Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop Ekran Kartı Değiştirmece

bingildak

Öne çıkan mesajlar

hayatı boyunca hiç laptop'ın içini açmamış biri olarak:

- laptop ekran kartının değişimi en düzgün kim yapar
- laptop içindeki ekran kartı slotlarının farklılıkları nelerdir, bu bilgilere nereden ulaşabilirim (8700M GT var SLI bağlantılı
- takacağım yeni ekran kartının önceki ile aynı olmak zorunda mı, değil ise power supply'un destekleyip desteklemeyeceğini nereden öğrenebilirim?

diablo kurbanı olan kartı değiştirmem gerekiyor, gittigidiyor'da laptop parçalarının altında uygun fiyata bir sürü kart gördüm (hiçbir yerde laptop veya mobile yazmaması soru işareti oluşturmadı değil). oradan bir kart alıp taktırayım diyorum fakat 4 yıllık alet sonuçta slot uyar mı, hangi kart uyar, power supply ne kadar destekler noktasında hiçbir fikrim yok.

teşekkür ettim şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

Cogu bilgisayar icin bu mumkun degil, diyelim mi slotlu ve degisim mumkun, calismasi garanti degil. Diyelim ki degisebiliyor, upgrade mumkun deil.
Hadi bide diyelim ki degisim ve upgrade mumkun, elindeki makineye degmez/muhtemelen de kolay ve uygun fiyata tedarik edemezsin.

Bir de o kadar yazip bilgisayarin ne oldugunu yazmamak olmamis.
Sosyal ağlarda paylaş

alienware'a kaldım mı yanarım ya. en yakın hubları ingilterede diye biliyorum, kaldı ki overpriced parça satışları ile inanılmaz ünlü kendileri fakat gel gelelim düzgün gaming kapasitesine sahip yeni bir laptop alsam en az 2bin tl vereceğim 15" olacak büyük ihtimal 1920 çözünürlük desteği bile olmayacak.

yanan kart dışında dizayn olsun, monitor olsun çok iyi alet vazgeçmek istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

bozulan karti bi firinla bakalim belki olur :P

bir yerde daha ayni seyi dediler, gerizekaliya anlatir gibi bir anlatir misin :)

@kharon, bu arada okuyunca fark ettim sanirim laptop`i kart almaya karar verirsek zaten onlara gonderiyoruz ve onlar sokup/takiyor? cok detayli okuyamadim gozlerim can cekisiyor su an 640 cozunurluk renkler sacma sapan artifactler.
Sosyal ağlarda paylaş

kesin bi yedek parcacısı vardır
http://www.nationalparts.com/corp/index.html
mesela su toshiba icin olan ben solemiştim ordan biliyorum
ama 1500 dolara aldıgım laptoun ekran kartı 400 dolardı
yane korkunc pahalı oluyo genelde

tamir icinde kadıkoye gotur laptopcular war bi suru biri yapar
parca senden se 50 100 bişi iğsterler
yada daha entresanı ac inmterneti how to disassebmble marka model yaz
video yada site cıkar kendin sokersin
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

aleti turkiyeden mi aldın
turkiyeden aldıysan cıkmacılarda vardır yedek parcası

yoksa da o ekran kartı olayını gecicide olsa cozuyolar
6 ay felan gidiyo ama

Amerikada yaşarken almıştım. Alienware satan benim bildiğim yok (2008 den beri araştırmadım dürüst olayım). Yetkili servis en yakında UK'de olması gerek. Kargo ile bu laptop giderse geri gelmez gibime geliyor, gelse de 5 yıllık karta tanesi 500 dolardan 1000 dolar yazarlar, bir de 300 dolar bakım yazarlar yeni laptop almış gibi olursun zaten.

Bu arada aklıma bir şey geldi, yapılabilir mi bilmiyorum ama bilecek biri varsa donanım gurularıdır.

Şimdi artifactlerden ve makinenin ekran kartını detect etmemesinden (donanım listesinde görüyorum ama nvidia control center etc. açılmıyor - gpu bulunamadı diyor) kartın yandığını var saydım.

Merak ettiğim şey şu:

Eğer kart yandı ise, iki tane kart var, diğeri de aynı durumda mıdır? Eğer biri hala sağlamsa, primary olan kartı nasıl secondary yapıp disable edebilirim (windows da yapamıyorum çünkü driver kurduğumda windows açılma ekranında kendini resetliyor)

Windows'u bir şekilde driverlar kurulu iken açabilsem deneme şansım olacak ama, safe mode'da driver ı kurduğumda resetlemeden görmüyor. Resetlediğimde safe mode dışında hiçbir şekilde açılmıyor (resetliyor), safe mode'da açtığımda nvidia control center çalışmıyor oluyor. Gelmeye çalıştığım nokta şu, eğer nvidia control center'a bir şekilde ulaşabilirsem, SLI açıksa kapatabilirim, kapalı ise primary ile secondary tanımlarını değiştirebilirim diye umut ediyorum.

Her türlü paylaşıma açığım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...