bingildak Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 hayatı boyunca hiç laptop'ın içini açmamış biri olarak: - laptop ekran kartının değişimi en düzgün kim yapar - laptop içindeki ekran kartı slotlarının farklılıkları nelerdir, bu bilgilere nereden ulaşabilirim (8700M GT var SLI bağlantılı - takacağım yeni ekran kartının önceki ile aynı olmak zorunda mı, değil ise power supply'un destekleyip desteklemeyeceğini nereden öğrenebilirim? diablo kurbanı olan kartı değiştirmem gerekiyor, gittigidiyor'da laptop parçalarının altında uygun fiyata bir sürü kart gördüm (hiçbir yerde laptop veya mobile yazmaması soru işareti oluşturmadı değil). oradan bir kart alıp taktırayım diyorum fakat 4 yıllık alet sonuçta slot uyar mı, hangi kart uyar, power supply ne kadar destekler noktasında hiçbir fikrim yok. teşekkür ettim şimdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Cogu bilgisayar icin bu mumkun degil, diyelim mi slotlu ve degisim mumkun, calismasi garanti degil. Diyelim ki degisebiliyor, upgrade mumkun deil. Hadi bide diyelim ki degisim ve upgrade mumkun, elindeki makineye degmez/muhtemelen de kolay ve uygun fiyata tedarik edemezsin. Bir de o kadar yazip bilgisayarin ne oldugunu yazmamak olmamis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 alienware varmış adamda diyaplo yaktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 laptop ekran kartı ancak aynı marka model ve daha onemlisi aynı laptop için yapıldıysa deiştiriliyo yane upgrade mumkun de cok cok cok zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 alienware m17x laptop, 17" dual core T8300 @ 2.4 ghz. 4gb ram, nvidia 8700M GT x 2 (SLI). bu sorunumuz, hiçbir şekilde artık ekran kartını görmüyor, driver kurduğumuz anda açılmıyor, daimi artifact var, çözünürlük değişmiyor 256 renk çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 alienware'a kaldım mı yanarım ya. en yakın hubları ingilterede diye biliyorum, kaldı ki overpriced parça satışları ile inanılmaz ünlü kendileri fakat gel gelelim düzgün gaming kapasitesine sahip yeni bir laptop alsam en az 2bin tl vereceğim 15" olacak büyük ihtimal 1920 çözünürlük desteği bile olmayacak. yanan kart dışında dizayn olsun, monitor olsun çok iyi alet vazgeçmek istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 BonePART said: laptop ekran kartı ancak aynı marka model ve daha onemlisi aynı laptop için yapıldıysa deiştiriliyo yane upgrade mumkun de cok cok cok zor eğer aynı laptop için yapılmış olması gerekiyorsa bitmiş demektir benim için :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 M17x ve m15x icin upgrade mumkun. Mxm upgrade diye arat , mxm slotlari var o makinelerde. Hatta dedicated bi sitesi vardi, mail at. Modeli ogrendikten sonra ebayden soyleyebilirsin. Fiyati parlak degil yalniz soyleyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Teşekkür ettim aratıcam şimdi. Peki diyelim kartı aldım ve elime ulaştı bu değiştirme işlemini kim yapabilir? En son gold'a götürdüğümde adamlar içini bile açamadı sanırım, 1 hafta sonra gittiğim "hala ne sorunu olduğunu bilemiyoruz" yanıtını almıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Makineyi dell uretiyor, ehil bi dell teknisyeni yapabilir diye dusunuyorum zor bisey degil. Ama yapamayiz falan diye nazlanirlar o kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 bozulan karti bi firinla bakalim belki olur :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Cikartamaz ki, socket lehimli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Fistan said: bozulan karti bi firinla bakalim belki olur :P bir yerde daha ayni seyi dediler, gerizekaliya anlatir gibi bir anlatir misin :) @kharon, bu arada okuyunca fark ettim sanirim laptop`i kart almaya karar verirsek zaten onlara gonderiyoruz ve onlar sokup/takiyor? cok detayli okuyamadim gozlerim can cekisiyor su an 640 cozunurluk renkler sacma sapan artifactler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 kesin bi yedek parcacısı vardır http://www.nationalparts.com/corp/index.html mesela su toshiba icin olan ben solemiştim ordan biliyorum ama 1500 dolara aldıgım laptoun ekran kartı 400 dolardı yane korkunc pahalı oluyo genelde tamir icinde kadıkoye gotur laptopcular war bi suru biri yapar parca senden se 50 100 bişi iğsterler yada daha entresanı ac inmterneti how to disassebmble marka model yaz video yada site cıkar kendin sokersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 aleti turkiyeden mi aldın turkiyeden aldıysan cıkmacılarda vardır yedek parcası yoksa da o ekran kartı olayını gecicide olsa cozuyolar 6 ay felan gidiyo ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2012 Bacakları lehimliyse muhtemelen kendi sökemez, hatta havalı havya falan gerekebilir. Kaldı ki sebil gibi farklı ebatta vidası, cırt diye yırtılacak flexi vardır. Kartı bul, iyi bir yere götür, ne istiyorlarsa ver, çayını iç. Tabii çok önemliyse o makineyi kullanmak. Değilse kısmet artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 BonePART said: aleti turkiyeden mi aldın turkiyeden aldıysan cıkmacılarda vardır yedek parcası yoksa da o ekran kartı olayını gecicide olsa cozuyolar 6 ay felan gidiyo ama Amerikada yaşarken almıştım. Alienware satan benim bildiğim yok (2008 den beri araştırmadım dürüst olayım). Yetkili servis en yakında UK'de olması gerek. Kargo ile bu laptop giderse geri gelmez gibime geliyor, gelse de 5 yıllık karta tanesi 500 dolardan 1000 dolar yazarlar, bir de 300 dolar bakım yazarlar yeni laptop almış gibi olursun zaten. Bu arada aklıma bir şey geldi, yapılabilir mi bilmiyorum ama bilecek biri varsa donanım gurularıdır. Şimdi artifactlerden ve makinenin ekran kartını detect etmemesinden (donanım listesinde görüyorum ama nvidia control center etc. açılmıyor - gpu bulunamadı diyor) kartın yandığını var saydım. Merak ettiğim şey şu: Eğer kart yandı ise, iki tane kart var, diğeri de aynı durumda mıdır? Eğer biri hala sağlamsa, primary olan kartı nasıl secondary yapıp disable edebilirim (windows da yapamıyorum çünkü driver kurduğumda windows açılma ekranında kendini resetliyor) Windows'u bir şekilde driverlar kurulu iken açabilsem deneme şansım olacak ama, safe mode'da driver ı kurduğumda resetlemeden görmüyor. Resetlediğimde safe mode dışında hiçbir şekilde açılmıyor (resetliyor), safe mode'da açtığımda nvidia control center çalışmıyor oluyor. Gelmeye çalıştığım nokta şu, eğer nvidia control center'a bir şekilde ulaşabilirsem, SLI açıksa kapatabilirim, kapalı ise primary ile secondary tanımlarını değiştirebilirim diye umut ediyorum. Her türlü paylaşıma açığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2012 sey sorcam abi laptopta sli de bilgisayardaki sli gibi mi yane goturse bi laptopcuya bozuk kartı sokturup attırsan tek kart devam etse olmaz mı zorla sli yapmak zorun da mı sorunu hardware cozse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar