Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekran kartının 115-120 dereceyi görmesi

FromTheHell

Öne çıkan mesajlar

ati hd4850 powercolor var elimde. deli gibi oyun oynayan biri değilim, işimi görüyodu gayet diabloya kadar. ama çok ısınmaya başladı. diablo 3'te çözünürlük veya grafik detayı farketmeksizin 3dklık bi gameplay ardından 115 dereceyi falan görüyo alet.

yarım saattir hiçbi oyuna girmedim ve şu an 75 derece mesela.
termal macununu yeniledim aletin, tozunu da aldım tamamen. hiçbi değişiklik yok. fanı da stok ayrıca. bi çözüm önersenize bana napayım bu kartı? düzgün bi soğutucu alsam sorun çözülür mü? eğer soğutucusuyla falan alakalı değilse direk gidip yeni bi kart mı almalıyım nedir durum?
Sosyal ağlarda paylaş

Kasayı nerde tutuyorsun? Etrafı, özellikle arkası açık mı? Kapaklı bir yere koymuyorsun umarım.

Durduk yerde 75 derece olması fena. Benim serverda pasif ekran kartı var. Üstünde fan olmamasına rağmen daha soğuk çalışıyor alet. Ona soğutucu falan da kar etmez bence. Kasayı bir düzeltip içeriyi serinletmen lazım biraz bence. Ya da ses rahatsız etmiyorsa aç kapağı öyle kullan. Toz dert gerçi öyle de.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Kasayı nerde tutuyorsun? Etrafı, özellikle arkası açık mı? Kapaklı bir yere koymuyorsun umarım.

Durduk yerde 75 derece olması fena. Benim serverda pasif ekran kartı var. Üstünde fan olmamasına rağmen daha soğuk çalışıyor alet. Ona soğutucu falan da kar etmez bence. Kasayı bir düzeltip içeriyi serinletmen lazım biraz bence. Ya da ses rahatsız etmiyorsa aç kapağı öyle kullan. Toz dert gerçi öyle de.

kapaklı bi yer değil ama masanın altında. sağu solu açık tabi. ilk başta sapphirre vardı aynı karttan, oyunlarda max 60 derece oluyodu. bozulunca powercolor verdiler. aldığım günden beri oyunlarda 80-90 arasıydı. mesela 1 saattir falan lol oynuyorum. 100-105 arası gidip geliyo ve fan %100 çalışır halde şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

yukarda linklediğim kartı alıcam yarın gidip ya. enerji tüketimi de yarı yarıyaymış nerdeyse, hem powercolordan kurtulmuş olurum hem de "zamanla parasını çıkarırım fihihi" diyerek kendimi avuturum artık. ama bi şey kafamı kurcalıyo, tek ısınan şey ekran kartı şu an. ki 3 yıldır falan bu kasayı kullanıyorum sadece powercolorda oldu böyle. yeni kart çözüm olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...