Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Londra Olimpiyatları [2012]

kiymaliborek

Öne çıkan mesajlar

Ya unuttuğunuz bir nokta, olimpiyat katılmak ile madalya almak arasında uçurum olduğu. Bakın eskiden o kadar kötüydük Atletizm'de, Yüzme'de barajı geçemezdik. Baraj dediğim olimpiyat barajı. Şu an belli ki barajlar kolay açılıyor. Ama baraj ile madalya arasındaki farkı Derya Büyükuncu'nun 6. kere olimpiyata katılıp, 35 kişiden 33. olmasıyla anlayabiliriz.
Yani kamp başarızlığı filan değil. Dün 100m koşucu bayan vardı. İlk 50 metrede neredeyse 15-20 metre fark yedi zaten. Belli ki zaten gücü yok, tekniği yok. İyi kötü barajı açıp gelmiş. Bu, onu madalya potansiyelli atlet yapmıyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen. Kapasiteleri zaten yok. Bunu tekniklerinden, fiziklerinden, güçlerinden anlayabilirsin. Öyle "elenen sporcularımız" diye liste yapıp, tükaka yapmakla olmuyor. Zaten imkansıza yakın madalya almaları. Katılmak bir derece başarı doğru, ama madalya ile dediğim gibi aralarında uçurumlar var.
Ama eskiden Atletizm'e sporcu sokamazdık. Türkiye rekorları yeni yeni kırılıyor, baraj seviyesine geliyor. Dediğim gibi şu an katılıyor olmaları, onları madalya potansiyelli atlet yapmıyor maalesef, çoğu hakikaten daha güçsüz, daha az tekniği var. Bunları izleyince net görebiliyorsun..
Sosyal ağlarda paylaş

olimpiyat izleyin mis gibi, hükümete bok atmayın ne demek? olanı söylüyoruz, niye rahatsız oluyorsunuz? 114 tane sporcuyu oraya götüren hükümet, o hükümetin spor bakanlığı, o bakanlığın gençlik spor müdürlüğü, ilgili federasyonlar milleti,ülkeyi adam gibi temsil etmek zorundadır. Sporcunun gidip orada elinden geleni yapması durumunda zaten bu durum takdir edilir, olmuyor kardeşim, gücümüz yetmedi denir. Ama 9 tane halterci götürüp tek bir madalya alamamak...bırak madalyayı hemen her sporcunun defalarca ağılığın altında ezilmesi. Judocu götürüyorsun ipponla yerle bir. Atıcı gönderiyorsun komik komik atışlar. Sırf desinlere 3 tane bisikletçi götürüyorsun,ilk gün ilk müsabakada elenip tribüne çıksınlar. Yüzme federasyonu zaten tam bir rezillik örneği. 6 olimpiyattır Derya Büyükuncu'nun rakibini kendi içimizden yaratamayan bir federasyon lağvedilmeli, zaten adama en ufak devlet desteği yok, kendi cebinden hazırlanıp katılıyor adam. Demek ki yüzme federasyonuna gerek yok, kendi cebinden bu işi halleden adamlar en kötü zaten Derya kadar bu ülkeyi temsil eder.

Netice olarak...Yurtdışında pek çok spor müsabakasında (sadece futbol değil, altını çiziyorum) ülkemi destekledim, yine desteklerim. Ancak olimpiyatların LAF OLSUN DİYE, SIRF ORADA YARIŞIYORUZ demek için boy gösterilen bir yer olmadığını biraz olsun anlayın lütfen.

