Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yılmaz Erdoğan'ın açıklamaları

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

emanet said:

abi sorun orda ama, kendi kültürümüz değil ki baştan o. yüzyıllar önce bize kılıç zoruyla dayatılmış olan arap kültürü.

atatürk türk tarihine çok önem verdi biliyorsun. türk tarih kurumunu, tdk'yı kurdu. önemli çalışmalar yaptırdı, yurtdışından ünlü türkologlarla bağlantılar kurdu. neden? arap kültüründen öncesine döndürmek istiyordu çünkü toplumu. meşhur ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapacaktır sözü var ya işte bunu kastediyor adam. ecdaddan kasıt osmanlı değil tabiiki.

işte bütün bu tantananın nedeni bu.

bu "müslümanlar" için türk kelimesi yahudiden(?) bile daha sinir bozucu, şimdiki başımızda olanlar dahil
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

sipeyskeyk said:

Ama öyle değil işte. 100 sene sonra hala birbirimizi yiyoruz bu yüzden,

2012 yılındaki çoğu sorun zaten geçmişten miras. Mesela Kürt Sorunu.

Cumhuriyet kurulana kadar kürtlerle ele ele, göt göte 30 Ekim sabahı ise kürtler kart kurt.

peki cumhuriyet kurulunca kürtler ne yapmış?

yeni anayasayı falan kabul etmişler de, üzerlerine pisliğine uçaklardan bombamı atılmış?
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Abi tamam haklısın da sence bir toplumu 1000 yıl öncesine döndürmek nasıl mümkün olabilir?

bırak 1000 yılı 1300 yıl öncesine döndürüyorlar abi toplumu.

http://forum.paticik.com/thumbnails/767/f29/847/52b/f5d/984/4f8/fa1/f99/071/a8_450xNULL.jpg

düzgün bi sistemle 2-3 jenerasyonda herşeyi oturtmak mümkün. dikkat et AKP'nin eğitim sisteminden tut herşeyi değiştirerek yapmaya çalıştığı şey bu. biz bu yüzden rahatsızız, bu yüzden sevmiyoruz bu adamları.

açık açık söyledi adam dindar toplum diye. toplumun sosyokültürel yapısını tamamen değiştirmeye çalışıyorlar, en büyük tehlike bu zaten. 2-3 nesil sonra torunlarına bırakmak istediğin toplum bu adamların yarattığı mı?

evet atatürk'ün ömrü yetmedi haliyle lich falan olmadığı için ama kendi insanına güveniyordu ki bu diğer bir hatası. o yüzden çok daha hardcore işler yapmalıydı, iyice sarsmalıydı toplumu kökünden. zorla veya değil. benim düşüncem bu yönde en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

Haklı olabilirsin.

Benim göremediğim bazı şeyleri de görüyor olabilirsin.

Ben torunlarıma bağnaz bir toplum bırakmak istemiyorum tabiki.

Benim arzuladığım topluma örnek; iskandinavya geneli.

Ama bizim insanımız için mümkün mü? Hayır.

O zaman;

http://hittmuzik.com/wp-content/uploads/swedish-house-mafia1.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Erdoğan'ın yazısına hitaben diyorum ki, bizene lan arapçadan, farsçadan. Elalemin dilinin derdi bizi mi gerdi. Biz kendi dilimizle baş edemiyoruz. Şu arapların leş halini görüp "batı yalakalığı" yapıyorsunuz demek de ayrı bir konu.

Sanki batı medeniyeti değil de arap kültürünü örnek alsak çok şahane mükemmel olacaktık. Eleştirdiği nokta doğru lakin eleştirme şekli çok çok yanlış. Bir yandan batı medeniyetine çok yaklaştık özümüzü unuttuk babında konuşacaksan öbür yandan arapça nere gitti, farça noldu bilaee? masalları okumayacaksın. Çünkü onlar da bizim öz kültürümüz değil. Onlar da bir noktada yolumuzun kesiştiği kültürler.
Sosyal ağlarda paylaş

niyet farklı, bu mantıklı argümanlarla önce masum gelmek, sonra yapılacak karşı devrimlere zemin hazırlamak

ya yeşil geceyi kimse okumadı mı burada? bitiş tarihide 1928 üstelik

wikiden bi alıntı okumayanlar için:"Yeşil Gece, Reşat Nuri Güntekin`in bu eseri her yaprağı inklap öncesi o dipsiz karanlığı ve derin uçurumu bize anlatmaktadır. Kararmış ve sadece yeşil bir ışıkla aydınlanmış zihinleri bir yenilikçi öğretmenin gözünden anlatan roman o yılları ve savaşı her yönüyle anlatmış. Kitap 1928 yılında bitirilmiş."

ama pardon bunlar hep bindirilmiş kıtalar.

ve işte yukarıda bahsedilen o yeşil ışık, bazıların cebine ironik olarak yeşil dolar olarak dönüyordu ve dönecekti ama kemal, sarı paşa mani oldu, yaptığı inkilaplarla...
Sosyal ağlarda paylaş

emanet said:

evet atatürk'ün ömrü yetmedi haliyle lich falan olmadığı için ama kendi insanına güveniyordu ki bu diğer bir hatası. o yüzden çok daha hardcore işler yapmalıydı, iyice sarsmalıydı toplumu kökünden. zorla veya değil. benim düşüncem bu yönde en azından.

demek ki atatürk seninle aynı fikirde değilmiş. çok hardcore işler yapmamış ve kendi insanına güvenmiş.

sen neyin peşindesin?
Sosyal ağlarda paylaş

"atatürk'ü eleştiriyor, dur dur biz de araya kaynamış olalım" maksatlı insanlar gelmiş topiğe.
mevzu nedir, neden olmuştur, bunlarla ilgilenmeden, "bakın ben demiştim, atatürk bizi yozlaştırdı, ahan da kanıtı bu" tripleri çekilmiş felan.

yılmaz erdoğan "modern şiir"e bakıp "aha gördünüz mü, fars-arap edebiyatından uzaklaşmışız" diyor.
gitsin avrupa'ya bir baksın, kaçı halen ortaçağ edebiyatı devam ettiriyor. ağdalı konuşmayı modern şiirde göremez. modern şiir şehir hayatına adapte olmuştur.
bizdeki bu sürecin atatürkle veya araplıktan uzaklaşmamızla alakası yok, şiirin her yerde değişiyor olmasıyla alakası var.

ha, özellikle ağdalı şiirler yazan yok mu, var. bizde de var. türk sanat müzikçileriyle takılsın mesela, fars, arap, osmanlı edebiyatlarından baz alınarak yazılıyor besteler.
biraz türk sanat müzikçileriyle takılsın, belki şiir yazma becerisi gelişir.

öte yandan üç unsur var.

birincisi, osmanlı'nın son zamanlarında batılılaşma geleneği başlamıştı, fransızca'ya ve fransızlara kaymışlardı.
hemen "bakın atatürk şöyle böyle" diye atıp tutanlar bir o mevzuyu araştırsın.

ikincisi, "türk edebiyatı" direk arap edebiyatı olmak zorunda değil. orta asya'dan gelen bir kültürümüz var. göktürk devleti, hun devleti, uygur devleti, selçuklu devleti gibi bir geçmişimiz var. bunları boşverip sadece osmanlı'ya kendimizi hapsetmemizin nedeni şu:
- son 10-20 yıldır (belki de biraz daha uzun) türkleri araplaştırma çalışması var.
- ikinci osmanlıcılar şu an "aydın" statüsünde ele alınıyor.
- tayyip erdoğan kendisini "sultan" olarak tanımlıyor.
- yılmaz erdoğan, mustafa erdoğan, gülben ergen, akp'den para alıyor ve sürekli yalakalık yapma ihtiyacı duyuyordu.

üçüncüsü, türk filmlerinde gayet de cami, namaz, ezan unsurları yer alır. eğer bunları görmemişse, hiç film izlememiş demektir. yönetmen ve oyuncu olduğunu söyleyen birisinin hiç film izlemiyor olması da kınanacak bir şeydir.

filmlerde türbanlı, karaçarşaflı kişiler olmasın mümkünse...

yılmaz erdoğan, mükremin dönemine dönsün ve kendi eleştirisi yapsın.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

emanet said:

demek ki atatürk seninle aynı fikirde değilmiş. çok hardcore işler yapmamış ve kendi insanına güvenmiş.

sen neyin peşindesin?

evet aynı fikirde değilmiş. her birey farklıdır, kendine özgü düşünceleri vardır. ee?
Sosyal ağlarda paylaş

konu yine akp ye gelmiş ne alaka ise.

sanatın kaybolması muhtemelen harf inkılabı ile oldu. Bütün harfler değişince yüzlerce yıllık birikim birden çöpe gitti. Değişmesi lazımdı, ama farklı şekilde yapılabilir miydi bilemiyorum.

Filmde ezan? çok da gerek yok. yabancı filmlerde kaç kez çan duyuyoruz?
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:
"Sette ezan var, filmde yok"
"Türkiye'deki bir sette günde beş kez ezan için durursun, 'Aziz Allah' dersin, beklersin, çay içersin ama filmde duyulmaz o ezan.

bunu diyen yılmaz erdoğan'a Çalgı Çengi'den kapak gibi yanıt gecikmedi:

http://www.youtube.com/watch?v=Z7q4rOZHVFo
Sosyal ağlarda paylaş

emanet said:

huun said:

emanet said:

sen neyin peşindesin?

evet aynı fikirde değilmiş. her birey farklıdır, kendine özgü düşünceleri vardır. ee?

iş kendine gelince ne kadar medeni oldun öyle hahaha boklu şalvarlılar senden hoşlanmadı ama
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...