Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 aptallık akmış konudan resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Wispy said: Kimisine göre bu niyet okuyuculuğu gibi gelebilir ancak bu Türk siyasetçi profili sağ sol farketmeden milletten önce ben ve koltuğum dediği için kendi bineceği dalı kesmekten farksız olan baraj düşürmeyi gerçekleştirmezler. Hay ağzınla bin yaşa. Atatürk ile AKP'yi aynı cümlede kullanmanın linç sebebi olmasına gelince; O kadar üzülüyorum ki, Atatürk'ü, erken Cumhuriyet dönemini vs. eleştirebilmeye AKP iktidarı sırasında başlayabilmemize. Keşke CHP, SHP, MHP koalisyonları vs. varken yapabilseydik, keşke o zaman geçmişimizle yüzleşip Atatürk'ü eleştirmenin onu sevmemek anlamına gelmediğini, yaptıysa hatalarını düzeltmenin bizim boynumuzun borcu olduğunu anlayabilseydik. Ama bu özgür düşünce ortamına AKP izin verdi, belki sadece Atatürk'ü sevmedikleri için belki de başka sebeplerden, neyse ne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 70'lerde kısa süreli CHP başında Ecevit hükümeti vardı 2 adet sanırım. Bir de DSP Anap MHP koalisyonu Refahyol'dan iktidarı ninjaladıktan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Gelsin. Pratikte cumhurbaskaninin varligi ulkeyi asil yonetenin basbakan oldugu gercegini degistirmiyor zaten. Tayyip Erdogan'in basbakanligi sirasinda Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaskani olmasi neye yaradi veya simdi Abdullah Gul'un cumhurbaskani olmasi bir seyi degistiriyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Wispy said: Sol parti iktidarlarında 5%e düşmüştü baraj, AKP yeniden 10%a çıkarıd değil mi ? nasıl bir mantık bu ya? 3 dönemdir iktidar olan partiden hesap sormucaz da seçim barajı için daha önce ki iktidarlara mı laf sokucaz? sonra şakirt diyince kızıyorsunuz ama tam şakirt kafası İNONÜ KARNEYLE EKMEK DAĞITTI BİZ 30 KURUŞ ZAM YAPMIŞIZ ÇOK MU HE ÇOK MU Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 İktidar denebilir şahsen demem :) AKP nin özgür düşünce ortamına izin verdiği söylenemez.Temel taşlar ile oynadığını diyebiliriz buda bazı kesimlerin yargılaması ve tartmasına sebep verdi. Valla konular derinde 4 5 ülkede uzun zaman geçirdim hangi ülke temel ilkelerini ve tarihini hiçe saymış,unutmuş,savunmamış işte o ülkeler çok şey kayıp etmiş. Burjuva kısmı Sabancıda yağ sakladı Flass unutmayalım. Neyse konu dağılmasın. Tekrar yazıyorum. Ben bu partiye güvenmiyorum örnek olarak referandum diyorum ve hayatım adına metrobüsden başka bir kolaylık gelmedi herşey çok pahalı olmaya başladı ne hikmetse herkes çok şey biliyor diğer ülkeler ile ilgili gel gör kimse bizim kadar çekmiyor sonra iyi yönetim,türkiye gelişiyor gibi şeylere inanmakda fart face den ileri gitmiyor.İnşaat sektörünün taşları yanındayım bir o kadar otosmasyoncular dahil herkes kan ağlıyor ne gelişiyor anlamadım...Import export mu lol Neyse ya türkiye sol konuşur sağ vurur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 sipeyskeyk said: Atatürk ile AKP'yi aynı cümlede kullanmanın linç sebebi olmasına gelince; 7 ölümcül günahtan birini işlemişsin abi daha ne olsun? ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Flassh said: Wispy said: Sol parti iktidarlarında 5%e düşmüştü baraj, AKP yeniden 10%a çıkarıd değil mi ? nasıl bir mantık bu ya? 3 dönemdir iktidar olan partiden hesap sormucaz da seçim barajı için daha önce ki iktidarlara mı laf sokucaz? sonra şakirt diyince kızıyorsunuz ama tam şakirt kafası İNONÜ KARNEYLE EKMEK DAĞITTI BİZ 30 KURUŞ ZAM YAPMIŞIZ ÇOK MU HE ÇOK MU O güzel at gözlüklerini çıkarırsan alta birşey daha yazmışım onu da görürsün hayatını laf sokma üzerine kurmuş kardeş. Ali de gelse, veli de gelse bu baraj düşmez. Kafa kısmına gelirsek, şakirle, şakirtle cemaatle vs alakam yok bilemedin malesef. Ancak sizin kafaları eritirsek çok güzel