Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beko Basketbol Ligi 2012-2013


Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Yeni konumuz olsun, çalışmalar başlamışken geç bile kaldık :)

GS'den Murat Özyer bayağı geniş bir açıklama yaptı bugün,

said:
Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, NTV Spor Radyo’da Oğuz Yenihayat ve Orhun Gencer ikilisinin hazırlayıp sunduğu “Basketbol Analiz” isimli programa telefonla bağlandı ve gündemi değerlendirdi.

- Teknik ve idari ekip olarak maksimum çalışarak, kendi bütçelerimiz içerisinde en iyisini yapmaya gayret ediyoruz.

- Buckman ile ön sözleşme yaptık. Sözleşmenin geçerli olması için Tofaş’tan bonservisini almamız gerekiyor. Bonservis rakamları konusunda iki kulüp de birbirine çok yakın. Kulübüyle anlaşma sağlanacak gibi görüyorum. İnternet ortamında ve medyada bahsedilen rakamlar çok abartılı, o rakamlarda değil.

- Domercant ilgilendiğimiz bir oyuncu, Euroleague’i çok iyi oynadığını biliyoruz. Bu oyuncuyla bitmiş bir anlaşmamız söz konusu değil, iletişimimiz devam ediyor. Ergin Ataman, Domercant’ı çok istiyor. Bizim çizdiğimiz hedefler doğrultusunda bizi o hedeflere taşıyacak oyuncuların önde gelenlerinden biri olarak görüyor. Ataman’ın yabancı oyuncu portföyü çok geniş, B planımız elbette var. Galatasaray Medical Park olarak, hocamızın istediği ilk seçenekleri bitirmek için elimizden geleni yapıyoruz.

- Bonsu’ya yaptığımız teklifi geri çektik. Çünkü, söylediğimiz dönem içerisinde kendisi bize bir cevap vermedi. Uzun konusundaki arayışlarımıza devam ediyoruz.

- David Hawkins, Bonsu ile beraber Temmuz ayının başında ilgilendiğimiz oyuncularımızın başında geliyordu. Hawkins konusunda fedakarlık yapacağımız boyutlara geldik, onunla da iletişimimiz devam ediyor. Beşiktaş boyutu da var; biraz daha ciddileştiğimiz dönemden sonra Siyah-Beyazlı kulüple de bonservis konusunda masaya oturmak isteyeceğiz.

- Sürpriz olmazsa yerli oyuncu transferini sonlandırdık. Yabancı oyuncu transferinde imza aşamasında olduğumuz bir isim yok ama yakınlaştığımız oyuncular var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Beşiktaş Basketbol Şubesi Genel Menajeri Haluk Yıldırım, yabancı transferindeki son durumu, şube ve kendi kariyer planlarını bjkbasket.org’a açıkladı.

İşte Yıldırım’la yapılan röportaj:

Willie Solomon ve Bostjan Nachbar. Her iki oyuncunun da kariyeri belli olmasına rağmen son dönemlerinde sakatlıklar yaşamaları Beşiktaşlı basketbol severler için bir soru işareti bu iki ismin transferindeki son durum nedir?

Solomon geçtiğimiz yıl Ukrayna’da kişisel olarak iyi bir sezon geçiriyordu ve sayı krallığında ilk sırada yer aldı. Şubat ayında sakatlandıktan sonra resmi maç oynamadı ancak Erman hocanın Solomon’u transfer etmek istemesi sadece bu yaz ki transfer dönemi ile ilgili bir durum değil. Cholet takımını çalıştırdığı dönemde de kendisinin transfer etmek istediği bir oyuncu. Nachbar ise bilindiği gibi 3-4 numaraları etkili oynayabilen bir isim onu da Efes’ten tanıyoruz. Şu anda bu iki isimle ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Buradaki en önemli husus oyuncuların talepleriyle Beşiktaş’ın ortak noktada buluşması. Bu netleştikten sonra takımımıza katılıp katılmayacaklarını görebiliriz. Bununla beraber özellikle yabancı transferinde önümüzdeki 10 gün içinde somut adımların atacağımızı umuyoruz.

Sıkça ismi geçen bir başka isim ise Gasper Vidmar ve yerli statüsünde oynama ihtimali, bu oyuncu ile ilgili son durum nedir?

