Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Parayı öde, dizide oyna


pascalnouman

Öne çıkan mesajlar

said:
İki sezon üst üste olmamak kaydıyla ücretsiz izin alınarak kurum dışında ikinci bir iş yapılabilecek. Ücretsiz izin alanların dışındakiler, bakanlık etkinlikleri dışında katıldıkları faaliyetten elde ettikleri gelirin yüzde 30'unu bakanlık adına açılacak hesaba yatıracaklar.


haberin devamı

reytingi olan dizilerdeki oyuncuların cogu DT ye kayıtlı tiyatrocular oldugunu biliyoruz yani diyor ki : secim yaklasiyor,suriyeli multeci besliyoruz,duble yol yapıyoruz,guneydogudan hizmetlerin bedelini alamıyoruz,....napsak napsak tiyatroculara sardıralim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

para düdükleyecek yer arıyorlar ya kriz dayandı kapıya heralde. umarım atlatırız bir şekilde ama böyle çaktırmadan çaktırmadan para tırtıklarken bir de oo ortalama milli gelir falan diye laflar ediyorlar o pis patlayacak. onun yerine insanları uyarsalar da insanlar tavşan gibi çoğalmak yerine tutumlu davransa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

"devlet memuru" sanatçı olayı bir kere yanlış. devlet eliyle sanat icra edilmez ki? nerede özgürlük, istediğin gibi yaratmak?


mozart mesela ergenekoncuydu. devletten para alıp kaisere karşı müzkler besteleyip alman ajanlar ile osmanlıyı devirmeye kalktı. ama benim halkım bunlara kanar mı? kanmaaazzz. aziz milletim cevabı sandıkta verdi bu cehape zihniyetine
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

DT sayesinde tiyatrocular gelir kaygısı olmadan özgürce sanatlarını yapabiliyor olmaları lazımdı ama gel gelelim öyle olamıyor.

bu ve önce ki hükumetlerin de ayıbı var, ama tiyatrocularda o kadar suçsuz değiller.

devlet eliyle sanat olmaz, özgürlük bir kere yalan oluyor, devlet memurusun yasalar seni kısıtlıyor devletin sana uygun gördüğünden başka bir şey yaratamazsın çünkü paranı o veriyor onun istemediği bir şeyi yapamazsın. sanatçının salla başını al maaşını konumuna getirilmesi demek bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"devlet" eli ile olur ama "hükumet" eliyle olmaz, sorun oradan çıkıyor ve senelerdir kısır sanatta bu gibi söylemleri destekliyor.

devlet kim biziz zaten, vergimizi devlete veririz, devlette gider DT aracılıyla sanatçıları finanse eder ki, para derdi ile popüler işler yapıp avama oynamak yerine, sanatsal işlerde yapabilsinler.

ama devleti yönetmek için seçtiğimiz vekillerin kuruduğu "hükumeti" başı boş bırakırsak, o da "devletin" yani bizim olması gereken parayı kendi çıkarları için harcamaktan çekinmez, her kurumda olduğu gibi Tiyatroları da borazanları ile doldurur.

hadi devletin entari, hastane, iletişim işleri ile alakası olmasın (ki olması lazım entari için bile) sanatı özel sektör yaparsa ne olacak, bu ekonomik ortamda ne gibi işler çıkması bekleniyor?

80 lerin seks filmleri gibi tiyatrolar o kadar uzak mı bu ortamda? Oynayacak salonda bırakmadılar, kim nerede ne paraya oynayacak?

sanatçı finansman, muhasebe işlerine girince çok özgürce, nasıl sanatını yapacak? gezgin çingene çalgıcıları mıki bunlar parklarda yatarak oynayacaklar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

finanse etmekle, kadro verip ömür boyu "mayış bağlamak" ayrı şeyler. ikincisi olunca onun adı artık sanat olmaz, özgür yaratı da olmaz, sanatçı da denmez ona olsa olsa "devlet memuru" denir.

Hakuk Bilginer'in röportajı vardı bununla ilgili. gerçi yıllardır bunu söylüyordu.

http://www.ensonhaber.com/yetkim-olsa-devlet-tiyatrolarini-bugun-kapatirim-2012-04-29.html

bizdeki DT bildiğin devlet su işleri müdürlüğü gibi bir şey.
devlet yardım etsin, destek olsun hatta bilginer'in dediği gibi sözleşmeli olsun ama kadrolu olmak nedir abi? dsi'de, tapu dairesi'nde çalışan adamlardan farkı kalmıyor sanatçının o zaman.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

finanse etmekten ote bizim hukumetlerin kafa belli, devlet karsiti oyunda oynadin mi gg hehe belki almanyada isvicrede falan olur ama turkiyede olmaz.

işte tehlike de bu.

Bizdeki devlet tiyatrosu yapılanmasının eski sovyet ülkelerinden farkı yok. Kimse de çıkıp reform yapalım dememiş, ortaya da hazineden geçinen tiyatrocu sürüsü çıkmış.

Adam maaşını veriyor sıkıysa onun dediğini yapma, mecbur yapacaksın. Sonra kendine sanatçı diyeceksin, özgür olduğunu iddia edeceksin?
Bu haliyle herhangi bir devlet dairesindeki memurdan farkın yok. Bir devlet memuru ne kadar özgürse DT'dekiler de o kadar özgür.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

ahahah meclisteki adam futbol programı sunsun sorulan her soruya "eööö bön bölmöm böyöklörömözö sörmök lözöm" diye cevap versin sonra şu yapılana bak


çiftetelli oynuyorlar azizm,
bizim halk da sütlerini içip seyrediyorlar sadece.
sonra mışıl mışıl uyuyorlar.

http://www.youtube.com/watch?v=jeNsr_nQEfE
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Memur olmaları aslında dizi oyunculuğu önünde engel değil gibi duruyor. 657 sayılı devlet memurları kanunun 28. maddesinde belirtilen yasaklar daha farklı.

said:
Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç).
Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri ile kanunla kurulmuş yardım sandıklarının yönetim ve denetim kurulları üyelikleri görevleri ve özel kanunlarda belirtilen görevler bu yasaklamanın dışındadır.
Eşleri, reşit olmayan veya mahcur olan çocukları, yasaklanan faaliyetlerde bulunan memurlar bu durumu 15 gün içinde bağlı oldukları kuruma bildirmekle yükümlüdürler,


Vuuu değişiklik gelmiş kanuna. Malum bir dönem muayenehane işleten doktorlara savaş açmışlardı o dönemlerde yapıldığını tahmin ettim değişiklik ile tiyatro oyuncularını da vuruyor gibi görünüyor. Şu an ki haliyle bence yatıp kalık şükretsinler %30 a razı olsunlar. Ne mühendis piyasaya proje çizebiliyor, ne bi müdür danışmanlık yapabiliyor, ne de bir öğretmen derhanede ders verebiliyor. Doktorlar zaten iptal.

Değiştirilmiş madde 28 şöyle:

said:
Madde 28 –
Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç). “Memurlar, meslekî faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir işyerinde veya vakıf üniversitelerinde çalışamaz.”
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...