Hükümet yandaş medyasıyla birlikte aylardır EN GENİŞ KATILIMLI OLİMPİYAT olacak diye kendisine pay çıkartıp duruyordu. Şimdi görünen o ki en iyi ihtimalle güreşten ve atletizmden birkaç madalya gelecek. Olimpiyat sonunda başarısızlık tabii ki hükümetin olacak, benim ya da başka bir pati'nin değil...Sanki herhangi bir sporcunun hakkını yiyormuşuz, adam gibi işini yapmış sporcuyu harcamışız, hakaret etmişiz gibi triplere girmeyin lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben çoğunu izledim. Emin ol, farkedebiliyorsun. Özellikle Atletizm'de yüzmede filan. Halterden güreşten çok anlamam. Ama 100 metre çıkışında bile birşeyler eksik. Yani Atletizm 100 metre dahil teknik çok önemli. Bizimkiler olimpiyat barajını aşıp gelmiş. Diamond League'de ne yapmışlar? Avrupa'da ne yapmışlar. Potansiyelli olanları biliyoruz zaten, umudumuz onlar. Ama potansiyelli olanlar zaten finale kalıyorlar. Arada çok fark var yani. Devşirmeler de aynı kampa giriyor, ama onlar finale çıkıyorsa demek ki farklar olmalı. Ha burada ben sporcuları suçlamıyorum elbette. O kadar imkansızlıklarda onlar eminim buralara geldikleri için mutlulardır. Benim kızdığım, onlar madalya alamadı diye sinirlenmek. Kendilerine dürüstçe sorsan zaten ilk heat'leri geçemeyeceklerini onlar da biliyor. Herkesin kapasitesi/derecesi belli. 2 aylık kampta gökten güç inmeyecek bunlara. Derecen baraj sınırındaysa o sınırda koşarsın/yüzersin, elenirsin zaten, şaşılacak birşey yok...

@Çeto

Hükümetin kendine pay çıkarması konusunda haklısın. Ama hükümette cahil. Sanıyor ki 116 tane götürdük madalyalar akacak. Halbuki dediğim gibi zaten bu imkansız. Ben sadece hükümete (pay çıkarma konusunda değil) madalya gelmeme konusunda kızmayı anlamsız buluyorum. Hükümet adam gibi planlama, proglama yapmamış olabilir yıllardır ki bu hiç bir zaman Türkiye Cumhuriyetinde olmadı. Belki bu aşamadan sonra birşeyler değişir. Ama başbakan gidip her konuda saçma sapan yorum yaparsa şaşırmamak lazım. Sanıyor ki onlar yeteri kadar inanmadılar mücadele etmediler. Halbuki kıçlarını yırtsalar alamazlardı madalya çoğu, maalesef gerçek bu.
Hükümeti genel spor konusunda eleştirelim zaten, ben savunmuyorum. Ama şu oyunlarda madalya gelmesini zaten beklemek anlamsızmış ben onu anladım. Bundan sonra bir plan, uzun vadeli bir program, ülkenin her alanında sporu/sporcuyu geliştirme olsun, yapılsın. Bundan sonra yapılacak adım bu..
.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Aynen. Kapasiteleri zaten yok. Bunu tekniklerinden, fiziklerinden, güçlerinden anlayabilirsin. Öyle "elenen sporcularımız" diye liste yapıp, tükaka yapmakla olmuyor. Zaten imkansıza yakın madalya almaları. Katılmak bir derece başarı doğru, ama madalya ile dediğim gibi aralarında uçurumlar var.
Ama eskiden Atletizm'e sporcu sokamazdık. Türkiye rekorları yeni yeni kırılıyor, baraj seviyesine geliyor. Dediğim gibi şu an katılıyor olmaları, onları madalya potansiyelli atlet yapmıyor maalesef, çoğu hakikaten daha güçsüz, daha az tekniği var. Bunları izleyince net görebiliyorsun..

yok canım? bir önceki olimpiyatlarda 3 madalya aldığımız halterde 9 sporcuyla 0 çekiyoruz. Sporcuları tek tek inceliyoruz, ne görelim? Ya dünya şampiyonasında derece sahibi, ya Avrupa şampiyonasında derece sahibi. Yani bunlar yetersiz demek yanlış. Yok öyle bir şey. Burada birden fazla yanlış var. Bu belli. En büyük yanlış bu sporcular iyi hazırlanmamış. Antrenmanda kaldırdıkları derecelerin altında ezildiler. Bir tanesi, 2 tanesi olsa hadi neyse, hemen hepsi aynı şekilde rezil oldular. Zaten son birkaç sporcuya doğru belli ki büyük bir psikolojik yük de oluştu üzerlerinde. Ayrıca bu iş bir takım işi, halter antrenörleri son 2 sene içinde 3 defa değişti, bunu kaçınız biliyor. Geçenlerde Halil Mutlu'nun röportajını izledim, helal olsun, aslan gibi söyledi her şeyi. "Naim'i koordinatör, beni de yardımcısı yaptılar. Kağıt üzerinde kaldı, bize açıp tek bir şey sormadılar. Biz buraya bu sporu kolay getirmedik ama şimdi en dibe çok kolay indik." dedi adam. Aha ben de bunu diyorum.
Elenen sporcu listesini de bu durumdan rahatsız olan adamlar için yazmıyorum, harbiden merak eden adamlar için yazıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Hükumeti eleştirmeyin diye bir sey yok. Günlük kaybeden atletleri liste liste yayınlayarak sanki suc onlarinmis gibi göstermek hoş degil. O seviyeye gelmiş hiç bir sporcu başarısız olmak istemez. Federasyonları sistemi hükumeti kimi eleştiriyorsanız eleştirin. Sporcuların emeklerine gölge düşmesin, sporun o saflığı bozulmasın yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

ok, yüzme konusunda götürülen 7 sporcuya karşıyım, gerek yok, orada sonuncu olacak, 35 sporcuda 33üncü olacak adamı götürmenin anlamı yok, 14 yaşında yüzüyü götürürsün ki o da Türkiye'nin en iyisi olur, dersin ki "bak bu yaşta olimpi,yat tecrübesi yaşıyorsun", motivasyon olur belki çocuğa tutar 18 yaşında gelir final yüzer. Ama öyle bir durum yok, ümit yok, planlama yok fakat sırf kalabalık yapsınlar diye buraya tutup 7 tane sporcu getiriyorlar. yahu hangi barajı geçerse geçsin, bilmiyor mu federasyon yetkilileri o barajı geçen sporcuların 3 aşağı 5 yukarı kaçıncı olacaklarını. diğer bireysel sporlar gibi değil ki, derece işi bu.
bisiklete 3 sporcu götürmenin anlamı yok. ne yapmış bisikletçiler bu zamana kadar?
yelken sporunda 5 sporcu var. hee, yapıyorlar bir şeyler, tamam ama daha gitmeden belli bu adamların ilk 4e,5e giremeyecekleri.
atletizm federasyonu iyi şeyler yaptı, devşirme sporcular konusunda hala yanlış buluyorum yapılanları ama neticede yanında avrupa şampiyonu, dünya şampiyonu türk sporcular da yetişti. ama işte bir eşref apak gibi kolayca da harcanıyor, yok oluyor. adam olimpiyat 3üncüsü yapan antrenörünü bırakıyor adam oysa anlı şanlı şampiyonları incelediğinizde 11 yaşından spor hayatının sonuna kadar aynı antrenörle çalıştığını görüyorsunuz. yani aslında konuş konuş bitmez, laf lafı açıyor. bizim spor kültürümüz yok, kabul. plan ve program yok, kabul. milletçe kolay gaza gelen ve aynı şekilde kolay su koyveren insanlarız, kabul. Ama...Yanlış'a da dur demeyi bilmek lazım, tepki koymak lazım, bu kadar insana şov yapıp ondan sonra da pişkin pişkin sırıtarak hayatlara devam edilmesi doğru değil. hee...niteliğin değil de niceliğin önemli olduğunu bir kez daha görmek önemli.
son söz: sporda katılım önemlidir şeklinde bir düşünce hakim insanlarda ancak olimpiyatlarda katılım kadar en iyi şekilde temsilin de önemli olduğunun bilincine varmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...