dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 tıbbi atıklar için bi sonraki konuya bakınız
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 fandan bahsedin ya. bi de catia'da analiz yaparken optimization için kod yazma imkanı falan var sanırım. ne yapıyorsunuz onlar için?
copry Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Olsijenli su ile irrigasyon kanallarda başarı oranını arttırıyor ayrıca.
xaty Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Cd- said: copry said: bitti tatil :( iyiymiş bu bana demiş Cd- boşa tartışmışsınız.. Bu hafta sonu bi planın yoksa takılabiliriz Cd-
KidLazer Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Havenless said: Bugün 4 saatimi aldı bu turbofan. Eve gidip uyuyacağım şimdi eğer bu sefer lucid olmazsa. dazalt sistım sana denetime gelse sıçtın buarada almanyadaydım bu sabaha kadar televizyonlarda Catia V6 reklamı dönüyo abi nasıl güzel bi duygu
Havenless Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 dasaaa said: catia da bunun zamazingolarını test edebiliyor musunuz? intake mass flow kaçtır falan ne için bu turbofan şimdi? Abi alıntı falan yapsanıza, yeni görüyorum. Hanginize cevap vereyim bilemedim, az kalsın copry'ye cevap yazıyordum. CATIA'da analiz biraz farklı, havacılıkta daha çok AIRBUS'la Boeing'in tercih ettiği MSC Nastran/Patran var yapısal analiz için. CATIA'nın da yapısal analizi var ama komple objeyi test edebiliyorsun, diğer türlü neyin ne olduğu sonuç olarak pek doğru olmuyor. Sağlıklı değil o açıdan. Yükleri, nereden geldiklerini biliyorsan ve eminsen bile CATIA structure'cı için pek yeterli değil yine. Bir de CFD'de mesh oluşturmak structure'a göre çok daha zor, akışkanın nasıl davrandığını ancak süper bilgisayarlarla yüksek başarımlı olarak hesaplayabiliyorlar. Zaten bir akışkanlar dinamiği bir de kuantum var hala tam anlaşılamayan. Bu arada mass flow rate de CFD'ye giriyor maalesef, ısı-akışkan yazılımları kullanılıyor onun için. Bu turbofan'ı ben rastgele yaptım, bu sene bitiyor benim uçak müh. Gelecek dönem bitirmeyi yapısaldan almayacağım, zaten bana bir şey katacağını zannetmiyorum artık. Sen de biliyorsun ki etraf yapısalcı dolu, zaten bu yapı bilgisi bana fazlasıyla yeter ömür boyu. Yüzz yıldır aynı yapılar, aileron, spoiler, spar, stringer, skin vs vs. Analiz ar-ge'sini biliyorum ama tasarım ar-ge'si daha disiplinli olsa da kendimi köreltmek istemiyorum yapısalda. Aero düşünüyordum hep ama sanırım hem aerodinamik hem propulsion kasıcam bu yıl. dasaaa said: fandan bahsedin ya. bi de catia'da analiz yaparken optimization için kod yazma imkanı falan var sanırım. ne yapıyorsunuz onlar için? Ben yapısal analizleri daha çok Nastran'da yapıyorum, nedeni yukarıda yazdım. Kod yazma fırsatım pek olmadı ayrıca CATIA için, daha yaşım kaç. Ama Patran kodunu okurum, Fortran kodunu da çıkartırım. Ayrıca epey java bilmek gerek sanırım stress, buckling, crippling optimizasyonları için. Akış analizi için de ayrıca ANSYS var Fluent var mis gibi. dasaaa said: Black_Hand said: dasaaa said: ne için bu turbofan şimdi? bende merak ettim biraz inceleyince uçak motoru fanı gibi duruyor sanki değildir bence. high pressure olanları daha bi ince ve fazla kollu gibi oluyor gibi bir göz hafızasına kazınmış bende. Değil abi, uçak motoru ama turboprop hybrid'i oldu biraz da. Hem rastgele başladım bugün ama bildiğin B737 fanı oldu. Özellikle boyutlandırmasını yapmadım henüz. Yüksek basınç yaratmak için daha çok bıçak, daha büyük inlet alanı ve daha sağlam malzeme gerek. Ama motor bloğunun boyutunu arttırdıkça aynı zamanda drag'i de 4 kat arttırıyorsun maalesef, bu da uçağa daha fazla motor, daha fazla yakıt gereksinimi demek. Lift/Drag'i max.'laman lazım senin. Konsept tasarıma girmeyeyim şimdi daha fazla kafanızı şişirip. Yapayım mı size bi' uçak? İzin verin uyuyayım az.
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 thumbs up LNG tankı modellemeye kasayım diyorum ben de bi ara yahu. tno diana yahut abaqus yolları gözükür ama :(
Fly Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 analitik dusunce yetenegin varsa ise alicam seni, ne guzel anlattin ya
imamizer Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Havenless said: gözüm bundan başkasını görmez artık. elveda rulman..
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 gerçekten seks ama ya hele bi de sağlam fem olaya dahil oldu mu ıslanıyorum
Masakari Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Sizi anca bu keser Buradan alın yabancıya gitmesin.
Havenless Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 KidLazer said: dazalt sistım sana denetime gelse sıçtın buarada almanyadaydım bu sabaha kadar televizyonlarda Catia V6 reklamı dönüyo abi nasıl güzel bi duygu Ben bir 5 yıl sonra Dassault'a girerim sanırım. Geçen yıl tasarladığımız model uçak Dünya 4.'sü oldu zira. Paramız olsa, üniversite destek çıksa seri üretime bile geçerdi belki. dasaaa said: thumbs up LNG tankı modellemeye kasayım diyorum ben de bi ara yahu. tno diana yahut abaqus yolları gözükür ama :( O streamline'lar gözümün önünden hiç gitmiyor, kolay gelsin sana da. Fly said: analitik dusunce yetenegin varsa ise alicam seni, ne guzel anlattin ya Ehe sağol. O da var, CV'mi de pm'den atardım abi ama görüştüğüm yerler var maalesef, sağol yine de.
Cd- Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 xaty said: Cd- said: copry said: bitti tatil :( iyiymiş bu bana demiş Cd- boşa tartışmışsınız.. Bu hafta sonu bi planın yoksa takılabiliriz Cd- ne zamandır görüşemiyoz bildiğin unuttun olm bizi =(
imamizer Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 hmmpffs... http://i.imgur.com/lfsh5.jpg
imamizer Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 hadi gel itiraf et sende de güzel di mi Mr_Hand.
senko Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Llama said: bi ben kaldım bekar ya lan yok lan tek değilsin zannedersem tüm lise arklarım evlendi sdf hoş ben durumdan memnunum gerçi
Theridone Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 geçen gün sıra arkadaşımla karşılaştım. 3. çocuğa hamileyim dedi. oracıkta kendimi vuracaktım.
wastyrx Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Cd- said: ne zamandır görüşemiyoz bildiğin unuttun olm bizi =( Olm bir birinize karı tribi yapmayın bence lan, site çok müsait lafa söze... sdahfgsd
marksman Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 okul arkadaşlarımın çekirdek aile fotoğraflarını görmemek için ficibikimi kapattım.
Öne çıkan mesajlar