Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Rome 2


Komutan

Öne çıkan mesajlar

Creative Assembly 6 temmuzda yeni oyununu duyuracak. Henuz resmi bir aciklama yok, ama Hollanda'da cikan PC Gameplay ismindeki dergide gelecek sayida Rome 2 preview'i olacagi yazilmis. Tabii buyuk ihtimalle bunu soylememeleri gerekiyordu. Oyungezer de Shogun 2'nin cikacagini zamani gelmeden duyurmustu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

off sole, europa barbararum zenginliğinde bişey yapsalar ne guzel olur ya.


böglelere göre değişen yöentim sistemleri, factionlara göre değişen sehir sistemleri, factionların bölgelere göre değişen her biseyi...

oy oy oy efsane olur.

heleki o character trait sistemi oy oy.

umarım bı feyz alırlar su moddan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

canın cektiyse rome, kesinlikle europa barbararum dene.

bir total war oyunu aslında ne kadar sahane olabiliyomus vay be diyo insan.

ah bide empire/shogunun deniz ticareti sistemleri kara ticareti sistemleri, proviencelara dğaılmıs kaynakları falan olsa oyunda aman aman akıl fikir bırakmıycak oyun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

umarım bı feyz alırlar su moddan.

Creative Assembly modçuları bir toplantıya çağırıyor ve dinleyecek yakın zamanda, eğer farklı fikirleri böyle değerlendirirlerse yeni bir efsane ortaya çıkabilir, şu haber;
CA said:

We'd like to hold a modding summit here at The Creative Assembly at the end of July. Maybe we'll hire a venue somewhere," writes TW Craig. "The main thing is we can have these conversations with you ourselves, explain why limitations are in place if they exist, and help if there's any way we can."


Cuce said:

canın cektiyse rome, kesinlikle europa barbararum dene

Ya EB iyi hoşta, AI hiç alliancelara önem vermiyor, en yakın kankası bile olsan geliyor dalıyor falan sinir oluyorum ya bu olaya, lan bi dur kardeş kardeş paylaşalım işte dünyayı pehhh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız CA öyle diyor ama empire'dan itibaren oyunlarda modlamayı neredeyse sıfır hale getiren gene kendileri. o toplantı biraz yarım elma gönül alma olmuş. en güzel modlanabilen serilerden biriyken ne hale geldi.

eb2 forumuna da bakıyordum, millet sonraki oyunlar için yapılsa filan diyor da onlar da modlanamadığından şikayetçi. rome zaten antik artık 8 yıllık, m2 de 6 yıllık. daha eb2 de yok ortada. grafiğini şuyu buyu geçtim, campaign map'de çok gelişmeler oldu o zamandan beri, kısacası yeni oyuna mod yapılabilmesi ve onların da yapmaları lazım.

ama tabii kendi forumlarında birşey dersen hemen linç ediyorlar "parasız yapıyoruz işimiz gücümüz var" diye. e kardeş 5 yıl geçince bir dur da bak yani, "patladık" de bitsin gitsin. dnf mi bu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk Rome kötüydü mesela memuriyetlerin önemi yoktu consul oluyorsun sadece artı trait veriyordu. Öyle şey mi olur ? Consul dediğin tüm Roma'nın ve Lejyonların başıdır ki daha bunun bir çok memuriyeti var ve o memuriyetlerin özelliklerine göre farklı traitler alması gerekir ama o traitler bile yetersizdi. Faction olarak ayırmışlardı Roma'yı oda yanlış. Anca Caesar döneminde 3'e bölebilirsin Roma'yı M.Ö 340larda bölmeleri başlı başına yanlış. Bir tek yeterli güce ulaşınca Roma'ya yürüme olayını iyi yapmışlardı. Daha da eleştirilecek trilyon tane noktası var aslında baya bir düzeltmeleri gerekiyor oyunu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

Her seye sirf tarihi gercekcilik acisindan degil, oyun mekaniklerini de dusunerek bakmak lazim. Roma'nin uc parca gozukmesinin sebebi uc farkli aile arasindaki cekismeyi, oyun motorunun el verdigi olcude yansitmakti.


Üç farklı aile arası çekişme diye bir durum o dönemde yok yalnız. Roma'da aileler genslere, gensler curialara, curialar da tribunelerde birleşiyordu.

Aile ve Gens'de akrabalık bağı var, curia'da ve Tribune'de akrabalık bağı yok. Curia'da kültür bağı var Tribune'de yok.

Oyun mekaniklerini çoğu gerçekliğe oturtmak kolay ki zaten diğer oyunlarda pekala bunu yapabildiler. MTW 2'de papa seçimi mevzusunu da oturttular. Pekala bunları da oturtabilirler.

2000'lerin en iyi rts oyunu demek baya abartı bir mevzu yalnız. Elbetteki gerçeklikle birebir örtüşmek zorunda değil sonuçta oyunun heyecanı bizim tarihsel mevzuyu değiştirmemiz ama oyun tabansal olarak gerçekliğine oturmalı. Scipii nedir mesela, Gens olarak Cornelia. Askeri rütbelerde de aynı şekilde sorunlar vardı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam iste, oyun motoru senin soyledigin kadar sofistike bir sisteme izin vermedigi icin 3 aile seklinde birakmislar. Roma'daki iktidar mucadelesini o motor cercevesinde daha gercekci yapmalari hic de kolay degil.

Benzer sekilde Napoleon:TW'da Misir campaigninde Kibris'in Ingilizlerin elinde olmasi, Memlukler ile Osmanlilarin iki ayri guc gibi gozukmesi de elestirilmisti. Ama aslinda onlar da yine oyun motoruyle ilgili ksiitlamalar yuzunden yapilan seylerdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

paparnoz said:

İlk Rome kötüydü

wat?

üç aileye bölmek aptalcaydı da 2000'lerin en iyi rts'si her şekilde.

RTW devrim gibi bişeydi zaten, Shogun ve özellikle MTW1 ile çakılan kıvılcım RTW'de kendini buldu.

MTW1'i yaklaşık 1 sene başka hiç bir oyuna bakmadan oynadığımı hatırlıyorum, sonra RTW'nin çıkışını aylarca heyecanla beklemek, forumlarında RTW'de tek tip klon asker olmasın her grup için bikaç değişik model çizilsin diye ilk başkaldırı tohumlarını atmam ve anca yıllar sonra dediğime gelinmesi ahahahha çok güzeldi ya, nostalji oldum:)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

üstteki mesajları tek tek quotelamayacağım o yüzden lafım herkese

rome total war'da engine kısıtlaması diye bir olay yok. oyunda kullanılabilen 21 tane faction var. bu değişmez. bu sayıda karar kılmışlar oyunu geliştirirken çünkü oyunun hedefi oyuncuya roma'nın çevresine yayılmasını olabildiğince zevkli yaşattırabilmek. dertleri her bir antik devletin nasıl olduğunu yansıtmak değil. bu kullanılabilen 21 faction arasında bir takım seçimler yapmak durumunda kalınmış. roma'nın üç ayrı parçaya bölünmüş olarak önümüze gelmesinin sebebi ise romanın kartaca, yunanistan ve alplerin ötesindeki campaignlerini oyuncuya ayrı ayrı sunabilmekti. bu durumu bir çatı altında toplayabilmek için SPQR'ı bir ana faction (oyundaki roma aileleri için) olarak belireyip oyun sonunda ele geçirilecek bir goal olarak sundular.

birazdan konu greek cities'in aslında var olmadığına, yunan site devletlerinin her birinin ayrı ayrı kanunları, orduları olduğuna, mısır'ın aslında ptolemaic dynasty olduğuna falan gelip yabancı forumlardan okuduğumuz tüm bilgileri ortaya saçmaya başlayacağız. o zaman konu tam tadından yenmez olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yabancı forumlardan niye okuyalım bizim tarih bilgimiz yok mu?

birde RTS değil ki oyun :D

çok arcade kaldığı yönleri var oyunun diplomasi gibi mesela yada tarihi doğruluk gibi ama RTW en iyi total wardır bu değişmez. ROME HAS CONQUERED! müzikleri, sesleri vs yeter.

Diplomasiyi çok daha güzelleştirip, EB kadar olmasada tarihi olarak biraz daha doğru yapılıp ve diğer factionlarada adam akıllı özellikler, kendine has olaylar verilirse tadından yenmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yabancı forumlardan okuduğumuz :) valla arkadaşlar insanımızı nasıl yadırgıyorsunuz, düşünce süzgeciniz nasıl çalışıyor bilmem. Yani cahil olmak zorunda mıyız ? Yabancı forum ile mi sınırlı bilgi dağarcığımız ? Kitap okuma alışkanlığımız hiçbirimizde yok mu ? Araştırmak hiç mi içimizden geçmiyor da kaynak olarak yabancı forumlardan yararlanacağız.

Oyunun ana konusu Roma olduğu için Greek Cities eleştirisine girmedim, Mısır'a da değinmedim. Tarihsel zemin üzerinden de oyunlar çatır çatır yapılıyor, eğlenceli hale getirmek için kısıtlamışlar fasaryası da nedir ? MTW 2'de niye Papa seçimini eklediler madem ?, Ticaret yolları mevzusuna niye daha derinlemesine girdiler. MTW'de ki gibi kalsaydı mevzu ? Paradox çatır çatır belli bir gerçekliğe oturtarak Grand Strategy yapıyor, oyuncuların eleştirilerini dikkate alıyor, ona göre güncelleme yapıyor. Creative Assembly'nin neyi eksik ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...