Atatürk büstü olur o kafadan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Wispy said: Kafa kısmına gelirsek, şakirle, şakirtle cemaatle vs alakam yok bilemedin malesef. Ancak sizin kafaları eritirsek çok güzel Atatürk büstü olur o kafadan. güzel espri +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 throine said: sipeyskeyk said: Atatürk ile AKP'yi aynı cümlede kullanmanın linç sebebi olmasına gelince; 7 ölümcül günahtan birini işlemişsin abi daha ne olsun? ahah oglum her fırsatta rte yapmıyor mu bunu ? laikiz ataturkcuyuz demiyor mu ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feaverrond Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Başkanlık sistemlerini yarı-başkanlık ve başkanlık olarak ikiye ayırabiliriz. Başkanlık Sistemleri ABD deki gibi uygulanırsa bu yürütmenin gücünü azaltır ki zaten Akp ABD tarzı bir başkanlık sistemi istemediğini söyledi. Ancak yarı-başkanlık sistemleri (parlamento+başkan = çift başlı yürütme) şu an da dünyadaki sistemler arasında yürütmenin en güçlü olduğu sistemlerdir. Fransa da ve Rusya da yarı başkanlık sisteminin örneklerini görebilirsiniz. Rusya da özellikle Putin tarih boyunca herhangi bir kralın sahip olduğundan daha çok güce sahip. Türkiye'de de getirilmesi planlanan sistemin yarı-başkanlık sistemi olduğunu düşünüyorum. Zaten Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle birlikte yarı-başkanlığın temelleri atılacak. Akp eğer tek başına iktidar olmayı sürdürebilirse yarı-başkanlık sistemi Akp'ye ekstra bir avantaj sağlamaz. Ama Akp'nin tek başına iktidarı ekonomik büyümenin sürdürülebilmesine bağlı (ki mutlaka bir yerde duracaktır), eğer tek başına iktidar olamazsa yarı-başkanlık sisteminin sağladığı avantajla yürütmedeki gücünü korumaya çalışacaktır. Türkiye'deki başkanlık sistemleri tartışmasıyla ilgili çok iyi bir yazı http://devletsistemleri.blogspot.com/2010/11/turkiye-neden-baskanlk-sistemini.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 throine said: başkanlık bir an önce gelsin. federal sistem olsun, üniter yapı türkiye'ye uygun değil. federal sistemi bir pkklılar önplana koyuyordu, kendi topraklarını yaratabilmek için. başkanlığı da akp icat etti, sultanlık getirsinler aslında direk. daha uzun süre başta kalırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Seele said: iyide siz herseyi kabullenmisiniz. üzerineze toprak atayim mi? hahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 sipeyskeyk said: Şuan ironik bir şekilde 1923-1938 arası nasıl yönetiliyorsak, çok az bazı nüans farklarıyla aynı şekilde yönetiliyoruz :) Ama bu sefer alınan 50% bir oy var ortada, onu bir göz önünde bulundurmak lazım. iyi bir şey mi peki bu? 20'lerde savaştaydık, savaştan yeni çıkmıştık, yeni bir ülke kuruyorduk, yeni kurallar, demokrasi ve cumhuriyet ilk kez yerleştiriliyordu felan. o zamanki durum, şartların getirdiği bir durumdu. şimdi öyle bir şey mi var? yoksa akp'liler cumhuriyet'ten "intikam alma" hevesiyle, yaptıklarının suçunu cumhuriyet'in kurulma dönemiyle mi kıyaslıyorlar? temsili demokrasinin yerini katılımcı demokrasinin alması gereken günümüzde, biz "ama 20'li yıllarda da böyleydi eki eki eki" diyoruz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 sipeyskeyk said: said: lulz Evet çok sofistike bir yorum gerçekten. Verecek cevabın yoksa, yetemiyorsan susmak da bir erdemdir, aklında bulunsun. Bana Atatürk'ün yönetimiyle Tayyip Erdoğan'ın yönetiminin TAMAMEN zıt görüşler olması dışında farklarını kim anlatabilir, bilmek istiyorum? İkisi de toplumu kendi görüşleri doğrultusunda şekillendirmeye çalıştı/ çalışıyor. İkisi de tek partili, yarı/tam diktatörlük ile ülkeyi yönetti/yönetiyor. Ha fark ne, Atatürk ülkenin g.tünü kurtardı, Tayyip Erdoğan kurtarmadı. Ben bundan bahsetmiyorum. Tek karşılaştırdığım YÖNETİM ANLAYIŞI. Yönetim anlayışının çok farklı olduğunu iddia eden varsa anlatsın, ben de susayım. lulz değil yani olay. viktor olsa oturup wot döşerdi, dediklerinin karşılığında açıklayıcı şeyler yazardı, tarihsel belgelerden girip sosyal konulardan çıkardı da, şu mesaj karşılığında sadece (kendi mesajından kopartarak) yetememişsin demekle yetincem. gerisine üşeniyorum, çünkü yıllardır tartıştığımız ve açıkladığımız bir meseleyi, sanki daha önce izah etmemişiz gibi tekrar önümüze getirmişsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 sipeyskek de iyice maklubeci olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Bence her sene farklı rejimler deneyelim. Taşlar biraz yerinden oynasın bakalım, şu haliyle sürekli AKPnin leyhine işleyen bi döngünün içindeyiz. Değişiklik iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Bone said: 20'lerde savaştaydık, savaştan yeni çıkmıştık, yeni bir ülke kuruyorduk, yeni kurallar, demokrasi ve cumhuriyet ilk kez yerleştiriliyordu felan. o zamanki durum, şartların getirdiği bir durumdu. şimdi öyle bir şey mi var? - Hitler senin için yahudileri kesmiş diyorlar, sen ne diyorsun bu duruma? - Abi biliyorsun savaştan yeni çıktık, yeni bir ülke kuruyorduk, 3. Reich'ı yeni kurmuştuk abi dönemin şartlarından valla. Yoksa benim bir sürü yahudi arkadaşlarım var. - He oldu tamam. Tutturmuşlar dönemin şartları diye. ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teodor Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 böyle vahşi kapitalistlerin elinde başkanlık sistemi gelirse vay halimize. adamların kafa ne sanata basıyor, ne bilime basıyor bide bunlara sınırsız güç verirsek ilerde aman tanrım bir canavar yarattık biz diyebiliriz. "tek din" ci tayyibullah ve kankslarına mahalle muhtarlığı bile fazla ama adamlar parlementer sistemi critleye critleye en üst düzeye geldiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TD)Pentagram Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 ya şunu anlamıyorum, sanki başkanlıktan farklı sistem var ülkede. şuan gazı olup ağrısı olan bile rte ye gidiyor çözülsün diye. ülkede akla gelecek her alanla ilgili sorunların son cevabını rte veriyor. tüm kurumları yönetebiliyor, istediği yasayı çıkartabiliyor. sadece ünvanı başbakan. başka bir parti de rte varken ne iktidar olur ne bişi. zaten rte dışında toplumun lider gördüğü kimse yok. ve toplum rte nin ağır bi faili olmadığı sürece referanduma gitse başkanlık sisteminide getirir başkanda yapar onu. bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2012 throine said: - Hitler senin için yahudileri kesmiş diyorlar, sen ne diyorsun bu duruma? - Abi biliyorsun savaştan yeni çıktık, yeni bir ülke kuruyorduk, 3. Reich'ı yeni kurmuştuk abi dönemin şartlarından valla. Yoksa benim bir sürü yahudi arkadaşlarım var. - He oldu tamam. Tutturmuşlar dönemin şartları diye. ahah 23 Nisan 1920'de kurulan cumhuriyeti beğenmediğinizi, demokratik bulmadığınızı eski topiclerde de belirtmiştiniz zaten. karşılığında "napsalardı, 23 nisan'da seçim yapıp 'acaba kurtuluş savaşına devam mı etsek, yoksa ülkeyi bırakıp ingiltere'ye mi versek' diye mi sorsalardı?" diye sormuştuk, ama yanıt alamamıştık. burda mesele üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. birileri sizi Atatürk'e karşı kinlendirmiş, kırık plak gibi dönüp dönüp aynı konulara geliyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 bone da mareşal olmuş daha cumhuriyetin ne zaman kurulduğunu bilmiyor. neyse, başkanlık topici arıyordum, buldum. ne diyorsunuz? abdullah gül başbakan, tayyip reis-i cumhur. ardından da yeni anayasa ve başkanlık sistemi diyorum. ama seçimlerde yüzde 50 üstü almaları gerekiyor bunun meşruiyeti için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 cheating serbestse alırlar, yoksa alacakları benim ballar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar