Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Leap Motion

Flameoffear

Öne çıkan mesajlar

moriarty said:

adama appleri, işleyin tarzını yolladım, hala olaya sayfa değiştirme olarak bakıyor ya. inanılmaz.

get rekt artık xunn.

Ulan yok olayı yok. applerde de olay yok, çalışma prensibi başka şeye izin vermiyor. Potansiyel olarak kullanılabileceği herşeyin daha iyisini yapan mouse var.

Tek saglam argümanınızı da ben verdim zaten o da Tıp, anatomi falan filan da o yönde bir bok değil mevzu. 50 yıl ugrasırlar, MR eklerler bildigin şurası burayı kesicez dersin yada üstüne bununla robot elin kullanarak ameliyat yaparsın anca bu yani.

Daha input böyle birşey değil, anlamak istemiyorsunuz.

Al, data input tech.

http://www.youtube.com/watch?v=PkyZGZRnQb4
Sosyal ağlarda paylaş

Tembel olmakla sci-fi olmak bambaşka şeyler, karıştırmanız bayağı üzücü.

Ya, 15 dkda kolun inmesinin nedeni zaten senin 7/24 bilgisayar masasında oturman. 15 dk'da sarfettiğinden fazlasını bütün gün masa başında harcıyorsun. Takır takır program kodlarını uçurmak varken bütün gün belin kambur oluyor belki, iki parçaya ayrılıyorsun günün sonunda.

Ayrıca sırf masraf yapayım diye de teknolojiye para harcamak saçma lan, satın almak zorunda değilsiniz illa yeni çıkmış bir şeyi eğer işinize yaramayacaksa. Ama alet ileride çok farklı alanlarda iş yapacak deyip ar-ge parasını havaya saçarlarsa alet de patlar.

Hala anatomi diyorsunuz en kötü karpal tünele çözüm işte, daha ne kadar kör olabilirsiniz ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Of tek tek bogusmaktan sıkıldım, evet tembellikle teknoloji aynı şey. Birşeyleri daha kolay yapmamızı saglıyor, gücümüzün yetmedigi şeyleri yapmamıza olanak kılıyor.

Acınası bir hal almaya başladı. Aleti yeni birşey gibi sunmayı bırakın, ben sadece data input ürünü olarak eleştiriyorum. MEvzu detectionsa bütün konsollarda yıllardır var. Ne garip çıktınız, yeni birşey yok, aynı, kullanım alanı hala yanlış.

Ben dedim zaten anca tıp olur diye, sana o yöne dogru bir sunum gibi geldi mi? Hayır flashy consumer frenzy gütmekten başka yaptıgı birşey yok. Daha kalibrasyonları oturmamış.

Wacomun bir tane bu kadar bitmemiş iş çıkardıgı yok. Çizim? Hayır çizim bütün elle yapılan birşey değil. Data input? Mouse keyboard.

Bana bir tane application'ınıyla gelin sadece şu ürünün tamam diyeceğim de, yok yani. Bu ilk motion capture ürünü değil lakin sanırım en işlevsizi.

Daha kaç sayfada ayrı ayrı sorabilirim bilmiyorum, şu işi başka bir alette yaptıgımdan daha kolay birşekilde yaparım bunda diyin, ben de ha tamam diyeceğim.

Zira tech bu demek, kolay demek, ileri demek.

Daha süslü demek değil.

Bak tabletim olmasına ragmen, 1400 verdim, şimdi cintiq'e para biriktiriyorum bu da 3-4 bin demek. Mevzu parası değil, mevzu artı saglaması.

Amatörü eglendirir.
Sosyal ağlarda paylaş

Tek tek boğuşmak değil de, tembellik diyelim ona. Alet uzaktan algılama konusunda bayağı yeni ama senin bu dediğim dedik tavrın bildim bileli var.

Yine sci-fi örnek olacak ama gelecekte data input olarak klavyeyi kullanmak zorunda olmayacağımız gerçeği de var. Daha sinirsel sistemler üzerinde çalışıyorlar hala. Input direkt insan beyninden ve parmağınızın ucunu dahi kullanmak zorunda kalmayacaksınız ama yürümeden koşmadan da insanlık insanlık değil. Çizim yapman daha da kolaylaşacak ama haliyle, üzgünüm ama yine daha rahat eskiz yapabilecek insanlar daha fazla ücret vererek orda değişen bir şey yok, bu konuda şimdilik hayal gibi geliyor olabilir, başarılı çalışmalar da var hatta ama herkesin evinde tabii ki böyle aletlerin olması epey uzun zaman alacak. Beynin bazı bölgelerindeki sinyalleri harekete ve görüntüye çevirdiler ama sırf beyninle yaptığın işte interaktif bir olay yok işte. Tembellik ve maximum profit isteyenler için ideal bir seçenek aslına bakılırsa.

Burda tasarladıkları alet de çocuklara Nintendo Wii konsolundan hallice gibi görünse de o kadar basit bir alet değil, sensörlerden ve hareket algılayıcılarından oluşan temel bir mekanizması var olsa da temel kullanım alanı yanlış. Hala eğlence sektörünün ayakları altında olduğundan böyle forumlarda 3. dünya ülkesi tartışmalarına maruz kalıyor. Data input kısmını sadece video oyunu alıcısı yaparsan oyun oynayan adamlar bu vardı ya zaten der geçer. Şu alet biraz top secret imkanlarla geliştirilse belki ergonomide çağ atlayacak abi insanlık.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahmet ısrarla görememiş LEAP'in nelere gebe olabileceğini. Şu haliyle dediği doğru, hazır değil, kullanımı zor ve anlamsız.

http://www.youtube.com/watch?v=KQ6lTeW-_Ws

İleride kullanım sahası olacaktır kesin. Laptoplara entegre ederler, monitörlere entegre ederler falan. İllaki işe yarayacağı bir yer olacak.

Ahmet input kontrolörlerin gelişememesinden dert yanıyor. O da haklı, klavye ve fare'den daha iyi bir metod çıkmadı harbiden.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tek tek boğuşmak değil de, tembellik diyelim ona. Alet uzaktan algılama konusunda bayağı yeni ama senin bu dediğim dedik tavrın bildim bileli var.

Aksi kanıtlanana kadar her zaman haklı oldugumu bilmiyor olmanı yeniligine veriyorum.

@Lath: Evet, teknoloji olarak birçok şeye gebe olması ürünü kazık ve lüzumsuz kılmıyor. Yani ayak üstü para çekmenin alemi yok ki insanlardan, mevzu bu. Ve yeni bir teknoloji değil, ilk aplikasyonu da bu değil.E zaten daha önce geliştirdigimiz, ilerde çok şahane şeylere dönüşebilecek güzelim teknolojiyi apple app'e indirgiyoruz ve yeni birşeymiş gibi sunuyoruz onu anlayamıyorum.

Ben zaten almam, ama suradan bir kişi şuna para verip 3 gün oynayıp sonra sıkılıp ziyan etmemeye karar verse mutlu olurum abi.

Kaan sayılmaz, adamın yeni şeye attention span 3/10 çünkü, koyucak kenara tozlanıcak o orada çünkü o kaan.
Sosyal ağlarda paylaş

Jim_E_Rustler said:

aquila said:

Yorar, kullanissiz dicenize, nerde efektif kullanilir onu dusunun.

Demand'ın supply yerine supply'ın demand yaratmasında sakınca görmüyorsan eyvallah.

Tamamen stagnation sebebi şu. Çünkü çoook daha işlevsel şeyler halledebiliriz veya elimizdekini improvelayabiliriz.

Nöron kovalayacagımıza zaten çok daha ileri bir data access sistemi mouse/klavye kombosunu şu tırıvırı'ya degismek söz konusu değil.

Sunumda iki kol sallayıp havalı olucam diyen adamın da iş yapmışlıgı yoktur.

tl;dr: Mevzu kozmetik. Utility değil. Kozmetik =/= tech

Şu çok yanlış bir düşünce abi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...
burda bütün olay hassasiyet ve smoothluk bence. Şuanki ürünün sanki birde detect alanı az. Yeterince hassas ve smooth olursa çok çok yerde kullanılabilir. Oyunlarda bile eğlenceli şeyler çıkabilir ama tabi uzun kullanımda elimiz kolumuz sürekli hava da duracaksa zor. Bazı ufak aparatlar eklenebilir belki ne bileyim direksiyon vbz gibi masaya koyarsın motion olarak çözümler alet uzaktan. Tanıtım videolarında fena durmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...