Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Rome 2

Komutan

Öne çıkan mesajlar

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Roman_Legions_camps_-_AD_80.png
15 lejyonu yeter hale getirebiliriz düzgün yerleştirerek herhalde. bir de malum yeni oyunlarda zone of control var, eski oyunda adam yanından geçip gidiyordu garnizonu sallamadan.

hatta sınırları daha dikkatli ve tarihe uygun seçmek gerekir. dağlar, nehirler filan önemli hale gelir iyice. "şunu da alayım daha para gelsin" denmez kıyıda köşede savunması zor yer için.
Sosyal ağlarda paylaş

internal ticaretten/üretimden gelio işte para bide vergiler + amerikayla ticaret vardı galiba o haritada, zaten upkeep düşüyor geliştikçe falan. bide son 2-3 düşman şehrinden gelen loot bayaaa bi çoktu oradaki 244k ordan hep, zaten ilerledikçe geride kalan askeri binaları yıkıp ticari binası vb şeysi yabdım heb.

shogun ve rise of haritalarımda böle ama ssleri upload etmeden silmişim oyunu lel
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

bide bu generalsiz ordu olmaması şeyi şehirlere adam bırakmaya engel mi acaba. garrison dışında her şehirde 2-4 okçum olur benim normalde.

4 okçu = 10 şehirde 2 full ordu eder lakin :p

hmm üstteki soruma da cevap buldum:
navys use up the same military population cap

Komutan said:

Garnizonlarda kısıtlama olduğunu sanmıyorum. Bir de Shogun 2'de ve Napoleon'da olduğu gibi şehre bağlı garnizon birimleri olabilir.

http://forums.totalwar.com/showthread.php/72354-Jack-Answers-Updated-with-part-3!?s=2b47980f50dd98a7922c98002c3255f0
said:
How do garrisons work with limited armies?
The auto-garrisons that have been in since Empire make a return, but with better units and large numbers. Multiple different building chains can add units to the auto-garrison for a settlement. If you want more troops to defend a settlement you will need to station an army in it. As a player you will need to keep a balance of how many armies you are attacking with and how many are protecting your territory.

kısacası evde de lejyon tutmak lazım hepsini kuşatmaya göndermek yerine.

tabii donanmayla paylaşılması limitin 15'e ulaşana kadar sıkıntı yaratabilir ama göreceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

nasil besliyodun o kadar adami?

bide şöle bişi var orda, şehir sayısı.

şehirdeki garrison dışında her şehirde Levy Infantry var 6 taneydi galiba, bunun upkeepi 80g başlayıp 40g falan oluyor en düşük, şehir başına 250 gold desen bunların masrafına, her şehirden min. 2-3k para geliyor her türlü karşılıyor yani şehir sayısı arttıkça, nerde çokluk orda japon.

zaten 3 yada 4 tane falan full düzgün ordu var orda 40+ savaş gemisini saymazsan, gerisi levy.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

yalnız millet haksızlık etmiş, eskiden beri total war serisinde en çok istediğim şeylerden biri düşük yoğunluklu ww2 çatışmaları yerine meydan savaşları olması ve savaşın sonucuna karar vermesi. region başına ordu verirse yeterli olur herhalde sağdan soldan brigand fışkırmadığı sürece.

en sevmediğim şey böyle 200-300 spearmen oradan buradan sarkması, onları kovalamak. rome 1 oynuyorum da iki gündür en sinir eden şey o, öbürü de tek tek asker taşımak dünyanın öbür ucundan. iki olayı da çözüyor bu oyun görünen o ki.

tamamen aynı fikirdeyim,

bu arada bende ilk rome yükledim, hatta alexader da ilk defa oynuyorum, ne kötü bir oyunmuş her şeyi ile, saçma birim tasarımları falan çok gereksiz bir oyun
Sosyal ağlarda paylaş

bence de az ordu olsun, ordunun bir manası olsun, shogun 2 o bakımdan tatmin edici sayılır ama bu sefer 1er 1er gemi geliyordu orda da, adama saldırıyorsun yürüyüş mesefasinden daha fazla kaçıp sonra geri geliyordu, çok sinir bozucu.

ben mesela partlarlan oynarken, 15-20 -belki daha az saymadım- turn sonunda anadolu ve mısırı almış oluyordum, sonrada oynamanın bir zevki kalmıyordu, ai 3-5 adamı ile uğraşmak bayıyordu, shogun 2 da böyle birşey yapamadım mesela
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...