Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Suriye Kürtleri

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

ezilmiş kürt halkı olarak böyle isteklerle meydana çıkarsanız

ya çok güçlü olup, zorla alırsınız

yada sonuçlarına katlanırsınız

Baydemir: Türkiye'de Özerk Kürdistan olacak
DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürt halkının idari ve siyasi statü istediğini söyledi. Baydemir, "Yegane yol bütün Ortadoğu coğrafyasında, Irak’ta olduğu gibi yada benzeri İran’da da özerk Kürdistan olacaktır, Türkiye’de de özerk Kürdistan olacaktır, Suriye’ye de özerk Kürdistan olacaktır" dedi. Sınırların kaldırılıp Avrupa Birliği’ndeki gibi ortak para birimine geçilmesini isteyen Baydemir, özerk Kürdistan’ın başkentlerinin Kamışlı, Diyarbakır, Erbil, Mahabad olduğunu söyledi

http://siyaset.milliyet.com.tr/baydemir-turkiye-de-ozerk-kurdistan-olacak/siyaset/siyasetdetay/28.07.2012/1572884/default.htm
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman ilk meclis kayitlarinda kurdistandan bahsetmeyeceksin bu bir

ikincisi tek devlet tek millet diye o kurt ama turkluguyle gurur duyuyor(haehuhehuehe ) diye asagilar adam yerine koymazsan daga cikanlarin hepsine bu ulkeyi bolmek isine geldigi icin daga cikti gozuyle bakarsan, ne mutlu turkum diyene cumlesini evirip cevirip yau iste ermenide olsa ne mutlu ..... diye sacmalarsan,adamlar 50 sene icinde cogalir ve butun buyuk sehirlerini ele gecirir.isyan etmesine bile gerek kalmaz hala bu topraklarda milliyetcilik:irkcilik denklemini cozemediniz degilmi?alalim butun kurtlerle bir ulke kuralim araplarda gelsin adida kardes halklar devleti olsun kimse kimseyi hor gormesin ,sonrada baydomor boylo dodo voton boloyorlor...
Sosyal ağlarda paylaş

istediklerini yapabilirler, sende istediğin düzeni kurabilirsin

ama zamanı geldiğinde, sonuçlarına da katlanılması gerektiğini unutmamak gerekir

yani şunu diyorum, gücün varsa konuşmaz yaparsın, gücün yoksa böyle konuşup ortam ararsın ki, bunu ne sıfat verileceğini size bırakıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

cumhuriyetin geçmişi ne kadar boktan da olsa kürtlerin yaptıklarını haklı çıkarmıyor.
ayrıca kürtleri kürt oldukları için değil yaptıklarından dolayı hor görüyoruz. yolun ortasına sıçan adama "aaa devlet çok eziyet çektirmiş bunlara ondan böyle yapıyolar" diyecek kafaya 4 kupa biradan önce ulaşamıyorum ne yazık ki

yolun ortasında sıçan adam kürtse kürtler yolun ortasında sıçıyor bu yüzden onları hor görüyoruz dersen ailenin emeğine acırım.
Sosyal ağlarda paylaş

1925-1970 arasinda bilincli bir sekilde cahil birakilan ve isyanlarla izole edilen bir halk ,daha sonra batiya ve avrupa ulkelerine gocun sonucu bugun biraz biraz kabugunu kiriyor iste anliyorum ne demek istedigini dasaaa,ama terbiye sinirlari icinde konusmak gerekir birazda, sadece iskembe corbasinda kullanila bir terim degildir terbiye
Sosyal ağlarda paylaş

oncekendimi said:

1925-1970 arasinda bilincli bir sekilde cahil birakilan ve isyanlarla izole edilen bir halk ,daha sonra batiya ve avrupa ulkelerine gocun sonucu bugun biraz biraz kabugunu kiriyor iste anliyorum ne demek istedigini dasaaa,ama terbiye sinirlari icinde konusmak gerekir birazda, sadece iskembe corbasinda kullanila bir terim degildir terbiye

ya bırakın bu işleri ya, 1925 öncesi ne iş yapmışlara hiç girmiyoru da

1925 den günümüze kaç tane kürt ve kürt asıllı millet vekili çıkmış?

kaç tane para babası zengin kürt çıkarmış bu topraklar?

hangi kürt kürtler için ne yapmış?

en basitinden aziz yıldırım adam feneri maça götürdü, kürt adamı bile illah ettirdiler

ortada bir sorun var ama çözümü için önce kendilerine bakmaları lazım
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

dürüst konuştuğunu düşünürsek "neden böyleyiz lan" derdi

genellemenin dibine vurmasına dürüst konuşmak diyebiliyorsan darbe, alevi, ermeni katliamı yapan pis insanlar oluyor türkler. bak dürüst oldum destekle beni dasaaa. hor görsek de yeridir hatta barbar işsiz güçsüz dünyaya gram katkısı olmamış türkleri.
Sosyal ağlarda paylaş

bize kimse klasik müzik dinletip zorla kitap okutturmadı, bazı şeyler isteyerek olur, gelen öğretmeni mühendisi öldürürsen cahil kalırsın sonra seni hor görürler
devletin bok yemeleri var evet, ama 25 70 arası cahil bırakıldılar diye hala cahil kalmalarına bir sebep yok

21. yüzyıldayız, bu kadar gelişmiş bir canlı olan insanın yürümek yemek sıçmak ve 10 çocuk doğurmaktan daha ileri şeyler yapabileceğine inanmak istiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

yahu kendi yıkamadıkları düzenlerininin suçunu başka yere atıyorlar, isyan edeceksen ağalık sistemine, marabalığa, töreye, berdele et isyanını
tvde falan 9-10 yaşındaki bebenin, 80 yaşındaki kadının ağzından demokrasi isteriz lafını duydukça ister istemez komik geliyor

bi laf var her kuşu *yedinde bi leylek kaldı diye
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

bize kimse klasik müzik dinletip zorla kitap okutturmadı, bazı şeyler isteyerek olur, gelen öğretmeni mühendisi öldürürsen cahil kalırsın sonra seni hor görürler
devletin bok yemeleri var evet, ama 25 70 arası cahil bırakıldılar diye hala cahil kalmalarına bir sebep yok

21. yüzyıldayız, bu kadar gelişmiş bir canlı olan insanın yürümek yemek sıçmak ve 10 çocuk doğurmaktan daha ileri şeyler yapabileceğine inanmak istiyorum

Okumayan, atlayan şu mesajı bir kere okusun bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...