Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.8 [10mayis12]

Kharon

Öne çıkan mesajlar

GTX900lü mokuzyüzlü yeni bi bilgisayar almak istiyorum. Ne alayım var mı güncel tavsiye, calvarianın sistem iyi midir? Bi 3k falan vermek var aklımda ama fiyatlar ne durumda bilmiyorum. Yok o çok az yetmez diyorsanız biraz daha arttırayım bütçeyi. Bu arada monitöre ihtiyacım yok.

Bu 970 ekran kartını gavurdan mı alayım, burdan alsam yeter mi? Bide hangi marka hangi model 100 ayrı çeşidi var. Witcher3 falan oynarım, star citizen bilmemne. Shooterlık işim yok pek ama almışken iyisini almak istiyorum. TŞK
Sosyal ağlarda paylaş

jonq said:

ben de toplama aşamasındayım da, biraz daha düşürmeye çalışıyodum fiyatları. buna benzer bir listem olmuştu. Kasa ve Hdd'de mevcutta olanları kullanıcam.

işlemcide i5-4690 yerine 4590 veya 4460'den birini seçicem

anakartta msi z97 pc mate tercihleri gordum burda. asus h97 plus da düşünüyodum. z ve h olayında overclock farkını biliyorum da, o konuda fiyatlar tam tersi durumda sanki bu iki üründe. başka farkları ne ki, siz hangisini önerirsiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Alakasiz olacak ama yeni konu acmak istemedim, yeni aldigim ekran ile eski ekranimin boyutlari ayni ama contrastlari cok farkli manuel olarak baya ugrastim ama bir turlu ayni rengi yakalayamadim, bunu otomatik olarak yapmanin bir yolu var mi ? Program la falan yapmanin bir yolu yok mu ?
Biri aoc 21.5'' hdmi 20.000:1, digeri asus 21.5'' dvi 80.000:1
Sosyal ağlarda paylaş

@Elan_Morin,

Z97 ile H97 arasında OC potansiyeli ve CF/SLI desteği dışında bir fark yok. MSI Z97 PC Mate'in farkı ise CF/SLI desteği olup tam bir OC desteği olmaması. Bu yüzden diğer Z97 chipsetli anakartlara göre daha ucuz.

Kısaca OC yapmayı düşünmüyorsan MSI Z97 de Asus H97 de işini görür.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bundan 3 sene önce aşağıdaki sistemi toplamıştım, ekran kartı sorun yapınca Powercolor HD6870 den Sapphire HD 7870'e geçtim.

Sizce bu sisteme ne gibi güncellemeler yapmam yeterli performans artışı sağlar. SSD, Ram, i7, ne yapayım ?

İşlemci: i5-2500 3.30GHz 6MB Vga Lga1155 İşlemci

GPU: Sapphire HD 7870

Thermaltake Commander Full Siyah 700W

Anakart: Asus P8P67-M B3 P67 DDR3 2200MHz 16x Sata3 Usb3.0 Lga1155

Hdd: Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB 16MB 7200Rpm Sata3

Ram: Corsair VENGEANCE CML8GX3M2A1600C9 Low Profile DDR3 1600Mhz CL9 8GB (2x4GB) DUAL
Sosyal ağlarda paylaş

2500 kotuymus :)

Ben olsam o boarda BIOS update catlatip i7-2700k veya i7-3770k bulurum bir adet, guzel bir sogutucuyla overclock olayina girerim.
Yanina bi EVGA EU Shop'tan GTX970 FTW.
Amazon'dan indirimde bir Samsung SSD.
Ekstradan bir adet WD Black da eklenebilir 500 GB yetersiz kaliyorsa.
Bir miktar daha RAM gene eklenebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

O sisteme SSD dışında yapabileceğin pek birşey yok. I5 2500 çok kötü bir işlemci değil. Hala hatırı sayılır işlemcilerden. GPU olarak 7870 düz olan mı XT ( 7950 den dönme ) modelimi. Öyle ise performans olarak da sana sıkıntı yaratmaz.

Bunun dışında değiştireceğin herhangi bir parça gereksiz masraf olur. Ya anakart işlemci değiştirip devam edeceksin ki o da ortalama 800 TL gibi bir masraf demek. 250 TL SSD desek sana bu makineyi adam etmek için minimum 1000 TL üzeri para lazım.

Bence onun yerine para biriktirip 2015 yaz aylarında DDR4 makine toplarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...