Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Server seçimi kriterleri, ilgili bilgi ve linkler


enurale

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Gerekli araştırmaları yapıyoruz. Betalarda amaç zaten oyunu denemek olduğu için, daha beta safhasında doğru serveri bulmak ve seçmek söz konusu değildi ki, birçok alliance ve guild de bu betadan sonra karar verecekler.

Bu konuda dikkat edilmesi gereken pek çok husus var.

Mesela;

- WvWvW bazında bir seçim yaparken; en fazla tercih edilen ve daha iyi oyuncu communitylerine sahip ülkelerin yoğunlaştığı bir server seçilebilir. Bu sayede gerek relic gerek domination bufflarından faydalanılabilir ve WvWvW alanlarının sürekli dolmasını garantilemiş oluruz. Bunun yanında, alanların ele geçirilmesi, high bossların kesilmesi, eventlerin daha hızlı yapılması da garantilenmiş olur.

- Çok yüksek populasyonlu ve çok büyük guildlerin (300+ ila x000 kişilerden bahsediyoruz, bu gruplar çok sayıda guild kuruyorlar) toplandığı bir yerde, bir kaleyi alırken, sayısal üstünlüğü olan guildlerin arasında en fazla varlık gösteren guild olamama ve adımızı kaleye verememe durumumuz alabilir. Bunun yanında WvWvW sıraları çok uzun sürebilir, bütün guild giremeyebilir. Kalabalık yüzünden zamanımızın büyük bölümünde overflow da kalmak zorunda kalabiliriz. Yine aşırı kalabalık yüzünden servere girmek ve bazı alanları tamamlamak sorun olabilir.

- Bunlar yanında, zaman içinde oyuncu bulabileceğimiz, başka bir Türk guildinin (ya da -lerinin) de olduğu bir server seçmek veyahut ileride kriterler tam oturduğunda guildce yeni servere geçmek de söz konusu olabilir. Tüm Türk guildleri toplansın ya da bir alliance oluşturalım düşüncesi tabii ki yok ama olduğumuz yerde bir guild daha olması fayda göstermez mi?

- Alliancelar da genellikle beraberce birşeyler yapmaktan ziyade saat farklarını kullanarak WvWvW bölgelerini aralıksız domine etmek için kurulmuşlardı fakat ilgi görünce ortak hareket etmeyi ve bunun yanında yeni amaçları da benimsediler. Yalnız dev bir güruha bağlı kalmak, tüm WvWvW başarılarını bu güruhla paylaşmak ne kadar eğlenceli ya da önemli olabilir bilemiyorum, bu Alliance lara katılmasak bile bunlar ne derecede takip edilmeli?

Asıl sorular; server seçerken nelere dikkat edilmelidir, hangi tip, hangi member sayısında guildler hangi tür serverlere yönelmelidir?

Bu konuları düşünüyor, aşağıdaki ve benzeri linkleri araştırıyor ve sizlere soruyoruz, ilgili bilgileri edinebilir sizler de bilgilerinizi paylaşırsanız, birbirimize yardımcı olabiliriz.

------------------------

Buldukça buraya bilgileri ve linkleri atacağım sizler de yararlı gördüğünüz link ve bilgileri verebilirsiniz.


Link1

link2

link3


Not: Server konulu başlıklar vardı ama başlıkta belirttiğim amaca tam olarak uymadıkları için yeni başlık açmayı uygun gördüm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@deno / Teşekkür ederim


Bir soru daha:

