Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amaca uygun HTC yoklaması

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Benim emektar E55'i rafa kaldırma düşüncelerim var.

HTC Desire S ile HTC Sensation arasındayım.

Yeni one serilerinde pile müdahalenin zorlaştırılması ve hafıza kart desteklerinin olmaması nedeniyle sıcak bakmıyorum. Sensation'ın satış fiyatı Desire S'den %50 kadar fazla şu an. Benim için %50 fark değer mi? Desire S eski model ama ihtiyaçlarımı karşılar diye düşünüyor bu deli gönül :)

İstenenler:
- ICS güncellemesi ile performans sorunu yaşatmasın.
- gmail ve pop3 maillerimi kontrol edebileyim
- to do ve calender eklentilerini PC ile etkileşimli kılabileyim
- acil durumlarda GPS ile beni rezil olmaktan kurtarsın
- vasat bir ekran(çözünürlük aşısından falan) olmasın, IPS olmasına falan gerek yok
- çalışma ortamım atelye olduğu için dayanıklı ve pantalon cebinde taşınmaya uygun olsun
- 2 günlük bir pil ömrü kâfi gelecektir.
- sesi gür çıksın :)

İstenmeyenler:
- facebook, twitter falan filan kullanmam
- fotoğraf çekmek ile işim olmaz
- video izlemem
- oyun oynamam
- araç ile gidip geldiğim için mp3 falan da dinlemem

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam :)
paramecium said:

İstenenler:
- ICS güncellemesi ile performans sorunu yaşatmasın. -Dual Core 1.2 GHz takılma olmadan sorunsuz kullanıyorum.
- gmail ve pop3 maillerimi kontrol edebileyim -Çatır çatır...
- to do ve calender eklentilerini PC ile etkileşimli kılabileyim -Takvim ve Note widgetleri ile ekranında hep ve HTC Sync ile outlook senkronizasyonu.
- acil durumlarda GPS ile beni rezil olmaktan kurtarsın -Navigasyon istiyorsan money money money.
- vasat bir ekran(çözünürlük aşısından falan) olmasın, IPS olmasına falan gerek yok -Ekrana zoom yapmadan pati okuyabilme olanağı.
- çalışma ortamım atelye olduğu için dayanıklı ve pantalon cebinde taşınmaya uygun olsun -Ekranı bacağına bakacak şekilde koyduğun takdirde Delorean etkisi. 3 kez düşürdüm telefonu :( Nokia 3310 türevi çıktı cihaz.
- 2 günlük bir pil ömrü kâfi gelecektir. -Yok öyle bir dünya :D
- sesi gür çıksın :) -Kulaklıkta son ses rahatsız edici, normal sesi de gür. duyarsın.

İstenmeyenler:
- facebook, twitter falan filan kullanmam -herşey senin elinde.
- fotoğraf çekmek ile işim olmaz -Alışacaksın ve baya kullanmaya başlayacaksın emin ol.
- video izlemem -İzleme istersen de 1080p mp4 oynatırken videoda ileri geri saniye sürmeyen bir işlem.
- oyun oynamam -Peki.
- araç ile gidip geldiğim için mp3 falan da dinlemem -Düz sensation senin için o zaman. XE için fazladan para vermene gerek yok.

Sensation it is.
Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekranın toz alması gibi bir üretimden doğan problemi var htc sensation in. Bir de garanti vs aşırı problemli. Al s2 bi tane. Ben de htc cihazları seviyorum ama hep bi problemi var. Onexda mesela flexible ekran problemi varmış. Xdayi ve paticikteki one x konusundaki benim attigim video ya bak. Güzel aletler htcler fakat hep bi sıkıntı var
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Hanımda Sensation var ve komple film koruma yaptık. Birkaç defa düşürdü ama ekranında toz yok, takılması falan yok. Hanımların kullanımını bilirsiniz :D ona extra pil de aldık ve orijinalinden daha uzun gidiyor :P ICS performansı da oldukça güzel Sensation'ın, denedim bizzat. Aradaki fiyat farkıyla bir tane de LCD monitör alırım diye düşünüyordum Sentation'a o kadar para gömmek yerine :

Samsung'a gıcığım ben. Ekran süper tamam ama tavşanların üreme hızına rakip bir model çıkartma performansı olan firmanın support konusunda sıkıntısız olacağına inanmıyorum. Kullanıcıları bastırmasaydı S2 modeli için ICS güncellemesi çıkmayacaktı.

Kız kardeşim Desire kullanıyor ve o da oldukça eziyet etmesine rağmen cihaz taş gibi :) Desire S'in de yekpare gövdesi beni açıkçası cezbediyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
O dediklerini tüm yeni Android'lere rahatça kullanabilirsin. Ama custom rom filan uğraşmak istemediğini düşündüğümden yapman gereken şey şu:

Sony, Motorola ve HTC'lerin arayüzlerine bak; en beğendiğine al. Öteki markalar iyi değil yazılım açısından. Bu üçü arasında da Sony>Motorola>HTC gibi bir sıralama var bence. Gerçi ease-of-use dersen HTC hepsinden iyi ama aynı şekilde hepsinden de daha katı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
En uygun fiyatlı süper çalışan ICS şu aslında: http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_neo_v-4122.php

700 TL civarına bulunuyor. HTC'yi geç bunu al abi.

2 günlük pil ömrü var. Kendi Xperia'ma baktım; 1d20h olmuş, pil %50'de tam.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Arkadaşın Xperia Arc S'ine bakmıştım, güzeldi arayüzü.
HTC'Nin arayüzü daha kolay geliyor bana, belki de hanımın telefonu mıncırdığımdan alışkanlık oldu.

Desire S bana yeterli gelir diye düşünüyorum. ICS güncellemesi de performansda hüzünlü anlar yaşatmaz diye tahminim var. RAM Sony'e oranla daha yüksek. Root edip CPU hızını ayarlayabilmeyi ve bu sayede pil ömrünü uzatabilmeyi hayal ettiğim bir dünyam var. Yapılmışının pil ömrünün ne olduğu konusunda bir deneyim paylaşımı okuyamadığım için teoride kalıyor bu fikrim.

Saygılar.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
acikcasi one serilerindeki hafiza karti eksikligi ve pil mudahele hedesinin zor olmasini kafaya takma derim.

htc desire ben 2 yildir kullaniyorum. pil degistirme ihtiyacim olmadi henuz. hafiza karti olarak da 8gb taktim dolduracak kadar sey koyamadim daha :)

htc desire da en begenmedigim sey internal memory cok ufak olmasi. bazi programlar harici karta yuklenemiyor. guncellemeler falan sisiriyor hafizayi. sonra istedigin kadar buyuk kart tak ic hafiza yeterli olmadigindan ise yaramiyor.

o yuzden mesela one x 32gb hafiza bence cok daha avantajli.

(pil icin de data kablosunu ya da sarj cihazini cantada tasimak da iyi fikir. ufacik zaten eskisi gibi balina kasa adaptorleri yok artik zeki telefonlarin)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
oncelikle s ve x piyasadaki diger telefonlara gore yine bariz ustun.

spec karsilastirmasi icin http://smartphones.venturebeat.com/compare/249-252/HTC-One-X-vs-HTC-One-S bakabilirsin. puan olarak neden o kadar dusuk vermisler ve bazi specler neden listelenmemis bilmiyorum da kabaca fikir veriyor yinede.

magazada htc s kullandim biraz. ilk etapta bakmadim hangi model olduguna ve pek x ile fark gormedim hali ile. zaten cok buyuk bi fark da yok. ekrani x e gore biraz daha ufak ama yine de gayet buyuk.

ic hafizasi 16gb. pil kapasitesi daha dusuk ama dual core oldugundan x deki quad core kadar cok pil tuketmez. o nedenle tahminim pil omru benzerdir.

ekran boyutu ve kalitesi beni cok cezbetti. benim icin en onemli seylerden birisi fotograf portfolyomu koyup mini sunum yapabilecek olmak. benim icin ipad vari bir tablet e gerek kalmadi suan. cok spesifik bir ihtiyac olmazsa da almam zaten. 4.7" ekran hayli hayli yeterli gibi duruyor. 312 ppi pixel density bu boyutta ekran icin de baya iyi. iphone4s gibi kaliteli ama ekran daha buyuk olunca daha iyi izlenim uyandiriyor reelde.
Sosyal ağlarda paylaş

Sensation alma kesinlikle lanet olsun böyle telefona. anlamsızca ekranın kenarlarındaki ince boşluklardan içine toz kaçıyor ve gözüne batıyor kesinlikle görmezden gelebileceğin birşey değil. Batarya süresi kullanımına göre değişir ama asla 2 gün gitmeyeceğini iddia ediyorum. Şu an 10 saatte 50% boşalıyor. Çok uğraşma etme vs. diyebilirsiniz fakat niye aldım ben bu telefonu kurcalamayacaksam. Diğer bütün herşeyinden (herşey!) çok memnundum ta ki alt tarafta bulunan bardaki düğmeler ( home, menu, back, search ) bozulana kadar. Ve bu üretim hatasından kaynaklanıyor, direk bu şekilde kutusundan çıkan sensation'lar var.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi nasıl bir teknoloji şanssızlığı var size. Bu söylediklerinin biri bile yok bende. Ne kılıf kullanıyorum ne de koruyucu. Ekranda toz diye bir olay yok. Herşey sıkıntısız tıkır tıkır çalışıyor. ICS de geldi. Iyice şahlandı telefon. Okudukça yaşadıklarınızı şaşırıyorum. Gidin bir duş alın yaw.

Edik: Isınma var evet. Ama herhangi biriniz bilgisayarınızın işlemcisi 100% çalışırken fanına dokunmayı denediniz mi? Isınması çok normal. Buna nazaran Isı iletkenliği iyi yapılmış. Kendini soğutabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada sensation varsa ICS OTA'sını uygulamayın. HTCDev unlock metodu tam anlamıyla S-OFF yapmıyor cihazı. 3.32'den farklı ROM'lar yalan oluyor haliyle. Hboot 1.27'ye çekilip S-ON oluyor cihaz sonra wire trick yapman gerekiyor. Brick olabiliyormuş. Bi sürü iş.

Telefonu ICS güncellemesinden sonra 3.32 based olmayan bi ROM kurmak istiyorsanız aşağıdakini yapmanız lazım.

WireTrick

Create contact for 0.5 Seconds > Release for 1.75 Seconds > Create contact for 0.5 Seconds > Release connection completely.

http://i.imgur.com/oSMlA.gif

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1614617

umarım servisten GB ile gelir de revolutionary ile kolayca S-OFF yaparım diye bakıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Hanımın Sensation da taş gibi. Kılıfa bile koymadan çantasının içine sallıyor aleti. Çantanın içinde anahtarlığı çizmesin diye film koruma kaplamıştım cihazı, görevini iyi yerine getiriyor :)

Her zaman için seri üretimde hata olması normaldir. Hatanın kronik olup olmadığı önemli. Sen büyük şanssızlık yaşıyorsun. Ben de Nokia E55 ile abuk sabuk şeyler yaşadım ve biraz soğuttu beni.

One S modelinin giriş seviyesine bağlı olarak onu düşünüyorum. Yoksa Sensation alacağım. XE'nin kırmızı detaylarını sevemedim :

ICS'li bir HTC root edilebiliyor mu? 5 yaşındaki çocuğun anlayabileceği şekilde açıklama rica ediyorum :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

ICS'li bir HTC root edilebiliyor mu? 5 yaşındaki çocuğun anlayabileceği şekilde açıklama rica ediyorum :D

evet yukarıdaki postumda verdiğim linkteki guide ile oluyormuş. Bazen 25-30 deneme yapmak gerekiyormuş.

En ilginç ve tırstıran kısmı wire trick.

bu arada root etmek demişsin. htcdev metodu ile de 3.32 ile örneğin arhd'yi kurabilirsin. su'da kurar root olursun.

Tam anlamıyla tüm partitionlara hükmedebilmek için Juopunutbear ile s-off yapman gerekiyor. Bunu yapınca istediğin GB'ye geri dönebilir, ONE S portu sense 4 romlar kurabilirsin. Örneğin CoinDroid, InsertCoin, Ordroid gibi

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1551714

http://unlimited.io resmi sitesi.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Abi bu mu anlaşılır anlatım :P

Ben Mevcut telefondaki facebook, twitter gibi kullanmayacağım programları kaldırabilme yetkisi ve cpu hızını ayarlayabilme imkânı istiyorum sadece(linkteki anlatımın çok farklı bir şey için olduğunu düşünebiliyorum mevcut algılamamla).

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...