SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Viktor said: Elli kere dedik BIM den bisi almayin diye eheue Abi şunun içinde karga tüyü olsa yerim ama ya,, http://www.itusozluk.com/image/topi-tanem_315054.jpg Ha et ve et ürünleri, ı-ıh sfdsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Yem ile beslenmemiş, hormon basılmamış, mümkünse düzenli antibiotik vb basılmamış et arıyorum. Otlatılmış olsa böyle... O etin sütünü de arıyorum, tavuğunu da yumurtasını da arıyorum. Yok mu bunları alabileceğimiz bir yer Ankara yakınlarında? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karea Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 hatay da yediğim etler geldi aklıma nane ile besleniyor bütün hayvanlar, yumuşacık ne güzel bi et o ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Selam, Et için Bigadiç/Balıkesir. Oldukça fazla kekik var orada ;) Tavuk eti olarak favorim her zaman Beypiliç (kemiksiz ve derisiz baget) olmuştur. Banvit ve CP ise ı-ıhh. Banvit çok balık unu kullanıyor yem olarak. CP ise zaten yem katkısının uzmanı ama etleri benim damağıma uygun değil ve ayrıca kemiksiz baget aldığımda işin puştluğuna kaçıp kıkırdak ette kalacak şekilde kemiksiz yapıyorlar. Gramajdan kakalamaya çalışıyorlar. Ayrıca Keskinoğlu ve Abalıoğlu gibi firmaların da işlenmiş ürünlerini tercih ediyorum. İki İzmirli firma da güzel iş çıkartıyorlar. Yumurta konusunda bulursam Keskinoğlu XL veya Eggs'in XXL yumurtalarını alıyorum. Eskiden yumurta kümesine gider, kapı arkasındaki çift sarılı yumurtalardan 3 karton alırdık babamla. Çok tavuk altından yumurta toplamışlığım vardır. Onları rafadan yaparsın, ufak bir delik açıp tepelerinden içine tuz serpersin ve ekmeğin pamuk gibi içini banıp banıp yersin... Ama artık yumurta kümeslerine gitmediğimizden marketten almak zorundayım : Lise sona kadar market veya pazardan yumurta almamışızdır :) Yaş 35 bu arada! Tavuk kıyması kullanımında sorun yok ama Pınar gibi bir firmayı tercih ederim. Kıymayı kendisi çekiyor diye biliyorum. Maret dışarıdan alıyordu, kendisi çekmeye de başlamış olabilir artık. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 tiLi said: Yem ile beslenmemiş, hormon basılmamış, mümkünse düzenli antibiotik vb basılmamış et arıyorum. Otlatılmış olsa böyle... O etin sütünü de arıyorum, tavuğunu da yumurtasını da arıyorum. Yok mu bunları alabileceğimiz bir yer Ankara yakınlarında? organik ürün marketlerinde bir ölçüye kadar hormonsuz hayvan eti bulman mümkün. en azından için rahat eder. ama o tavuğu düdüklüye 3-4 saat koymadan yiyemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Selam, Pazarlarda satılan köy tavuklar: Hepsi diyemem ama birçoğu yumurta tavuğu veya damızlık tavuktur. Normal tavuklar 42-45 gün arasında piliç kıvamına gelince kesilir. Bu tavuklar ise daha irilerdir çünkü ömürleri yaklaşık 65 hafta kadardır. Bu ürünleri eti kart olacağı için paketleyip satmak istemezler. Ya tavuk kıyması olurlar ya da pazarda "köy tavuğu"! Yenmemesi gereken riskli tavuk ürünü piliç çevirmedir. Genelde daha küçük tavuklar tercih edilir. Veteriner 30-35inci gün gibi kümese girip ufakları seçer. Ufaklar bünye olarak zayıf olanlardır. Kesimden belirli bir süre önce tavuğa hiç ilaç verilmez, ette kalma riskine karşı. Ama bu seçilen hayvanlarda geriye dönük süre kontrolü zor olacağı için bünyelerinde ilaç kalıntısı kalma riski vardır. Ayrıca zayıf tavuk bana göre kusurlu üründür. İşte bu sebeple piliç çevirme biraz risklidir. En iyi ürün her zaman için tabaklı ve entegrenin etiketini taşıyan ürünlerdir. Poşetli bütün tavuk bile tercih etmeyin. Ben tavuğu tabaklı olarak alır ve kasaba öyle işletirim. Kasabın işleyip rafa dizdiğini almam. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 fakirler düşünsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Bir ürünün üstünde organik yazınca o ürün grass-fed hayvandan oluyo diye bir şey yok değil mi? Bilmeden banvit alıyordum bu arada beypiliç e geçeyim. Yumurtaları hep organik alıyorum zaten. XXL yumurta diyince gözüm korkuyor naptılar da bu yumurta bu kadar oldu diye.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 http://g1204.hizliresim.com/w/h/4hfh5.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 apikoğlu da basmış açıklamayı. “Talihsiz bir durum; Ancak tedbirlerimizi arttırarak sürdüreceğiz” başlığı ile yapılan açıklamada, Bakanlığın, yaptığı test sonuçları kamuoyu ile paylaşması uygulamasının desteklendiği ifade edildi. Apikoğlu markası ile 100 yıldır üretim yapıldığı hatırlatılan açıklamanın devamında “Firmamızın Cuma gecesi teşhir edilen ilk grupta yer alması, uygulanan test yönteminden kaynaklanan talihsiz bir durumdur. Ancak firmamız bundan da gerekli dersleri çıkarmış olup yeni önlemleri hızla devreye sokacaktır. İlgili test yöntemi ürünün içinde kanatlı oranını yüzde olarak tespit edememekte, sadece ‘var’ ya da ‘yok’ demektedir. Ürün içinde binde bir, hatta DNA dizisi halinde kanatlı ürün olsa dahi ‘var’ sonucu çıkabilmektedir. Ülkemizdeki tüm et tesislerinde kırmızı ve beyaz et üretimi aynı çatı altında yapılmaktadır. İlgili kodeks gereği kırmızı et- tavuk karışık üretim yapıldıktan sonra makinelerin yıkanması ve yüzde 100 dana üretimine geçilmesi öngörülmektedir. Tesislerimizde de bu kurala titizlikle uyulmakta, tavuk-hindi karışımlı mamüllerin üretimi yapıldıktan sonra makineler temizlenip yüzde 100 dana üretimine geçilmektedir. Biz yüzde 100 dana ürünlerine kanatlı eti koymadığımıza eminiz. Ancak üretim sırasında eser miktarda bulaşmalar olabilmektedir. Yine de şirketimiz sektörü yıllardır rahatsız eden ve sivil toplum örgütlerinde hep tartışılan bu talihsiz duruma bir son vermek için yeni kararlar almıştır. Yaptığımız makine yatırımlarıyla tavuk ve hindi eti kullandığımız ürünlerin hattını tamamen ayıracağız. 