Yukarıdaki tabloya bakarak, Far Shiverpeaks, gerek oraya yönelen ulusal communitylere (Northern Europe - UK) gerekse server yönelimine bakarak dikkat çekici bir server gibi görünüyor. Bu betada Coexist olarak denemeyi düşünmüyor değiliz, bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Far Shiverpeaks TNA Alliance'ın home serveri olacak.Organize bir grup ilk oyundan bir adet top 20 olmak üzere, diğer oyunlardan deneyimli zerg guildleri mevcut.Sırf onlara karşı oynamak için Far Shiverpeaks seçimi ile ilgili alliance içi anket yapıyoruz.Ayrıca yanılmıyorsam o server iskandinav/hollanda/belçika serveri kıvamına gelmiş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben ise tek tabanca olarak istediğim zaman WvW'ye katılabilecğeim bir server istiyorum :D muhtemelen oyun çıktığında tatilde olacağımdan hemen seçim yapamayacağım. döndüğümde popülasyonu çok düşük olmayan (WvW'lerde sadece sayıdan ötürü kaybetmeyeceğim, pve aktivitelerinde de zorlanmadan adam bulabilecğeim)bir servera yöneceğim :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok kalabalık bir Alliance içinde olmak konusunda ciddi şüphelerim var. Guildimizin geneli istediğimiz zaman istediğimizi yapabileceğimiz, sadece wvwvw den değil oyunun tümünden yararlanabileceğimiz ve başarılarımızı kendi adımıza kazanabileceğimiz bir yapıdan yana. Ancak Alliance konusu daha test edilmediğinden uygulama nasıl olacak bilemiyoruz tabii, bu konuda gözlemde kalacağız.

Bir de sayının çok az olduğu bir serverde, aşırı bir serverle match olup kaybettiğimizde 2 hafta sonra kendi puanımız seviyesinde bir serverle karşılaşacağız. Bu da demek oluyor ki, zaten en kalabalık en kuvvetli serverler genelde kendi aralarında kapışacaklar. Elbette player sayısına oranla başarılı olan low pop serverler olacaktır ancak total puanda yine aşağıda olmaları muhtemel.

Biz de pek low olmayan ama kalabalıktan dolayı da alana girmekte zorlanmayacağımız bir server tercih edeceğiz gibi görünüyor. Server seçiminiz belli olduğunda burada paylaşın lütfen, elbette biz de paylaşacağız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WvWvW zergfeste dönerse kalabalık alliance oyunu domine edecektir.Kendi içinde drama yaşamadığı sürece tabi.Şu an ki haliyle bile Nicelik>Nitelik durumunda WvWvW'ler.

Match-up sonrası kaybedilse bile alliance hacmine göre değişmekle beraber ranking de yukarılara tırmanmak çok kolay kanımca.Ama dediğim gibi rekabet isteyen bir topluluk için bu caydırıcı bir etken olmaz server seçiminde.Şu an en kalabalık serverlar gayri resmi olarak Desolation, Gandara, Far Shiverpeaks görünüyor.

Herhangi kararsız büyük bir alliance'ın seçimi ibreyi çok fazla değiştirecek.Amerika serverlarında toplam member sayısı 600 civarı olan (en azından kendi sitelerinde yazdıklarına göre) alliance mevcut.Bu alliance low-population bir serveri bire ladderda yukarıya rahatlıkla taşır.Örnekler saymakla bitmez ama şu an theorycrafttan öteye gidilemiyor maalesef.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce biyerde daha yazmıştım.

Oyun mekanikleri kalabalık toplulukların karambol fight'ını desteklemiyor. Bu yüzden zaten 100-200 kişilik gruplar (aralarında doğru şekilde bölünmediği sürece) başarılı olamazlar.

Bu yüzden small gank guild'lerin fazlasıyla bulunduğu bir Server seçmek daha mantıklı olacaktır. (WvWvW adına konuşuyorum).

Kaldı ki sizede tavsiyemdir guild içinde 10 ar 20 şer düzgün bir şekilde bölmediğiniz sürece 50+ bir guild olmayın. Yarardan çok Zararı olacaktır.

Sonuç olarak 100lerce kişiyi micro bazda yönetebilecek bir commander mümkün değil varolamaz ancak macro yapabilirsiniz.

Sadete geleyim : Server seçimlerinde kalabalık guildlerin olduğu serverlar yerine small gank guildlerinin varolduğu serverları seçin mümkünse sizde onlar gibi olun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu release'den sonra tekrar konuşalım istersen ?


Bahsettiğin hiçbirşey büyük bir oluşumu gerektirmiyor. Bahsettiğin şeyler doğru macro yapılmasını gerektiriyor. Senin 10+ kişi yapabileceklerin sınırlı bi noktadan sonra.

Bahsettiğin çok kişi gereksinimli durumlarda zaten WvWvW de Tüm guildlar belli bir iletişim içinde olacağı için mevcut gereksinim duyulan noktaya zaten 3 x 10 vb grup toplanmasıyla yapılabilir.

Büyük Guild olmama durumundan şunu anlatmaya çalıştım. Senin 50 memberın varsa bunu doğru şekilde 5 x 10 bölebiliyorsan buyur yap.

Ama malesef oyunu tam anlamıyla hakkını vererek oynayan oyuncu sayısı çok aşağıda olacağı için bu 10 x 5 ler malesef imkansız olacak. Dediğim gibi oyun mekanikleri zaten 10 kişilik bir grubun kendisinden çok daha kalabalık bilinçsiz bir topluluğa rahatlıkla karşılık verebilecek imkanı veriyor.

Herşeyden öte oyun benzer türevleri gibi değil sen zamanının %90 ını oyunda harcıyorsan zaten bi noktaya gidemezsin. %75 oyun dışı %25 oyunda harcaman gerekiyorki birşeyler yapabilecek duruma gelesin. (kendi çapında birşeyler yapmaktan bahsetmiyorum üst düzey olarak birşey yapmaktan bahsediyorum)

Yanındaki adamlardan bir tanesinin görevini yapmaması durumunda tüm topluluk önemli zararlar alabilir. Bazı şeylerde sonucu belirleyen etmen en ufak detaylar olabiliyor ki zaten benim bulunduğum oluşumdaki herkestende en ufak detaya önem vermesini beklerim.

Bu detaylar small gank topluluklarda çok daha ön planda oluyor. Genel populasyonu small gank guildlerden oluşan bir serverda 50 vs 100 gayet kolaylıkla oyun kazanabilirsin. ZAten bu toplulukların sayısıda fazlaysa 100 v 100 meydana gelirse zaten sonuç çok daha net olacaktır.

dediğim gibi yazdıklarıma karşı çıkan varsa release den sonra tekrar konuşabiliriz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ufak bi ekleme yapiyim biraz eksik olmuş :

Öncelikle amacın ne olduğunuda kararlaştırmak lazım. Biraz kendi potansiyelinlede doğru orantılı seçimin.

Senin elindeki oyuncu kalitesi 5/10 kabiliyetindeyse bunlarla tabi 50 kişi bir arada tutup birşeyler yapmak daha mantıklı.

Bunları gidip 5 x 10 bölersen dahada batar durum.

Senin elinde 8/10+ bir oyuncu kitlesi varsa bunları bölebilirsin (bölmelisin)


Amacın PvE'yse apayrı ona hiç girmiyorum.


Az çok çevrem geniştir Community'lerle iletişimim vs. Gerçekten uzun zamandır konuştuğumuz bir durum bu Tüm Skill - Item - Class ne varsa masaya yatırıp geldiğimiz nokta bu. Çünkü gerçek manada Zerg çok bir işe yaramıyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de ekleme yapayım o zaman. benim bahsettiğim de zerg olup rolfstomp yapmak değil. haritalar büyük, hedefler çok, hedefler çeşitli. 50 kişinin tutabileceği hedef var, 10 kişinin tutabileceği hedef var. 10 kişiyle 50 kişilik yeri tutabildiysen gratz, haftaya daha zorlusu gelecek seni 10 kişilik yere zorlayacak. herşey eşit olduğunda her map full çektiğinde daha organize olan, 24 saati programlayan elitist alliance ların olduğu server bence oyunu domine eder. bağımsız 3-4 gang ne yapacağına karar verene kadar mevsimler geçer, arada çıkacak dramada cabası.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben x diyorum sen y diosun.


Bende diyorum ki 50 kişinin tutacağı yeri yine 50 kişi tutacak ama bu 50 kişilik grup tek bir guild olmak zorunda değil diyorum. Sen iyi organize olmuş 5 grubu yollayacaksın oraya.

Guild 50 kişiyle ordaysada 5 x 10 şeklinde böleceksin diyorum ve 10 kişilik timler halinde orda var olacaklar. Her competetive guildta bunu böyle yapıyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyi bir oganizasyon ile 80-100 kişiye yaklaşan guildlerin küçük topluluklara karşı avantaj sağlayabileceğini düşünüyorum. İyi organizasyondan kastımızı zaten herkes biliyor, squadlara bölünmüş guild ve bunların başında 1-2 general ve önceden hazırlanmış bir yol ve saldırı/savunma planı gibi. (Bu konuda ayrıntılı bilgiyi, paticikde de paylaştığımız Coexist çeviri ve rehberlerinden okuyabilirsiniz)

Çok daha yüksek sayılarda ise değil herkesi, squad leaderleri dahi kontrol etmek zor olabilir, düşük sayılarda ise ne yazıkki tek başına yapılacak iş söz kousu olursa hedef küçültmek gerekebilir.

Ayrıca, küçük topluluklar dahi, katkıları az olacak olsa bile, bir kaleye saldıran gruba karışıp serverine ya da başka bir guilde yardım edebilir ve bu combatlarda yer alabilirler.

Küçük guildlerin daha high, yüksek sayılı guild ve allianceların ise orta seviyeli hatta çok büyük bir gruptan bahsediyorsak low bir serverde olmaları uygun gibi görünüyor.

Ancak herkesin belirttiği gibi, gerçek bilgileri release'dan sonraki bir ayda görebiliriz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçek manada zerg işe yarar, tecrübeyle sabittir.WvWvW'nin makro taktiklerini ve taktiklerin uygulanması için gerekli oyuncu yetenek gereksinimini bence sPvP ile karıştırıyorsunuz.Ben de sizinle tek konuda hem fikirim oyun çıksın görelim.Herkes aynı teraneyi döndürecek şimdi başlık sidik yarışına dönecek.

Neyse @enurale BWE3 için serverımız Mahnkelon, release için belli değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anet'in, oyunun temel yapılandırmalarından biri olan WvWvW nin useless hale gelmesine izin verceğini sanmıyorum. Kaldı ki PvP dışında da buradan gelen buff ı kullanacağız. (Power of the Mists is awarded to players in PvE and WvW based on the war score of their home world. It include bonuses to health, gathering and crafting among others. A player will receive the bonuses of their home world even when guesting on other worlds.)

Ola ki istenilen talebi görmedi, (ki bu düşük bir ihtimal) mutlaka, yeni kazançlar eklenerek WvWvW nin daha çekici olmasını sağlayacaklardır diye tahmin ediyorum.

Tabii (listede görmüşsünüzdür) birçok guild PvX olarak yapılarını işaretlemiş. İçlerinde PvE ve RP guildleri de var. Oyunun büyük potansiyel taşıyan server çapında PvE eventlerine de gebe olduğunu görmek çok zor değil, zira dragon lore u ile ilgili önemli bilgiler devamlı yayınlanıyor.

Kısaca GW2, tek tipte bir oyun değil ve eksik kalan yön güçlendirilecektir.

Server seçimi ve guild yapılandırması, tüm durumları etkileme potansiyeline sahip.

Server konusu önemli olsa da, yine de en önemli konu, adı "Guild Wars" olan bir oyunda, dahil olunan guild olacaktır. Zira, guildin; eğlencenin dozuna, çeşitlerine, hatta tüm oyuna ve MMO ya bakış açımıza etkisi bir çok faktörden daha fazla. Biz de guildçe çok yönlü olmak istiyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...