Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu markalari yediyseniz gg


Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Selam,
moonfall said:

polonez in içinden çıkan kemik parçası dişimi kırmıştı geçenlerde. pek yememek hazır et ürünlerini en iyisi galiba


MDM kıymada kemik ile fazla et gitmesin diye ayarı iyice arttırınca azıcık kemik parçaları karışmaya başlıyor kıymaya. O kıymadaki kalsiyum düzeyinin belirli bir aralıkta olması gerekli, fazlası zararlı. Tabi bunu kimler ölçüyor Allah bilir :)

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

fizban said:

Sufi said:

evde sucuğumu kendim yapıyorum. makinasını aldım, barsak alıyorum, baharatını 9 çeşit baharattan kendim karıyorum. etini en güzelinden gidip kasaptan çektiriyorum, sarmısağını kafama göre eziyorum. bir seferde 3kg etten yapıyorum 1 ay yetiyor. bikaç hafta ara veriyorum sonra tekrar bi parti yapıyorum.

kafam rahat B)-
cidden merak ettiğimden soruyorum. makinesi kaçadır bunun :) 1 kg eti alıp (neresinden tabi ?) kıyma yaptırıp, sonra baharatını katıp senin makineye mi atıyorsun ? yani ortalama 1 kiloya 1.1 kilo falan çıkar baharatsa sadece, yamuluyor muyum ?




cihaz bu, bendekinin ayakları daha farklı ama tarz bu. ben 10 seneden fazla oldu alalı, hatırlamıyorum fiyatını :D ama satış sitelerinde falan 60-80 TL cıvarı var. ancak dikkat edilmesi gereken şey bu cihazlar genelde sucuk aparatsız satılıyor. alırken ona dikkat etmek lazım. sucuk aparatı dediğim şey şu ortadaki huni gibi olan şey. öndeki delikli süzgeç parçayı takmayıp makinanın ucuna bu aparatı takıyorsun, ılık suda yumuşattığın koyun barsağını huni kısmına prezarvatif yöntemi giydiriyorsun. 50-100 cm kadar barsak biriktirmek lazım hunide. barsağın ucunu hafif dışarıda bırakıyorsun. sonra hazırladığın harcı makinadan gönderince harç barsak içine doluyor. ara ara harç dolu barsağı boğup bi iple düğümlüyorsun. ister 10-15 cm cıvarı parmak yap ister kangal olana kadar doldur sonra boğ :D

baharat işi de çeşitli tarifler var ortalıkta. en güzelleri kayseri-konya asıllı tarifler. birbirlerine çok benziyorlar zaten. temel olarak kimyon + kırmızı biber + karabiber. bunların yanında 5-6 çeşit baharat daha var az miktarda. benim kullandığım karışım şu:

1 Kg. sucukluk kıyma için:

Sarımsak: 20 gr. (havanda az tuz ile dövülecek)
Kimyon: 25 gr.
Kırmızı toz biber: 20 gr. (acı-tatlı oranı keyfe göre)
Karabiber: 5 gr.
Çemen: 5 gr.
Tarçın toz: 0.5 gr.
Karanfil toz: 0.5 gr.
Kişniş toz: 2 gr.
Zencefil: 2 gr.

Tuz- 15 gr.

bunun dışında yeni bahar katan da var, ben sevmiyorum.

kıymayı da ben az yağlı çektiriyorum hayvansal yağla çok aram olmadığı için. genelde daha yağlı kıyma kullanırlar. ancak yağın eriyince posa bırakmayan karın kısmı yağlarından olması lazım. benim kıymam az yağlı olduğu için harcın yumuşaması için 3 kilo etime yarım çay bardağı zeytinyağı döküyorum.

kangallarını hazırladıktan sonra balkonda asacak bi yer ayarlamak lazım. asarken dikkat edilmesi gereken şey kangalların birbirine ve çevredeki obstacle'lara değmemesi lazım. ben 2 tabure arasına süpürge sapı koyup ona asıyorum.

sucuğu 2-3 günden sonra yemeye başlayabilirsin.

sucuk biraz kötü renkli olur (kara kuru), piyasadakiler gibi görünmesini istersen çaykaşığının ucuyla gıda boyası atarsın kırmızı olur:) ben atmıyorum.

buyrun, meraklısına 10 derste sucuk :D


biz o kol kısmını çıkarıp büyük matkap bağlıyoruz daha bir güzel oluyor makine :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız Apikoğlu'nda olan dana etinde tavuk eti bulunması. Yani sağlıksız bir durum yok ama kandırıkçılık var. Çok anlamam bu işlerden de, lezzetli olduğu sürece içinde kanatlı eti olmasında bir sakınca görümüyorum ben :)

bi de askerde nasıl apikoglu yiyosunuz lan. sucuk mu cıkıyor askerde? hayır sucuklar arasında en pahalılardan biridir ayrıca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...