Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayara VPN yoksa bekle haci demek

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Isimi gorecek sey basit bir firewall olacak sanirim lakin otomatize edebiliyorsam daha sahane olacak.

Yapmak istedigim sey, bilgisayarim belirledigim VPN'e bagli degilse hic bir data alisverisi olmamasi.

Olay da su;

Cafe'ye gelip aciyorum bilgisayari, cat diye baglaniyor burdaki wi-fi'ya ve gmail, gtalk vesaire login oluveriyor. Ne var ne yoksa VPN ustunden gecsin, gecemiyorsa da apisip kalsin istiyorum.

Deneyen yapan ya da tavsiyesi olan var midir acep ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kolay bir yolu var internet kafe gibi, kütüphane bilgisayarı gibi public ortamlar için güvenlik istiyorsan. Kendi kullandığımı anlatayım, zaten vaktinde uzunca bu işi kurcalamıştım, root access olmadan (Windows'da da adı neyse bunun) olmuyor başka türlü:

İlk önce bir portable Chrome yükleyeceksin. Sonra ona Proxy Switchy! eklentisini yükleyeceksin, orada veriyi VPN ve Proxy olmazsa geçirmeme şeyi var. VPN özelliğinin sadece olduğunu biliyorum ama, VPN özelliği Windows only olduğu ve VPN servisim aynı sunucularda proxy hizmeti de verdiği için sadece proxy ile kullandım.

Bir dene yani VPN şeyini. Olmazsa ama proxy kurmaya ya da edinleme çalış, her tarayıcıyı ya da OS'u sadece proxy ile öalışacak şekilde ayarlayabilirsin rahatçaroot filan gerekmeden.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Tam anlamamışım ne dediğini. Tek site için şöyle olur, buradan yola çık istersen:

route -p add sitenin ip mask 255.255.255.255 vpnnin ip Metric 1

sitenin ip kısmını tüm ipler olacak şekilde yazmak gerekir. *.*.*.* gibi birşey çalışırmı ama bilmiyorum, sanmıyorum. nette bir yerde buldum bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya usta artislik yapacagina ya bulup ver ya da hic kalabalik yapma bi zahmet zira trafigi VPN'e route etmek dediginde hemen hepsi alakasiz milyon tane sonucla karsilasiyorum.

Mesela Cisco forumlarinda cikan "HOW TO ROUTE MY WEB-BROWSING TRAFFIC via THIS VPN TUNNEL ???." konusu degil benim aradigim. Zira ben zaten VPN'i kullanabiliyorum.

OpenVPN kurulumu ve kullanimi da degil mesela sordugum

OSX altinda VPN'den trafigin sadece bir kismini gecirmek hic degil.

"Bir VPN baglantisinda butun trafik VPN'den mi gecer?" sorusunun uzaktan yakindan alakasi yok benimle.

Butun trafigi VPN'den nasil geciririm ? sorusuyla da ilgilenmiyorum zira VPN'im aktif oldugu surece gerceklesiyor zaten bu olay.

di said:

Yapmak istedigim sey, bilgisayarim belirledigim VPN'e bagli degilse hic bir data alisverisi olmamasi.

Hadi afiyet olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Linux'de ifconfig diyince vpn ip çıkıyor. Gateaway de yazıyor wlan0 kısmında onun. Windows komutu da vardır:

ppp0 Link encap:Point-to-Point Protocol
inet addr:10.7.xxx.xxx P-t-P:10.0.0.1 Mask:255.255.255.255
UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST MTU:1400 Metric:1
RX packets:10 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:18 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:3
RX bytes:446 (446.0 B) TX bytes:2807 (2.8 KB)

İlk yazan işte 10.7... diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Because a wireless desktop PC is not a mobile device you can perform a blanket denyall action then add your private wireless network to the allow list instead of individually needing to block each network one at a time.
demiş sonunda, sanırım o şekil işini görebilir?
link

bi daa okudumda.. neyse. disable internet if not using vpn dedim. google şu 1-2 makul gözüken sonucu verdi
http://practicalrambler.blogspot.com/2011/01/windows-7-firewall-how-to-always-use.html
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...