15 Mayıs 2012 tarihinden sonra binde bir dahi karışma olmayacağını kamuoyuna taahhüt ediyoruz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 organik etiketi marketing hilesi, %100 organik demek %100 doğal demek değil. gene bi ton kimyasal ilaç vs giriyo işin içine ama limitli düzeyde, gene var içinde yani. markette gördüğünüz herşeyin içinde öyle ya da böyle birşeyler var, en iyi ihtimalle hayvanları besleme şekilleri sakat. tamamen doğal istiyorsanız internetten kargoyla yollayan çiftlikler var, daha pahalı tabii. gen havuzuna tecavüz ediliyor resmen, acısı çıkıyor zaten ve daha da çok çıkacak ilerleyen nesillerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 pınar şölen sucuklu makarna yaptım geçen akşam. atın ölümü arpadan olsun diyorum sfsdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Selam, Vallahi benim çocukken yediğim yumurtalar şimdinin XXL yumurtası. Standart yumurtalar nazarımda bıldırcın yumurtası gibiydi. İnan bana tavukların altından ne irilikte yumurtalar toplamışlığım vardır :) Hele onları yüksek ses ile korkutursan kabuk bağlamamış halde sadece ince zar haliyle yumurtayı bırakıyorlardı. Biz de onlarda yakar top oynardık : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 hahah bugün omlet yaparken birebir aynısını düşünüyodum. yumurtanın pakedinde xxl yazıyo, boyutu kayısı kadar bişey. tek kişilik omlet yapmak için 3 tane filan kırmak gerekiyo. normal yumurtalar erik kadar filan zaten. civcivleri mi yumurtlatıyolar napıyolar merak ediyorum:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2012 Beşler ve Apikoğlu Yersen diyor kısaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 burdaki büyük denen yumurtalar (italya) gerçekten büyük. bence türkiyede tavuk yetiştiricisi şuursuzluk ya da cin ali'lik yapıyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Yımırta dediğin devekuşunki gibi olacak hemi de çift sarılı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Çift sarılı ile tek sarılının bir farkı yok içerik miktarı olarak. Kaldı ki çift sarılı yumurta daha yeni yumurtlamaya başlayan tavukların yumurtasıdır yani özelliği olan bişi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Nerdeyse tamamı ilk defa duyduğum markalar, mutluyum. Ayrıca yıl 2012, kasabın camlı dolabında veya bir süpermarketin et reyonunda gözle gördüğünüz etler haricinde hiç bir et ürünü alınmaz. Amerikada çocuğu et ürünleri yüzünden ölümcül bir hartalığa yakalanan bir kadının mücadelesiyle ilgili bir belgesel vardı, et sektörü, silah sektöründen daha güçlü olduğundan bahsediyordu, ölüm riski altında kadın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Selam, TR pazarı piliç istediği için bizde 42-45 gün arasında kesime alıyorlar. Fransa veya Ortadoğu pazarı hindi gibi iri olsun istediği için hayvanlar orada daha uzun bakılıyorlar. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Ardeth said: burdaki büyük denen yumurtalar (italya) gerçekten büyük. bence türkiyede tavuk yetiştiricisi şuursuzluk ya da cin ali'lik yapıyor olabilir. onlar türkiyedeki yımırtalardan daha rezalet. avrupadan tek üstünlüğümüz yemek kalitesiydi saolsun tayyip reis geçirdiği yasalarla onu da halletti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 emanet said: avrupadan tek üstünlüğümüz yemek kalitesiydi Yazarken kendinde inandın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 lütfen avrupada yaşıyorum/yaşadım falan de. boşuna parmaklarımı yormak istemiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Trollemiyormuşsun, istediğim cevabı aldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emanet Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2012 yok abi ne trollü, marketten aldığım hıyarla arkadaşları dövüyordum cop niyetine. hormonlu/genetiğiyle oynanmış besinler uzun süredir kullanılıyor orda. et desen gene bi halta benzemiyor. üstüne üstlük pahalıydı bi de türkiye'ye kıyasla. şimdi baktım türkiye'de de hem pahalılandı gıda fiyatları hemde kalitesi düştü. paraya kıyıp sağlam kasaplara veya elit meyve sebzecilere gidersen ayrı tabii. orda orta sınıf tasarrufu çok sevdiği için hepsi marketten yiyor ama. avrupa yerine türkiye'de yaşamak için tek sebep kaldı artık, o da güzel havası. onu bozamıyorlar allahtan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar