Remus Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Ben commine, horriblesubs ve gg'yi takip ediyorum ama arada 1-2 guzel anime kaciriyorlar. Bunlar gibi iyi baska grup varmidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 ne zaman tek çevirenin horriblesubs olduğunu görsem; http://www.youtube.com/watch?v=31g0YE61PLQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Horriblesubs sub grubu değil ve bence en iyi çevirilere sahipler: http://forum.paticik.com/read.php?10,6288709 gg fansub olarak iyi bir grup ama. tercih ederim CR'de yoksa anime. Commie yaramaz. Ya CR üzerine edit yapıyor, ya da kötü çeviriyor. Görüntü kalitesi çok iyi bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 utw.me alayına qqnqnqnqnnqq. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 gg ultra kötü, böyle dattebayo ayarında filan kötü. en son çare onlardan indiriyorum ama sonra başka grup yaparsa kesin silip onları indiriyorum, o denli kötü. aynı kalitede 1,5-2 katına kadar şişirilmiş dosya boyutları? check. anlamı değiştirecek şekilde, 5 yaşındaki çocuğuna kadar herkesi tarantinovari trash-talk konuşturma? check kişi eklerine kadar herşeyi yokeden redneck kıvamı japonofobi? check commie dosya boyutu açısından en iyi, gg'nin 450-500mb'sini 150-200mb koyuyorlar bildiğiniz aynı görüntü. en muazzam kaliteyi istediğim bir seri değilse onlardan takip ediyorum artık. horrible'da not, karaoke, seriye özgü japonca terimler filan yok, ancak son çare olarak. tam böyle anime neyim kültüründen bihaber insan bile aman kazara birşey öğrenmesin, aklı karışır ağır gelir kafasıyla hazırlandığı için ancak yoklukta. ama genelde anidb ve jimaku'dan bakıyorum birkaç grup birden yapıyorsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 horriblesubs'da niye op,ed yok belli aslında. CR üşendiğinden çevirmiyor değil; op-ed'nin sahibi farklı, animenin kendisinin sahibi farklı. öğrendiğime göre lisans için başvursalar bile cevap gelene kadar anime bitiyormuş zaten. Ben yine de CR çevirilerinin en iyisi olduğunu düşünüyorum, kıyaslayında özellikle ortaya çıkıyor. Lokalizayson var, evet; ama bu çeviriyi kötü yapmaz, tarz ve alışkanlık meselesi sadece. Lokalizasyon olayında bence iyi bir dengeleri var. bazı serilerde aşırıya kaçıyorlar ama giderek o olay da azalıyor, genelde çok küçüklere hitap eden ya da Naruto gibi aşırı popüler şeylerde yapıyorlar artık onu; zaten sadece anime izleyicisinin izleyeceği 1 ya da 2 seconluk şeylerde o kadar kötü olmuyor. video'yu ve çeviri metnini bir hafta önce alıyorlar, prof çevirmenler kulaktan anlamaya kasmadan çeviriyor. Diğer grupların bunu geçmesi pek olası değil yani. Ama CR bu sezon mesela şimdilik 30 simulcast yapıyor, arada bazen fail oluyor ama çok az oluyor artık. 2 yıl önceki performanslarıyla eleştirmemek lazım, çok geliştirdiler kendilerini. horrible CR'ye göre biraz horrible ama, rip ederken kalite kaybı oluyor. CR çevirisini kullanan bazı grublar mesela sağlam rawlar kullanıyor ya da videoya biraz pp yapıyor. horrible direk rip ve torrent. gg'ye gelince biraz haksızlık ediyorsun bence, o kadar da korkunç değiller. speedsub olarak iyiler bence. kalite altyazıyı beklemek istiyorsan epey daha iyilerin çıkacağı kesin ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 utw'nin beni sinir eden pek biseyi yoktu, genelde bunlar subliyorsa bekliyorum gg gercekten hay sizin chanspeakinize dedirtecek sacmalikkarda bulunabiliyor, bazen de cok goze batmiyor horibil zaten crunchyrolldan ripleyip koyuyor, bazen gercekten horrible hem sub hem goruntu kalitesi acisindan (ie. steins;gate' i uc gruptan izledim ve sadece bunlarinkinde essek gibi banding vardi) commie de en yakin gecmiste cikan ceviriyi alip makyajlayip geri koyuyor coalgirls u nichijou ve hangisi oldugunu unuttugum bir seri icin cekmistim cok gozume batan bisey yoktu da /a/'ya coalgirls filenameli screenshot koy %90 shitstorm basliyor iki dakikada niye ilmiyorum lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Abi, prof çevirmenlerin söylediği CR'nin çevirilerinin çeviri olarak en doğruları olduğu. Fansub grubları kendi ağızlarını oluşturmuşlar animeler için İngilizce'de, CR o yüzden kötü geliyor size ama onların yaptığı daha doğru. Horrible'ın rip kalitesi çok kötü ama niye kötü oluyor bilmiyorum. CR'yi açıp izliyorum, sonra Horrible'dan izliyorum; Horrible aynı şeyi daha kötü gösteriyor. Digital değil mi bu? Bozulmaması gerek aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Sam said: ama genelde anidb ve jimaku'dan bakıyorum birkaç grup birden yapıyorsa. Bende bunu yapiyodumda 2-3 sene oncesine kadar. Sonra her seferinde funsub kovalamak baygeldi. Favorite listemde 30-40 funsub grp vardi oyle diyim. utw.me fena degil ama icerigi az gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 cr'ı eleştirmiyorum çünkü wal-mart usulü çalışıyor, kötü birşey değil. saçmalama yok, trash-talk yok. karaoke lisans meselesi öyle olabilir ama başkası varsa ona bakarım dediğim gibi, ben de tüketiciyim nihayetinde. :) gg'nin sorunu hızlı yaptılar da kalite düştü değil, böyle süper bariz bir çeviri politkaları var. bir karakter düz birşey derse argoya çevirme, argo birşey derse süper ağır argoya çevirme gibi olayları var, süper sırıtıyor ve kötü duruyor. ufacık çocuk veya yaşlı nine fuck'lı muck'lı konuşmaya başlayınca tokatlayasım geliyor monitörü. bedava bile yapılsa bir iş, böyle eşek yerine konulmaz izleyici. yaptıkları işe de zerre saygıları yok zaten sitelerinde görüyorum. japon kültürüne özgü ne varsa çıkarmak için en büyük çabayı gösteriyorlar, cr filan melek kalır o açıdan. dosya boyutları da her zaman en büyük. 400 altı bölüm yaptıklarını çok nadir gördüm. üstüne üstlük aralarda filan abuk sabuk reklamları kesmeyen gördüğüm yegane grup. uzun lafın kısası gördüğüm en en kötü uzun ömürlü grup gg. daha ilk yaptığı çevirileri gg'den iyi olan kaç tane grup gördüm belli değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 CR'nin tüketici olayı simulcast vermesinde işte, burada fark etmişsindir, bazen daha horrible bile çıkarmadan gelip bölüm kritiği yapıyorum =) Simulcast olayını seviyorum ben, kalite ile de birleşince speedsub'da asla bulamayacağımız... Niye böyle sevdiğim ortada işte =) Parasını sonuna kadar hakediyor işte. Hatta internette CR kadar çok aldığı parayı hakeden site bilmiyorum eğlence sektöründen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 valla ben indirdiğim herşeyi arşiv yapıyorum, stream ancak böyle indirmeye karar versem mi diye. yok takılır yok bilmemne, ne stabil ne hızlı bağlantım çünkü. CR genel olarak olumlu ama böyle bir seçenek olarak bulunması. sallapati grup'lara mahkum kalınmıyor. gintama'da öyle oldu mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 CR çok stabil ya, 3 mbps ile bile hiç takılmadan 720p izliyorum. Pinginde ilk başlama dışında bir önemi yok. Kopup geliyor diyorsan ama olmaz tabii. Bu arada ciddi ciddi 3 mbps ile netteki 10bit 720p'lerden daha iyi kalite vemeyi beceriyorlar. nasıl bilmiyorum. flash player'da birşeyler yapıyorlar sanırım, horrible ripleri de o yüzden kötü oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 