moncici Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 selam. amsterdam-lille arası bir gezi rotamız var. geri dönüş uçak bileti brüksel'den. sırasıyla amsterdam-brüksel-lille-brüksel yapacağız 20 gün içinde. interrail almayalım diyoruz ama ulaşım işi düşündürüyor. bağımsız bir gezi olacak. bu şehirlere yakın, gitmediğimiz köylere, kasabalara falan da gitmek istiyoruz. sizce nasıl bir ulaşım yöntemi kullanmalıyız?
axedice Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Araba kiralayın. Çok ucuz değil ama en esnek yöntem böyle kırsal falan gezmek için. Belli bölgelerde bisiklet de kiralayabilirsiniz 1 günlüğüne falan.
erucalavera Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 brüksel amsterdam arası otobüs de yapabilirsiniz, eurolinesda 15-20 euro falandı biletler
maxigenous Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Otobüs uygun olabilir ama o hat üzerinde hareket için tren de düşünülebilir.
fizban Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 trenle her yeri de gorerek geziyorsunuz. amsterdam bruksel 3 saat falan surer trenle tahminen. ben parca parca gittigim icin emin olamaidm.
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Tren ya da otobüs. Yakın zamanda değilse uçak da bakılabilir. Gerçi gereksiz. Eğer promosyonlu bilet falan bulursanız mutlaka trenle gidin. En rahat ulaşım aracı açık ara.
Fly Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 otobusu tercih etme diyor bana fransizlar, tren. 15 euroya nasil aldiniz bir de bana soyleseniz T_T son dakika biletleri mi 100 euroya maloluyor gidip gelmem fransa hollanda 2 ay sonrasina bilet alirsam
wastyrx Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 fizban said: trenle her yeri de gorerek geziyorsunuz. amsterdam bruksel 3 saat falan surer trenle tahminen. ben parca parca gittigim icin emin olamaidm. Aynen böyle 3 saati birazcık geçiyor ama çok rahat ve etrafa göz atabiliyorsun
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 @Fly, promosyonlu biletler çıkıyor arada, onları yakalamak lazım. Hannover-Viyana-Prag-Dresden şeklinde çıkıyoruz yarın sabah mesela. Pazartesi günü Dresden'de olcaz; tüm ulaşım 89 euro mu ne tuttu. Hannover-Viyana Air Berlin Viyana - Prag Otobüs Prag - Dresden Otobüs Dresden - Göttingen Tren (bu kısım ekstra 8 euro adam başı) Şeklinde olcak. Yarın 6'da trene bincez Hannover için ben daha hiç bir şeyi hazırlamadım :/
moncici Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 tren evet iyi de emin olamadım işte. mesela amsterdam'dan den hague-delft-rotterdam yapıp brugge'e geçmek, oradan brüksel, oradan da hızlı trenle lille'e geçmek için regional trenleri kullanmak hesaplı olabilir. internette bu kampanyalı tren biletleri nasıl alınabilir ki?
Rotweiler Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Hertürlü tren, hem temiz, hem konforlu... Az bütçe de ayırırsanız hatta Thalys'e binin. Restoranı da var hem.
Rotweiler Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Küçük ilçeler arasında da local trenleri kullanın. Multipass alın günlük, haftalık gibi bu tür trenler için. Tek seferli olanlar pahalıya mal olur. Hızları da iyi özellikle benelux'de. Yavaş gitmiyorlar ve rotaları da güzel.
wastyrx Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Multipass adam başı 5 euroya geliyordu sanırım 10luk belçikada brugge e falan onlarla gidin ama bilet yazmamak gibi şeyler yapmayın yakalarlarsa 10 katını geçiriyorlardı 2. sefer sanırım tam hatırlayamadım
axedice Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 http://kestas.kuliukas.com/MultiPass/leeloo_multipass.jpg
Prosciutto Mesaj tarihi: Haziran 23, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2012 Rotweiler said: Thalys'e binin. (tu) Etraftaki köy kasabalara falan takılırız diyorsan, amsterdamdan otobüsle volendam'a uğrayabilirsiniz kısa sürüyor yol.
eldar Mesaj tarihi: Haziran 23, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2012 en ucuz ulaşım konu başlığı adamlar yazmış thalys. Gidip de işlek bir gişeden (bilen bir görevliden) alırsanız internete oranla çok daha ucuza alabilirsinz. Misal Fransız demiryolu işletmelerinde 15-25 yaş kartıyla tek trende bile kara geçebilirsin. Eğer gidip de soramayacaksanız ya da soracak biri yoksa internetten sıkı bir indirim-tarife araştırması yap. Amsterdam-Lile gidiş dönüş 100 euro iyi bir fiyat bu arada. Hatta faza iyi geldi.
Rotweiler Mesaj tarihi: Haziran 23, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2012 Artislik yapma, normal line fiyatını biliyoruz da bru-ams thalys yazıyoruz. Adam gezecem diyo, saatlerimi trende harcayacam demiyo. zaman/para orantısı
eldar Mesaj tarihi: Haziran 26, 2012 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2012 En başta konuyu açanın bütçesini bilmiyorsun. Adam gidip thalys de alabilir ama ucuz alternatifleri sormuş. Oraya gidip de en bilinen hattı yazmak sırf ben bu hattı biliyorumdan başka bir şey değil. Bir de çok akıllıca bir şeymiş gibi zaman-para yazmış.
moncici Mesaj tarihi: Haziran 26, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2012 bu arada sadece amsterdam-antwerp ve brüksel-lille arası tren yapmaya karar verdik. belçikayı otostopla dolaşmaya çalışacağız. (ghent-brugge-antwerp) internetten bakıyorum mesela lille-brüksel arası eurostarlar var alınabilecek. ama daha ucuz olan local trenler de var sanki. ama bulamadım scnf'den de baktım. nereden bulabilirim bunların ayrıntılarını ve fiyatlarını? gişeden almak daha mı mantıklı yoksa?
Öne çıkan mesajlar