Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sosyal medya uzmanı & profesyonel overclocker vs. vs.

Artariel

Öne çıkan mesajlar

işte Burak'cım yapacak bişey yok, kapitalismin son hali manufacturing değil hizmet sektörünü ön plana çıkardı, senin yaptığın iş 1970lere kadar değerliydi, artık laf salatası satan adam parayı götürüo sen amelelik yaptığın ile kaliosun.

ama haklısın, pazarlamanın tabi ki fiziksel ve fonksiyonel olarak herhangi bir katkısı yok ürüne görünüş paket ıvır zıvır dışında.

Zaten pazarlamanın etkisi bi de ürünün bulunduğu endustriye bakar, yüksek derecede etkileşimli olduğun bir ürün , atıyorum PC veya araba'nın asıl özellikleri, teknolojisi kapasitesi, tasarımı satışını etkiler, Sen ürüne çok para vereceksindir gidip 2 reklama tav olup almmassın, oturur araştırırsın. Pazarlamacı'nın etkisi daha azdır. (apple dışında, onlar duygusal bağa kitlediler bütün tüketiciyi)

Ama mesela deterjan satıyorsun abi, Omo ve Ariel, ikisi de ayrı şirketin birisi Unilever'in birisi P&G'nin, içerik tamamen aynı tek farkı paketi kokusu ıvır zıvırı , işte orda pazarlama devreye girio, sen markete girdiinde Omo mu aliim Ariel mi aliim kararını etkilemek pazarlamanın işi. Bir mühendislik harikası yok o üründe. Zaten en iyi pazarlamayı da hızlı tüketim sektöründeki şirketlerde öğrenirsin bu yuzden.

1 sene ingiltere'de master yaptım biliosun pazarlama ve innovasyon üzerine. Açıkça sölüyorum öğrendiğim hiçbişey beni vaaay be dedirtmedi veya abi inanılmaz bir hesaplama yöntemi, bilmemne yöntemi öğrendim dedirtmedi. NE formul öğreniosun ne bişey, sadece teoriler modeller, bunlar da gerçek hayattaki şirketlerin gelişmine bakıp çıkarılan sonra 10 yıl geçince değişen evrimleşen modeller. Kitabı, kuralı vs olmuyor pazarlamanın. O yüzden aslında herkes yapabilir gibi gözüküyor. Çünkü oturup temel bilgi bilim vs yok ortada. Bir calculus yok, bir C yok. Böle olunca da çoğu mühendise veya bilim adamına çok boş geliyor, haklılar da. Bazı insanlar herşeyin sisteminin , rasyonelinin olmasını ister, somut bişey ister. üstte birisi yorum yapmış "somut bişey söleyin" die , onun gibi. Somut bişey de yok ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

size kısaca bişey dicem
sosyal medya uzmanlığı bok kolay.
açın bi facebook sayfası 1 ay içinde 10 bin kişiye beğendirin beğendirebiliyonuzmu bakim.
Kİİİİİİİ
bu en basit olay. daha sosyal medya uzmanının yapması gereken tonla iş var.

bende 114k lık like lı sayfa var

hehe kız arkadaşım bu tarz bişiler yapıo da hava yapıom onlara ahahahh
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

mesela psikolojiyi ele alalım,
tamam güzel bişilere açıklama getirmeye çalışıolar ama insanları mutsuz etmekten başka bi işe yaramıo abi.
hiç iyi bişe deil psikologla iş yapmak cidden, dney yapıolar adamın üstünde.

Daha kendi aralarında uzlaş deiller bide insanlara fikir veriolar sdsfs.

Felsefe daha kötüsü, hatun kaldırmaya yarayabilir tabi onu bilemem. Ya da başarısızlığını felsefene falan bağlayıp yırtabilirsin.

bak o dedikleirm içinde bi sosyoloji var işe yarayan, o da gözlem yapıo yön vermio ki adamlar. Hıı bu böyleymiş hadi bu neymiş bakalım.
Gidip politikacılardan ders falan almaları lazım.
Endüstriciler en azından integral alıo olm onlarda bilim varsdsdafa

umarim bu yazdiklarin sakadir yoksa cidden isi gucu biraktim suan uzulmekle mesgulum senin adina

ozellikle felsefe icin yazdiklarini okuyunca gozumde boyle turk comelisiyle oturmus bi elde bira bi elde cekirdek agzinin kenarinda sigara bi tip canlandi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...