PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 selam. 1.81e 69-70 arası bi insanım. bi süre öncesine kadar 58 civarıydım, kilo aldım ama biraz sağlıksız oldu. hani direk yağ bağlamadım da, göbekte biraz yağlanma oldu. ama ben daha kilo almak istiyorum, ama maşallah burdan sonra naparsam göbeğe gidicek gibi duruyor. ne yaparak engellemeliyim bunu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 spor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 http://forum.paticik.com/read.php?32,6268380 burda yazıyor baya birsey. senin ilacın; temiz beslenme+vucut gelistirme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 vucut gelistirmek zorunda degilsin. dengeli beslenme + spor. yuzme olur, kosu olur, voleybol olur. vucudunu calıstıran herhangi bir spor olur yani. hatta sporu gectim, dans kursuna falan yazılsan o da olur :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 toggie kaçırmışsın sanırım. Arkadaş daha da kilo alabilirim demiş. Daha büyümek istiyor. Tek derdi kilo vermek değil. Temiz şekilde büyüme için en ideali ağırlık çalışması + diyet. Aynı zamanda ağırlık idmanlarına yeni başladığın için, güzel bir diyet sürdürebilirsen kas yaparken yağ yakman mümkün. Ağırlık çalışmasının ilk 3-5ay periyodundaki bireylerin vücudu hormonlar açısından bonkör davrandığından bunu iyi kullanırsan göbeği küçültürken kasları irileştirebilirsin. Boşuna 12week transformation uzmanları yok etrafta. Eskiden zayıf bir olarak vg + diyet olayını şiddetle tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 yağ yakmak ama kilo almak diye bir şey yok. yağ yakıp, kas yapman lazım ki kilo seviyen korunsun. normalde kas, yağdan daha ağır ama 1 kilo kas yapmak, 1 kilo yağ vermekten 918491 kat daha zor olduğu için, yok öyle bir dünya. ama senin istediğin şey göbekten kurtulmaksa koşu/yüzme/bisiklet sayesinde vücudunu şekle sokup göbekten kurtulabilirsin. ama bu da biraz kilo vermen anlamına gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 ikinci paragrafı gormemisim ben direkt baslıga nazaran yazdım. yani yag yakıp kilo vermemesi icin bisiler yazmıstım. daha da kilo almak istiyosan onun tek yolu agırlık evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Terlememeye çalışarak spor yapacaksın. Ben 1 km bislet sürüyorum ısınmak için sonra 15erden 2 ya da 3 set değişik mekik çekiyorum (6 farklı şekil). Hiç terlememek diye tabi ki bişi yok ama minimumda tutmaya çalışıyorum. Ertesi günde kolları çalıştırıyorum bisletten sonra 4 kilo aldım gram göbek yok öyle kas yığını da değilim tam süferim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 anladim sagolun. yani agirlik vb. calismam lazim ki kiloyu alırken daha da gobek yapmayayim. su an icin bi sikinti yok zaten yani de, daha kilo almak istiyorum direk got gobek baglamiyim ehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Ağırlık çalışmak zorunda değilsin illa ama karnı çalıştırman şart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 İmkanın varsa yüz. Düzenli yüzmek + düzenli beslenme tam istediğin işi yapar. Çok iyi beslenmen lazım ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 abi adam göbek bölgesindeki yaglardan kurtulmak istiyor siz neler neler diyorsunuz yea Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 özellikle bir bölgedeki yağı eritmek diye bir şey yok ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 göbekte biraz yağlanma oldu diyor bu yağlanmayı yok etmek için aldıgın enerjiden fazlasını harcayacaksın ki o depolanan yağlar parçalansın enerjiye dönüşsün. kardiyo ile nabzı artıracaksın 110 üstüne çıkınca vucut yag yakmaya baslar 20dk dan sonra falan. tabi yağ eriyince kilo vermen kaçınılmaz, verdiğin kiloyuda kas olarak almak için fitness + protein ağırlıklı beslenme gerekli. diğer topiclerde cok bilgili arkadaslar yaziyor onlara bi göz at istersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Fistan said: göbekte biraz yağlanma oldu diyor bu yağlanmayı yok etmek için aldıgın enerjiden fazlasını harcayacaksın ki o depolanan yağlar parçalansın enerjiye dönüşsün. kardiyo ile nabzı artıracaksın 110 üstüne çıkınca vucut yag yakmaya baslar 20dk dan sonra falan. tabi yağ eriyince kilo vermen kaçınılmaz, verdiğin kiloyuda kas olarak almak için fitness + protein ağırlıklı beslenme gerekli. diğer topiclerde cok bilgili arkadaslar yaziyor onlara bi göz at istersen nabız 110 üstüne çıkınca vücut yağ yakmaya başlar diye bir şey yok. vücut her zaman yağ yakar, nabız arttıkça enerji ham maddesi olarak yakılan yapı taşlarında yağın oranı artar. İnsandan insana kaç nabızda maksimum yağ yakılacağı değişir, kişiye özel test yapılması lazım. yağ yağmak istiyorsan egzersiz yapacaksın, bir yandan kilo almak için düzenli besleneceksin. millet de böyle demiş zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 110 dan kasıt yüksek nabızda egzersiz yapmak gerektigini belirtmek yoksa 110-109-130-120 farketmez, kardiyo egzersizi yani bilmem anlatabildim mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Yapilacak kardio tipine gore degisir aslinda. kardio bu kadar surer, ille su kalp ritmi olmali diye kesin seyler soylemek dogru degil. Low intensity var moderate intensity var hiit var. Terlemeden kardio yapmayi ilk kez duydum ama. Terlemek kesin bir belirti degil. termojenik etki ile aerobik egzersiz sebepli etkileri bir tutmak dogru degil. nefes alis verisi daha dogru bir olcut olur. Ama genelde kalp ritmini yuksek tuttugumuz kardiolar daha etkili olur. Sahsen hiit (high intensity interval training) bana daha etkili geliyor. 20-30dk surer ama bitirir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Zaten makalelerde ilişilendirme yapılırken genelde VO2 üzerinden yapılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2012 sormaz olaydim kavga cikti sdfkjhsgf tamam spora biraz agirlik vericem iste yani sonuc olarak. vucut gelistirme gibi bi amacim yok zaten, direk gobek baglamak istemedim sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 hiit iyi kilo verdiriyor ama vücudu da çok zorluyor. hem hiit hem vg yapmak üstüne bir de yoğun bir hayata sahip olmak zor. kortisol seviyeleri bu yükün altında yükseleceğinden daha çok kas yakmak ve su tutmak mümkün kilo vereceğim derken. ben de eskiden hiitciydim, bıraktım. kilo vermeden yağ yakmanın yolu ağırlık kaldırmak ve yüksek proteinli güzel bir diyet. İhtiyacının 500 kalori kadar altında yiyip, carb ve calorie cycling de yaptığın zaman verdiğin kilolar yağdan gidecek. Ağırlık kaldırmazsan kas + yağ yakarsın. Güzel bir vücudun olmaz. 2-3 ay ağırlık kaldırınca kas yığını olunmuyo zaten merak etme, badici olmazsın. Önem sırasına göre diet + ağırlık + bol zamanın varsa yürüyüş Kardiyoyla günde yakacağın kalori en fazla 300. 300 kaloriyi beslenme yoluyla daha az almak 30-60 dk koşmaktan çok daha kolay bir şey. Ancak yine de yürüyüş yazmamın sebebi vücudu yormadan az da olsa yağ yakmaya katkıda bulunması. Yürüyüş yerine daha hareketli, aktif bir hayat daha çok işe yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 tiLinin dediğine bir ekleme yapmak istiyorum. Kalori kısıtlamasına çok dikkat etmek gerekiyor eğer cidden kaloriden çok kısarsanız vücut bu zamanda kıtlık durumuna göre hareket ediyor bu da metabolizma hızının düşmesi demek yani savunmaya alıyor kendini hayatta kalmak için, dolayısıyla yağ yakımı veya kas inşası rüya oluyor o yüzden bence misal 2500 kalori yakıyorsan 2300-2400 arası alıp günde değişik saatlerde toplamda 1-1,5 saat yürümen çok daha iyi olur. Ağırlık çalışmamayı düşünüyorsan unut zaten herşeyi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 abi 100-200 kalorinin hesabını yapmak o kadar zor geliyor ki :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Zaten yapamayacaksın istediğin gibi yiyeceksin ama onun dışında aktivitede bulunacaksın ordanda 300-400 yaksan çok yavaşça uzun vadede kilo gidecek çünkü vücut kilosunu hiçbir zaman kaybetmek istemiyor yavaş yavaş yapmak gerek bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2012 Bugun bunu buldum. Amerikada yapilan bir arastirmaya gore, kilo kaybederken, 800kcal ile beslenseniz bile adam gibi agirlik calisiyorsaniz kas kaybi yasanmiyor. Bu da makale linki: http://www.jacn.org/content/18/2/115.full Evet gorusleri aliyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar