Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spartacus: War of the Damned (2013) - Starz

progamer

Öne çıkan mesajlar

Saeros said:

koskoca roma dediğin istanbul'a sıkışıp kalmış doğu roma mı lel

O zaman şöle bi teoriyle geleyim sana baya şaşıracaksın

Batı roma'yı tarihten silen italya kralı Odoacer'dir. Ailesinin kökeni tam olarak belli değildir . Bazı tarihçilere göre kral olmadan önceki ismi Turcilingidir (Ne çağrıştırıyor bu isim size) ve kökeni bilinmeyen bir kavmin lideridir . Turcilingi kavmi hakkında kesin olarak bilinen tek şey Avrupa kökenli bir kavim olmadığıdır. Bu kavmin Hunlar ile beraber Asya'dan gelmiş bir Türk kavmi olabileceği yönünde teoriler vardır. Yani Odocaer büyük ihtimal türk arkadaşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

andy

bu sezon diziyi hızlı hızlı geçiyorum bilmiyorum nedendir bunu bile hızlı hızlı ileri sararak izledim en son yazılarda andyinin görüntüsü olduğu görünce bi daha baktım. Diger hiç biri öldüğünde tınlamadım heleki o salak karı öldü sonunda dedim ama andy i görünce gözüm yaşardı ne fanı olmuşum ilk sezondan sonra

Sosyal ağlarda paylaş

Hannibal44 said:

Saeros said:

koskoca roma dediğin istanbul'a sıkışıp kalmış doğu roma mı lel

O zaman şöle bi teoriyle geleyim sana baya şaşıracaksın

Batı roma'yı tarihten silen italya kralı Odoacer'dir. Ailesinin kökeni tam olarak belli değildir . Bazı tarihçilere göre kral olmadan önceki ismi Turcilingidir (Ne çağrıştırıyor bu isim size) ve kökeni bilinmeyen bir kavmin lideridir . Turcilingi kavmi hakkında kesin olarak bilinen tek şey Avrupa kökenli bir kavim olmadığıdır. Bu kavmin Hunlar ile beraber Asya'dan gelmiş bir Türk kavmi olabileceği yönünde teoriler vardır. Yani Odocaer büyük ihtimal türk arkadaşlar.

Kizilderililer de türk zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Centaur larda türkmüş.

Sentorların; Türkler olduğu konusunda bir dizi araştırmalar yapılmıştır. Mitolojik efsanelerin anlatıldığı dönemde atın evcilleştirilmesi ve hakimiyeti konusunda Orta Asya halkları oldukça üstünlerdi, Türklerin Orta Asya'dan Batı'ya gerçekleştirdikleri seferlerde bu yakıştırmalara haiz olmuşlardır. Türklerin olağanüstü at binme yeteneklerinin yanında at binerken kılıç kullanma, isabetli ok atma yetenekleri bunun sebeplerindendir. Atın hızlı hareketi sırasında at kafasını mümkün olduğunca öne eğer, uzaktan sadece atın bacakları ve üzerinde savaşan er görünürdü. Bu da mitolojide sentorların doğuşunda etken olmuştu
Sosyal ağlarda paylaş

Hannibal44 said:

spartacusunda türk olduğu söleniyor trakya fln zaten bizim topraklarımız bu konu hakkında da paylaşım yapar mısın :)

Abi spartacus vs marcusta fuck the history diye çığlık attım keşke öldürsedi orda marcusu.

Hadi marcusu öldürmesede olurdu tamam ama ben cesedi bulunamadığı için spartacusun, dizide hep bi şekilde kurtulcağını düşünüyodum en son trakyada çiftlikte fln görürüz diye umut ediyodum.

bütün oyuncuları göstermeleri çok iyi olmuş.Andyi görünce gözümden yaş geldi ayıptır sölemesi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...