Öncelikle Vidmar şu anda Fenerbahçe’nin sözleşmeli oyuncusu ve kontrat meselesini çözüme kavuşturduktan sonra bizim bir tasarrufumuz olabilir. Yerli olma meselesine gelince, uzun ve detaylı bir prosedür gerektiriyor lakin oyuncumuz olması durumunda Ağustos sonu Eylül başına kadar bunu gerçekleştirmek için zamanımız var.

Transfer döneminde Erman hocanın da şu ana kadar gördüğü ve önemli bir kesiminde hemfikir olduğu konu, yerli oyuncu fiyatlarının yüksekliği ve buna bağlı olarak mevcut yabancı kuralı. Sizin bu konudaki görüşleriniz nedir?

Açıkçası çok farklı görüşler var. Bir kısım 3 + 2 kuralına karşı ve daha fazla yerli oyuncunun sahada olmasını istiyor. Bir diğer taraf ise bunun 4 + 1 ‘e dönüştürülmesini isterken üçüncü bir kesim ise herhangi bir kısıtlamaya girmeden 5 yabancının da aynı anda sahada olmasına sıcak bakıyor. Bence bu sorunların ve tartışmaların çıkış noktası altyapı. Baktığınız zaman son zamanlarda altyapılardan oyuncu çıkarmakta sıkıntı yaşıyoruz. Mehmet Ali ve Kartal gibi oyuncuları değerlendirmeliyiz ki bu sıkıntıları aşma adına bir adım atabilelim. Yetenekli olsalar dahi bu oyuncular maç tecrübesi kazanmadığı sürece aynı sıkıntılar olacak. Bizde Mehmet Ali ve Kartal başta olmak üzere genç oyuncuların da süre alacağı ortamı yaratmak zorundayız.

İkinci başkan Ahmet Nur Çebi sponsorluk konusunda Hyundai firmasıyla görüştüklerini ve bir görüşme daha yapacaklarını açıkladı, pazarlama bölümünün görüşmeleri devam ettirmesiyle beraber bu konudaki sizlerin son bilgisi nedir ?

Bu görüşmelerde pazarlama departmanıyla sürekli iletişim halindeyiz ve Hyundai isminden de kişisel olarak haberimiz var elbet. Sporda rekabetin ve çıtanın bu denli yüksek olduğu bir noktada sponsor konusu çok önemli. Geçtiğimiz sezon önemli yatırım yapan bir sponsorla neler başarılabileceği görüldü. Ben büyük ve önemli bir sponsor bulacağımızı düşünüyorum ve karamsar değil aksine çok umutluyum.

Başkan Fikret Orman, Erman Kunter’in imza töreninde “Basketbol A.Ş”’yi kurmak istediklerinden ve bu yönde bir hedefleri olduğunda bahsetti. Bu çabaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çok önemli bir hedef. Özellikle kulüp takımları açısından ele aldığımızda eğer gerçekleştirebilirsek bizim ve benzeri yapıdaki takımlar açısından ilk olacak. Yönetimle konu üzerinde konuşuyoruz ve Mesut Urgancılar başta olmak üzere toplantılar yapıyoruz. Çünkü baktığınız zaman bu sezon Eurolig katılım payı alıyoruz ve herkesin bildiği üzere İddaa, TV ve ligin isim sponsorundan gelen gelirler var. En önemli nokta, gösterilen niyet ve istektir. Yöneticilerimizin bu konuya oldukça önem verdiklerini söyleyebilirim. Tabi bunun resmiyete dökülmesi için Ocak ayındaki genel kurul önemli çünkü bu tür önemli kararlar genel kurulda alınıyor. Artı Erman hocanın da Fransa tecrübesinden dolayı bize çok yardımcı olacağı muhakkak.

Peki, en az üstyapı kadar önemli olduğuna inandığımız altyapı konusunda Erman hoca dâhil olmak üzere planlarınız nedir?

