Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Ubuntu Eleştirisi

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Bugün oyun oynamak için (yıllar önce kutularını alıp açmadığım Dragon Age'lere dalacağım, biraz da Diablo III) Windows 7 yükledim, işkenceydi resmen. Bir de utanmadan Windows kolay yükleniyor, Linux yüklenmiyor demişsiniz. Ubuntu'da tek yüklediğim ekran kartı sürücü olmuştu, o da şart değildi. Windows 7'yi yüklediğimde ise tek doğru çalışan donanımım ses kartıydı. Ne internete bağlanabildim, ne de çözünürlüğü 800x600 üzerine çıkarıbildim. Kart okuyucusu, webcam filan hala çalışmıyor sürücülerini yüklemediğimden. Touchpad'in scrolling ve tapping ayarları için bile sürücü ve program yüklemem gerekti. Linux'e geçip Windows sürücüleri indirdim wireless çalışmadığı için. Windows yüklemek için Linux gerekiyor, süper!

Bu ne iş? Rezil abi Windows.Linux kadar olamamış sürücü konusunda. Linux kullanırken yükledikten sonra 10 gün restart atmadığım olurdu evde, bu gün içince 10 kere restart ettim makineyi.

Cidden şaçmalamışsınız Windows yüklemek çok çok daha kolay derken.

NerdRageimi attım gidiyorum, bir restart daha istedi şimdi. Saatlerdir yüklemeyle uğraşıyorum, daha programları yüklemeye başlayamadım bile. Origin'i çekiyorum şimdi. Bir de oyun için sadece değilde bir sürü iş için kullanmaya kalksam kim bilir kaç saat binbir farklı siteden program arardım. Linux'de sudo apt-get install program1 program2 program3... demek gibisi yok ya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Donanımım bu abi: Synaptics klasik, Radeon 5470, Realtek ses ki çalıştı, webcam logitech'in birşeyi (windows update çalıştırmış onu), atheros wireless (atheros kullanılmayan bir marka mı?).

Çok da sık kullanılan ve Linux'de otomatik tanınan şeyler: http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/model/LX.R5808.003

Bu arada alırken Linux uyumlu olmasına dikkat etmiştim ama sadece bu değil. Kardeşim Toshiba'sı, teyzemin Samsung'u, arkadaşın Dell'i filan da formattan sonra bir sürü sürücü yükletmek istiyor. Sadece eski Radeon X1300'lü 6 yıllık Acer notebook sıfır çalıştı (webcam hariç) gördüklerim arasından.
Sosyal ağlarda paylaş

office harici programların docx xlsx falan açarken CONVERT EDÜYORÜÜÜM diye harcadığı süreye bile gıcığım -ki arayüzlerinin berbatlığı ve kısayolların farklılığı yüzünden kaybedilen zamana girmiyorum bile-

tutup da kim neden tweak tweak aranmak, öğrenmek gereken bişiye parmak kıpırdatsın?

öğrenci işi ama her öğrenci de değil, bilgisayar ve alakalı bölümlerden alakalı adamlar için uygun işte. sonuca oynayan adam işi kesinlikle değil, kulağını tersten göstermeyi seven adam işi.

donanım konusunda cidden saçmalama olmuş.
win7 click click next.. AL ABİ KULLAN işletim sistemi. detay programları kurmak süre alıyor. onları da ne olursa kuracaksın, el mahkum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kutusundan çıkan DVD var işte. Bir daha yapmaya kalktığımda öyle yapacağım - makine geçen yıl aldığımda Windows yüklü gelmişti, kendi kutum var diye yedeklemeden silmiştim Linux yüklerken, onu da yapmam bir daha.

Hallettim ama bundan öğrendiğim Linux tek başına yüklenebiliyor, Windows yüklenemiyor bazen. Özellikle Atheros gibi çok popüler bir wireless kartın varsa tek başına Windows kutusu yüklemeye yetmiyor. Yazık...
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Yeni başlık açmayım dedim. Elime bir pc geçti amd sempron 1.8ghz, 2gb ram, geforce go6100 ekran kartı olan eski birşey şimdi bu mereti kullanan win7 yüklemiş doğal olarak alet boğulmuş. En zahmetsiz bir idiotun bile kullanabileceği word, websurf ve multimedya ağırlıklı kullanımı sorunsuzca kaldırabilecek linux sistemi hangisi? Bakındım ubuntu gibi gedi lakin driver fln sorun olur mu aceb? Acil cevap lazım.
@summon Gerge
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Driver sorun olmaz ama Ubuntu da Windows 7 kadar modern makinalar istiyor. Xubuntu yükle en iyisi. Ram ve ekran kartı sorun olmaz ama işlemci bottle-neck yaratır Unity için. Xubuntu yeni bilgisayar perfomansıyla çalışır.

http://www.dedoimedo.com/computers/xubuntu-pangolin.html

O kadar güzel görünmüyor ama o yaşlarda aletler için tasarlanmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Birde konunun tamamını okudum şimdi gerçekten hem Ubuntu hem Xubuntu kurdum dün ve hiç bu kadar hızlı ve kolay yükleme görmedim. 20dk bile sürmüyor kurmak ve herşey tıkır tıkır çalışıyor. Birtek flash ve codec yüklemek zorunda kaldım ayrıca.

Edit: O yaptığım yüklemelerde bile uygulama zamazingosuna yazdım tık diye karşıma çıkardı. Çok hoşmuş. İlk açıldığında müzik çaları açayım dedim crash oldu onda da report ettim bu report önceden bize ulaştı bilindik birşey incelemesi yapılıyor gibisinden yanıt geldi. Bu bile birşey Windowsta rapor gönderiyosun gitti mi gitmedi mi o bile belli olmuyor.

Son birşey daha bu yüklediklerimin hepsi anladığım kadarıyla Ubuntu zaten sadece tweak edilmiş versiyonları.
Sosyal ağlarda paylaş

elestiri soyle olur;

linux nerd isi, cunku nerdler yaziyo topluyo, ve linux a bi urun bakmak yerine kod yigini olarak bakiyorlar, ekledikleri ozellikler hersey o mindsetle gidiyor.

ubuntu bilincli nerd isi, cunku aslinda yukarda yazilan hatalarin farkinda bu insanlar, ve derin bi geek oldugununda farkindalar. bilincli bi kesim.

mac nerd oldugunu kabul etmeyen nerd isi. aslinda mac ubuntu ile o kadar benzer ki. Ama kotu olan kisim, bunu kullanan kesim nerd olgunu kabul etmiyor, ya da farkinda degil. Ciddi nerd olmayan kullanmaz mac.

iphone telefonda zaman oldurmek isteyen kiz isi, ya da ondan nefret ederek kullanan isi, cunku iphone u mutlulukla kullanan is adami, profesyonel insan vs gormedim. App dersen cok mutlular, fotograf cekip sosyal networklerle paylasmak desen mutlular. Ama diger yanlarda hep kufrediyorlar.

android ya parasi az olanin isi, ya da nerd isi. kendini acikliyo..

windows saglikli bunyenin isi, cunku saglikli, nerd ve ya geek olmayan bi bunye windows kullanir. Bir desktop yazilimi olarak linux ve mac den cok daha stabil ve predictable. Aradigin sorunlara cozum cok daha hizli bulursun. (nerdsen kendin cozeceksen linux ve mac zaten dedigim gibi) Teknik servise goturdugunde, anlayani cok oldugundan hep daha ucuza servis ettirirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...