdım ben anlamadım
Sosyal ağlarda paylaş

Dün evde rustan dönme türkçe altyazılısını seyrettim. yıllar arası geçişlerde bazen takıldım, daha iyi olabilirmiş gibi geldi, konular çok olunca sürekli ayık olmak zorunda kalıyorsun, bir yerde "ha iyi action var işte kafam rahat izliyim" diyemiyor insan. Sürekli takip. Makyaj olayı güzel olmuş, sürekli şu şurda bu burdaki adam diil mi la diye gidip geldim. 8 verdim 10 üstünden. Daha da gitmez bence. Manyak film klasmanımda değildi :).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...