Öncelikle mevcut durum itibariyle A takımlara veya üstyapıya öncelik verip oradaki düzeni oturtmayı düşünmek zorundayız. Bununla beraber altyapılar sorumlusu Hakan Özmızrak ile bir toplantı gerçekleştirdik ve kendisi bize projeleri hakkında bir rapor sundu. Oyuncu yetiştirmeyi çok seven ve bundan büyük keyif alan Erman hoca da Fransa’dan edindiği bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşacak ve bilindiği üzere sadece Fransa değil diğer liglere de çok hakim bir antrenör. Zaman ilerledikçe mesaimiz sadece Akatlar da değil Seba salonunda da olacak.

Birazda kariyeriniz ve sizinle ilgili sorulara dönelim. Bilindiği üzere Beşiktaş’tan sıkıntılı bir şekilde ayrıldınız. Bu size tekrar kulübe dönmenizde veya teklif aldığınızda tereddütte düşmenize neden oldu mu?

Hayır, böyle bir tereddüt yaşamadım. Benim sezon bitiminde yaşadığım en büyük tereddüt bırakıp bırakmama konusuydu. Bir iki sezon daha oynamayı düşünüyordum oynama şansım vardı da. Sezon bitiminde ailemle konuşup bu konuyu netleştirmem gerekiyordu. Neticede 20 yılı aşkındır oyunculuk yapan biri olarak deplasmanlar, kamplar… Bir karar aşamasına gelmiştim ve bende bunu aktif basketbolculuğu bırakmak ve genel menajerlik görevine başlamak olarak aldım. Beşiktaş da oyunculuk sonrası kariyerimin başlangıcı için en güzel ve en ideal camialardan biri açıkcası.

Sonraki dönemlerde koçluk yapmayı düşünüyor musunuz?

Koçluk veya antrenörlük sahanın içinde uzun yıllar geçirseniz bile çok farklı bir alan ve pozisyon. Önemli bir tecrübe ve birikim istiyor. İşin yöneticilik yanının uygun olduğunu, daha başarılı olacağımı düşünüyorum.

Peki, oyuncu taraması izleme konusunda aktif olarak rol alacak mısınız?

Transferler sürecinde zaman zaman yapılan bir şey fakat bundan ziyade üstyapı ve A takımlar seviyesinde antrenörlük yapmayı tercih etmememe karşın, altyapılarda ileriki yıllarda görev alıp “scouting” i bu şekilde değerlendirmek isterim.

Bu önemli tercih zira son yıllarda büyük erozyona uğrayan yerli oyuncu kalitesinin ( sadece teknik değil zihinsel veya mental açıdan ) istenilen seviyelere gelmesi adına Haluk Yıldırım’ın birikimlerini aktarmak istemesi çok makul.

3 kupa ile tamamlanan bir sezon sizin üzerinizde baskı yaratacak mı? Karşılıklı olarak taraftar ve takım beklentisi nedir?

Mutlaka geçen sezonun başarısı baskı yaratacaktır tabi. Sonuçta 3 kupa çok başarılı bir sezon herkeste geçen sezonla ilgili kıyas olacaktır tabi. Ama bizde iyi bir takım kuruyoruz sonuna kadar mücadele eden, sahada her şeyini veren bir takımımız olacak. Seyirci de zaten onu görmek istiyor. Beşiktaş’taki oyunculuk dönemlerinden bunu bilen biri olarak mücadele ettiğiniz zaman seyirci konusunda da sıkıntı yaşamayız. Tabi ki çıta çok yükseldi bizde onun farkındayız. Eurolig organizasyonu Avrupa’nın kulüpler bazındaki en büyük yapısı, orda oynayacağız ve her maç ayrı bir heyecan. Maç kazanmanın çok zor olduğu bir yapı lakin elimizden gelenin en iyisini yapıp, Beşiktaş’ı hep buraları oynamaya alışan bir yapıya sokmak istiyoruz. Bunu başarabildiğimiz takdirde Beşiktaş’ın Euroligin önemli takımları ( Örneğin Panathinaikos ve Siena ) olma adına bir yol alması mümkün olur.

Bu sezon Eurolig’deki değişen statü ve ikinci turda daha fazla maç oynanması avantaj mı?

Top 16′ya kaldığımız takdirde daha fazla maç yapacağız tabi. İkinci turda gruplar sekizli iki takımdan oluşacak, eski statüye göre 6 maçlık seride 2 maç arka arkaya kaybettiğin zaman geri dönmek çok zor oluyordu fakat 14 maçta geri gelme şansınız çok daha fazla. Lakin bunun için geniş bir kadro kurmak zorundasınız. Bizde 12 kişilik bir kadro kurmaya çalışıyoruz. İnşallah güzel şeyleri yapacağız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

beyler sanırım BO gelmiş ya

"ismailsenol
Kesin bilgiye ulaşmadığım için haberin parçası değil, ancak gelen bilgilere göre bonservis 1.3 milyon, Bo da yıllık 1.6 milyon euro alacak."

gel bitir bütün dertleri.

http://gulfnews.com/polopoly_fs/1.867557!/image/3281711360.jpg_gen/derivatives/box_475/3281711360.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en dominantlarından desek neyse de en iyisi olmadığı aşikar,

oyun kurucu dediğin adamın tek özelliği penetre edip sayı atmak olmamalı. Mükemmel bir skorer ve hayvani bir yeteneğe sahip kimse birşey diyemez ama çıkıpta Avrupa'da Bo ve diğerleri demek saçma oluyor.

Sevmesem de bir Teodosic gerçeği var, Spanoulis yaşarken Avrupa'da daha üst 1 numara var demek daha saçma mesela, her ne kadar tam bir numara olmasa da avrupa'nın en iyi guardlarından biri diamantidis var.

Bo'ya gelene kadar onca adam sayarız daha komple oyuncu, ha derdin skorerse Avrupa'daki en iyi skorerlerden biridir. Buna kimse birşey diyemez. Fakat komple bir oyun kurucu istiyorsan son seçeneklerden biridir benim gözümde.

Pianigiani'nin adamı, kariyer patlamasını onun elinde yaptı ve FB'de de kendi sistemini kurup onu lider yaparsa yine skor katkısını alır ama destekleyici adamlar çok önemli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 sayıdan mı ne 1 sayılara düştü fark 14 sayı civarı bi fransa serisiyle de, gençler daha tabi,tecrübesizlik. örneğin son dakikada kim hatırlamıyorum topu çalıp potaya gitti kaptırdı ki, stop etse büyük avantaj olacaktı. neyse iyi biten herşey iyidir ya. hakkaten çok iyi, gelecekleri parlak gözüküyor. diyecek pek birşey yok, helal olsun ve inşallah geleceğe de aynen yansır bu yetenekleri çocukların.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

HOŞGELDİN BO!

"resmi açıklama fb.org" said:

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2012-08-02_mccalebb446.jpg

Fenerbahçe Ülker, Avrupa'nın en önde gelen oyuncularından biri olan Lester Bo McCalebb ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

1985 doğumlu, 1.83 boyundaki oyun kurucu pozisyonunda oynayan Bo McCalebb profesyonel kariyerinde sırasıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi, KK Partizan ve Montepaschi Siena takımlarında oynadı. Mc Calebb, Pazrtizan ile ABA Ligi ve Sırp Ligi kupası şampiyonluğu yaşarken, aynı zamanda takımının Euroleague Final Four'a ulaşmasında büyük katkıda bulundu. Son 2 sezondur formasını giydiği Montepaschi Siena takımında her iki sezonda da şampiyonluk yaşayan McCalebb, aynı zamanda bir kez daha takımının Euroleague Final Four'a yükselmesine katkıda bulundu. Bunlarla birlikte 2011-2012 sezonunda İtalyan Ligi MVP si seçildi.

2010 yılında Makedon vatandaşlığına geçen McCalebb, Makedonya Milli Takımı ile katıldığı 2011 Avrupa Şampiyonası'nda MVP (En İyi Oyuncu) seçildi.


http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=30149
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

erucalavera said:

bo - sato - batiste
allaam transferlere bak ya, süper olcak bu sene cidden

bu açılacak olan kadıköy-kartal metro hattı ülker arena'ya yakın bir yerlerden geçiyor mu ? kombine almayı düşünüyorum ciddi ciddi ama ulaşımı düşündürüyor.


geçmiyor maalesef ki..
karfurun orada inip yaklaşık 15-20 dakka yürümen gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...