Bone Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 internette şu listelere rastladım, yazılımcıların veya olcakların işine yarar diye düşündüm: http://stackoverflow.com/questions/1711/what-is-the-single-most-influential-book-every-programmer-should-read http://www.guardian.co.uk/books/2000/apr/27/bestbooks https://sites.google.com/site/steveyegge2/ten-great-books http://www.amazon.com/Top-10-programming-books/lm/RJ04ONNBBNK4A http://www.i-programmer.info/professional-programmer/i-programmer/1859-top-10-books-of-2010.html http://www.mostlymaths.net/2010/04/9-programming-books-i-have-read-and.html http://www.codercaste.com/2009/11/04/10-books-that-every-computer-programmer-must-own/ http://www.goodreads.com/list/show/12811.Top_Ten_Most_Influential_Programming_Books_of_All_Times extra: http://www.codinghorror.com/blog/2007/03/top-6-list-of-programming-top-10-lists.html
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 supermis yahu, cidden bende bu tip bisiyler ariyodum tesekkur ettim :)
Sypro Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2012 oyun ve app almaktan kitap almaya para kalmıyor ya.
di Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 20, 2012 Kitap ararken aklima geldi, oturdum inceledim ama cogu kafa karistirmaktan baska bir ise yaramayacak yararsiz listeler. Bosuna kaybolmayin icinde.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 kitap okumaya gerek yok zaten, okumadan öğrenmek en güzeli. gereksiz bir ton bilgiyle dolu oluyorlar, okurken sıkıyor. bazı kişiler var, kitap okumadan öğrenemiyor, onlar için yazmışlar.
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 kitap her zaman yararli, referans olarak ve ya bosluklari tamamlamak icin. torurup hikaye okur gibi okunmuyo zaten. ama elinizin altinda bir referans kitabi olarak iyi. genelde 3-4 saatte 200 sayfalik kitabi bitiririm, (atlaya atlaya) sonra hersey akoimdadir ihtiyac oldukca doner bakarim. ilk iki maasimin tamamini 100% unu yani yine bilgisayar kitaplarina yatirmistim. kitap alin yani, %10 undan bile yararlansaniz cok iyi.
kithnos_1 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Kitaplar tek başlarına hiçbir konuda sizi "tamam bu olmuş" seviyesine getiremezler ama , her kitaptan öğrenilecek birşeyler vardır . Nedanko haklı
di Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2012 Paylastigin listeler gereksiz bonec, kitaplar degil.
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2012 Bu kitaplar gereklimi peki bu da benim listem ahah Running Lean, 2nd Edition İş High Performance Web Sites Yazılım Even Faster Web Sites Yazılım 97 Things Every Project Manager Should Know İş Rework İş The Developer's Code Yazılım The Information Diet Diğer :) New Programmer's Survival Manual Yazılım The Global eBook Market: Current Conditions & Future Projections İş Social Network Analysis for Startups Sosyal Medya Multichannel Marketing Pazarlama The Facebook Marketing Book Pazarlama Conversion Optimization İş The Agile Samurai Yazılım The Myths of Innovation İş The Social Media Marketing Book Sosyal Medya - Pazarlama Beautiful Testing Yazılım Apprenticeship Patterns Yazılım The New Community Rules Pazarlama The Art of Community Diğer Complete Web Monitoring Yazılım Beautiful Data Yazılım Online Marketing Inside Out Pazarlama Growing Software İş 97 Things Every Software Architect Should Know Yazılım 97 Things Every Programmer Should Know Yazılım The Art of Agile Development Yazılım Effective UI Yazılım Making Things Happen İş Managing the Test People İş Mind Performance Hacks Diğer Design Patterns: Elements of Reusable Object-Oriented Software Yazılım Java Concurrency in Practice Yazılım Clean Code: A Handbook of Agile Software Craftsmanship Yazılım Getting Organized in the Google Era: How to Get Stuff out of Your Head, Find It When You Need It, and Get It Done Right Fundamentals of Project Management İş The Art of Agile Development Yazılım The Ultralight Startup: Launching a Business Without Clout or Capital İş The Founder's Dilemmas: Anticipating and Avoiding the Pitfalls That Can Sink a Startup İş Kanban: Successful Evolutionary Change for Your Technology Business İş Girişimciliğin Altın Kuralları İş The Lean Startup İş The Four Steps to the Epiphany: Successful Strategies for Products that Win İş The Entrepreneur's Guide to Customer Development: A cheat sheet to The Four Steps to the Epiphany İş Made to Stick İş The $100 Startup: Reinvent the Way You Make a Living, Do What You Love, and Create a New Future İş
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2012 Guzel kitaplar, lean konusuna iyice bak cunku sana gerekli cok dagilmamak icin. Focus :)
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2012 Liste yazanlardan kaç tanesi Art of Computer Programming'i okudu merak ediyorum. Üniversitede programlama bilimiyle falan uğraşmıyosanız hiç gerek yok bence. Saçmasapan listeler hepsi. Alakasız kitapları bir araya toplamışlar. Yetmemiş artislik olsun diye pratikte işe yarayacaklardan ziyade matematik/prorgamlama teorisi üzerine kitapları da serpiştirmeyi ihmal etmemişler.
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 guzel degil diyenler bide guzellerini yazsalar pek guzel olcak ahahah
di Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Lan cidden algi sorununuz var ha. Bak tekrar diyeyim, listeler gereksiz, kitaplar degil. Peki neden gereksiz ? En basitinden bu isin felsefe kismini ayirmaniz ve size lazim olani gorebilmeniz ve ona gore kitap secmeniz gerekiyor zira konu hakkinda en ufak bir fikriniz olmadan "bu is boyle olur"u okumak cok mantikli degil. Diger yandan listeler bir cok konu hakkinda farkli kitaplar barindirip "iste en iyileri bunlar" diyor ama birakin iki dil ile birden ugrasmayi, cogu kisi biriyle bile zor bas ediyor. Hele hele konu Java, Linux ya da turevi genis capli bir platformda uzmanlasmak olursa isin icinden hic cikilmiyor. Bu ve turetilebilecek sebeplerden mutevellit, listeler gayet gereksiz. Ha varsa en iyi X kitaplari diye listeler, onlara eyvallah. Muhtemelen ise yarayacaklardir.
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 o zaman imdb top 500 movie de gereksiz, kimisi drama sever kimisi korku bla bla yani
di Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Tabi canim. Film turleri ile meslek ve alt-meslek alanlari ayni sey zaten.
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 adam sana ozel kitap listesi koymamis arkadas, bakicaksin, hangisi ilgini cekiyosa alip okucaksin, amma tu kaka meraklisiniz yau.
di Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Tamam canim, hadi bastan baslayip oku hepsini, uber IT'ci olcan.
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 bastan nie basliyim? ben biliyorum neyi ogrenmek isteyip istemedigimi? aralarindan ise yarayani secip okucam. onume saman konmus inek gibi yemem hepsini merak etme tatlim.
di Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Yukardaki post'un meali "laf olsun torba dolsun diye konusuyorum". Beklentileri karsilayip yine celistin kendinle, super oldu.
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 hayir adam iyi niyeti ile arastirmis bulmus koymus foruma, kalkipta ben hepsini okudum, bunlar en iyi dememiski.. ben 1gr gereksizlik gormuyorum bu paylasimda keza programcilarin 1 numarali mabedi olan stackoverflow da bile aynen bu baslik altinda tartisilmis. adam 1440 kere uprank almis ki bukadarini pek az soruda gorebilirsin. adam al bunu inek gibi oku demiyo, sen aralarindan bakicaksin mesela ben kitap titlelarina bakip Test-Driven Development: By Example by Kent Beck The Productive Programmer Framework Design Guidelines by Brad Abrams kitaplarina bi goz aticam, pdf lerine bakicam, eger begenirsem siparis edicem. cunku ilgimi cekiyo, kitap iyi yada kotu bunu okudukdan sonra anlarim. kalkipta bunlar gereksiz demek cok sacma olmus peh.
aktiftablet Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Yaa adam "10 Books That Every Computer Programmer Must Own" diye başlık atmış, listedeki bazıkitaplara bi bakalım, "Programming Windows", "Linux Kernel Development", "Applied Cryptography: Protocols, Algorithms, and Source Code in C", "Advanced Programming in the UNIX Environment" ve tabii olmazsa olmaz "art of computer programming". Hakikaten her programcı okumalı, hatta hatta tam da bu sırayla okumalı. edit. forumdaki konuya lafımız yok zaten, bu tarz listelere göre kitap okumanın gereksizliği konusunda naçizace fikrimizi belirtip op'a yardım etmek amacımız.
di Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Okudugunuzu anlamadiginizdan tum bu karisiklik. di said: Kitap ararken aklima geldi, oturdum inceledim ama cogu kafa karistirmaktan baska bir ise yaramayacak yararsiz listeler. Bosuna kaybolmayin icinde. di said: Paylastigin listeler gereksiz bonec, kitaplar degil.
Soris Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2012 Ben mesela di nin dediği gibi bir liste yaptım kendim özellikle 4-5 aydır ilgimi çekebilecek kitapları listeledim o listenin yarısını bile okusam kar kardır. Programlamadan ziyade daha çok yönetimle alakalı onlar ama.
di Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2012 Maymun istahliligi destekledigim tek konu abi kitaplar. Kimseye kitap aliyor diye laf etmem. Varsa paran al, bulunsun kitapliginda. Gayet guzel yapiyorsun. Bir de alir almaz okumaya baslayacaksin diye bir sart da yok. Benim aldigim bir cok kitap aylarca yatiyor, sonra bir ucundan girip 2 gunde bitiriyorum. Gayet guzel oluyor.
Öne çıkan mesajlar