Spidee Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Mills - The Sociological Imagination
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 senko said: abi sen biraz yanlış gelmissin ortada bir geliş, yani bir "oluş" varsa bunun yanlış olmasından söz edilemez. çünkü "oluş" dediğimiz zamansız süreç, barındırdığı unsurları doğrulayacak-onaylayacak ve "yarayan" hale getirecek şekilde ortaya çıkar. aksi halde "oluş" tan değil "olmayıştan" bahsediyor olurduk.
senko Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 heryerde böyle konuşma hocam dayak yersin benden söylemesi sdf
Mal Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 keşke dayak yesem senko... şüphesiz ki, dayak hiç değilse rahatlatır insanı.
senko Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 benim de sağlam bi kavgaya giresim var hani dayak yerim atarım önemli değil ama bi desarj olmam lazım...
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 yav said: bu arada bir büyüğüm bana vaktinde bir liste yapmıştı türkçe kitapların da bol olduğu içinde (felsefe anadilden anlaşılır maksadıyla) onu koyayım bari belki faydası olur vakit bulup başlayamadım şahsen fds 1. Betül Çotuksöken, “Felsefi Söylem Nedir?”, İstanbul: İnkılap Kitabevi, 2000. 2. Nermi Uygur, “Felsefenin Çağrısı”, İstanbul: YKY, 2010. 3. Takiyettin Mengüşoğlu, “Felsefeye Giriş”, İstanbul: Remzi Kitabevi, 1997. 4. Heinz Heimsoeth, “Felsefenin Temel Disiplinleri”, Ankara: Doğu-Batı Yayınları, 2009. 5. Uluğ Nutku, “Felsefe ve Güncellik”, İstanbul: Bulut Yayınları, 2005. 6. Selahattin Hilav, “100 Soruda Felsefe”, İstanbul: Koç Yayınları, 2003. 7. Arda Denkel, “Düşünceler ve Gerekçeler”, Ankara: Doruk Yayınları, 2003. 8. Erkut Sezgin, “Felsefenin Açılımı”, İstanbul: Cem Yayınevi, 2005. 9. Harun Tepe, “Felsefede Doğruluk ya da Hakikat” Ankara: İmge Yayınları, 2003. 10. İoanna Kuçuradi, “Etik”, Ankara: Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, 2006. 11. Alasdair McIntyre, “Ethik’in Kısa Tarihi”, İstanbul: Paradigma Yayınları, 2001. 12. Vehbi Hacıkadiroğlu, “Bilgi Felsefesi”, İstanbul: Cem Yayınevi, 2002. 13. Vehbi Hacıkadiroğlu, “İnançtan Bilgiye”, İstanbul: Cem Yayınevi, 2002. 14. İoanna Kuçuradi, “İnsan ve Değerleri”, Ankara: Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, 2003. 15. İoanna Kuçuradi, “İnsan Haklarının Felsefi Temelleri”, Ankara: Türkiye Felsefe Kurumu Yayınları, 1996. 16. Vehbi Hacıkadiroğlu, “İnsan Felsefesi”, İstanbul: Cem Yayınevi, 2000. 17. Uluğ Nutku, “İnsan Felsefesi Çalışmaları”, İstanbul: Bulut Yayınları, 1998. 18. Nermi Uygur, “İnsan Açısından Edebiyat”, İstanbul: YKY, 1999. 19. Doğan Özlem, “Bilim Felsefesi”, İstanbul: NotosKitap Yayınevi, 2010. 20. Doğan Özlem, “Felsefe ve Doğa Bilimleri”, İstanbul: İnkılap Yayınları. 21. Doğan Özlem, “Kültür Bilimleri ve Kültür Felsefesi”, Ankara: DoğuBatı Yayınları, 2008. felsefeye giriş, zart felsefesinin püf noktaları vs tarzı kitapları sevmiyorum ben. girişi devlet ile yaptıktan sonra ne tür şeylere kafa yoruyorsan ona göre devam etmen mantıklı. siyaset felsefesine ilgin varsa devletten sonra machiavelli, rousseau, hobbes falan okursun. varoluşçuluk için sartre, nietzsche, dostoyevski falan yardırırsın...vs.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 yav said: acaba topikte böyle 2 raf kitap okuyup da 1-2 tane kitabı tavsiye eden var mı hiç sanki herkes böyle okudukları arasında felsefe sosyoloji etiketine sahip kitapları tavsiye ediveriyor gibi :P 2 raf ne abi, kütüpanemin 5 raflı felsefe bölümüne sığmaz benim okduklarım. onlar arasından bir,5 çiçe pinot içmiş beynim şunları önerir: Mary Midgley - Man and beast Heidegger - being and time derrida - writnd and difference lodge - language of ficiton weber - economic history of the wprld joyce - political writings moorcock - bırada duruyıorum ilk 3-4 okunası ama.
yav Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 adamı her postundan elitlik akmak zorunda mı arkadaş vıcık vıcık elit olduk cümleten
yav Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 bi de ingilizce kitap önerileri vermiş aman da aman :D
senko Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 gerge'nin yazdıklarını okudukça elitizm düzeyim artıyor anbean
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 http://video.beyazgazete.com/2012/2/12/20120212__tem-de-vicik-vicik-kabus_2.jpg
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Raincloud said: Merak ediyorum biraz kurcalamak da istiyorum. Roman gibi de olabilir daha bilimsel şeyler de olabilir ama başlangıç için hoş bulunacak şeyler olursa işim kolaylaşır. Teşekkürler şimdiden ^^ merak edip kurcalamak için süper bir icat var, internet.
Raincloud Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Sağ ol ginaly, iyi ki varsın ^^ Baya ekmek çıkmış bu arada teşekkür ediyorum katkıda bulunanlara yarın kpss var çok güzel.
hamsilipilav Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 baktım yapmam gerekeni yaptım çalıştım
Roqq Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2012 Gerge'nin neden kitap yazmadığını hep merak etmişimdir. Belki de yazmıştır :O
Öne çıkan mesajlar