Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Katılmak tırt demiyorum sadece madalya alması imkansız olan adamdan inanmadılar mücadele etmediler diye madalya beklemek anlamsız diyorum. Katılım konusunda ise çeto'yla farklı düşünüyoruz, ben yine de katılmanın önemli olduğunu düşünyorum. Sporculara sorsan onlar gayet mutludur. (Gerçi çoğu olimpiyatlar bitinceki orgy'ler için kalmak da istiyor olabilir ama oraya girmeyeyeyim:)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Rerore said: Ya bı git 1 km tempolu koş bakalım gelip şuraya Bişey yaz ak mecbalım kalcak mı Katılmak tirtmis derece alcakmis adamın koşucu olsa koşar bu ne mantık? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetoritto Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 vazgeçtim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Lan malzeme o sporculardaki bu kadar yetebiliyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Bu arada 100m finali iyi olacak ya. Formda gibi hepsi... Kadınlarda güzel olacak... Bu arada atletizm'de rekorlar gelebilir. Pist hızlı diye laflar geçiyor hep... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 100 mt rekoru çıkmaz bu sene. Bolt o kadar hızlı degil diger elemanların kıracak potansiyeli yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 2 gündür durmadan pist çok hızlı pist çok hızlı deniyor. Demin seçmelerde yeni Amerikalı 9.88 koştu ki çok iyi, kasmadan.. Bolt koşcak şimdi.. Bolt yürüdü resmen sdfss... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Şu sporları dört yılda bir hatırlayıp sonra niye başarısız oluyoruz, hükümet rerörerö veya herhangi bir şekilde eleştirmek nasıl bir cehalettir anlamıyorum. Bu kadar bencil olunmaması gerekiyor. Geçen aylarda Avrupa Salon Şampiyonası yapıldı. Kaç kişi takip etti buradan? Avrupa Atletizm Şampiyonası oldu? Kaç kişi izledi? Kaç atletimiz başarılı oldu haberiniz bile yok. Sonra efendim niye madalya alamıyoruz. Lan Amerika'nın, Çin'in veya ne bileyim atletizmde Jamaika'nın vs. olduğu yerlerde altın madalya almak istiyorsan büyük yatırım yapacaksın, 10-15 yıl sonrayı düşünüp sporcu yetiştireceksin. Bizim sorunumuz o zaten, kimse çocuğum "ciritçi" olsun, yüzücü olsun demiyor. Varsa yoksa futbol, basketbol. Olanlar nasıl oluyor, merak ediyor 15-16 yaşından sonra başlıyor sonra rakibi olmadığından bir anda milli oluyor vs. derken resmen hobi olarak yapıyor işi. Le Clos nasıl geçiyor o zaman senin Amerikalını diyorsun? Adam kaç yaşında başlamış yüzmeye, nasıl gelişme kaydetmiş ve nasıl desteklenmiş onun araştırmasını da yapın da sonra bizim yüzücüler niye final bile yüzemiyor onu araştırın. 22 yaşında altın potansiyeli en yüksek yüzücümüz Kemal Arda Gürdal, adam eğitimimi de alayım mal gibi kalmayayım ortada diye yüzmeye 1-1.5 sene ara veriyor adam gibi eğitim alabilmek için. Geri döndüğünde de okul yüzünden antremanların kendini çok zorladığını söylüyor. Buna rağmen serisinde birinci olmayı başarabiliyor bu isim, niye? Çünkü saf yetenek ama gerisi yok. Bu tip yetenekleri çok küçük yaşlarda keşfedip, eğitim-antremanını birlikte sorunsuz yürütebileceği akademiler kurmamız gerekiyor. Bunlar var mı? Yok. Sonra niye madalyalı yıldızımız yok. Hani bir güzel örnekte Eşref Apak mesela. Adam 22 yaşında kadar katıldığı bütün turnuvalardan ya madalya aldı, ya da en fazla 5-6 sıralarına kadar düştü. Sonra ne oldu? Tesis yetersizliği, antrenör kapasitesizliği, yanlış yönlendirmeler ve parasal sorunlar yüzünden adam gençken yaptığı iyi derecelerin üstüne çıkamadı. Geçen kendisi söyledi benim düşüşüm tamamen yanlış çalışma planı yüzündendir, karımla ile artık birlikte yapıyoruz ve değiştirdim bunu diye. Bak yine neredeyse kendi kendine iyi bir sporcu çıkıyor. Adam madalyalar alıyor genç yaşında ama gerisi gelmiyor. Niye? Adam devlet dahil kimsenin umurunda değil. Tamam bir kulübe bağlı hepsi ama o kulüpler ne kadar iyi yönetiliyor ya da ne kadar destek alıyor orası da sorun. Sorun ne hükümette, ne sporcularda. Tamamen halkın kendisindedir. Sen evladım atletizmde başarılı olsun, yüzmede madalyalar alsın veya ne bileyim halterci olsun diye akademilere yollamazsan bu spor gelişmez. Sporcu havuzu geniş olsun ki en azından bir süre doğal yetenekler ile bir yerlere gelip, oradan milleti bilinçlendirip yeni yeni akademiler ve spor programları ortaya koyarak işi tamamen profesyonelliğe dökelim. Ama yok işte, ailelerde bütün suç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 ahmedinejad said: 100 mt rekoru çıkmaz bu sene. Bolt o kadar hızlı degil diger elemanların kıracak potansiyeli yok. Gatling basmıştır dopingi yine asdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Dediklerine zaten hep katılıyoruz Dark, ülkenin spor gelenekleriyle alakalı. Ancak bu işleri çift taraflı olmalı. Önce yukarıdan teşvik gelecek, tesisler, akademiler, antrenörler gelecek. Bilinç oluşturulacak. Ondan sonra insanlar çocuklarını yollayacak. Kimse çocuğunun parasız pulsuz olmasını istemez ileride. Eğer Türkiye'de hiç bir yüzücünün madalya alamayacağını bilirse aile, ilgi gösterilmeyeceğini bilirse, çocuğunu da ne akademiye yollar ne yüzmeci yapar. Bu işler hep karşılıklı, iki taraflı bilinçlenmeyle olmalı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lelouchshiba Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 DarKRideR said: wot Şu sporları dört yılda bir hatırlayıp sonra niye başarısız oluyoruz, hükümet rerörerö veya herhangi bir şekilde eleştirmek nasıl bir cehalettir anlamıyorum. Bu kadar bencil olunmaması gerekiyor. Geçen aylarda Avrupa Salon Şampiyonası yapıldı. Kaç kişi takip etti buradan? Avrupa Atletizm Şampiyonası oldu? Kaç kişi izledi? Kaç atletimiz başarılı oldu haberiniz bile yok. Sonra efendim niye madalya alamıyoruz. Lan Amerika'nın, Çin'in veya ne bileyim atletizmde Jamaika'nın vs. olduğu yerlerde altın madalya almak istiyorsan büyük yatırım yapacaksın, 10-15 yıl sonrayı düşünüp sporcu yetiştireceksin. Bizim sorunumuz o zaten, kimse çocuğum "ciritçi" olsun, yüzücü olsun demiyor. Varsa yoksa futbol, basketbol. Olanlar nasıl oluyor, merak ediyor 15-16 yaşından sonra başlıyor sonra rakibi olmadığından bir anda milli oluyor vs. derken resmen hobi olarak yapıyor işi. Le Clos nasıl geçiyor o zaman senin Amerikalını diyorsun? Adam kaç yaşında başlamış yüzmeye, nasıl gelişme kaydetmiş ve nasıl desteklenmiş onun araştırmasını da yapın da sonra bizim yüzücüler niye final bile yüzemiyor onu araştırın. 22 yaşında altın potansiyeli en yüksek yüzücümüz Kemal Arda Gürdal, adam eğitimimi de alayım mal gibi kalmayayım ortada diye yüzmeye 1-1.5 sene ara veriyor adam gibi eğitim alabilmek için. Geri döndüğünde de okul yüzünden antremanların kendini çok zorladığını söylüyor. Buna rağmen serisinde birinci olmayı başarabiliyor bu isim, niye? Çünkü saf yetenek ama gerisi yok. Bu tip yetenekleri çok küçük yaşlarda keşfedip, eğitim-antremanını birlikte sorunsuz yürütebileceği akademiler kurmamız gerekiyor. Bunlar var mı? Yok. Sonra niye madalyalı yıldızımız yok. Hani bir güzel örnekte Eşref Apak mesela. Adam 22 yaşında kadar katıldığı bütün turnuvalardan ya madalya aldı, ya da en fazla 5-6 sıralarına kadar düştü. Sonra ne oldu? Tesis yetersizliği, antrenör kapasitesizliği, yanlış yönlendirmeler ve parasal sorunlar yüzünden adam gençken yaptığı iyi derecelerin üstüne çıkamadı. Geçen kendisi söyledi benim düşüşüm tamamen yanlış çalışma planı yüzündendir, karımla ile artık birlikte yapıyoruz ve değiştirdim bunu diye. Bak yine neredeyse kendi kendine iyi bir sporcu çıkıyor. Adam madalyalar alıyor genç yaşında ama gerisi gelmiyor. Niye? Adam devlet dahil kimsenin umurunda değil. Tamam bir kulübe bağlı hepsi ama o kulüpler ne kadar iyi yönetiliyor ya da ne kadar destek alıyor orası da sorun. Sorun ne hükümette, ne sporcularda. Tamamen halkın kendisindedir. Sen evladım atletizmde başarılı olsun, yüzmede madalyalar alsın veya ne bileyim halterci olsun diye akademilere yollamazsan bu spor gelişmez. Sporcu havuzu geniş olsun ki en azından bir süre doğal yetenekler ile bir yerlere gelip, oradan milleti bilinçlendirip yeni yeni akademiler ve spor programları ortaya koyarak işi tamamen profesyonelliğe dökelim. Ama yok işte, ailelerde bütün suç haklısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Sotto said: Dediklerine zaten hep katılıyoruz Dark, ülkenin spor gelenekleriyle alakalı. Ancak bu işleri çift taraflı olmalı. Önce yukarıdan teşvik gelecek, tesisler, akademiler, antrenörler gelecek. Bilinç oluşturulacak. Ondan sonra insanlar çocuklarını yollayacak. Kimse çocuğunun parasız pulsuz olmasını istemez ileride. Eğer Türkiye'de hiç bir yüzücünün madalya alamayacağını bilirse aile, ilgi gösterilmeyeceğini bilirse, çocuğunu da ne akademiye yollar ne yüzmeci yapar. Bu işler hep karşılıklı, iki taraflı bilinçlenmeyle olmalı.. abi yukarıdan zaten destek geliyor ama belli başlı akademilere veya kulüplere geliyor. Burada akademi diyeceğim hepsine, sayıları çok az ve devlette yenilerini açma veya destekleme gereği duymuyor(istemiyor) çünkü katılım çok az. Önce var olanlarda katılım tavan yapmalı, sporcu havuzu genişlemeli ki yeniler açılsın, yenilere yatırımlar gelsin. Akademi sayısı arttıkça ve üst düzey turnuvalara buralardan sporcu gönderimi arttıkça deneyim kazanılır ve en fazla 15-20 yıl sonra üst üste koyarak zirveye oynayan atletler, yüzücüler, sporcular çıkarabiliriz. Ha devletin de mesela bazı durumlarda kendinden teşvik vermesi gerekiyor orası çok apayrı bir boyut. Mesela Eşref Apak dedik. Bizzat tanımıyorum ama yıllardır takip ettiğim kadarıyla mental olarak işi çok iyi bilen biri, başarısızlığının sebebi ise geçirdiği ağır sakatlıklar ve kendi dediği gibi yanlış antrenör yönlendirmeleri vs. Yaşadıklarından sonra çok pişmiş ve işi tamamen olmasa da kapmış bir adam değil mi? Yaşı da ilerledi, bu yaştan sonra bu durumu ile zirve yapması çok zor. Gel diyecek devlet, biz senin branşında bir akademi açıyoruz. Bize yeni yeni çocuklar yetiştir. Bu adam en kötü 5 tane çocuk yetiştirse ve her büyük turnuvada bir tanesi zirveye oynasa o akademiye ailelerin bakışı da değişecek ve daha çok çocuk gönderilecek. Ama yok işte malesef, ne devlet ne özel sektör ne de benim en büyük suçu bulduğum aileler yüzünden bizde daha da başarılıların çıkması zor. Nevin Yanıt çok iyi gidiyor mesela, belki oradan birşeyler çıkar popülarite adına. Kendisi de Süreyya'dan sonra bu spora tamamen bağlandığını vs. söylemişti. Rol modele dayalı eğitim çok önemli, Herşeyden önce işte biraz destek verip rol modellerde çıkarmak gerekiyor. Ya konuşsak nerelere gider de neyse :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 abi 100m heatleri var desenize asafa powell diskalifiye olmuş huh? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Rol model konusunda katılıyorum. Devşirme'lerdeki kasıt biraz da buydu aslında, belli bir bilinç oluşturmak. Şu anki var olan başarılı atletlere sahip çıkıp, onları göz önünde tutup insanların kafalarına sokmak önemli. Abi aslında o kadar çok denklem var ki. Ben mesela hep ilkokul-lise lerde bile beden eğitimi dersinin yetersizliği, sporun adam gibi yapılamamasının da çok önemli bir etki olduğunu düşünürüm. Ben kulüplerde basket oynamıştım küçükken, daha sonra futbol oynadım, düşünsenize lise sınavları var diye bırakmak zorunda kalmıştım. Ülkede, okullarda spor diye birey yok. Zaten alan yok, ekipman yok, saçma sapan beden eğitimi hocaları. Saçma sapan amuda kalkmalar, taklalar, kartal duruşu, yok tören yürüyüşü derken spor filan yapılmıyor. Basket bile yeni yeni bilinçlere giriyor, Ülker ve Efes'e bu konuda çok teşekkür etmek gerek aslında. Voleybol, Hentbol mesela. Atıyorum zor mu okullarda bunları teşvik etmek. Yahu Amerika'da çocuklar liseye geçene kadar adam gibi ders görmüyorlar matematik olsun o olsun bu olsun. Spor olanakları muhteşem, spor dersleri yoğun, çocuklar ilgilendikleri alanlarda kendilerini daha da geliştiriyor, onlarla uğraşıyor. Atıyorum ilkokuldan belki çocuğun ileride müthiş atlet olacağı vardır, ama bu potansiyel hiç bir zaman ortaya çıkamıyor ki. En yakın arkadaşım Liseyi İsveç'te, Alman Lisesinde okudu. O okulun yeri bahçesi yoktu. Ama ne yapıyordu adamlar, beden eğitimi dersi günü diğer dersler daha erken biter, öğleden sonrası direk en yakın akademiye gidiyorlardı. Bir sürü spordan sorumlu olup, en iyi olduklarından not alıyorlardı filan. Mesela ufak örnek yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Diyoruz abi deminden beri herkes koştu da, DSQ olayını göremedim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Ben size özetliyeyim, Almanya`nın 20m sporcusu var, Türkiye`nin 1m, nüfusları da karşılaştırın, sonuç normal, suç da milli eğitimin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Şarapta çok fena tokatlaniyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 6-0, 6-1 boyle bi hezimet yok. yalnız serena williams kadar itici bi hatun da gormedim yani, o hareketler ne oyle mactan sonra yaptıgı. zaten sevmiyodum hatunu, iyice nefret ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 maria dan pırt pırt diye ses çıktı valla maç boyunca.. böylede ezilmez ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Orhan Ayhan en ii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 farketmez kazanan yine sharapova dfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 hala almadıkmı madalya ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PZero Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 ahmedinejad said: spordan tek anladığı futbol olanlar lütfen yorum yapmasın ya. insanlar ciddiye alıyor bir de sporcuların morali bozuluyor baskı oluyor. madalya kazanmak tabi önemli ama bu kadar da hayat memat meselesi değil. biraz zevkini çıkarın bişeyin. peşin peşin sporcular binlerce altın alıyor . madalya alınca milyonlar alcaklar . bunlar benim vergilerimle ödenecek . bu kamiller hazırlancak diye seferber oluncak sonra bende başarı beklemeycem önmeli olan katılmak diycem . vallah asıl sizin yüzünüzden vurdum duymaz olduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odeon Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 litfanya kafa kafaya oynuyo apacilerle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Miraul Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2012 20 sayi farkla biter mac Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar