Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vespa almalı mı?

Loxias

Öne çıkan mesajlar

GERGE said:

Saatte 12 km koçma hızı değil bu arada. Atletler filan 40 km'ye çıkabiliyor. O kadar zor değil yani.

ya abicim alay mı ediyorsun anlayamıyorum. 40kmye çıkıyor atletler dediğin 100 metre koşucuları bile o hıza 10 saniye için çıkamıyor. 12km koşma hızlı değil ne demek, koşu bandına falan mı hiç mi çıkmadın, hiç mi kros parkuru koşmadın ya.
Sosyal ağlarda paylaş

3 km = 15 dk yurume diyenler feci salliyor.

Konu is hayati olunca her daim yurunmez, yurunse de cekilmez. Yazin ve karsiz yagmursuz her gun iyidir motor. Vespa da kitlesi tarafindan gayet sevilen bir motor ama ozellikle ikinci el alacaksan saglam bir ustaya baktirmanda fayda var. Sasiye kadar sokup baktir bir almadan once zira bizim arkadasin motoru, adam kaza yaptiktan sonra daha onceden kaza yapilip, ayrilan sasinin demir destekle tekrar kaynaklandigi ortaya cikmisti. Hayat memat meselesi olabiliyor 30-40km hizla bile.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

3 km? Yürürdüm ben olsam, 15 dakika sürer en fazla. Spor olur hem, yürümek iyidir.

sen saatte 12 km'yle mi yürüyrosun :D

7.5-8 üstü zaten jogging bile değil direk koşmak oluyor. yarım saat falan sürer minimum eğer 3 km ise.

loxias bu arada ben olsam bisiklet alırım. 10 dakikada işte olurum, ne benzin parası, spor da yapmış olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Abi hızı güzel söylemiş de herkes; yolun eğiminden dolayı yürüyecek kişinin maruz kalacağı değişken kuvvet vektörleri de unutulmamalı. Giderken 30 dakika olabilir ama dönüşte 40 dakikalık bir süre söz konusu olabilir. Yazın arada su içmek için mola verilirse de ortalama hız azalacağından yine x yolu katetme süresi t2>t1 olacaktır ve başından beri bahsi geçen 30 dakika süresi yalan olacaktır. Rüzgarın hızını ve giyilen ayakkabının yol ile arasındaki sürtünme direncini hesap dışıdır, hatırlatırım.

Neyse;
Bence al motoru. Hava güzel olduğunda, için neşeyle dolduğunda yürürsün. Baktın yürümek gelmiyor içinden, atlarsın hazırda bekleyen motoruna tırıs tırıs gidersin. Hava yağmurlu ve motora binmeye üşendin, çıkartırsın akbilini, düdüt yaptırır ve toplu taşıma kullanırsın. O güzergahta ve o yol mesafesinde keyfinin istediği gibi davranma özgürlüğün var :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Bence al motoru. Hava güzel olduğunda, için neşeyle dolduğunda yürürsün. Baktın yürümek gelmiyor içinden, atlarsın hazırda bekleyen motoruna tırıs tırıs gidersin. Hava yağmurlu ve motora binmeye üşendin, çıkartırsın akbilini, düdüt yaptırır ve toplu taşıma kullanırsın. O güzergahta ve o yol mesafesinde keyfinin istediği gibi davranma özgürlüğün var :)

Saygılar.

oh en güzel cevap bu galiba. her gün motora yada yürümeye mahkum olamayacağım sonuçta. yağmur yağarsa da atlar gideriz toplu taşımayla yada yürüyerek.

peki vespa konusunda bilgisi olan var mı? verdigin parayı son kuruşuna kadar karşılar mı yoksa daha ucuza başka markalara bak vs mi dersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Vitesli istemiyorsun galiba...

Yarı fiyatına (daha da az hatta) yaklaşık hacimlerde Yamaha ve Honda'lar da var misal. CB 125 / YBR 125, ya da cub stili Honda Wave / Yamaha Crypton tarzı.

Bulabiliyorsan 125 cc lik Innova al derim ekonomi için, 3000 devirde 10 nm tork veriyor alet ve enjeksiyonlu. Yeniler 5500 de ulaşıyormuş.

Vespa'nın stil faktörü var tabi... Ama 8.5k ciddi para. 250 cc düzeyinde denebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
3km mesafe yaz kis yurunur. yuruyemedigin an cok nadir olur. o gunler de taksiye binersin. 30 dk da yurusen gunde 1 saat yuruyus super olur spor yapmak adina. yuruyunce daha erken uyanirsin.

motor, benzin, sigorta, vergi vb icin harcayacagin paran da cebinde kalir.

is cikisi bir bira icsen 3km mesafe dahi olsa binemeyeceksin alete. trafigi var yol calismasi var. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben benim ufaklığa akülü araç yerine pedallı bir şeyler bakıyordum ve bunu buldum. Açıkçası kilo verip sığmayı denesem mi:

alet !

http://store.ferrari.com/en/sports-games/games/ride-on-cars/ferrari-fxx-racers-exclusive-pedal-go-kart.html

Bisiklet de güzel çözüm. Hatta elektrik takviyeliler çok daha güzel; rampada basıyorsun düğmeye motor devreye giriyor falan ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...