Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Uzmeyin kendinizi kas o kadar hizli gitmez. Giden su ve glikojen oluyor. Onlar da kaslari duz ve hacimsiz gosteriyor. Hem tartida hem de aynada kotu sonuc oluyor. Ama 2 hafta yuksek kalorili (yuksek karbli demek daha dogru) beslenip agir calissaniz toparlar hemen. Moral bozmayin yani. Millet belinden ameliyat oluyor 4ay yatiyor sonra 1ayda topluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorma Perfect bizim salon 3 aydır tadilatta saolsun sizin İstanbuldan bir firma geldi bizim salonu satın aldı 3 aydır tadilat yapıyor herifler daha ekim başı açılcak 3 aydır offum ondan önceki 1 ay da full yogaya pilatese sardıydım 4 aydır ağırlık kaldıramıyorum. Hayırlısıyla şu salon açılsın rus görmüş gibi saldıracam.

Dediği gibi kas filanda kaybetmedim yani. Sadece spora gitmeyince sporun vermiş olduğu moral mutluluk yok oluyor o işte çok sinir bozucu birşey ve aşama yapma şansın kalmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İzmir küçükyalı - hatay - güzelyalı üçgeni içinde önerebileceğiniz uygun fiyatlı ve iyi bir salon var mıdır ?

Bayağı ciddi ve düzenli çalışmak istiyorum, arkadaşım Sportsbox diye bir yer önerdi gidip bakacağım oraya da, patinin de önerileri varsa alalım.
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

Antreman saatleriniz nedir ?

İşten döndükten sonra 19 civarı gitsem, gitmeden ne yiyecem de gittikten sonra ne yiyim?
sabah işişe gitmeden gitsem kahvaltıyı kusarmıyım acaba?
haftasonu daha mı makbul acep ?
ara öğün ne tür yiyonuz karb pro ? (öğle paydosu vs)

+1

sabah kısmı hariç.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben bişi sorucam 9 tane baba hareket 4 tane karın-bel hareketi toplam 1 saat 20 dakka kadar sürüyor. yaklaşık 43-44 set var.

spor salonundaki adam diyor ki maximum 1 saat 5 dakka sürmeli ama yok yani dakika tutuyorum 1 dakikadan fazla kesinlikle dinlenmiyorum ve olmuyor 1 saat 20 dakkadan aşağı inemedim kesinlikle. bende mi bir sorun var :D kimi harekette 30 saniye dinlensem yetiyor ama kimisinde 1.10'a kadar falan çıkabiliyor. Mesela bench press sonrası 2. hareket bench dumbell fly, mümkün değil 30 saniye dinlenmem neredeyse (10 kilo ile yapıyorum, kendimi iyi hissediyorsam 1 setini 12.5 yapıyorum)

sıkıntı nerede
Sosyal ağlarda paylaş

Frostbite said:

basit noob sorusu set aralarında ve set sonlarında dinlenme süreniz ne kadar?yada ne kadar dinlenilmeli? benim gittiğim salonda adamlar bildiğin volta atıyorlar ortada :)

amaç kondisyon yapmak değilse, güçlenmekse bir dahaki setteki gücünü etkilemiycek kadar kısa dinlenmek lazım. az dinlenip de ağırlığı kaldıramamanın manası yok. ama bazı hareketlerde amaç pump oluyor onlarda biraz daha az dinlenilir. amaca göre yani
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

ya ben bişi sorucam 9 tane baba hareket 4 tane karın-bel hareketi toplam 1 saat 20 dakka kadar sürüyor. yaklaşık 43-44 set var.

spor salonundaki adam diyor ki maximum 1 saat 5 dakka sürmeli ama yok yani dakika tutuyorum 1 dakikadan fazla kesinlikle dinlenmiyorum ve olmuyor 1 saat 20 dakkadan aşağı inemedim kesinlikle. bende mi bir sorun var :D kimi harekette 30 saniye dinlensem yetiyor ama kimisinde 1.10'a kadar falan çıkabiliyor. Mesela bench press sonrası 2. hareket bench dumbell fly, mümkün değil 30 saniye dinlenmem neredeyse (10 kilo ile yapıyorum, kendimi iyi hissediyorsam 1 setini 12.5 yapıyorum)

sıkıntı nerede

hareketleri ve setleri yaz. çok fazla gibi geldi bana.
bench gibi compound hareketlerde 2 dk falan dinlen, maksimum ağırlığını kaldırmanı kesinlikle engellemesin, gerekirse daha fazla dinlen. 1 dk bana hayatta yetmez, adam gibi ağır giren kimseye yetmez.
fly gibi izole hareketlerde 30sn-1dk iyidir. ben 1dk dan az dinlenmem genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

hareketleri ve setleri yaz. çok fazla gibi geldi bana.
bench gibi compound hareketlerde 2 dk falan dinlen, maksimum ağırlığını kaldırmanı kesinlikle engellemesin, gerekirse daha fazla dinlen. 1 dk bana hayatta yetmez, adam gibi ağır giren kimseye yetmez.
fly gibi izole hareketlerde 30sn-1dk iyidir. ben 1dk dan az dinlenmem genelde.

12-12-10-10 bench press
12x3 bench dumbell fly
12x3 incline bench press
20x2 şınav (ama bu zaten en fazla 10x2 çıkıyor)

12x4 row machine (adı bu olmayabilir, yere baya yakın, oturuyon, ayakları ilerdeki platforma sabitleyip, 2 elle çekiyon işte kendine doğru, beli düz tutarak)
12-10-8-6 lateral pull down

12x3 bar ile ayakta biceps çalışmaca işte indir kaldır
8x4 dumbell (biceps, böle oturup koltuk altını yapıştırıyorsun ya eğimli birşeye hah ondan işte)
12x3 cable curl

15x3 leg raise (ön kolları dayıyon ayaklar boşlukta, karnına çekip indiriyon ya hani)
20x3 mekik
20x3 yatıyorsun bacakları tek tek karnına çekip o sırada bacağının arkasından top geçiriyorsun.
30x3 iki ele dumbell alıp sağa sola esneme

isimlerinden emin olmadıklarımı veya bilmediklerimi anlattım. bekli bazılarını 4 set olması gerekirken 3 yazmş olabilirim ama bu bir programım.

2. gün programını da aynı mantıkla düşün, chest-biceps yerine arka kol-omuz var 7 hareket, aradaki 2 hareket ise row-lateral pull down yerine 20x3 basamakta parmak ucunda kalkıp inmece ve ağırlıksız 30x3 squat ve son olarak 4 tane karın hareketi.
Sosyal ağlarda paylaş

gayet mışıl mışıl uyuyorum =)

lateral pull down ile row'da zorlamıyorum, diğer her şeyde max zorlamaya çalışıyorum kendimi.

bench press'i toplam 40kg ile yapıyorum sonra 42 yapıyorum 10 tekrar olan setlerde
ardından dumbell fly 10kg yapıyorum, son seti 12.5 yapıyorum bazen
incline'a geldiğimde güç kalmıyor toplam 30kg ile anca çıkıyor setler, hatta bi kere altında kaldım barın, adam geldi kurtardı :D

biceplerde de barın ağırlığını bilmiyorum ama 15 kilo takıyorum toplamda, dumbell ile çalıştığımı da 7.5kg yapıyorum 1 veya 2 setini 10kg ile yapmaya çalışıyorum.

sen nasıl bir azaltmadan bahsediyorsun, set sayıları mı yoksa hareket sayısı mı azalmalı sence?

bi de övünmeli miyim bu programı çok da pestilim çıkmadan yapabildiğim için :D
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...