Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyun hakkında izlenimleriniz

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Itemization konusunda yüzde yüz katılıyorum ki bunları daha önce dile getirmiştik. Sorunlardan biri oyundaki önemli affix ve suffix'lerin olmaması. Bazı unique'leri unique yapan ne kadar stat verdiklerinden çok bu tarz unique özelliklerdi, Diablo 2 sistemi çok farklıydı. Dex, Str sadece itemları giymek için kullanılırdı ve vit'e daha fazla puan verebilme fırsatı yarattıkları için değerliydi, daha fazla damage verdiği için değil. Aynen WoW sistemini kopyalarsan, itemları sıınrlandırırsan elbette unique'ler unique'likten çıkar çünkü elinde sonunda stat sayısına göre item değeri belirleniyor. E rare'lar random rollandığına göre rare'ların çok daha iyi olması normal. DPS o kadar ön planda ki, başka güzel özellik varsa bile eğer main stat 10 fazla veriyorsa ta onu giyiyorsun tam WoW kopyası ki bu konuda net batırdılar. Büyük bir revamp gerekiyor legendary ve setlere ama oyunu stat ve dps üzerine koyduktan sonra zor. Olacağı en fazla legendary'lerin stat'lerin 2 katına çıkarmak filan olur, çeşitlilik adına birşey değişmez.

Diablo 2'nin en güzel tarafı her class/build için farklı gear toplamak idi, bir çok buildin ihtiyacı olan unique'ler o kadar farklıydı ki ben sırf onun için farklı guildler denerdim. Gerçi bu daha çok expansion'da böyleydi, classic için unique'lerin (çoğunun) sadece normalde işe yaraması hatasına düşmüştü blizz.
Bakalım ne yapacaklar..
Sosyal ağlarda paylaş

d2 den habersiz milyonlarca oyuncu icin yaptilar zaten :)

d2 cikali 12 sene olmus 20 yasindaki oyuncu kitlesi o zamanlar 8 yasindaydi, welcome to new gaming order :D

gene vardir 15 milyon mutlu d3 oyuncusu oynayan keyfi yerinde..

cok guzel oyun olmus, grafigi oynanabilirligi, sesi muzigi herseyiyle, oyun sonundaki item dusme olayi duzeltilir sorun degil, expansiona kadar bekler gene alir gene oynarim.

pisman degilim gene ayni sekilde ciksin gene bilsem alir gene oynarim. su anda deseler hic bir boku degistirmiyoruz alin size 5 yeni class gene 60 euro verir alirim :D

o derece yani. levellerken cok guzel zaman gecirtiyor..

blizzden baskasinin oyununda neden bunu hissedemiyorum bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de Diablo 2'de o zamanın market potentialına göre kötü satmamıştır ki. Argüman yanlış bence. Yani dumbed down yapman için bir sebep göremiyorum ben, kaldı ki Diablo 2 o kadar komplike bir oyun değildi açıkçası. Ben kimsenin bu oyun amma karışık yahu diyip sildiğini sanmıyorum...
İyi bir oyun olduktan sonra az komplike yapmışsın çok farkettirmemeli...
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

İyi de Diablo 2'de o zamanın market potentialına göre kötü satmamıştır ki. Argüman yanlış bence. Yani dumbed down yapman için bir sebep göremiyorum ben, kaldı ki Diablo 2 o kadar komplike bir oyun değildi açıkçası. Ben kimsenin bu oyun amma karışık yahu diyip sildiğini sanmıyorum...
İyi bir oyun olduktan sonra az komplike yapmışsın çok farkettirmemeli...

diablo 2 2000 yılında LOD 2001 yılında çıktı. o zamanla bugünkü oyun dünyası arasındaki fark WW2 öncesi ve sonrası dünya arasındaki fark kadar.

diablo 2 komplike bir oyun değildi evet ama 3'e göre daha kompleksti. oyun diablo 2 kafaında çıksaydı eminim daha az satardı şuana göre.
Sosyal ağlarda paylaş

Ah bu oyunun zevkini baltalıyor ama ne derseniz deyin.Ah farming her sekilde oyunda item farmlamaktan daha kolay ve para kazandırıyor nihayetinde.Diablo nun scriptli ahsini yapsalar oyunu oynamadan sadece ah de takılacak adamlar tanıyorum.Her şeyi gectim item düsürdügünüzde acaba bu bana yarar mı acabadan daha cok rmah de ya da gold ah de ne kadar eder diye düşünüyoruz.E bu hack n slash ruhuna aykırı değil mi?

