Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPad / iPhone uygulamasi nasil yapilir ?

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

Cok genele kacan bir soru olmus. App nasıl yapılır? Valla bunun pasta gibi bir tarifi yok ki 2 bardak su, 3 kasık seker gibi.

Dil ogreneceksin, API ogreneceksin. İlgi alakaya dayalı bir olay. Bunun icin okul okunuyor mesela. Yazılım muhendisligi denen bir sey var.

Türkçe kaynaklardan bir şey öğrenebileceğini zannetmiyorum. Belki olayı genel hatlarıyla kafanda canlandırmaya yarayacak seyler bulabilirsin. App gelistirme olayı daha ote bisey.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk başta programı compile etmek için mac bilgisayar lazım ipad veya iphone yapabiliyor mu bilmiyorum, programın store de yer alması için yıllık 100 dolar para ödüyorsun satışların da yüzde 30 unu alıyorlar programlar da objective c denilen bir dilde yazılıyor. ilk başta giderleri-gerekenleri söyleyeyim de ona göre hazırlanın eah
bu arada yanlışım varsa söyleyin mobil uygulama mevzusuna giriş yapmak için araştırmıştım bir ara üstün körü.
Sosyal ağlarda paylaş

no offense, yazılımla daha ciddi manada uğraşıyor olsaydın şunu şunu neyle yapıyorlar tarzında sorardın, bence direk bulaşma bu konuya

web sayfası tarzı şeyler halihazırda yapıyorsanız mobil cihazlara uyumlu sayfa tasarlamak bir alternatif

aranızda hiç yazılım üretmekle alakası olmayan varsa ve gerçekten ihtiyacınız varsa da birini tutun yapsın, bu işe yarıyor hani insanlar

senko said:

konu açılmışken sorayım bende
şimdi ipad aldım ben de
sdk'1ı var diye biliyorum bunun.
bi de bu sdk ile development yapmak için imac lazım fln deniyordu? var mı öyle bişi?

legal bir şekilde osx çalıştıran bir ürün lazım, hangi versiyona çıkaracağına göre kullanacağın sdk/ide (ve dolaylı olarak osx versiyonu) da değişebiliyor
hackintosh ile yaş o iş, apple'dan tonla dijital sertifika çekip ayar mayar yapıyorsun cihazda calistirabilmek icin

yillik 99 dolares veriyorsun bir de
pahallı bir hobi maalesef
Sosyal ağlarda paylaş

Dalga mi geciyorsunuz yahu? App yapmak icin ne "yazilim muhendisi" olmaya ne de "yazilim muhendisligi okumaya" gerek yoktur! Insanlarin sevklerini kirmayin, meraklarini ve ogrenme isteklerini baltalamayin!
App Store'a girip baktiginizda binlerce yapmasi cok basit ama parali olan uygulamalar gorebilirsiniz.
Ornek: http://itunes.apple.com/tr/app/iair-horn/id412795376?mt=8

Bilime, egitime sonsuz saygim var ancak ogrenme istegi olan insanlarin yollarina barikat koyan "okumus" insanlari anlayamiyorum. Okumus olmanin farkini yaptigimiz islerle gosterelim lutfen...

App uretmek icin bircok kaynak ve yardimci yazilim bulabilirsiniz. Su anda tek tek kaynak ve yazilim ismi veremeyecegim ancak google'da kapsamli bir arastirma yaparak saglikli sonuclara ulasabileceginizi dusunuyorum, zira yalniz degilsiniz. :)
Kolay gelsin...
Sosyal ağlarda paylaş

yine no offense ama op sanirim tasarimla ugrasan bir is yapiyordu, verdigin linkteki gibi geyik seyler icin adam aradiklarini ancak onun yerine biz mi yazsak dedigini pek zannetmiyorum

ve yazilim muhendisi degil ilgi duymasi lazim
su ana kadar yedi kez iphoneda is var ooo ye diye atlayip kod nedir niye yazilir noktasinda takilarak 1-2 hafta sonra haci sen yazsana diye gelen oldu hani :) muhendisiz biz bize birakindan ziyade yasadigim icin soyluyorum
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

illa macte almak lazım yani?

walkaround yolları fln yok mu bu işin?
bir de markette görüntülenmesin fln dersekte illa 100 dolar bayılıyormuyuz, kendim kurcayayayım diye istiyorum ben.

var - hackintosh - dual boot veya virtualbox'da olur desteliyor.
native hackintosh'un sıkıntısı donanım konusunda oldukca secisi olması. ben sahsen virtualbox kullanıyorum gibi genel olarak oldukca iyi.

iatkos l2 10.7.2 tavsiye ederim, 10.7.3'e 1.5 gb lık sıkıntısız bir upgraden sonra xcode ve iphone dev sdkyı indirip kullanabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...