Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

psu ve anakarta bağlanan kablolar

Artariel

Öne çıkan mesajlar

kasada 2-3 adet fan var ve bu fan kablolarının ucunda hem 3lü pin var anakarta giren hem de 4lü molex var psuya bağlanan. ikisini de mi bağlayacam yoksa sadece anakartın üstüne taktığım 3 pin yeterli mi ?

ayrıca kasanın önünden gelen fan kablosunu pwr_fan yazılı kısıma taktım. çünkü psudan anakarta takmalık herhangi bir kablo çıkmadı. ve ordan çıkan kablo da anca pwr_fan bölümüne yetiyor.

ayrıca yine kasannın ön kısmından gelen bir molex var ama burada sadece beyaz ve yeşil kablo var yani 2 pinli. ne yapmalıyım bunu ?
Sosyal ağlarda paylaş

cpu fanına giden elektrik benim anakarttan cıkıyor,
dieğrleri zaten 3lü pin
ben birde bi tane ayrı uzattım, eski cpu fanıyla içecek sogutuyorum, yaz sıcaklarında organ serinletiyorum.

http://images.gittigidiyor.com/4824/AMD-CPU-Fan-Bakir-754-939-940-5000-quot-8x8__48240236_0.jpg

http://eylemcengiz.com/ambar/kamp/9__bardak.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

O kasanın önünden gelen iki pinli kablo muhtemelen front panel'de yer alan fan'ın led'i içindir. Fanlarda iki kablo birden oluyor her ihtimale karşı, anakart desteklemez ekstra fanı ya da adam yüz tane fan takmak ister diye yapılıyor. Ama anakart üzerine takarsan o fanları kontrol etme şansın olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

O kasanın önünden gelen iki pinli kablo muhtemelen front panel'de yer alan fan'ın led'i içindir. Fanlarda iki kablo birden oluyor her ihtimale karşı, anakart desteklemez ekstra fanı ya da adam yüz tane fan takmak ister diye yapılıyor. Ama anakart üzerine takarsan o fanları kontrol etme şansın olur.

http://www.crystalfontz.com/software/crystalcontrol2/manual/images/hd-molex.jpg

şu şekil bir molex. rengi siyah ve iki pinli dediğim gibi yeşil ve beyaz. dediklerin bunun için geçerli sanırım di mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

tamam tamam kasada ne kadar molex varsa katlettim. 3 pinli ne varsa döşedim. pwr_fan kısmına da front panel fanın pinini taktım. hdd led, power led, reset, front usb, front audio ne varsa taktım q-connector sağolsun. şimdi asıl sorun başlıyor heatsink takma sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Bu yaptığın hdd led'tir, reset'tir, power'dır, şudur budur ıvır zıvır bağlantılar çok sorun çıkarabilen, en zor yapılan bağlantılar. +/- olmaları sorun yaratabiliyor, anakart bile yakarlar alimallah. Onları iyice bir kontrol et. Anakartın manual'ında ve kasanın manual'ında detaylı şekilde anlatılmıştır. Hala kafanda kuşku varsa google'la, video'su falan vardır, onları izle. Ondan sonra da heatsink takmadan, kasayı kapamadan bir çalıştır, emin ol doğru bağlandıklarından. Gerisi kolay zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi o zaman paniğe gerek yok. ve sıra geldi şu psikopat lga775 heatsinkini yerleştirmeye. son sorum sanırım, bu heatsink intelin stok olanından baya farklı. plastik klips falan yok, 4 köşesinde dışa dönük vidalar var, deliklere yerleştiriyorum ama vidalar yetişmiyor o deliklere. bir taban falan mı koymak lazım anlamadım gitti. elimde yalnızca heatsink ve üstünde fanı var. mobonun üstünde herhangi bir taban vs. hiçbir şey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

fanların ledleri dönüşünden güç alarak çalışmıyor mu ya, hep öyle gördüm ben
Sosyal ağlarda paylaş

eveet basariyla yeni pcyi toplayip kurabildim ve su an express gateden yaziyorum. ancak soyle bir durum var ; dugmeye bastigim andan itibaren kasa ledi kirmizi yanip sonuyor. bunun PLED+- uclarini takmamamla daha dogrusu bulamamamla ilgisi var mi ? yani bir sorun yaratmayacaksa yanip sonsun cunku su an bir problemle karsilasmadim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
konuyu hortlatıyım benim de buna benzer bi sorum var.

pc'deki aşırı sıcaklık artışından dolayı eski pc'deki fanlardan birini söküp bağlayacağım. güç kaynağından çıkan kabloların uçlarından sadece 3 tanesi boş ve hepsi dişi. fanı bunlardan herhangi birisine bağlasam olur mu yoksa dikkat etmem gereken bir şey var mı? çok noob bi soru ama emin olmak istedim.

fan klasik kasa fanı. 90 mm sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...