Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ege'den Akdeniz'e

elazulruby

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar,

Uzun olduğunu biliyorum ama gariban turistlere yardım etmek turizme kazançtır dramasından yola çıkarak bir göz atarsanız sevinirim.

Ağustosun 14'ünde kız arkadaşım Türkiye'ye geliyor ve biz de yazın verdiği önyargıyla, Ege sahilleri üzerinden Antalya'ya kadar gitmeyi düşünüyoruz. Buraya bunu yazmamın tek nedeni evdeki hesabın çarşıya uymayacağını bildiğimden, tecrübesi olanlardan nerelerde nasıl zorluklarla karşılaşırım, planladığım yolculuk saatleri doğru mudur yanlış mıdır bilmek istedim veya çizdiğim yol üzerinde daha güzel şeyler yapılabilirse, tavsiyelere de açığım.

14'ünde geliyor kız arkadaşım ama 17'sinde İstanbul'dan yola çıkacağız öncelikli olarak İstanbul'u gezdirmek istiyorum. 17 akşamı otobüse binip İzmir'e arkadaşın yanına gideceğiz. İzmir'i de göstermek istiyorum ve cuma gününe denk geldiği ve Cumartesi'nden daha az kalabalık olacağınını düşündüğüm için oradan da direkt Çeşme'ye götürmek istiyorum. 17'yi 18'e bağlayan sabahta da Marmaris'e gitmeyi planlıyoruz.

Şimdi burada şunu belirtmek istiyorum ki, otellerde değil de çadırlarımızla geldiğimiz için kamp alanlarında konaklayacağız. O yüzden yine Marmaris'te de bir kamp alanında kalmalıyız. Marmaris Çubucak Kampı'nı buldum kamp alanı olarak başka da bulamadım. Eğer varsa daha iyisi süper olur.

Oradan da Bodrum'a geçeceğiz. Bodrum'u da göstermek lazım tabii doğal olarak. Ama orada bir kamp alanı bulamadım. Bir de burada sormak istediğim şey: İzmir üzerinden önce Bodrum sonra Marmaris mi olsun yoksa tam tersi mi? Çünkü her ikisinden sonra da Fethiye'ye doğru yola çıkacağız. Marmaris ve Bodrum'da da birer gün kalmayı planlıyoruz. Olmadı önce Marmaris yaparız, sonra Bodrum'da da sadece akşam takılıp gecesinde de Fethiye'ye doğru yola çıkarız hiç kalmadan.

Fethiye dedim ama çok genel olacak burası şimdi. Arabamız olmadığını da hatırlatmak isterim ki sadece otobüs veya benzeri türleriyle seyahat edeceğiz, ya da artık oralarda güvenilirse otostop da çekebiliriz.

Bir yerde okudum da Fethiye - Antalya yolu üzerinde gezilmesi gereken yerler arasında Kaş - Olympos - Göcek ve Demre kesinlikle görülmesi gereken yerlermiş. Ama tabii arabamız olmadığı için dur kalk olarak bize yolculuk pahalıya patlar mı ya da oralarda kamp alanlarının varlığından haberim olmadığı için de yine yoruma bırakıyorum, sizlere yani.

Şimdi asıl konuya gelecek olursak normalde Kelebekler Vadisi'nde 2, Kabak Koyu'nda 2 gün kalmayı planlıyorduk ama okuduğum her yerde Kelebekler Vadisi baya boka batmış diyorlar. O yüzden orada ya 1 gün kalacağım sonra Kabak Vadisi'nde de Reflections Camp alanında da 3 gün kalacağız. Kelebekler Vadisi için kararsız olduğumdan dolayı kamp alanı da bakmadım. Eğer güzel bir yer varsa o da kullanışlı olur.

Şimdi bu Fethiye - Antalya yolu güzergahımızı, vadi ve koy konaklamamızdan sonra mı yapsak diyorum çünkü en son durak Antalya havaalanı olacak ve sabah 8.30 gibi de uçağımız kalkıyor 27'sinde.

Her türlü düzeltmeye açığım, teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce benzer bir seyahat yaptın mı bilmiyorum da özellikle sıcakta iyice azap olabilir o gezi.

Ayrıca otobüslere in bin kafadan 30'ar kağıt gider gibi. (o mesaferlerin fiyatlarından haberim yok ama sanmıyorum öyle 5-10 liraya kurtulabileceğinizi)

Bence en güzeli İstanbul - İzmir - Fethiye - Kabak Vadisi (ya da başka bir yer) gibi daha öz bir rota çıkartıp uzun süreli kalmanız gittiğiniz yerlerde. Yoksa para vs. sorun olmasa bile bütün zamanınız koşturmaya, çadır dikip kaldırmaya, otobüs/otostop aramaya gider haberiniz olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

istanbul izmir otobüsle ölürsünüz abi. feribotla bandırmaya gelin sonra trene binip izmire gidin.

tam için tren 22 lira, öğrenci için 18 lira. 6 saat sürüyor. değişiklik falan olur. ama çoluk çocuk oluyor ve balıkesir-manisa arası köylü inip biniyor ona göre sdfs.
Sosyal ağlarda paylaş

O benim de aklıma geldi sadece 3 yerde konaklama olarak ama en azından Sedir Adası'ni ve Bodrum'u göstermek istiyorum. Olmadı en azından gece yolculuk yaparız.

Abi o tren olayı çok uğraştırıcı yalnız ya. Olmadı artık Ölüdeniz taraflarında önce bir çadır kurar oralardan etrafı gezeriz yoksa Kebekler Vadisi ve Kabak Koyu'ndan etrafı gezmek daha zahmetli olur herhalde?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...