CR guess pass vereyim bari, merak edip bakmak isteyen olur: V5SA8H9V4BS V8766S74FNR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 CR'nin Gintama'yı çevirmesi çok iyi oldu gerçekten, Rumbel 1-2 yıl geriden geliyordu. Ama bende arşiv hastalığı olduğundan CR kullanmıyorum, horriblesubs'ı da sadece ondan başka alterntaif yoksa indiriyorum; çünkü malum horrible subs gerçekten horrible. Ayrıca lokalizasyonu çok sevmiyorum MADAO'yu DORK diye çevirmeleri hiç hoşuma gitmemişti mesela. UTW bence şuan en iyi grup hem encoding hem çeviri açısından, örneğin Fate/Zero'da çok iyi iş çıkardılar commie'ninkilerle karşılaştırınca encodingin daha iyi oldugu net görünüyor. Ama commie de genel olarak fena değil, diğer gruplara kıyasla. Eğer tanımadığım birden çok grup bir animeyi çeviriyorsa ben genelde 1. bölümleri indirip şöyle bir bakıyorum, daha sonra ya en kaliteli olandan devam ediyorum ya da kalite farkı çok yoksa en hızlısından izleyip seri bitince en kalitesini arşivliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 yanlış anlamış mıyım? commie cr den ve erken yapan yerlerden çalıyor çevirileri. üstüne de makyaj yapıyor ve hatta cr nin hatalarını düzelttiği de oluyor. horrible cr den çalıyor çevirileri. kötü görüntü, not, lyric eksikliği, crden kötü oluyor. cr... para istiyor. biraz gariplik var sanki ya. cr ye bakalım; stream sitesi olarak başladılar. reklamlar üzerinden para kazanıyorlardı. gintama bir tek orada var diye oturup izledik ki, izleyenlerin gözleri kanadı, hala görüş bozukluklarım var o dönemden kalma. sadece gintama değil, bir çok leş işleri vardı. sonra blizzard kafası ile işi ilerletme kararı aldılar. televizyonlara para ödeyip, profesyonel çevirmenler alıp, bize para karşılığı güzel hizmet vermeye başladılar. gözüm boyanmalı mı? premium sayfasını açıyorsun; -Support the Anime Industry eğer gerçekten supportlamak istiyorsam, beleşleri izler, gider efendi gibi bi animenin dvdsini alırım. evimde, rafımda, güzelce durur. -No Annoying Ads utanmıyorlar, o reklamları kendileri kaldırmıyorlar, sonra para ver kaldırak aga diyorlar. hayda, kaldırabilirlerken, oraya reklam koyup, bunu da annoying olduğunu açık açık söylemek, amacımızın sizi yemeğe çıkarmadan, dudağınıza romantik bir öpücük kondurmadan, sizle sevişmek istiyoruz demekten farkı ne bunun? e ama fansub gruplarına bakıyoruz, yok böyle bişi. adamlar donation ver, sana bunu bunu sağlayalım demiyor. bazı gruplar ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor ve donation ı hakediyorlar. fakat donation a zorlamıyorlar. e bu esnada cr premium almasan bile, reklamlarla para kazanmaya da devam ediyor. bu arada verdiğimiz paralar da televizyonlara gidiyor değil, belli bir paraya anlaşılıyor. o para çıkınca, gelecek her bir üye, her bir 5 euro kendilerine kalmaya başlıyor. üstüne reklam paraları falan derken, gayet güzel paralar kazanıyorlar. HEM DE BELEŞ OLMASI GEREKEN BİRŞEY ÜZERİNDEN. horrible izleyin, cr izlemeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Belli bir parada anlaşmıyorlar. 7.99$ ücretin 4$'ı en az Japonya'daki anime stüdyolara gidiyor, geri kalanla CR çevirmenlerin ve veriyolunun ücretini ödeyip kar etmeye çalışıyor. Kar da ediyorlar ama öyle astronomik bir kazançları yok. CR'ye para vermenin olayı 720p ve 1080p streamler. Bunun için gereken veriyolu az değil ve reklamlarla karşılanamaz. Niye reklam için utanacaklarını da anlamadım zaten; bir hizmet veriyorlar, bunun için hem lisans alıyorlar metinleri ve video masterlerını (fansub grupları gibi TV'den rip yok, hiç rip yok; bu nedenle animenin ulaşabileceği en iyi kalite oluyor kafadan) bir hafta önce almak için. İstersen Netflix gibi olsun ama, para vermeden hiç izlenemeyen ama reklamsız. Fansub gruplarında tabii reklam yok, adamların ne gideri var ki? Benim de fansub grubum vardı yıllar önce, bir giderim de yoktu. CR'nin verdiği kaliteli ve yasal hizmetin bir gideri olmayan bir işle kıyaslanıp niye reklam var para vermezsem demek şaçma. DVD aldığında Japonlara giden para CR'den daha az eğer ayda iki DVD almıyorsan. Mesela Full Metal Panic! Bluray'larını alırsan Japonya'daki firmaya sadece 5$ kadar bir şey gidiyor. Ayrıca önce izleyip sonra ben bunu beğenmedim, size para yok demek de çok şaçma. Lokantada teriyaki yiyip sonra ben teriyakinin kızartıldığını bilmiyordum, size para yok demek gibin. Fansub çok alışıldık ve yaygın olduğu için normal ve daha etik geliyor olabilir ama aslında bu işin etik bir yanı yok yasal alternatifi varken, karşılığını vererek alma imkanı varken. Türkçe'ye çeviren gruplara diyeceğim yok, Türkçe yasal olarak bulmak mümkün değil zaten. CR'nin yaptığı çeviriye para vermeyin, Horrible ile çalınmış halini izleyin demek çok çirkin ama. CR'den bu kadar nefret ediyorsan hiç izleme. Başladığı animeyi sürekli simulcastlarla düzenli olarak gösterip bitiren, gerçekten birebir doğru çevrilmiş profesyonel çeviriler sunan, master kaynaktan gelen vidyolar ve sesler kullanan, karşılığında Japon firmalara onları tatmin edecek kadar bir ücret ödeyen Crunchyroll'a bu tepki niye bilmiyorum. Bu dediklerimi beleşe yapamazlar yani CR'dekiler, elbette ya reklam olacak ya da para alacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 @dei. haklısın ama senin para ödediğin şey yayınlandğı an yapılan stream ve hızlı çeviri :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2012 yani kağıt üstündeki anlaşmanın şu olduğunu mu söylüyorsun japon tvleri ile; her izleyicinin ödediği miktarın %x i senin. bu olmadığını mantık söyleyebilir. bu işe giriş amaçları da belliydi zamanında. tekrar ediyorum, çok önceden cr ile tanışmışsan, nasıl bir site olduğunu bilirsin. animefreak reklamlardan deli gibi para kazanıyor. cr nin de amacı buydu. işi ilerlettiler. blizz çakallığı yaptılar. sanıyor musun ki, hayır kurumu cr? animefreak den adamla konuşmuştum. o anlatmıştı. sub gruplarına para veriyorlarmış, daha erken one piece, naruto ve bleach i çevirip animefreak e versinler diye. bunun için seyirciden para istedi mi? hayır. çünkü reklamlardan gelen para yetiyordu. şimdi burada durum ne? biz eş kaliteyi alıyoruz, daha erken izlemek için 5 euro veriyoruz. o da boşsak. üstelik en iyi de değil. hatalarını da ortaya koyuyorlar. verdiğin 8thsin sitesinde de, pro işi olmasına rağmen, major hataları görülüyordu. e aynı hatalar diğer gruplarda da var. daha iyi nasıl diyebiliyorsun? madem daha iyi değilse, en iyi değilse, sadece 1080p ve 720p ye mi verecez? izlediğin birşeyin dvdsini almak, arşivlemek, izlemekten öte birşeydir. ben zaten izlemişim örneğin bakemonogatari, nisemonogatariyi. alsam dvdsini tekrar tekrar izlemem. kalsın rafımda. çünkü destek olmak istiyorum shaft a. bunu da gidip funimationdan yapmam. destek olmak istiyorum sektöre. geçip de, bunu crunchyroll üzerinden hiç yapmam. asıl amacı para kazanmak olan bir siteden de yapmam. reklamlar konusunda da, anlamamışsın sanırım. reklam verecek kenarlarda zıkkımlarda. itirazım yok. fakat animenin ortasına literal anlamda annoying reklamlar girince, işte o zaman sinirleniyorsun. 