Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polis olmak isteyen zabıtalar


Ardeth

Öne çıkan mesajlar

http://www.internethaber.com/zonguldak-seyyar-satici-zabita-dayak-tezgah--441329h.htm?interstitial=true

http://m.radikal.com.tr/NewsDetail.aspx?ArticleID=121264&CategoryIDs=1


Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nde eşi ile birlikte konser alanında satış yapan seyyar satıcı, el konulan tezgahını geri almak isteyince zabıtanın sert müdahalesiyle karşılaştı. 6 zabıta görevlisi, yere yatırdıkları seyyar satıcıyı tartaklarken, eşi gözyaşlarını tutamadı.



zabıtaya mukavemetten 7-8 yıl yatar çıkar artık. Gerçekten Türk insanının ego sorunu var, eline güç geçti mi karşısındakine eziyet çektiren ve hatta döven tartaklayan insan devlet dairelerinden sokağa kadar çok sık karşılaşılan bir durum. Normal devlet memurunda da polis memuru yetkileri olsa bence devlet dairesine bir şey istemeye gittiğinde seni dövebilirler canını sıkarsan sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

izledim geçen gün haberlerde. yazık gerçekten. ulan adam orda satış yapsa 3 kuruş kazanacak bırak rahatsızlık vermiyorsa satsın. kime ne kadar ne zararı dokunacak. millet deveyi hamuduyla götürüyor gıkını çıkaran yok. Ayrıca başka bir seyyar satıcıyı uyardılar o gitti tezgahıyla bu adamı tartakladılar direk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zabıtalar şu ülkenin en gereksiz görevlileri açık ara.

Gemlik'e bağlı beldeler 2 sene kadar önce direk Gemlik Belediyesi'nin yetki alanına girdi. Beldelerin belediye çalışanları da Gemlik Belediyesi kadrosuna geçti. Bütün zabıtalar da diğer memurlar gibi buraya bağlandı.


Tabi hayvani bi zabıta artışı oluştu. Bi kısmını trafik zabıtası yaptılar, bi kısmını pazarlara koydular, bazılarının altına çift kabin kamyonet verip 4'lü ekip halinde gezici zabıta yaptılar.


Sonuç;

Trafik zabıtaları yabancı plaka ya da mülayim/hakkını arayamayan/tanıdık olmayan yerli plaka gördü mü "ALOOOVV ÇABUK KALDIR O ARABAYI ÇEKTİRİRİM ALOVVV". Tanıdık birini görünce ya da kabadayı/tersleyen birine "ehehe peki ya kalsın biraz daha araç sorun yok ehehe"


Gezici zabıtalar, tamamen mazot israfı. 4 cam komple açık, kafalar camdan dışarıda, sağa sola bakıp geziyorlar.


Pazardakiler kabadayı pazarcı esnafının yola taşan tezgahına ses çıkaramaz, dişine göre birini gördü mü emirler yağdırır.


İşin özü, hepsi gücünün yettiğine genelkurmay başkanı, gücünün yetmediğine kanka ayağı. Acıyorum cebimden belediyeye giden paraya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

adam gibi eğitim verilse daha önemlisi toplumumuz bukdar yozlaşmış olmasa ve insanlarda bacak arası ahlak yerine iş ahlakı, dürüstlük gibi kavramlar yerleşmiş olsa aslında toplumun yararına çalışan bir yapıya sahip zabıtalar. Belediye sınırları içinde toplumun mal ve can güvenliğini etkilemeyecek durumlar için kuralların uygulanması, denetleme ve tedbir amaçlı görevleri var.

Örnek verelim mesela en uyuz olduğum olay.Dükkanlar, kafeler vs dükkan önüne masa sandalye atıp kaldırım işgal ediyor. Normalde zabıtanın görevi gidip onları denetlemek, engel olmak, ceza kesmek ve diğer yaptırımlarda bulunmak.

Ruhsatsız çalışan iş yerlerini denetlemesi, satılan gıda maddelerinin uygun koşullarda satılıp satılmadığını denetlemek vs daha bi sürü görevleri var. Dediğim gibi yasalarda görev tanımı olarak anlatılan şeyleir adam gibi yapsalar belkide memleketin en sevilen tipleri olacaklar ama koy götüne rahvan gitsin mantığıyla işler yürüdüğünden memlekette en yozlaşmış kurum durumunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

adam gibi eğitim verilse daha önemlisi toplumumuz bukdar yozlaşmış olmasa ve insanlarda bacak arası ahlak yerine iş ahlakı, dürüstlük gibi kavramlar yerleşmiş olsa quote]

Şunu hatırlattı bana face den alıntı:


Artık Başörtü Mağduru Kalmadı Ama Başörtü Mağdur Edildi !..
Bu Muydu Kapanmak..!
Bu Muydu İslamı Yaşamak !
Bu Muydu Abla Olmak !
Kusura Bakmasın Kimse """Olamadınız"""
Başörtü Yaptığınız Rezilliklerle Hergün Biraz Daha Aşağılandı Ve Aşağılanıyor!
Lensli Gözler, Janjanlı Sıkma Başlar, Dar Badiler Rengarenk,
Kısa Ve Dar Pantolonlar...

Anlatamadınız!

Evet Derdinizi Başka Anladılar !

İslamı Yanlış Tanıttınız!
Kardeşlerinize Yanlış Örnek Oldunuz!

Kapanmak Bu Mu Dediler!!!

Bırakın Erkekleri Kadınlar Bile Tekrar Tekrar Baktı Kıyafetlerinize Ve Arsız Hareketlerinize!...

Yazık! Çoooook Yazık Oldu...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...