Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

devrim budur

Suark

Öne çıkan mesajlar

http://www.renault.com/en/vehicules/renault/pages/twizy.aspx

yeni gördüm bunu ve MUHTEŞEM.
az yaksın çok gezeyim ucuz olsun diye motor almaya niyetleniodum kiiiii

5tl ye 200km gidiyormuş.
6bin avro çıkış fiyatı, 15bintl. ÖTV indirimi felan 30 a gelir mi acep tr de?
20-25 olsa ufffff

2 kişilik arkadaki ayaklarını yana uzatıomuş fuarda görmüş bizimkiler
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

http://www.renault.com/en/vehicules/renault/pages/twizy.aspx

yeni gördüm bunu ve MUHTEŞEM.
az yaksın çok gezeyim ucuz olsun diye motor almaya niyetleniodum kiiiii

5tl ye 200km gidiyormuş.
6bin avro çıkış fiyatı, 15bintl. ÖTV indirimi felan 30 a gelir mi acep tr de?
20-25 olsa ufffff

2 kişilik arkadaki ayaklarını yana uzatıomuş fuarda görmüş bizimkiler

senede 600 oyro da pil kirası var.

babadan oğula nesil sanırım bunlar, ulan senede 1500 liret fix sana bayılacaksam ne yapayım ben az yakan arabayı değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

abi benzine harcadıgın parayı yıla vur bakayım ne sonuc cıkaracaksın. ilkokul matemetigi bilmen yeter inanılmaz bir karda oldugunu anlaman icin.

de iste arac zikko bisi. ufacık boyle, bisikletten farkı yok. bakkala gitmek icin arabaya binen usengecler icin cok iyi bir tercih olur.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

abi benzine harcadıgın parayı yıla vur bakayım ne sonuc cıkaracaksın. ilkokul matemetigi bilmen yeter inanılmaz bir karda oldugunu anlaman icin.

de iste arac zikko bisi. ufacık boyle, bisikletten farkı yok. bakkala gitmek icin arabaya binen usengecler icin cok iyi bir tercih olur.

ya bilmiyorum ne kadar karı olur ilk etapta da, birincisi normal araba konforu yok. ikincisi de sadece bu verdiğin senede 1500 lira pil kirası. üstüne kendin şarj edeceksin, elektrik de beleş olmadığına göre...

bilmiyorum, çok isterim şöyle ufacık tefecik az yakan bişiler yapsalar ama 1500 lira pil kirası bana çok gibi geldi. yetkili abiler daha derinlemesine açıklarlar tabi...
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne dionuz ben bunla çıkar gezerim tr yi. Yeterki istasyon olsun, ev iş bile olur bunlan.

Eve kendim yaparım bi istasyon zaten, ( zaman elektrikçilerin zamanıdır! )

kirasıda olsun varsın,
ötv az vericem
mtv az vericem
yakıttan zaten zibilyon lira kar ediorm
kaskosuda az olur bunun. mis
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe yok ya ötv indirimi gelio bunnara,

ya şöle bi durum var, ülkece petrol üretemiorz ama elektrik üretebiliorz; hükümet banko destekler ( desteklio ztn ).

ya bı hesapladım, ev iş 20 km falan. 10 kere giderim 5 tl ye. 5 iş günü eder.
30tl ye bi ay işe gidip gelirim. trafikmiş banane! eheheh

süper nan
15bintl olcakmış die bişi duydum?
Sosyal ağlarda paylaş

elektrik üretiyoruz da onu da doğalgazla üretiyoruz. üstüne ithal de ediyoruz.
bir de bu ara elektrik cidden çok pahalı bilmiyorum nasıl olur.

bir de optimal 1 kişi için olan bir arabaya o kadar para vermek biraz kaynak israfı gibi.

daha normal ve 2-3 kişilik bir araba almak çok daha ekonomik olabilir insanlar için. yanına sevgilini oturtamayacağın arabayı napim ben
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

elektrik üretiyoruz da onu da doğalgazla üretiyoruz. üstüne ithal de ediyoruz.
bir de bu ara elektrik cidden çok pahalı bilmiyorum nasıl olur.

bir de optimal 1 kişi için olan bir arabaya o kadar para vermek biraz kaynak israfı gibi.

daha normal ve 2-3 kişilik bir araba almak çok daha ekonomik olabilir insanlar için. yanına sevgilini oturtamayacağın arabayı napim ben

abi bilmiorm da artık herkes kendi enerjisini üretebilio yasa var sonuçta,
yaparsın bi güneş paneli vs evine ekstradan. Ne bileyim bi sistem koyarsın duş aldıkça akan suyla döndürürssün ordan 3 burdan 5 evinde de depolama imkanın olur. Bitincede tabi parayı bayılıp alırsın ama benzinden daha pahalı olamaz yani.

Hadi aynı para bile olsa dururken yakmıosun, o bile yeter.
ses yok kirlilk yok.

Almanyada fuara gittiler yeni abimler, opelin elektrikli jipini ve fuardaki otobüsü anlattılar. çıt çıkarmıomuş koca aletler heh.

düşünsene ülkedeki kalkınmayı, kamyonların traktörlerin elektrikle çalıştığını maliyetlerin süper düştüğünü
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Verimden ötürü elektrik daha ucuza geliyor. Hele ki sıkışık trafikte kullanım söz konusu olursa.

Bunu alırsın, İstanbuL'da her yere gider, en olmadık yerlere park edersin, Sonra gaza gelirsin, sıcağın da kafanı bulandırmasıyla Bodrum hayali kurarsın, atlarsın arabana, çıkarsın otobana, yanından geçen ilk yolcu otobüsü ile kendini yoldan 1 metre havalanmış bulursun, karşı istikametten gelen kamyon/otobüs de seni havada görüp smaç yapar :P

Ben de minyatür araç istiyorum sırf şehir içinde dolanmak ve park rahatlığı için. Renault gitti eşek kadar aracı elektrikli yaptı, ona gıcık oldum. Megane HB falan olsaydı daha iyi olurdu : Elektrik bana uyar; atölyede 80kVA elektrik var :P Sanayi olduğu için daha da ucuz hem! Aylık ortalama ev-iş arası 3bin km yapınca insan alternatifler arıyor :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...