5 euro verin bunları kaldırın demek, terbiyesizlikten öteye gidemez. reklam konusunda bir diğer örnek de; bak paticik e. yıllarca iyi bir hizmet verdi. para istemedi. reklam getirecez denilince ne dedi üyeler? paypalden para verelim. donationda bulunalım. kabul etmeyip reklam koydular. ağzımı açtım mı? hayır. etrafa konulan reklamlara karşı değilim. fakat izleyeceğim şeyin içine sen "hehe seni rahatsız edip, beleş ulaşabiliteni sınırlamak için reklam koyucaz, zevkinin içine sıçacaz" kafası şeklinde reklam koyarsan, benim de nefretimi kazanırsın. kendi yaptığın fansub siteni de gördüm zamanında. ingilizce üzerinden çeviri yapan sen, kendini gerçekten zamanında kendi çevirilerini yapan gruplarla kıyaslıyorsan, zaten ortada bir sorun var. bu adamlar toplanıp, belli bir grup çalışması ve zaman ortaya koyuyor. bunun için de para almıyor. trde örneğin, para istemeyip, ilgi istiyor gruplar. bize ilgi gösterin bizi sevin, anime aleminde bize saygı duyun modeli geziyorlar. bu adamlar da bu türklerden daha iyi iş yaparlarken tabi ki donation isteyecekler, tabi ki sitelerine reklam koyacaklar. çünkü bu adamlar profesyonel tercüman değil. yaptıkları tercümelerden para kazanmıyorlar. boş zamanlarını kullanıyorlar. zamanları gidiyor ve sen dönüp giderleri yok diyorsan, gerçekten bunda da bir sorun var demektir. şöyle söyleyeyim, daha iyi anlaşılsın. high grafiklerde, ottan boktan, tüm zevk olaylarımdan para kazanma amacı güden bir diablo 3 oynayacağıma, medium grafiklerde beleş bir diablo 3 oynarım daha iyi. çünkü o çalındı diye çirkinlikle suçladığın çeviri kalitesini, utw gibi çeviri grupları da önüne koyabiliyor. lethe nin de dediği gibi, bahsetmeyi de unutmuşum; tek iyi yanı simulcast. fakat max 12 saat sonra beleşine kavuşmak varken, ben niye para kazandırayım ki birilerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 CR hayır kurumu değil tabii, para kazanmak istiyorlar. Eskiden illegal anime tube sitesi havasında bir şeydi, artık değil. Eskiden ne olduğuyla ilgilenmiyorum ben, şimdi ne olduğu önemli olan. Ayrıca o dediğin fansub çeviri eleştirisi sitelerini ben de hep izliyorum; madem kaynak göstereceksin, kaynağı bir okuyup gösten. 2012 Bahar sezonundaki anime eleştirilerince Crunchyroll ( gösterdiği hen animede en yüksek puanı almış: http://8ths.in/spring-2012-fansub-comparison-reviews ve B'den düşün notu yok. Kış sezonunda da Inu x Boku dışında tamamen aynı olay geçerli. Aynı şekilde Black Rock Shooter'da da en iyi puanı yine yasal bir ortam olan niconico almış. Senin verdiğin kaynağa göre; evet, CR'nin çeviri daha iyi. Şuna bak: http://8ths.in/why-do-people-translate-their-own-cr-simulcast-subs/ Fansub gruplarından bir hafta önce gerçik scripti alıp çevirmeye başlıyorlar, ender olarak kötü oluyor (30-40 simulcast arasında arada-sırada çeviri hataları çıkar), o kötü dediğin durumlarda da emin ol ki fansub grupları yine CR'nin çevirisini de önlerine koyup çeviriyordur. 7.99$'ı sadece kalite ve daha erken izlemek için vermiyorsun bu arada, izlediğin şeyin karşılığını vermek ve CR'nin sunduğu kolaylık için de veriyorsun. Korsan olmasın diye veriyorsun ki korsana sonuna kadar karşıyım ben, zorda kalmadıkça kullanmam (Geçen sezon CR'de olmayan izlediğin iki anime'yi de Hulu'da yayınladılar, dert olmadı). Yani bu işi para için yapmalarındaki sorunu anlamadım ben, Japonya'da başka para için yapıyorlar. Eğer DVD istiyorsan CR yakında kendi serilerinin DVD olarak da satmaya başlayacak, işi büyütüyorlar yani, ne güzel işte. O anime ortasındaki reklamın bedeli çok çok daha fazla. CR'nin de gideri epey fazla. Para vermeyeceksen böyle diye baştan söylüyor zaten, isteyen izlemiyor işte. Bir ticari işletme ücretsiz versiyonlarında da aynı kaliteyi sunarsa batar yani. O fansub gruplarının adamlar izlesin diye harcadığı zaman da pek gider sayılmaz. Bu işi baştan zaten gönüllü olarak yapıyorlar, ne verdikleri lisanslar var ne de kurdukları akitler. Bu işi iş olarak yapmıyorlar, hobi onlar için daha çok. İlerde de CR ve Funanimation gibi işletmeler nedeniyle yok olacağı ortada (en azından İngilizce fansub grupları için) bir iş yaptıkları. CR'nin çevirdiği animelerde Fansub olayı çok azalıyor şimdiden zaten, bulunanlar da genelde CR editleri oluyor. 12 saat sonra indirdiğin speedsubların kalite de bence gelende yerlerde olur. Crunchyroll'u beğenmeyebilirsin, ama bu kadar kötü olduğunu söylemek haksızlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 şimdi hala asıl neye karşı olduğumu tam anlamamışsın. öncelikle; fansubbing illegal değil gerge. hatta animeleri popülerleştiriyor diye lisans gruplarından teşekkür bile almış bir aktivite. adamlar satmıyor, kiralamıyor. üstelik ülkeler içinde lisanslanmamış animeleri sublamak da kesinlikle illegal değil. örneğin zamanında korsan fansubs ın one piece sublamasını yasakladılar. fakat diğer animelere laf edilmiyor. demek ki lisanslı olmayınca ortada bir korsanlık yok. üstelik, anime içindeki goranno sıponsooru ların reklamlarını beleş yayıyorlar, japon kültürünü yayıyorlar, dvd satışlarında etkili olabiliyorlar. win win win gayet. herkes kazanıyor fansub olayından. cr zaten var olan, beleş olan işi aldı. televizyonlarla görüşüp, aga bu işi hayırdan öte, hobiden öte, para için yapalım noktasına getirdi. zaten var olan ve kaliteli de olan grupların da önüne taş koyma peşine düştü. kendin diyorsun, fansubbing ölecek. eğer kafa buysa, bir sorun var arkadaş sende. benim beleş animeye ulaşımımı da engelliyorsan, sorunlusun arkadaş. bu fansubbing i öldürüyor konusuna da girmek istememiştim de, kendin getirdin, ve haklı gösterdin. şaşırdım. verdiğin 8thsin de, kırmızı en iyiyi ifade etmiyor. official subs diyor. ona dikkat et. 3 animede incelemiş springde. 2sinde; medaka box; 2 major mistakes B- diğer grupların önüne geçmiş. fakat profesyonellerden 2 major. nazono no kanojo; 0 major A zaten bilinmeyen gruplar. difficulty 2 olunca, etkilenmiyor 0dan insan. tasogare; utw B+ commie B+ cr B 2 grup koymuş çocuğu. senin için winter a da bakarsak yine bazı animelerde, aynı kaliteyi sunan fansubları, hatta yer yer utwnin yine geçtiğini görüyoruz. o verdiğim kaynak, senin verdiğin kaynak. ben mi okumuyorum, sen mi okumuyorsun anlamadım. fansubbing de gider yok demek garip oluyor. istediği kadar hobi olsun, adam buna emek harcıyor. saatlerini harcıyor. ciddi bir çalışma ile yapıyorlar. hobi olarak yaptıkları işte, stres, sinir, kavga, /a/ yı çekme gibi iş tanımları var adamların. üstüne de para istemiyorlar. ben de vermem paramı, gider yanaklarından öperim arkadaş. bunlara ulaşım; bakabt; tek tık. zorluk nerede? nyaa; tek tık. zorluk? animetake; tek tık. kendi siteleri; tek tık. hi10anime; tek tık. hi10dan da bahsetmek istiyorum. kar amaçlı olmaya çalıştılar. annoying reklamlar yerleştirdiler. o kadar hızlı kaldırdılar ki inanamazsın. fakat kaldırmasalardı, ben ve benim gibi düşünen bir çok kişi bırakırdı siteyi. fansub gruplarıyla aynı kalite çeviri, ulaşımda aynı kolaylık, biraz daha iyi görüntü, kar amacı gütmesi ve gider yok aga hobi o hobi diye savunulan birşeyden üstünlüğünün sorgulanması, zaten cr yi seçilmemesi gerekliliğini gösteriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Fansub