sleepingdeath Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2012 Balgat da boylu boyunca var, mangal evi derken mekanin adi mangal evi ancak buna benzer ayni tarzda cok boyle yer var orada. Koftelerini denemenizi tavsiye ederim.
paparnoz Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 http://www.uzmantv.com/mangal-atesi-nasil-yakilir tüple yakıyor adam 5 dakika :)
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 abi 7 sayfa okumadın mı öyle mangal mı olur yavas yavas kendi yanacak mangal hızlı yakma işi ameleler için
paparnoz Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Fistan said: abi 7 sayfa okumadın mı öyle mangal mı olur yavas yavas kendi yanacak mangal hızlı yakma işi ameleler için sorun orada 7 sayfa okudum ama bu olay da gayet makul sonuçta kömürü sadece tutuşturuyorsun. Kimyasal yok netice de. Kömür de yavaş yavaş yanıyor zaten. Daha bugün mangalı yaptım tuttum odun kestim koltuk altlarından gazete çıkardım, kozalak toplamak için baya yürüdüm tamam şişman olsam sorun yok spor yapıyorum bunları yaparken ama durum öyle deel. Malzemeler tam olunca 30 dakika da olay tamam oldu ama böyle de gayet güzel. pratik. Kozalağın tadı, odunun kokusu da ete sinmeyi versin. Bende hem mangalı yapıp hemde sofraya ortak olmak istiyorum. Soğuklar bana kalıyor hep.
küheylan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 paparnoz said: Kozalağın tadı, odunun kokusu da ete sinmeyi versin. Bende hem mangalı yapıp hemde sofraya ortak olmak istiyorum. Soğuklar bana kalıyor hep. Burdaki mangalcılar seni döver döver. Mangalın başında olmak kutsal bir görevdir, gerekirse aç da kalmalısın. Önce herkes bi doysun. Odunun kokusu sinmeyiversin demiş bir of.
screwy Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2012 ben soyle yapıyorum yakarken. yer onemli tabi fon makinasına ulasım varsa hersey daha kolay. once cıralardan interconnected bi alan yaratıyorum kenardan yaktıgım cıra gidip ortayı da yaksın o da gidip arka tarafıda yaksın gibi. sonra uzerine kucuk parca komurleri sonra buyuk parca komurleri atıroyurum. cıtaları da cogunlukla bi kagıt parcası tuvalet kagıdı falan yakarak 2 3 noktadan tutusturuyorum. yaklasık heralde bi 2-3kg komurle 7 8 kisi full doyuyodu. Bu dedigimde eger cıra yerleri iyiyse ve rahat rahat tum cıralar yanıyosa hic mangala dokunmuyorum yaklasık bi 15 dkda falan hazır oluyo uflemesiz falan. Hea tabi bazen cok "mavi alev" kalıyo komurun uzerinde o ete gelmesin zarar vermesin diye bi iki uflettigim oluyo fonu. bu 7-8 kisilik modelim yeterli oluyo rahat gidiyo. Eger sayı cok buyurse tke sefer alev yetmiyo odun komurunde naparsan yap(bi keresinde 25 kisiye yapıyoduk 3 mangal yaktım anca yetti) Eger kisi sayısı fazla ise 15+ tas komuru daha iyi tabiki. onda da normalde cıra - odun komuru - kucuk tas komuru- tas komuru gibi bi set yapıp yine cıraları 3-5 yerden tutusturup bekliyorum. tas komuru daha zor harlanıyo tabiki yani. o yuzden hazırlaması biraz uzun. ama cooooook uzun dayanıyo komur iste 18 kisiye bi orta buyuklukte mangal boyutunda yerde 3 - 4 saat boyunca full et sunmustum. pisirme sırası sebze - ne bileyim patlıcan biber vs. tavuk - kanat manat et - adana urfa kofte ne bileyim antrikot sucuk - %100 dana eti degilse lutfen sucukları mangala yaklastırmayın ayıp oluyor sonra. Ben mesela pisirmesinden cok iyi anlamam, yakıcısıyım. sonra bilen biri varsa getirtir ona pisirtirim daha rahat oluyo. diger turlu hem yak hem pisir anam cok yoruluyo insan.
DrStein Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2012 Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2012 Görüldüğü kadarıyla herkes mangalı çabuk bitiriyor, milleti doyuruyor. Sevmiyorum bu tip mangal işini. Bana göre mangal keyfi uzun sürmeli. Yemek niyetine, doymak için değil de, meze niyetine et yenmeli içkiyle beraber. Yemek niyetine, yarım ekmek elinde et bekleyenler olduğu zaman bırakıyorum ben mangalı yaktıktan sonra, alın kafanıza göre bişirin diyorum. Ama kadro güzelse, içmeyi ve yemeyi bilenler varsa, sırayla, yarımşar saatlik aralarla atıyorum etleri, tavukları. Mesela ikişer adet kanat veriyorum, yarım saat sonrasında duruma göre 1-2 pirzola, yine aynı aralıkla biftek olabilir sonrasında. Arada mantar atıyorum kaşarsız, suyu çok güzel oluyor mantarın. en sona genelde sucuk oluyor gecenin ilerleyen saatlerinde. Bu şekilde mangalı 6 saat boyunca devam ettirdiğimi bilirim. Tabi, kömürden kaçmamak lazım, mangalın bir tarafında sürekli yeni kömür yapıyorum bişecek malzeme için. Keyif meselesi işte. Aferin bana, süper insanım.
küheylan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Yarın tavuk yapıcam mangalda. Güzel bir sos, baharat önersenize ne yapayım? Kanat ile tavul pirzola olacak.
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=7gsTxx2SuVk
PastorOfMuppets Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Manga okudum, Bakuman linki vermeye gelmiştim. A manga only needs to be good.
Öne çıkan mesajlar