Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kilo vermeden yağ yakmak?

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

selam. 1.81e 69-70 arası bi insanım. bi süre öncesine kadar 58 civarıydım, kilo aldım ama biraz sağlıksız oldu. hani direk yağ bağlamadım da, göbekte biraz yağlanma oldu.

ama ben daha kilo almak istiyorum, ama maşallah burdan sonra naparsam göbeğe gidicek gibi duruyor. ne yaparak engellemeliyim bunu?
Sosyal ağlarda paylaş

toggie kaçırmışsın sanırım. Arkadaş daha da kilo alabilirim demiş. Daha büyümek istiyor. Tek derdi kilo vermek değil.

Temiz şekilde büyüme için en ideali ağırlık çalışması + diyet. Aynı zamanda ağırlık idmanlarına yeni başladığın için, güzel bir diyet sürdürebilirsen kas yaparken yağ yakman mümkün. Ağırlık çalışmasının ilk 3-5ay periyodundaki bireylerin vücudu hormonlar açısından bonkör davrandığından bunu iyi kullanırsan göbeği küçültürken kasları irileştirebilirsin. Boşuna 12week transformation uzmanları yok etrafta.

Eskiden zayıf bir olarak vg + diyet olayını şiddetle tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

yağ yakmak ama kilo almak diye bir şey yok. yağ yakıp, kas yapman lazım ki kilo seviyen korunsun. normalde kas, yağdan daha ağır ama 1 kilo kas yapmak, 1 kilo yağ vermekten 918491 kat daha zor olduğu için, yok öyle bir dünya.

ama senin istediğin şey göbekten kurtulmaksa koşu/yüzme/bisiklet sayesinde vücudunu şekle sokup göbekten kurtulabilirsin. ama bu da biraz kilo vermen anlamına gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

Terlememeye çalışarak spor yapacaksın. Ben 1 km bislet sürüyorum ısınmak için sonra 15erden 2 ya da 3 set değişik mekik çekiyorum (6 farklı şekil). Hiç terlememek diye tabi ki bişi yok ama minimumda tutmaya çalışıyorum. Ertesi günde kolları çalıştırıyorum bisletten sonra 4 kilo aldım gram göbek yok öyle kas yığını da değilim tam süferim.
Sosyal ağlarda paylaş

göbekte biraz yağlanma oldu diyor
bu yağlanmayı yok etmek için aldıgın enerjiden fazlasını harcayacaksın ki o depolanan yağlar parçalansın enerjiye dönüşsün.
kardiyo ile nabzı artıracaksın 110 üstüne çıkınca vucut yag yakmaya baslar 20dk dan sonra falan.
tabi yağ eriyince kilo vermen kaçınılmaz, verdiğin kiloyuda kas olarak almak için fitness + protein ağırlıklı beslenme gerekli.
diğer topiclerde cok bilgili arkadaslar yaziyor onlara bi göz at istersen
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

göbekte biraz yağlanma oldu diyor
bu yağlanmayı yok etmek için aldıgın enerjiden fazlasını harcayacaksın ki o depolanan yağlar parçalansın enerjiye dönüşsün.
kardiyo ile nabzı artıracaksın 110 üstüne çıkınca vucut yag yakmaya baslar 20dk dan sonra falan.
tabi yağ eriyince kilo vermen kaçınılmaz, verdiğin kiloyuda kas olarak almak için fitness + protein ağırlıklı beslenme gerekli.
diğer topiclerde cok bilgili arkadaslar yaziyor onlara bi göz at istersen

nabız 110 üstüne çıkınca vücut yağ yakmaya başlar diye bir şey yok. vücut her zaman yağ yakar, nabız arttıkça enerji ham maddesi olarak yakılan yapı taşlarında yağın oranı artar. İnsandan insana kaç nabızda maksimum yağ yakılacağı değişir, kişiye özel test yapılması lazım.

yağ yağmak istiyorsan egzersiz yapacaksın, bir yandan kilo almak için düzenli besleneceksin. millet de böyle demiş zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Yapilacak kardio tipine gore degisir aslinda. kardio bu kadar surer, ille su kalp ritmi olmali diye kesin seyler soylemek dogru degil.

Low intensity var moderate intensity var hiit var. Terlemeden kardio yapmayi ilk kez duydum ama. Terlemek kesin bir belirti degil. termojenik etki ile aerobik egzersiz sebepli etkileri bir tutmak dogru degil. nefes alis verisi daha dogru bir olcut olur. Ama genelde kalp ritmini yuksek tuttugumuz kardiolar daha etkili olur. Sahsen hiit (high intensity interval training) bana daha etkili geliyor. 20-30dk surer ama bitirir :)
Sosyal ağlarda paylaş

hiit iyi kilo verdiriyor ama vücudu da çok zorluyor. hem hiit hem vg yapmak üstüne bir de yoğun bir hayata sahip olmak zor. kortisol seviyeleri bu yükün altında yükseleceğinden daha çok kas yakmak ve su tutmak mümkün kilo vereceğim derken. ben de eskiden hiitciydim, bıraktım.

kilo vermeden yağ yakmanın yolu ağırlık kaldırmak ve yüksek proteinli güzel bir diyet. İhtiyacının 500 kalori kadar altında yiyip, carb ve calorie cycling de yaptığın zaman verdiğin kilolar yağdan gidecek. Ağırlık kaldırmazsan kas + yağ yakarsın. Güzel bir vücudun olmaz. 2-3 ay ağırlık kaldırınca kas yığını olunmuyo zaten merak etme, badici olmazsın. Önem sırasına göre diet + ağırlık + bol zamanın varsa yürüyüş

Kardiyoyla günde yakacağın kalori en fazla 300. 300 kaloriyi beslenme yoluyla daha az almak 30-60 dk koşmaktan çok daha kolay bir şey. Ancak yine de yürüyüş yazmamın sebebi vücudu yormadan az da olsa yağ yakmaya katkıda bulunması. Yürüyüş yerine daha hareketli, aktif bir hayat daha çok işe yarar.
Sosyal ağlarda paylaş

tiLinin dediğine bir ekleme yapmak istiyorum. Kalori kısıtlamasına çok dikkat etmek gerekiyor eğer cidden kaloriden çok kısarsanız vücut bu zamanda kıtlık durumuna göre hareket ediyor bu da metabolizma hızının düşmesi demek yani savunmaya alıyor kendini hayatta kalmak için, dolayısıyla yağ yakımı veya kas inşası rüya oluyor o yüzden bence misal 2500 kalori yakıyorsan 2300-2400 arası alıp günde değişik saatlerde toplamda 1-1,5 saat yürümen çok daha iyi olur.

Ağırlık çalışmamayı düşünüyorsan unut zaten herşeyi :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...