Oynanabilirlik ve seslendirmeler harici bence kötü bir oyun.Farm ruhunu öldürdü.Oyunda farm yerine ah de farm yaparak giyinmek sizce sacma degil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

ne guzeldir ki herkesin farkli zevkleri var, birilerini seciyor ureticide. d3>d2 her yonuyle ornegin benim icin.

asagi tukurse sakal yukari tukurse biyik, d2 oynamis ve sevmis 27+yas ortalamasindansa kendisini yenileyip gunumuz oyuncusuna yoneliyor normal olarak.

eskiye takili kalanlarda batiyor bu kadar basit. eski oyuncunun eski oyun zevki seklinde oyun ureten ureticiye karsi ilgiside ortada.

istek hep eskisi gibi olsun ama olduktan sonra hastir bu ne olm, olunca sirketlerde ne para kazaniyor ne ortada kaliyor.

eski bayramlar gibisi yok diyen dedeler gibisin patiiii :)
Sosyal ağlarda paylaş

keldron said:

Ah bu oyunun zevkini baltalıyor ama ne derseniz deyin.Ah farming her sekilde oyunda item farmlamaktan daha kolay ve para kazandırıyor nihayetinde.Diablo nun scriptli ahsini yapsalar oyunu oynamadan sadece ah de takılacak adamlar tanıyorum.Her şeyi gectim item düsürdügünüzde acaba bu bana yarar mı acabadan daha cok rmah de ya da gold ah de ne kadar eder diye düşünüyoruz.E bu hack n slash ruhuna aykırı değil mi?

Oynanabilirlik ve seslendirmeler harici bence kötü bir oyun.Farm ruhunu öldürdü.Oyunda farm yerine ah de farm yaparak giyinmek sizce sacma degil mi?

katiliyorum buna, rmah ve ah oldurdu bazilarinin oyun zevkini dogrudur. yani high ende gelip farm yapmaktan hoslanan kitlenin zevkinin icine etti acik net. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

o derece yani. levellerken cok guzel zaman gecirtiyor..

lvllemek helle gelince çok bayıyor.çünkü oyunda ki random/side quest/dungeon/cave ne varsa çok yetersiz.hikaye de keza öyle. oyunun random anlayışı sağda ki koridoru sola almak tüm mapler neredeyse aynı hemde yerde ki kırık taşlara kadar hiç bir fark yok.
insan bir sürpriz bekliyor aaa ben buraya daha önce girmediğim bir yer dur hemen bakayım diyemiyorum çünkü tamamiyle aynı. sağa dönmezsem sola dönuyorum sadece

şimdi d2de de hep aynı yerleri geçiyorduk falan diyecekler olabilir ama lütfen aradan 12 sene geçmiş, oyun teknolojisi çağ atlamış bu kadar mı zor adam gibi değişik mekanlar, o mekanlara özel farklı bosslar yapmak. bunlar oyunun hep eğlence kat sayısını arttıran unsurlar olurdu böylede 1 ayda pvp gelse bari diye de baymazdık
Sosyal ağlarda paylaş

d2 ile falan kiyaslamiyorum ben zaten. banane yillar once cikmis bir oyundan. amma koklerinize bagli ciktiniz :) bir suru h&s cikti sonrasinda onlarla kiyaslayin birazda. d2 de d2. kisisel secim sonucta ben cok begendim sende haklisin kendince daha random map olabilirmis, ben 3 tane 60 1 57 bir 50 sahibiyim ve su ikiyide 60 lamak icin oynuyorum halen. 3600 achivement yaptim halende kasiyorum. inferno diablo da kestik falan filan. ama halen yapacak bir cok sey var , esimle en iyi duo ne olur, nasil destek oluruz, su achivementi nasil kasariz vs de vs. aylik odemeside yok misler gibi takiliyoruz iki kisi. ayrica bu kadar seri mob kesilen bir oyunun net altyapisinada bittim yani. helal olsun.

ne metacritic ne review ben kendi reviewimi yapmisim zaten. sizlerde fazla etkilenmeyin, toplu gaza gelmeler oluyor tehlikeli seyler bunlar. :D

begendiyseniz takilin begenmediyseniz kasmayin birakin yani. atla deve degil olmadiysa bu diablo baska bir diablo beklersiniz ya da baska h&s lere akarsiniz. belki 12 sene beklediniz sonrasinda cikanin size hissettirdikleri sinir etti sizleri ama yapacak sey yok.

begenmeyen oyuncularin baskalarininda oyun zevkinin icine etmesi durumu cok gorulur oldu zamanimizda :D forumu, memesi, gagi metacritic zirvaliklari vs de vs.
Sosyal ağlarda paylaş

biggest fail of all times.
net tarifidir diablo 3 ün.
hani diyorum blizzarddan çok şey beklediğimiz için mi böyle oluyor acaba diye ama.
yok arkadaş, blizzarddan başka hiç bir firma olmamış oyunu, yarım oyunu satıp, 1 ay oynandıktan sonra saatlerce emeği çöpe atacak değişiklikler yapmıyor.
"oyunu yarım çıkardık idare edin, güzel şeyleri 4 ay sonra patchle koyarız, o arada paramız gelsin" cilik yapmıyor başka kimse.
Sosyal ağlarda paylaş

beyler hangi oyuncu 12 sene oyun bekler ? bizler gibi %1-2 , oyunculugun ve diablo 3 un gercek oyunculari su anda %90 yeni oyuncular. normal olarak degisik geliyor oyun. uyum saglamak cok onemli zamanla degisen yeniliklere :P

sen 12 sene beklemissin 12 sene once d2 oynayan oyuncu kitlesinden artaya kalan %1-2 dir yani gerisi isinde gucunde ailesinde, askerde , coluk cocukta.

halen ruyalarda yasayip 10-12 sene oncenin hisleri ile oyun beklemek ve bunu firmalardan talep etmek... ahahah my ass yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...