barnacle Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 baharat mikropları öldürür beyler sıkıntı yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 TÜRK'E BİR ŞEY OLMAZ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moonfall Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 polonez in içinden çıkan kemik parçası dişimi kırmıştı geçenlerde. pek yememek hazır et ürünlerini en iyisi galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 evde eti atın üstüne bağlayıp koşturarak pastırma yapıyoruz biz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 o değilde canım jambon istedi ya. en kral ürün bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Selam, moonfall said: polonez in içinden çıkan kemik parçası dişimi kırmıştı geçenlerde. pek yememek hazır et ürünlerini en iyisi galiba MDM kıymada kemik ile fazla et gitmesin diye ayarı iyice arttırınca azıcık kemik parçaları karışmaya başlıyor kıymaya. O kıymadaki kalsiyum düzeyinin belirli bir aralıkta olması gerekli, fazlası zararlı. Tabi bunu kimler ölçüyor Allah bilir :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 adam işin içinde çıktı! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 dasaaa said: akit gazetesi gibi mi? ahaha o değil de apikoğluna epic-oğlu diye bi rakip yaratma düşüncem var. süper olacak yok yea alakası yok. çogzel bişey bu dasaaa. bulursam gene gönderiyim bi kangal :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Sufi said: fizban said: Sufi said: evde sucuğumu kendim yapıyorum. makinasını aldım, barsak alıyorum, baharatını 9 çeşit baharattan kendim karıyorum. etini en güzelinden gidip kasaptan çektiriyorum, sarmısağını kafama göre eziyorum. bir seferde 3kg etten yapıyorum 1 ay yetiyor. bikaç hafta ara veriyorum sonra tekrar bi parti yapıyorum. kafam rahat B)- cidden merak ettiğimden soruyorum. makinesi kaçadır bunun :) 1 kg eti alıp (neresinden tabi ?) kıyma yaptırıp, sonra baharatını katıp senin makineye mi atıyorsun ? yani ortalama 1 kiloya 1.1 kilo falan çıkar baharatsa sadece, yamuluyor muyum ? cihaz bu, bendekinin ayakları daha farklı ama tarz bu. ben 10 seneden fazla oldu alalı, hatırlamıyorum fiyatını :D ama satış sitelerinde falan 60-80 TL cıvarı var. ancak dikkat edilmesi gereken şey bu cihazlar genelde sucuk aparatsız satılıyor. alırken ona dikkat etmek lazım. sucuk aparatı dediğim şey şu ortadaki huni gibi olan şey. öndeki delikli süzgeç parçayı takmayıp makinanın ucuna bu aparatı takıyorsun, ılık suda yumuşattığın koyun barsağını huni kısmına prezarvatif yöntemi giydiriyorsun. 50-100 cm kadar barsak biriktirmek lazım hunide. barsağın ucunu hafif dışarıda bırakıyorsun. sonra hazırladığın harcı makinadan gönderince harç barsak içine doluyor. ara ara harç dolu barsağı boğup bi iple düğümlüyorsun. ister 10-15 cm cıvarı parmak yap ister kangal olana kadar doldur sonra boğ :D baharat işi de çeşitli tarifler var ortalıkta. en güzelleri kayseri-konya asıllı tarifler. birbirlerine çok benziyorlar zaten. temel olarak kimyon + kırmızı biber + karabiber. bunların yanında 5-6 çeşit baharat daha var az miktarda. benim kullandığım karışım şu: 1 Kg. sucukluk kıyma için: Sarımsak: 20 gr. (havanda az tuz ile dövülecek) Kimyon: 25 gr. Kırmızı toz biber: 20 gr. (acı-tatlı oranı keyfe göre) Karabiber: 5 gr. Çemen: 5 gr. Tarçın toz: 0.5 gr. Karanfil toz: 0.5 gr. Kişniş toz: 2 gr. Zencefil: 2 gr. Tuz- 15 gr. bunun dışında yeni bahar katan da var, ben sevmiyorum. kıymayı da ben az yağlı çektiriyorum hayvansal yağla çok aram olmadığı için. genelde daha yağlı kıyma kullanırlar. ancak yağın eriyince posa bırakmayan karın kısmı yağlarından olması lazım. benim kıymam az yağlı olduğu için harcın yumuşaması için 3 kilo etime yarım çay bardağı zeytinyağı döküyorum. kangallarını hazırladıktan sonra balkonda asacak bi yer ayarlamak lazım. asarken dikkat edilmesi gereken şey kangalların birbirine ve çevredeki obstacle'lara değmemesi lazım. ben 2 tabure arasına süpürge sapı koyup ona asıyorum. sucuğu 2-3 günden sonra yemeye başlayabilirsin. sucuk biraz kötü renkli olur (kara kuru), piyasadakiler gibi görünmesini istersen çaykaşığının ucuyla gıda boyası atarsın kırmızı olur:) ben atmıyorum. buyrun, meraklısına 10 derste sucuk :D biz o kol kısmını çıkarıp büyük matkap bağlıyoruz daha bir güzel oluyor makine :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 çok sağolun. allah gelip izmirde hep beraber ekmek banmayı nasip eylesin. amin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 sabah sucugu buzdolabindan cikarirken aklimda bu topik vardi. sucugun tadini alinca unuttum herseyi bi anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 steril bi ortamda temiz üretilmiş ise sağlık açısından bi sorun yok bence sadece lan onun içinde barsak var hede hodo muhabbeti igrendirebilir , millet neleri neleri yiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 ben de mis gibi sucuklu yumurta yedim sabah. afyon'dan getirmişti bi arkadaş. umarım sağlamdır ama tadı çok güzeldi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 ne saklı cevherler varmıs patide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 ayrı ayrı yemeyebiliriz ama ya hazır pizzalardaki salam susuk vs ler :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 askerde hep apikoglu yedim vay anasini yaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 askerde yedirdikleri markalar falan efsane zaten fsdfgs 12. dünya ülkesi mamulleri kalitesinde çoğu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NeoStyle Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 askerde bize keçi sütü içiriyorlardı, bazen çok kalite şeyler de çıkabiliyor yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 HEMEN ASKERİ SAVUNMAM LAZIM! HEMEN! takılıyorum tabii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Yalnız Apikoğlu'nda olan dana etinde tavuk eti bulunması. Yani sağlıksız bir durum yok ama kandırıkçılık var. Çok anlamam bu işlerden de, lezzetli olduğu sürece içinde kanatlı eti olmasında bir sakınca görümüyorum ben :) bi de askerde nasıl apikoglu yiyosunuz lan. sucuk mu cıkıyor askerde? hayır sucuklar arasında en pahalılardan biridir ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 lan ne yiyecez şimdi? pınar sucuk falan alsak olma mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 westeros'ta doğsak hep at yiyecektik. takmayın kafaya fazla =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Elli kere dedik BIM den bisi almayin diye eheue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Gerçek tavuk bu. Olsada bi daha yesek. Üstüne de şöyle bi bardak çay. miss Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2012 Co$kun sucuk iyi , kanatli urunu olmayan tek firma olabilir. Apikoglunun antrikot sucugu iyiydi ama artik onu da yemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar