Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şalgam Tavsiyesi


paparnoz

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bildiğiniz üzere Doğanay ve Kilikya gibi market ürünü şalgamlar var ancak ben bunlardan o kadar da hazzetmiyorum.Acısı acı değil,tadı tat değil. Ev yapımı şalgamın hastasıyım ama ben bu olayı tutturamıyorum,acı turşu suyunu turşucudan alıyorum,adanalı arkadaşların acı turşu suyundan farklı oluyor.

Kısacası bana şalgam + acı turşu suyu alabileceğim bir şalgamcı lazım malum Akdeniz ve Güneydoğu dışında pek şalgamcı bulmak mümkün değil, Adana'da olup da şehirdışına kargo gönderen şalgamcılar varsa veya çok iyi yapıyordur,internetten sipariş alıyordur öyle bildiğiniz bir şalgamcı varsa tavsiyelerinize açığım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen yukardaki mesaja +31.
Şalgama laf etmeyin çarpılırsınız. Ben de anne tarafı Adanalıyım, şalgam olmassa olmaz. Bizimkiler gerçi şu an Osmaniye'de, pek farklı değil Adana ile. Çarşıda bir amca var, ben küçükkende aynı şekilde ordaydı, böyle eski püskü ufacık bir tükkanı var. Oranın yerlisi, köylüsü. Amcam bir şalgam yapıyor, peh.. ve aşırı ucuz. Gerçi oralar büyük şehirlere göre halen çok ucuz. Ufak bidonlar var mesela, onlara dolduruyor, bidonu 10-15 lira flndı. Deli gibi satış yapıyor. Çok iyiydi.
Gidesim geldi gene Adana'ya. Bu ara oralar çok güzel, portakallar, limonlar fln açmıştır, hava da sıcacık.
Siz şimdi şalgam-rakı ikilisine de laf edersiniz :).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biraz ulaşımı zor ama oralardan geçiyorsan kumburgaz'dan büyükçekmece'ye gelirken yol üstünde güzelce'yi geçince (veya o cıvarlarda, kaçırman imkansız zaten) kamyonetiyle şalgam satan adanalı birisi var. sürekli orada takılır. kilikya falan markalı şeyler de satıyor, kendi yaptığı şalgam suyunu da satıyor. bi keresinde kendi şalgamı kalmamıştı markalı aldım (klikya sanırım) içemedim kaldı öyle. bu sene daha 1 kere aldım, 20 gün önce falandı ama elinde son kalanmış biraz acısı az dedi, gerçekten az çıktı. yeni yaptığımızı haftaya getiricem falan demişti. yolum düşmedi ondan sonra.

dediğim gibi eğer oralardan geçen biriysen aklında olsun. ama anadolu yakasında falansan adana'ya git daha kolay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...