desislaf Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Selam patiler, kuzenim önümüzde ki eğitim yılında liseye başlayacak ve bende ona okul araştırmasında yardım ediyorum. sbs puanı pek iyi değil o yüzden özel liseye gidecek büyük ihtimal. aklımızda doğa koleji ve meb okulları var. nasıldır bu iki okuldaki eğitim vesaire? ya da istanbul avrupa yakasında önerebileceğiniz farklı bir lise var mı? akıtılacak paraya değer mi yoksa direk dikiş nakış kursuna gönderip koluna altın bilezik mi takmalı? (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Üniversitelerin liseleri yok mu? Ankara'da Bilkent'in var mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 kafası fazla basmıyorsa fetocu okullara verin de öyle kurtarsın kendini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 sbs puanı iyi değilse belli ki üniversite de kazanamayacak, özele gidecek. o yüzden şimididen özel okula gitmesine gerek yok, verin süper liseye fln, zamanı gelince basar parayı okutursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 oldu olacak sbs kazanamadı diye tamirci yanına çırak versinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 çırak versinler demiyorum zaten özel üniversiteye gidip meendis doktor mimar fln olacak o yüzden şimdiden özel liseye gerek yok diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Bir arkadaşın erkek kardeşi SBS'yi kazanamadı, sonra Türkiye yüz küsürüncüsü olup Boğaziçi'ne gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 senko yine yanlış düşünüyosun bence belli bir süreç içerisinde mekanik davranıp (testsınavtestsınav) sonuca ulaşmak için uygun potansiyel 8.sınıfta gelişmemiş olabiliyor ama lise son'da gelişiverebiliyor veya tam tersi de oluyor çok var örnek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
desislaf Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 senko, süper liseler kalktı diye biliyorum. düz ve meslek liselerinin durumu pek iç açıcı değil. özel lise tek seçenek gibi duruyor. anne ve babası üzerlerine düşen görevi yapmak istiyorlar iyi bir liseye gönderip kuzeni. para yönünden de bir problemleri yok doktor olmalarından mütevellit. yav'ın dediği gibi şu an zeki ama çalımıyor olabilir fakat lisede bir ihtimal durumu düzelebilir diye düşünüyoruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 belki doğrudur da ben gözlemlerime dayanarak söyledim. en güzel örnek benimdir heralde, ortaokulda vasattım bayağı, lise sınavına girdik bir yeri kazanamadım, keza üniversitede öyle, barajı zor geçtim, üniversite desen zar zor ite kaka bitirebildim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2012 desislaf said: senko, süper liseler kalktı diye biliyorum. düz ve meslek liselerinin durumu pek iç açıcı değil. özel lise tek seçenek gibi duruyor. anne ve babası üzerlerine düşen görevi yapmak istiyorlar iyi bir liseye gönderip kuzeni. para yönünden de bir problemleri yok doktor olmalarından mütevellit. yav'ın dediği gibi şu an zeki ama çalımıyor olabilir fakat lisede bir ihtimal durumu düzelebilir diye düşünüyoruz :) abi düzelebilir tabi, hani gerge'nin dediği gibi bir istisna olabilir ama ihtimali çok düşük. yanlış anlama kötülemek için söylemiyorum ama bu böyle, sbs'de başarısızsan genelde en sona kadar başarısız gidiyorsun. başarılı adam da yine istisna olmadıkça başarılı gider, ne biliyim fen lisesi kazanıpta öss'den dandik puan alan sayısı azdıdr mesela, veya düz lise mezunu olup yine ödtü bilgisayar kazanan çok çok nadirdir. ana baba doktorsa tabi hiç problem yokmuş o zaman :) versinler özele koymaz hiçbir şekilde. Ama verilen para yazık olacak, sadece anne-baba gönlünü rahatlatmasına yarayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wayne Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 kuzeninden pek bir umidin yoksa gonderin adam akilli bir dil okuluna derim en azindan dil ogrenmis olur.. sonrada yollarsiniz istedigi universiteye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 sbs'yi kazanamadım düz liseye gittim, össde ilk 10.000'e girip burslu bilgisayar müh okudum. öyle siktiri boktan bir sınava çalışmamış diye cocuğun hayatını karartmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Bana kalsa ki ben öyle yapacagım büyük ihtimal, lisede cocugu rahat bırakın takılsın, dershaneyle takviye yapın puanı cok gelirse iyi okula gider zaten gelmezse de özel üni.ye yollarsınız ama lisede verilen o paralara değmez.. tabi para b.k degilse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 vay arkadas, amma sosyal icerikli yardimsever dolmus buralar ya :D adam ozel lise tavsiyesi istemis, nerelere gidiyor konu. kardes doga iyidir, sen dinleme bu senko yu falan ;) allaan cinlileriyle takila takila pekmezi akti onun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 dostum kuzenin erkek ise, hangi kolejde güzel kız popülasyonu fazla ise oraya yönlendir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 izmir kız lisesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 deutsche schule istanbul. net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Deutsche schule'ye filan gerek yok. En temizi İtalyan filan, kafa rahat. Biz hata yaptık almanca okuduk. Gerek yok. Gitsin takılsın, ya da Fransızlara gitsin rahat rahat. Bunlar tabii sınavla alınanlar.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 çocuğun adam olması açısından söylüyorum, yoksa özel lise var özel lise var yani sdflkjsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Farketmiyor ya, gereksiz Alman disiplini diyorum işte. Gitsin mis gibi Fransızca öğrensin, ben,m şu anki aklım olsa ben de Fr görürdüm. Yurtdışına gidince geçerliliğin çok daha fazla olduğunu anlıyorsunuz açıkçası. Kaldı ki bu okulların eğitimlerinde über farklar yok, Avusturya lisesi saçma sapan gereksiz zor bir okuldur mesela, lise dediğin biraz daha sosyal olmalı. 3 duvar arasında sıkışmaktansa Amerikan tarzı okullar benim daha çok hoşuma gider, çocuğum olsa direk Koç, Üsküdar'a yollardım zaten imkanım varsa. (Kazanabilirse Robert elbette). Onun dışında kardeşimi direk St. Joseph'e sokmuştum sınav zamanı, Almancıları es geçerek. Eğitimi gayet iyi, artı Fransızca>Almanca benim fikrime göre... İtalyan ise daha iyisini yapamıyorsan güzel lise yılları geçireceğin çıtır çerezlik okul:).. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 galileo'de okuyan arkadaşım var, aptal aptal latince dersleri görüyorlardı, mezun olunca hiç bi işe yaramayacak bir sürü saçma sapan ders almışlar. sankt georg da dediğin gibi gereksiz kasınç bi okul, zaten avusturyalının hiç bi şeyine prim vermemek lazım sdkfj. sj'daki arkadaşlar hayatı bildiğin my super sweet sixteen tadında yaşıyorlardı, gece gündüz geyik eğlence. aralarından en ciddi en düzgün olanı bi alman lisesi gibi sanki. ha sen bunların birinden mi mezunsun dayı dese biri, değilim tabii. gözlem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Ben Sankt Georg mezunuyum, ama belli bir arkadaş çevrem doğal olarak özel okullardan oluşmuştu zamanında. Birçok arkadaşım farklı okullara gitti, Alman Lisesi'de oldu, İtalyan da oldu, Robert de oldu. Bana zaman içinde en çok koyan, yurtdışında mesela bizim Avusturya'daki eğitimin zorluğunu anlayamadıklarından (benim notların çok kötü olmamasına rağmen, atıyorum bir Amerikan okulunda çok daha fazla alacağıma emindim), okulların gerekli krediyi verememeleri oldu. Daha kötü notlarla sırf Amerikan okulunda oldukları için iyi üniversitelere giden insanlar biliyorum. Alman'ın ve Avusturya'nın veya diğerlerinin şansları, eğer o okulların kendi ülkelerine gitmiyorsan (Fransa, Almanya vs), notların çok iyi olmadıkça, şansın daha zor yurtdışı için. Yurtiçi ise benim fikrimce tamamen kişinin kendisine bakıyor, yoksa çoğu özel okulun zaten üni sınavlarını salladığı yok, en azından benim zamanında adamlar burnumuzdan kan getirirdi. Yani iyi eğitim göreceli birşey. Dediğin gibi ben de lisede saçma sapan zor dersler gördüm, şimdi ne anlamı var diyorum kısaca. Önemli olan verdiği dil zaten, ona hiç lafım yok. Ve belli bir çevren oluyor o güzel. Onun dışında über bir eğitim verse de farketmez, lise eğitimi sonuçta daha fazla matematik daha fazla fizik. Bunların belki bir kısmı seni geliştirir, belki bir kısmı gereksizdir. Uzun yıllar sonra arkaya dönüp bakınca benim düşüncem o. O yüzden dilini iyi almak için Özel Okullar iyidir, ama Amerikanlar ve Fransızlar diğerlerinden benim gözümde dil ve diğer avantajlarından dolayı daha iyidirler. Bunlar tabii hep sınav kazanma ve imkana sahip olup olmama dahilinde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 ayazaga ısık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 senko said: belki doğrudur da ben gözlemlerime dayanarak söyledim. en güzel örnek benimdir heralde, ortaokulda vasattım bayağı, lise sınavına girdik bir yeri kazanamadım, keza üniversitede öyle, barajı zor geçtim, üniversite desen zar zor ite kaka bitirebildim. Sen yeto çıktın diye herkes mi yeto olacak lam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar