Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasa Fanı Yönü 120MM

GenceKsK

Öne çıkan mesajlar

Merhaba 120MM ek bir kasa fanı aldım ve kasanın arkasına taktım. Fan etiketli kısmından üflemediğinden etiketli kısmı dışarı bakacak şekilde taktım yani şuan fan kasanın içine hava üflüyor. yanlız bir kaç yazı okudum kasanın arkasına takılan fanlar sıcak havanın dışarı atılması için benim taktığım şeklin tam tersi şeklinde takılması lazımmış. Benim sormak istedim ben yanlış mı yaptım ve benim taktığım şekilde kasanın yanlarından yani kapağının olduğu kısımdan kasanın içindeki sıcak hava atılmaz mı?

Birde bu kasa içindeki donanımların sıcaklıklarını ölçen programlar ne kadar güvenilir, makinayı açar açmaz 48 derece gösteriyor ekran kartını fakat ben bakıyorum buz gibi ekran kartı suan.
Sosyal ağlarda paylaş

düzelttim fakat düzeltirken 2 tane vida rahmetli oldu. o kadar uyduruk vidalarki çıkarırken oyuldular kerpetenle döndürmek zorunda kaldım 2 vida kaldı onlarda gidici taktım öyle inş. cıkarlar. evde bir ton vida var hiçbiride uymadı ne rezil bişeymiş :) bu arada kasa sıcaklım arttı :S
Sosyal ağlarda paylaş

ben de cpu fan yönü hakkında bir şey sorayım. benim psu altta ve cpu fan kasanın tam üst köşesinde. fan, kitapçığında ram'lere dönük olduğu için ben de o şekilde yaptım ama genelde üstte psu var diye mi o şekilde yapmışlar acaba resmi. benim kasada üstte büyük delikli ızgara var yukarı çevirip havayoyı direkt kasa dışından alsa/verse(hangisi bilemedim şimdi =)) daha mı iyi olur sizce?
Sosyal ağlarda paylaş

Arkada egzos fanın varsa şu an ki durumu daha iyi. CPU üstündeki fan direk ezgos fana doğru üfleyip işlemciyi soğuturken oradan gelen sıcak havada egzos fan ile doğrudan dışarı atılıyordur. Hani yaptığında bir yanlış yok ama ramleri çıkarıp takarken vs. sana engel oluyorsa dediğin şekilde de çevirebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...