değil, lisanslı animeyi fansubbing'den geçirmek illegal. Crunchyroll'un lisanladığı animeleri çeviren herkes de aynı şeyi yapıyor. Ripleyen gruplara değinmeye gerek bile yok zaten. Lisanslı olmayınca ortada bir korsanlık yok ama CR lisanlıyor işte, alt paragrafda biraz daha açtığım gibi iyi de yapıyor. Ama hiç lisanslamasın, hiç CR olmasın diyorsan katılmıyorum, son paragrafa bak bunun için de =) 8ths de renklere değil, puanlara bakıyorum zaten. Dusk Maiden'da CR'ye koymuş dediğin Commie zaten CR'yi editliyor, onun yaptığı direk etik değil yani. UTW için de "I think it’s evenly matched with CR translation for this show" demişler zaten. 2011 Güz'de de CR sadece Fate/Zero'da geçilmiş (C- alan CR'yi B- ile geçmişler). Chihayafuru'da yine CR editleri daah yüksek puan almış sadece. CR'nin Güz 2012'den üç A'sı var yine. Nisemonogatari için mesela CR'ye şunu demişler: "There is still room for improvement, but in terms of overall quality (accuracy, smoothness, and nuance), it’s excellent". Difficulty = 7 (/w puns 9) onun. Fansubbing'de gider yok demiyorum, bundan sonra giderek önemi azalıyor diyorum. Bu işi bu hale getirenler fansubberlar olabilir ama artık alınan CR gibi, niconico gibi, Funanimation gibi, Hulu gibi (başka da yok sanırım) firmalar lisanlar ve profesyonel çevirmenlerle çalışıyorlar. Hala eskisi gibi olsun, herşey tamamen fandom olsun demek yanlış. Bu sistem daha iyi bence. Fansub izlerken çoğu serinin yarım kaldığını, çevirmenlerin kendi tonlarını kattıkları çeviriler olduğunu (ki çeviri ile uğraşmış biri olarak bunun profesyonel olarak kabul edilemeyecek bir şey olduğunu söyleyebilirim), bölümler haftalarca geciktiğini ya da birbirinden tamamen farklı çeviriler yapan gruplar olduğunu hatırlıyor. Fansub'ın zorluğu ayrıca otobüste tabletten (sınırsız 3G gerek, doğru; ama olunca da çok iyi oluyor, saatlerimi geçirdim böyle), okulda kütüphane bilgisayarından, arkadaşın evinde, ya da odanda otururken canın istediğinde seed derdi olmadan izlemede. Eski bir anime mesela, 2009 Bahar'dan Dragon Crisis. Geçen hafta tek tıklama yöntemiyle CR'den 720p izledim. Dediğin yerlerde seed sorunu olabilir (belki de olmayabilir bu seri için, özel olarak bakmadım ama daha önce BakaBT'de olmayan animeler için seed sorunu yaşadığımı hatırlıyorum). Streaming entertainment gelecek zaten. Spotify olsun, Vudu olsun, Amazon Prime olsun; giderek arşivcilik ve download etme olayı ortadan kalkıyor. Ben memnunum bu durumdan, bu dediğim servislerin hepsini de (Amazon Prime hariç) kullanıyorum. Herşey eskisi gibi olsun demek nostaljik takılmak gibi geliyor bana, eğlence sektörü değişiyor. Not: beleş animeye ulaşmana bir engel yok bu arada, senin gibi düşünenler Commie gibi CR'yi ripleyip, karaoke ekleyip (CR'nin niye ekleyemediği söylemiştim), hata olduğunu düşündükleri yerleri editleyip yayınlamaya devam edecektir. En profesyonel çeviri de bile hata olur ayrıca, bu CR'nin sadece kendi editlerinin kendisinden daha iyi olduğu gerçeğini (Inu x Boku gibi istisnalar hariç) değiştirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 tamam, güze de bakalım; fate/zero cr; c- niconico (funimation); b- utw; a- arada baya bi fark oluyor böyle olunca tabi. working!! meew; b+ fffpeeps; b+ cr; b+ fark yok. chihayafuru; nyantaku; a- commie; a- cr; b+ e yine üstünlük var. üstelik alttaki full review a tıklarsan, hayal kırıklığı yaşadığını anlattığı yazıyı da görürsün. cr çeviride kötü demiyorum. cr ile aynı kalite var. bulunabiliyor. cr nin üstün olduğu, crden üstün olunulduğu animeler var. tüm veriler bunu gösteriyor. ha bu arada editleri daha iyi bla bla falan deyince de olmuyor, madem kar amaçlı kuruluşsun ve beleşin de çıkabiliyor. o halde kusursuzu amaçla. sen hala adam gibi kontrolden geçirmeden, önüme sunuyorsan, sonra da editin senden daha iyi oluyorsa, gerçekten verdiğim parayı da bi sorgularım. fansub gruplarında bu kalite gözlemlenirken, kar amacı güden işletmelerin sistemini ben nasıl daha yararlı bulurum? cr nin kar amacı, diğer funimation, hulu vb. gibi sadece anime sektörüne zarar vermeye çalışıyor. illegal olmayan birşeyi illegalleştirmeye çalışıyor. ben niye seçeneklerim azalsın, commie, hs ye başvurayım? son paragrafa bak demişsin ama, son paragraf, yok işte seçeneklerin tükenince, tam korsana başvur ehe ehe olunca, olmuyor o iş. ben hala, beleş ve kaliteli, hatta yer yer daha kaliteli bile olabilitesi olan grupları kullanmak istiyorum. geçip de cr nin çevirilerine mahkum olmak istemiyorum. fansubbing in hataları yok demedim ki hiç. hala katte ni kaizou nun son bölüm sub ını bekliyorum bir gruptan. bir çok işi de yarım bırakıyorlar. bir çok grup birden bir işe el atıyor örneğin. sonra bir tanesi sıyrılıyor aradan. diğerleri de bırakıyor işi. sonra biraz ilerleyince, işi alan da bırakıyor. aşırı rahatsız edici bir iş oluyor. rumbel ın gecikmelerinden de bahsettim. 3 ay, hemen hemen her gün sayfasını refreshledim yeni gintama bölümü diye. bunun çözümü de var. gayet birlikte çalışarak, hangi animeleri kimler alsın gibi bir konuşmayla da halledebilecek şekilde çözümler. seed derdi olan yapımlar, zaten crde de yok. cr de olmayıp, seed derdi çekmeden indirebileceğin anime de bol. eskilere gitmeyelim demiştin ama eskilere gidersek, zaten fansubbing tokatlar. ha, şu paragrafta kabul etmem gereken tek olay, mobility açısından iyi cr. fakat, zaten gayet de hd streamler bulabiliyorsun. o kadar yanlışını göz ardı edip, ama böyle yapıyor diye crye üye olunmaz. spotify, amazonprime, vudu gelip de, arşivciliğin kalkmasından memnunsan, gerge; kanserli bölgenin, kanserli hücresisin. bunun başka açıkması yok. burada sam demin demiş arşivlemek istiyorum, xunn demiş önceden bilgisayarımda görmek istiyorum. ki burada demeyip de, arşivleyen bir çok insan da var. her yerdeler bu adamlar da. sen memnun olmaya devam et. paranı da ver. evet, herşey bitince, yine horrible a, commie -sonuçta editleyip de daha iyi çeviri yapıyorlar heh- ye yine pirate a yüklenecem. bundan da zevk alacam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Arşivlemenin niye bu akdar ilgi çaktiğini anlayamıyorum. Bir HD'de pek de yasal olmasan yollarla edinilmiş yüzlerce film, binlerce albüm ve anime bölümü olunca n'oluyor ki? Hiç arşiv kasmadan arşivlenebilecekten çok daha fazlasına rahatça ulaşıyorum ben. Anime işi 2009 gibi başladığı için o daha kıt biraz sadece o kadar. Eski animeler istediğimde de indirir, bakar ve silerim. CR yokken de izledikten sonra silerdim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dei Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2012 ben de indirmeden rahat edemiyorum örneğin. stream izlemeye çalıştığım animelerden zevk almıyorum. fakat 22. yüzyıl. benim arşivim internetin kendisi. harddiskim de, arşivim de o. istediğim zaman ulaşıp, istediğim zaman izlerim. fakat bu, haricisinde görüp, istediği yere götürmek isteyen adamın bu hakkını engellemeyi desteklememiz, bu durumdan memnun olmamız gerekliliğini vermiyor abi. özellikle bu işi kar amaçlı işletmelerin öldürmesi fikri de bende nefret duygusuna sebep oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar