Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

19 Mayıs'ın nasıl kutlanacağı belli oldu


kavurma

Öne çıkan mesajlar

said:
Uzun süredir tartışılan 19 Mayıs'ın nasıl kutlanacağı belli oldu. Atatürk’ü Anma’, ‘Gençlik’ ve ‘Spor’ olarak üç bölüme ayrılan kutlamalar bir hafta sürecek. Atatürk'ün 'doğum günü' pasta kesilerek kutlanacak.

19 Mayıs törenlerinin nasıl kutlanacağı tartışmasına bakanlık son noktayı koydu. Bundan sonra kutlamalar bir gün değil bir hafta yapılacak.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bugüne kadar 19 Mayıs günü yapılan devlet töreniyle sınırlı kalıyordu. Gençlik ve Spor Bakanlığı, kutlamaların ‘Atatürk’ü Anma’, ‘Gençlik’ ve ‘Spor’ olmak üzere üç ana eksen üzerine oturtulmasına karar verdi.

Atatürk’ü Anma boyutuyla kutlamalar kapsamında her yıl Atatürk’ün ‘Benim Doğum Günüm 19 Mayıs’tır’ sözüne binaen, Samsun’da doğum günü pastası kesilecek.

Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktığı 19 Mayıs günü Samsun’da halkın katılımı ile doğum günü pastası halka dağıtılacak. Kent meydanında doğum günü kutlamaları, ışık, ses gösterileri ve sanatçıların vereceği halk konserleri ile sona erecek. Türk Yıldızlarının akrobasi gösterileri de kutlamalara ayrı bir renk katacak. Atatürk’ün Samsun’a ayak basışı hologram gösterileri ile yeniden canlandırılacak.

12 Eylül'ün izleri siliniyor.

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı üzerindeki tüm izleri de siliniyor.

12 Eylül Darbesi öncesi sağ-sol çatışmalar sebebiyle üniversite gençliğini dışlayan 19 Mayıs kutlamalarına son veriliyor. Bugüne kadar sadece lise öğrencilerini katılımı ile kutlanan 19 Mayıs’ta ilk kez üniversite gençliği kutlamaların ana ögesini oluşturacak.

Üniversite rektörleri seminer, panel ve sempozyumlarla 19 Mayıs tarihinin önemini ortaya koyarken, Üniversite Konseyleri ve Öğrenci Kulüpleri 19 Mayıs kutlamalarının gençlik ve spor yönünü öne çıkaracak etkinlikler düzenleyecek.

Üniversite kampüslerinde Atatürk’ü anma konserleri, Latin dans gösterileri, spor müsabakaları, tiyatro, piyes vb. etkinlikleri öğrenci kulüpleri ile bakanlık koordineli bir şekilde gerçekleştirecek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

throine said:

eskisinden de kötü olmuş. 3 gün sürmeler, pasta kesmeler. oldu olacak palyaço çağırsınlar.


katılıyorum

niye öyle düşündüğünüzü anlamadım hiç...

eskisi gibi suni kutlamalar, öğrencileri gitmeye zorlamalar yerine bu çok daha iyi bence. 3 gün sürme kısmı biraz abartılmış olabilir ama onun dışındakiler gayet olumlu geldi bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse bu sefer "19 mayıs maya takvimine göre muhammedin doğum gününe denk geliyomuş ehihihihi. biz de bu vesileyle 19 mayısı da kutlamış oluyoruz hem..." diye bişeyler yumurtlamamışlar, buna da şükür.


Zaten sürüsüyle resmi bayram var, topu topu kaç çeşit takvim var ki? Hepsine bi takvimden gün uyduramazlar sonuçta.

edit: oha çok talihsiz bi yorum yapmışım lol.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_calendars


Şu sayfayı linkleyelim 19 mayısa da bişey bulurlar elbet.
Gerçi bulup ta söylemiyo da olabilirler, doğumgünü pastası lafı filan geçiyo arada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl bir millet olduk farkında mısınız acaba? Ne kadar umursamaz olduk, milli bayramlarımız değiştiriliyor, umusamıyoruz, kutlamalar kaldırılıyor, umursamıyoruz, üstüne de böyle dalga geçiyoruz. Öyle günler gelecek ki başımıza bu vurdumduymazlığımız yüzünden, o zaman ne yapacaksınız çok merak ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...